- Πόντοι
- 118
Βασικα η λογικη ηταν να εχω και μια δευτερη κιθαρα στρατοειδη στυλ η prs που να ειναι πιο ευκολοπαιχτη γιαυτα τα ειδη κυριως σε ταστα μετα το 15ο που ειναι λιγο δυσκολο να παιξεις μια γρηγορη φραση εκει σε μια les paul.Γιάννη, μία σκέψη. Σε ποια από αυτά τα παιξιματα αισθάνεσαι ότι "δε σε καλύπτει" η Les Paul; Θέλω να πω για alternative είναι ότι πρέπει, pop rock είναι οκ αν και συνήθως η Strat και η Tele το κάνουν καλύτερα (και πάλι ίσως), prog rock ανάλογα το είδος αλλά οι μαγνήτες της δικής σου δεν είναι απαγορευτικοί. Τι θες να παίξεις που το παίζεις με τη Les Paul και λες "αχ εδώ να είχα άλλη κιθάρα";
2ον θελω να εχω και μια δευτερη επιλογη ως προς τον ηχο και αναφερομαι στους μαγνητες,αυτος ειναι και ο λογος που θελω να παω και σε τελεκαστερ γιατι μου αρεσουν τρελα τα καθαρα της.
Και 3ον θελω να εχω επιλογη να μπορω να καλυπτω και αλλα ειδη μουσικης ανα πασα στιγμη, π.χ της prs οι μαγνητες σου δινουν αυτο το πιο καθαρο και μοντερνο gain που μπορεις να το πειραξεις και περισσοτετο απο αυτων των les paul.Νομιζω η les paul εχει πολυ συγκεκριμενο ηχο και δεν θελει πολλα για να σου δωσει αυτο που θες να παρεις απο μια les paul.Επισης η 2η κιθαρα θα ειναι και καπως πιο πολυ για καθημερινη εξασκηση χωρις να εχω συνεχεια τον φοβο μην χτυπησω καπου την les paul.
Και κατι τελευταιο και χαζο
ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΤΟ να αλλαζεις συνεχεια κουρδισματα οταν εχεις μια μονο κιθαρα.
P.S( το τρεμολο επισης,θα μου αρεσε να εχω την δυνατοτητα να μπορω να παιξω και κατι που χρειαζεται τρεμολο)
Φαινεται ποιτικη κιθαρα ειδικα για τα λεφτα της απλα μοιαζει πολυ με les paul και προσπαθουσα να αποφυγω να εχω μια δευτερη "les paul" με διαφορετικο ηχο.Ιδανικα θελω να συνδυασω αυτα που ανεφερα πιο πανω.Μαλλον τεινω προς telecaster η prs μπυ αρεσουν και οι 2 κιθαρες αν και εξυπηρετουν διαφορετικα πραγματα.Απλα πρεπει να τα βαλω κατω και να δω τι πραγματικα θελω στην παρουσα φαση και ο @koraxprs που ανεφερε το συγκεκριμενο μοντελο charvel την ειχα τσεκαρει ισως μπει και αυτη στην εξισωση μαζι με την prs.Θα δωσω λιγο χρονο να τα βαλω κατω να δω τι θα παιξει και απο τιμες αν πεσει καμια καλη προσφορα και θα το δω.Αυτή εδώ όμως, ίσως μπορεί να σου δώσει το κάτι παραπάνω, γιατί συνδυάζει mojo από Les Paul και Tele με ιδανικό τρόπο, και τη βρίσκεις τόσο σε συνδυασμό P90-humbucker (όπως τη δικιά μου), όσο και με δύο humbuckers.
η τελεκαστερ θα αποκτηθει αν οχι τωρα στο μελλον σιγουρα,οποτε κοιταζω στην παρουσα φαση κατι αναμεσα σε prs,charvel τετοιου στυλ