Γνώμη για αγορά κιθάρας(1000 ευρώ)

Γιάννη, μία σκέψη. Σε ποια από αυτά τα παιξιματα αισθάνεσαι ότι "δε σε καλύπτει" η Les Paul; Θέλω να πω για alternative είναι ότι πρέπει, pop rock είναι οκ αν και συνήθως η Strat και η Tele το κάνουν καλύτερα (και πάλι ίσως), prog rock ανάλογα το είδος αλλά οι μαγνήτες της δικής σου δεν είναι απαγορευτικοί. Τι θες να παίξεις που το παίζεις με τη Les Paul και λες "αχ εδώ να είχα άλλη κιθάρα";
Βασικα η λογικη ηταν να εχω και μια δευτερη κιθαρα στρατοειδη στυλ η prs που να ειναι πιο ευκολοπαιχτη γιαυτα τα ειδη κυριως σε ταστα μετα το 15ο που ειναι λιγο δυσκολο να παιξεις μια γρηγορη φραση εκει σε μια les paul.

2ον θελω να εχω και μια δευτερη επιλογη ως προς τον ηχο και αναφερομαι στους μαγνητες,αυτος ειναι και ο λογος που θελω να παω και σε τελεκαστερ γιατι μου αρεσουν τρελα τα καθαρα της.

Και 3ον θελω να εχω επιλογη να μπορω να καλυπτω και αλλα ειδη μουσικης ανα πασα στιγμη, π.χ της prs οι μαγνητες σου δινουν αυτο το πιο καθαρο και μοντερνο gain που μπορεις να το πειραξεις και περισσοτετο απο αυτων των les paul.Νομιζω η les paul εχει πολυ συγκεκριμενο ηχο και δεν θελει πολλα για να σου δωσει αυτο που θες να παρεις απο μια les paul.Επισης η 2η κιθαρα θα ειναι και καπως πιο πολυ για καθημερινη εξασκηση χωρις να εχω συνεχεια τον φοβο μην χτυπησω καπου την les paul.

Και κατι τελευταιο και χαζο 😜
ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΤΟ να αλλαζεις συνεχεια κουρδισματα οταν εχεις μια μονο κιθαρα.
P.S( το τρεμολο επισης,θα μου αρεσε να εχω την δυνατοτητα να μπορω να παιξω και κατι που χρειαζεται τρεμολο)

Αυτή εδώ όμως, ίσως μπορεί να σου δώσει το κάτι παραπάνω, γιατί συνδυάζει mojo από Les Paul και Tele με ιδανικό τρόπο, και τη βρίσκεις τόσο σε συνδυασμό P90-humbucker (όπως τη δικιά μου), όσο και με δύο humbuckers.
Φαινεται ποιτικη κιθαρα ειδικα για τα λεφτα της απλα μοιαζει πολυ με les paul και προσπαθουσα να αποφυγω να εχω μια δευτερη "les paul" με διαφορετικο ηχο.Ιδανικα θελω να συνδυασω αυτα που ανεφερα πιο πανω.Μαλλον τεινω προς telecaster η prs μπυ αρεσουν και οι 2 κιθαρες αν και εξυπηρετουν διαφορετικα πραγματα.Απλα πρεπει να τα βαλω κατω και να δω τι πραγματικα θελω στην παρουσα φαση και ο @koraxprs που ανεφερε το συγκεκριμενο μοντελο charvel την ειχα τσεκαρει ισως μπει και αυτη στην εξισωση μαζι με την prs.Θα δωσω λιγο χρονο να τα βαλω κατω να δω τι θα παιξει και απο τιμες αν πεσει καμια καλη προσφορα και θα το δω.

η τελεκαστερ θα αποκτηθει αν οχι τωρα στο μελλον σιγουρα,οποτε κοιταζω στην παρουσα φαση κατι αναμεσα σε prs,charvel τετοιου στυλ

@johnysM πάρε την Telecaster, φίλε και μην διστάσεις. Καθε κιθαρίστας πρέπει να έχει μια κιθάρα με humbuckers και μια με μονοπηνιους μαγνητες. Αφού Tele κάνει την καρδιά σου να σκιρτά, Tele να πάρεις. Εκτός αν το vibrato είναι τόσο σημαντικό, οπότε θα έπρεπε να κοιτάς προς Strat. Αλλά μην πάρεις πάλι με διπλό μαγνήτη στην γέφυρα, μείνε στους μονούς. Θα σου δώσουν αυτο το διαφορετικό που θέλεις στην παλέτα σου.

Σημείωση: εγώ είμαι τύπος της Strat και όχι της Tele ενώ ταυτόχρονα σιχαίνομαι το παραδοσιακό τρέμολο. Άρα το έχω τέρμα decked για να μην κουνιέται και έχω ένα Digitech Ricochet πετάλι που χρησιμοποιώ για vibrato effects. Go figure…

@johnysM πάρε την Telecaster, φίλε και μην διστάσεις. Καθε κιθαρίστας πρέπει να έχει μια κιθάρα με humbuckers και μια με μονοπηνιους μαγνητες. Αφού Tele κάνει την καρδιά σου να σκιρτά, Tele να πάρεις. Εκτός αν το vibrato είναι τόσο σημαντικό, οπότε θα έπρεπε να κοιτάς προς Strat. Αλλά μην πάρεις πάλι με διπλό μαγνήτη στην γέφυρα, μείνε στους μονούς. Θα σου δώσουν αυτο το διαφορετικό που θέλεις στην παλέτα σου.

Σημείωση: εγώ είμαι τύπος της Strat και όχι της Tele ενώ ταυτόχρονα σιχαίνομαι το παραδοσιακό τρέμολο. Άρα το έχω τέρμα decked για να μην κουνιέται και έχω ένα Digitech Ricochet πετάλι που χρησιμοποιώ για vibrato effects. Go figure…
Για εκει το βλεπω μαλλον να πηγαινει το εργο,θα περιμενω μεχρι black Friday να δω.

H Reverend βγάζει ένα μοντέλο που είναι Tele με strat tremolo και μεσαίο μαγνήτη, ενδιαφέρον υβρίδιο. Pete Anderson signature λέει, δεν τον ξέρω τον κύριο, και ξεφευγει λίγο απο το budget σου...

Παρενθετικά, όσο την χάζευα αυτήν στο Thomann χτύπησε το κινητό - ειδοποίηση απο το ebay ότι μόλις έληξε μια δημοπρασία για μια PRS CE24 που είχα βάλει στο watchlist τις προάλλες που τις συζητούσαμε. 1060 Ευρώπουλα. ;)

1786263791950.png

Να δωσει καποιος 1000 ευρω και να παρει κιθαρα χωρις τρεμολο;
Εγω δεν το καταλαβαινω
Άρα η Telecaster, η Les Paul και όλες οι archtop δεν έχουν λόγο ύπαρξης;

Αν οι Ibanez δεν είχαν αποκλειστεί από τον op, αυτή η γιαπωνέζικη Prestige θα ήταν φοβερή επιλογή επίσης (έρχεται και με hardcase):

Άρα η Telecaster, η Les Paul και όλες οι archtop δεν έχουν λόγο ύπαρξης;
Φυσικα και εχουν.
Μπορεις να βαλεις καποιο bigsby.
(Κατα τη γνωμη μου παντα.
Για καποιον αλλον μπορει να μην εχουν λογο υπαρξης, η να μην εχει λογο υπαρξης το τρεμολο)

Αν οι Ibanez δεν είχαν αποκλειστεί από τον op, αυτή η γιαπωνέζικη Prestige θα ήταν φοβερή επιλογή επίσης (έρχεται και με hardcase):

Ναι δεν ξερω κατι με χαλουσε ανεκαθεν στο σχημα, μου εβγαζε ετσι μια καγκουρια και το σωμα της και το headstock που ειναι καθαρα προσωπικο θεμα αλλα αναγνωριζω το ποσο καλες κιθαρες ειναι

Αν είχες Τελε θα μπορούσες να μείνεις πολύ περισσότερο σε αυτήν την στάση 😅
Με τελε θα μπορούσε να την αφήσει να πέσει, να κατέβει χαλαρός, να κουρδίσει (optional) και να συνεχίσει να παίζει.
Με λες πολ τρομοκρατήθηκε και ο γείτονας. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Αν και δεν ειμαι γενικα υπερ του αλογιστου ξοδεματος, δυστυχως βλεπω την αναγκη για δυο κιθαρες. Δηλαδη, απο την μια εχουμε τη φαση κιθαρα για shredding, που ΟΚ ολα σχετικα και υποκειμενικα ειναι, αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι οι 9.5 στους 10 σρεντερς ακολουθουν τη γνωστη συνταγη με μπρατσο φλατοφλουδο :ROFLMAO: σουπερυπερτζαμπο ταστα, διπλους, floyd κλπ, ολα αυτα εχουν σκοπο και εξυπηρετουν το σρενταρισμα, διοτι αν ειναι να ξεφτιλιζεις το τρεμολο το locking το θες, και αν ειναι να ξεφτιλιζεις τα λεγκατο οι διπλοι ειναι must, κλπ κλπ κλπ.

Απο την αλλη, μιλαμε για κλασσικους ηχους τελε και στρατ και τετοια, δηλαδη τι δουλεια εχει ο φαντης με το ρετσινιλαδο. Το αλλο ακρο κυριολεκτικα. Τωρα, πραγματι κατι σε PRS ειναι ενς καλος συμβιβασμος, αν δεν ειχες κιθαρα θα ηταν καλη περιπτωση, αλλα εχεις ηδη Les Paul, μια χαρα συμβιβασμος ειναι και αυτη, δεν καταλαβα. Αν ειναι να δωσεις λεφτα ΙΜΗΟ καλυψε ολοκληρωτικα μια απο τις δυο αυτες αναγκες να τελειωνεις. Αν πας παλι σε μπαλωμα, παλι θα θες τον ηχο της tele διοτι οχι, δε κλεισεις απο ηχο tele με την PRS, και ΙΜΗΟ ως παλιος ibanezακιας καφρος καλες οι PRS, καλυτερες, ΠΟΛΥ καλυτερες σαν all around κιθαρες απο τις ibanez, αλλα τσιτα την καφριλα και μπουρουμπουρουμανταλακια παλι νομιζω οτι μπριζες θα σου μπαινουνε, νομιζω.

Οποτε αν εχεις ορεξη για μετρονομικη εξασκηση αυτον τον καιρο στις μπορμπουληθρες, παρε ενα σουπερστρατ κιθαρονι να νοιωσεις και ασε την τελε για αργοτερα. Αν παλι θες περισσοτερο να ψαχτεις με τον κλασσικο τελε ηχο, παρε τελε διοτι αλλιως δε θα τον εχεις, εδω στρατ απο τελε και απεχει και θα μιλησουμε για κιθαρα με διπλους και τετοια;

PRS παρε αν σου αρεσει ο ηχος της PRS, και αν εισαι σιγουρος οτι το πιασιμο της θα σε καλυψει απο αποψη εργονομιας για αυτα που θες να παιξεις. Αν νομιζεις ομως οτι θα καλυψεις με αυτη τυχον αναγκη σου για Fender ηχο ΚΑΙ full φλουδοsuperstrat εργονομια, ΙΜΗΟ you gonna have a bad time

Αυτό δεν υπάρχει φίλωΖ, τι θα παίξει, Nickelback ή Linking Park; 😅
Avril Lavigne :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Πέρα από την πλάκα εγώ έφτιαξα αυτήν:
tele.jpg

Για να συνδυάσω τους ήχους της PRS CE και της MusicMan Luke, γιατί πάντα μου άρεσαν οι ήχοι του παλιού 5θέσιου της PRS (εξαιρετική προσωμείωση strat και ένας δεύτερος ultra hi-fi ήχος στο split με τον οποίο γράφτηκαν τα μισά αρπεζ του alt rock στα 90s) με έναν λίγο πιο 80s τόνο που δίνουν οι DiMarzio Τransitions (περισσότερα πριμομεσαία αντί για χαμηλομεσαία).

Και οι Tokai είναι πολύ τίμιες strat με vintage specs

Και οι Tokai είναι πολύ τίμιες strat με vintage specs
@odis13 αυτές είναι japan ή china;

Αν είναι Japan χτυπάς το ξύλο και βγαίνει μια μυστήρια μελωδία ninja harakiri kamikaze.
Αν είναι China χτυπάς το ξύλο και σου παίζει μία ματζόρε πεντατονική συνάμα αρχαία αλλά πάντα ευπρόσδεκτη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back