Γνωμη για αγορα κιθαρας Gibsonκαι ενισχυτη Fender

billskali

Νέο μέλος
Πόντοι
1
    Παιδια καλη χρονια και χρονια πολλα.Λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας.Κανω 2,5 χρονια κιθαρα  και θελω να προχωρησω σε αγορα κιθαρας και ενισχυτη.Επειδη πιστευω οτι και τα δυο ειναι επενδυση(δεν αξιζει να αγορασεις κατι φθηνο, το οποιο αυριο θα μετανιωσεις και θα το πουλησεις)

Σκεφτομαι για την Gibson bbking lucille και τον Fender blues junior με το 12" μεγαφωνο.(Απο dv247)

Eχω μια tele '52 με τους μονους μαγνητες και εναν roland 15w που κανω εξασκηση

εγω και ο γιος μου

Η μουσικη που κινουμε ειναι blues και rock κλασσικο.Εχω ψαξει το forum και δεν εχω βρει κατι σχετικο με την lucille.Πιστευω πως ειναι ενα all around οργανο

Απλα μηπως ειναι υπερβολικα τα χρηματα για την κιθαρα απο εναν χομπιστα?

Μηπως να επαιρνα μαι es-335 hollow body η μια les paul traditional?

Για τον ενισχυτη πιστευω πως για το σπιτι ειναι καλος (τον εχω ακουσει και βγαζει πολυ καθαρο ηχο)

Φυσικα ο SF με εχει βοηθησει πολυ

Ευχαριστω εκ των προτερων

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η Lucile είναι ένα μοναδικό όργανο αλλά εξ ίσου απαιτητικό και σίγουρα δεν απευθύνεται σε καινούργιους παίχτες...εκτός εάν είσαι εξοικιωμένος (και θα σου φανούν χρήσιμα) το ότι είναι βαρύτονη και στερεοφωνική.

Θα επαναλάβω ότι είναι μία κιθάρα με τη δική της (πολύ μεγάλη) προσωπικότητα...για τα δικά μου ηχητικά γούστα τουλάχιστον.

Καλη χρονια!

Και οι 3 gibson ειναι πολυ καλα οργανα.

Επειδη τα χρηματα ειναι αρκετα,αν σου αρεσει πολυ η lucille χτυπα τη.(Μια ζωη την εχουμε... ;))

Για ενισχυτη,με λαμπατο fender θα εισαι μια χαρα!

marathon είπε:
Η Lucile είναι ένα μοναδικό όργανο αλλά εξ ίσου απαιτητικό και σίγουρα δεν απευθύνεται σε καινούργιους παίχτες...εκτός εάν είσαι εξοικιωμένος (και θα σου φανούν χρήσιμα) το ότι είναι βαρύτονη και στερεοφωνική.
+1

billskali είπε:
Επειδη πιστευω οτι και τα δυο ειναι επενδυση(δεν αξιζει να αγορασεις κατι φθηνο, το οποιο αυριο θα μετανιωσεις και θα το πουλησεις)
Από τις πολλές φορές που τα λέμε για να δικαιολογήσουμε το GAS μας, στο τέλος τα πιστεύουμε κι εμείς.  ;D

Εχω ψαξει το forum και δεν εχω βρει κατι σχετικο με την lucille.Πιστευω πως ειναι ενα all around οργανο
Πως το λες αυτό; All round ως προς τι;

Αποδεδειγμένα all around εργαλεία είναι αυτά που έχουν συζητηθεί πολλάκις εδώ μέσα, ενός εκ των οποίων είσαι κάτοχος αλλά και ένα από αυτά που θες (και δεν μιλάω για την Lucille).

Αν σου αρέσει και σε φτιάχνει η Lucille (και την αντέχεις οικονομικά) άσε τις επενδυτικές δικαιολογίες και άντε να την πάρεις.

billskali είπε:
    Παιδια καλη χρονια και χρονια πολλα.Λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας.Κανω 2,5 χρονια κιθαρα  και θελω να προχωρησω σε αγορα κιθαρας και ενισχυτη.Επειδη πιστευω οτι και τα δυο ειναι επενδυση(δεν αξιζει να αγορασεις κατι φθηνο, το οποιο αυριο θα μετανιωσεις και θα το πουλησεις)

Σκεφτομαι για την Gibson bbking lucille και τον Fender blues junior με το 12" μεγαφωνο.(Απο dv247)

Eχω μια tele '52 με τους μονους μαγνητες και εναν roland 15w που κανω εξασκηση

εγω και ο γιος μου

Η μουσικη που κινουμε ειναι blues και rock κλασσικο.Εχω ψαξει το forum και δεν εχω βρει κατι σχετικο με την lucille.Πιστευω πως ειναι ενα all around οργανο

Απλα μηπως ειναι υπερβολικα τα χρηματα για την κιθαρα απο εναν χομπιστα?

Μηπως να επαιρνα μαι es-335 hollow body η μια les paul traditional?

Για τον ενισχυτη πιστευω πως για το σπιτι ειναι καλος (τον εχω ακουσει και βγαζει πολυ καθαρο ηχο)

Φυσικα ο SF με εχει βοηθησει πολυ

Ευχαριστω εκ των προτερων
Επειδη σπουδαζω μουσικη σε ωδειο και οντως ειμαι νεος παιχτης και πολυ ορεξη πιστευω οτι θα με ανταμοιβη σε καθε της παιξημο της στο μελλονΣιγουρα τα λεφταειναι πολλα  Αλλα μου κολησε.....

billskali είπε:
Επειδη σπουδαζω μουσικη σε ωδειο και οντως ειμαι νεος παιχτησ πμε πολυ ορεξη πιστευω οτι θα με ανταμοιβη σε καθε της παιξημο της στο μελλον
α) Μην κάνεις quote τον εαυτό σου.

β) Μην μένεις μόνο στη μουσική εκπαίδευση  ;)

γ) Αφού νοιώθεις έτσι, τι άλλο να πούμε εμείς; Όρμα.

audiokostas είπε:
Από τις πολλές φορές που τα λέμε για να δικαιολογήσουμε το GAS μας, στο τέλος τα πιστεύουμε κι εμείς.  ;D

Πως το λες αυτό; All round ως προς τι;

Αποδεδειγμένα all around εργαλεία είναι αυτά που έχουν συζητηθεί πολλάκις εδώ μέσα, ενός εκ των οποίων είσαι κάτοχος αλλά και ένα από αυτά που θες (και δεν μιλάω για την Lucille).

Αν σου αρέσει και σε φτιάχνει η Lucille (και την αντέχεις οικονομικά) άσε τις επενδυτικές δικαιολογίες και άντε να την πάρεις.
Εχεις δικαιο.Λαθως εκφραση.Ηθελα να πω πως πιστευω οτι ειναι ενα διαχρονικο οργανο

Όρμα της!

(για ενισχυτή θα σε συμβούλευα να πας σε Deluxe Reverb, αν υπάρχουν τα χρήματα)

Συνελθε, μετανοιωσε..... και παρε μια fender stravocaster american deluxe, που ειναι πραγματικα all around οργανο.

Η Λουσιλ ηταν κιθαρα του ΒΒ, εσυ τι να την κανεις??

Παρε μια στραβοκαστερ, ονομασε την "Κουλα" (εγω τη δικια μου τη λεω Μεροπη), και... μεσα εισαι.  ;D

θα με ανταμοιβη σε καθε της παιξημο της στο μελλον
Αν πας να παιξεις στα πανηγυρια με vintage κλαριτζηδες...πραγματι θα σε ανταμοιψει. 8)

TSotir είπε:
Αν πας να παιξεις στα πανηγυρια με vintage κλαριτζηδες...πραγματι θα σε ανταμειψει. 8)
Φυσικά και δεν είναι έτσι...μάλλον φίλε TSotir δεν έχεις παίξει ποτέ με μία Lucile ;)...

Βέβαια θα ήθελα να βρώ εδώ μέσα κάποιον που να χρησιμοποιεί βαρύτονη-στερεοφωνική κιθάρα :D...και πώς τη χρησιμοποιεί!

Φιλε marathon, προφανως και κανω πλακα.  :D

Το οργανο αυτο δεν το χω πιασει ποτε στα χερια μου δυστυχως, αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι ειναι πραγματικα ανεκτιμητο.

Απο την αλλη ομως ειναι ενα οργανο το οποιο απεχει παρασαγγας απο αυτο που ο κοιινος κιθαριστας αποκαλει all around οργανο.

TSotir είπε:
Απο την αλλη ομως ειναι ενα οργανο το οποιο απεχει παρασαγγας απο αυτο που ο κοιινος κιθαριστας αποκαλει all around οργανο.
100%, αλλά κάποιοι (και εγώ μαζί) έχουν μία αδυναμία στους 2 διπλούς μαγνήτες...ενώ έχω 4 φεντεροστρατοειδή...πραγματική κιθάρα νοιώθω αυτή με τους 2 διπλούς ;)

Μπορείς να φανταστείς λοιπόν την ηχητική διαφορά από τη Telecaster που έχει ήδη ο φίλος μας με τη Lucile...πολιτισμικό σοκ ;D ;D

Παιδια το διορθωσα.Ειπα λαθως εκφραση.Διαχρονικο ηθελα να πω.Πιστευω οτι δεν θα σει την αξια του.Σιγουρα δεν ειμαι ουτε θα γινω bb king.Αλλα το να εχεις ενα ωραιο οργανο που να μπορεις να παιξεις εστω οσο καλα μπορεις δεν νομιζω οτι ειναι κακο.Αλλωστε και λογω ηλικιας (40)δεν θα μπορεσω ποτε να φτασω το επιπεδο σας

Ξεκινησα μεγαλος αλλα με πολυ ορεξη

Γιατι την εποχη μου στο νησι οπου μεγαλωσα δεν ειχα τις ευκαιριες που εχετε εσεις τωρα

Και τωρα γινεται πραγματικοτητα ενα παιδικο μου ονειρο Αλλα ποτε δεν ειναι αργα για τιποτα

ΠΑντως σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και γενικα ολοι οι noizαδες με εχετε βοηθησει πολυ σε πολλα θεματα

Ευχαριστω ολους σας

Καλο ειναι να αξιοποιηθει πληρως το οργανο,μια και εχει συγκεκριμενες ιδιαιτεροτητες....

Παρολα αυτα δεν παυει να ειναι μια πολυ καλη κιθαρα που μπορει να σταθει σε αρκετα ειδη μουσικης.

πραγματική κιθάρα νοιώθω αυτή με τους 2 διπλούς
Αν και δεν εχω τετοια κολληματα, εν τουτοις ετουτες τις μερες ετοιμαζω μια τοιαυτη οπως λες παραπανω.  ;D

dsc00007small.jpg

dsc00010small.jpg

Την εχω στο ασταρωμα τωρα και σε λιγες μερες την βαζω στο βαψιμο.

Μολις τελειωσω θα χρειαστω τη γνωμη σου σε καποιο θεμα.  8)

.Αλλωστε και λογω ηλικιας (40)
Εγω ειμαι 50...και κατι ψιλα  ;D

Μην κολλωνεις εισαι πολυ νεος ακομα για ολα.

Αμα την γουσταρεις την κιθαρα παρτην, αλλα απο την αλλη εγω μιας και θελεις σωνει και καλα gibson, θα σου προτεινα να παρεις μια καλη λες πωλ (με τα λεφτα αυτα περνεις και καστομ).

TSotir είπε:
Αν και δεν εχω τετοια κολληματα, εν τουτοις ετουτες τις μερες ετοιμαζω μια τοιαυτη οπως λες παραπανω.  ;D
Δεν είναι θέμα κολλήματος αλλά ήχου καθαρά...

Εγω ειμαι 50...και κατι ψιλα  
Λίγο "γκαζιάρικη" δεν είναι η κιθάρα που φτιάχνεις? ;D ;D

Εγώ πάντως θα την έπερνα τη Lucile...αν και δεν ξέρω τι θα έκανα με τη στερεοφωνία και τη βαρυτονία...αλήθεια, πως εκμεταλεύεσαι μία στεροφωνική έξοδο? 2 ενισχυτές?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back