Γνώμη για αγορά cub simulator !!!

nikostsiav

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα cab simulator για κιθάρα προκειμένου να συνδέω τα πετάλια μου για χρήση ακουστικών στο σπίτι για εξάσκηση αλλά και να υπάρχει και δυνατότητα live ώστε να αποφύγω το κουβάλημα λαμπάτου ενισχυτή.
Έχω καταλήξει ανάμεσα σε αυτά τα δύο:
1) Hughes & Kettner Spirit AmpMan Classic και
2) Tsakalis AudioWorks Multicab MK 4

Υπάρχει κάποιος που έχει άποψη για κάποιο από τα παραπάνω???

Επειδή είναι πολύ απλή η χρήση που περιγράφεις, ένα Tonex One των 150 ευρώ θα σε καλύψει απόλυτα. Αλλά ακόμα και η σειρά της Valeton (GP-5 και GP-50) που είναι ακόμα φθηνότερα, αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία με αυτά. Με το Tonex One έχω και είναι απίστευτος ο ήχος και οι δυνατότητες για το μέγεθος του.

Δεν βλέπω τον λόγο να δώσεις περισσότερα, εκτος και εάν θες περισσότερα χαρακτηριστικά.

Κατ' αρχάς αυτά δεν είναι απλά cab simulators, αλλά preamp/power amp/cab simulators.

Το Tsakalis απ' ότι βλέπω δεν έχει FX Loop όπότε δεν μπορείς να κάνεις bypass το JFET Preamp Section. Παλιότερα είχα άσχημη εμπειρία με JFET gain staging σε amp in a box πετάλια του Wampler. Δηλαδή τα πετάλια με JFET κυκλώματα δεν έπαιρναν καλά άλλα πετάλια μπροστά. Αλλά φυσικα μπορεί του Tsakalis να δουλεύει μια χαρά.

Το Ampman εκτός από power amp simulator έχει και κανονικό power amp που μπορεί να οδηγήσει καμπίνα κιθάρας.

To Tsakalis είναι πιο ουδέτερο και ουσιαστικά είναι σχεδιασμένο για πεταλιέρα με ampless setup . Το Ampman έχει χαρακτήρα Βρετανικού ενισχυτή και είναι σχεδιασμένο για all in one λύση, κουμπώνεις και παίζεις.

Κανένα από αυτά δεν αναφέρει μέγεθος sample καμπίνας, αλλά από τα latencies που ισχυρίζονται, λογικά τα IRs που φορτώνουν είναι 100-200ms max. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις όλα τα μπάσα και το interaction της καμπίνας που θα είχες αν είχες μεγαλύτερο sample length (>500ms), αλλά σε live παίξιμο θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να θυσιάσεις την ακρίβεια για το χαμηλό latency.

Kατά την ταπεινή μου γνώμη μια κατηγορία πιο πάνω και από τα δύο είναι το Boss IR-200, που σου δίνει επιλογή μεταξύ 200ms & 500ms IR καμπίνας και είναι το ίδιο και Audio Interface, δηλαδή συνδέεις το ίδιο σε έναν υπολογιστή, χωρίς κάρτα ήχου και ηχογραφείς. Επίσης σε τέτοια μηχανήματα προσωπικά προτιμώ την ψηφιακή προσέγγιση,

Μια εναλλακτική οδός, άν έχεις κάποιον αγαπημένο ενισχυτή, είναι να κοιτάξεις και τα πετάλια της Universal Audio. Παίρνουν καλά τα πετάλια μπροστά με το σωστό gain staging.

Kατά την ταπεινή μου γνώμη μια κατηγορία πιο πάνω και από τα δύο είναι το Boss IR-200, που σου δίνει επιλογή μεταξύ 200ms & 500ms IR καμπίνας και είναι το ίδιο και Audio Interface, δηλαδή συνδέεις το ίδιο σε έναν υπολογιστή, χωρίς κάρτα ήχου και ηχογραφείς. Επίσης σε τέτοια μηχανήματα προσωπικά προτιμώ την ψηφιακή προσέγγιση,

Το εξετάζω και εγώ αυτό, @kpeyos , από features ειναι απόλυτα γεμάτο. Αν και ηχητικά, μου δίνει την εντύπωση μηχανήματος που θέλει "δουλειά" για να βγάλεις καλούς ήχους.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα cab simulator για κιθάρα προκειμένου να συνδέω τα πετάλια μου για χρήση ακουστικών στο σπίτι για εξάσκηση αλλά και να υπάρχει και δυνατότητα live ώστε να αποφύγω το κουβάλημα λαμπάτου ενισχυτή.
Έχω καταλήξει ανάμεσα σε αυτά τα δύο:

Eίχα το multicab 3.5 αν θυμαμαι καλά. Αναλογικό πετάλι με ωραίες προσομοιώσεις καμπίνας και τελικής ενίσχυσης, αλλά με χάλια προενίσχυση. Δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτό για να συνδέσεις τα πετάλια σου, εκτός κι εάν του βάλεις ένα πετάλι στο τέλος της αλυσίδας για προενίσχυση. Ενα χρησιμοποιήσεις το preamp section ενός ενισχυτή, τότε δίδει ρέστα. Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.

Εάν θέλει κάτι αναλογικό και πιο organic sounding, εξαιρετική λύση είναι το carl martin ampster. Σου δίδει ενα πολύ καλό καθαρό σήμα, με δυο προσομοιώσεις καμπίνας και 3 διαφορετικά voicings. Είναι στημένο ως πλατφόρμα για πετάλια. Πολύ καλό γι' αυτό που προσφέρει, και με λυχνία στην προενίσχυση. (το έχω σε αγγελία εάν σε ενδιαφέρει).

Δεν το χρησιμοποιώ πια διότι εχω το tonex one, το οποίο μου δίδει ο,τι ήχο θελω, και το χρησιμοποιώ και ως πλατφόρμα για τα πεταλια μου. Ειναι η χρυσή τομή για μενα.

Στο ενδιάμεσο, είχα για καμποσο καιρο το ampero mini για τη δουλειά αυτή. Πολύ καλό, και με πολλά εφέ. Έβγαζα ωραίους ήχους από αυτό. Αλλά το tonex το κερδίζει κατά κράτος στην ποιότητα ήχου, που είναι και το βασικό για μενα.

Για όλες τις παραπάνω συσκευές, έχω ανοίξει thread και έχω κάνει εκτεταμένα ηχητικά τεστ, εάν σε ενδιαφέρει.

Για τα υπόλοιπα που ανεφέρθηκαν, δεν εχω άποψη καθώς δεν τα έχω δοκιμάσει.

Eίχα το multicab 3.5 αν θυμαμαι καλά. Αναλογικό πετάλι με ωραίες προσομοιώσεις καμπίνας και τελικής ενίσχυσης, αλλά με χάλια προενίσχυση
Το Tsakalis απ' ότι βλέπω δεν έχει FX Loop όπότε δεν μπορείς να κάνεις bypass το JFET Preamp Section. Παλιότερα είχα άσχημη εμπειρία με JFET gain staging σε amp in a box πετάλια του Wampler. Δηλαδή τα πετάλια με JFET κυκλώματα δεν έπαιρναν καλά άλλα πετάλια μπροστά. Αλλά φυσικα μπορεί του Tsakalis να δουλεύει μια χαρά.
Kαι τελικά δεν δουλεύουν καλά τα JFET στο stacking και είχα δίκιο να ανησυχώ...
μου δίνει την εντύπωση μηχανήματος που θέλει "δουλειά" για να βγάλεις καλούς ήχους.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσον τα IRs της Boss θα μου αρέσουν σε σχέση με αυτά της York ή της Celestion. Οπότε μπορεί να χρειαζόταν να φορτώσω τα δυο τρία IRs που δουλεύω. Από κει και πέρα ένα καλό AD/DA conversion που φαίνεται ότι είναι το δυνατό σημείο του συγκεκριμένου και δε χρειάζεται να πειράξω πολλά προσωπικά.

Μπορεί να πειραματιστώ με τους διάφορους power amps κλπ, αλλά πραγματικά δεν παίζουν και τόσο ρόλο σε αυτά τα πεταλάκια...Η κύρια χρησιμότητα του power amp drive είναι η απόκριση στην πένα και το interaction με μεγάφωνα/καμπίνα που δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς σε αυτά τα setup.

δίκιο να ανησυχώ

Παρά πολύ thin ήχος, χωρίς σώμα και χωρίς προσωπικότητα. Με πετάλια ήταν κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι ήχος χωρίς σώμα.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, απλά ο ενδιάσμος μου για τα εντελώς ψηφιακά είναι η καθυστέρηση στην πένα... Είχα κάποτε την Vox tonelab le και η αίσθηση στο παίξιμο ήταν εντελώς ξένη!!! Θέλω να πιστεύω ότι έχουν βελτιωθεί από τότε... Πάντως το tonex one ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον !!!

Πάντως το tonex one ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον !!!
Aφού σε απασχολεί το latency, διάλεξε καμπίνες μέχρι 200 και θα είσαι καλά. Χάνεις λίγο στα μπάσα και στην απόκριση αλλά είναι ένα trade off. Το Tonex υποστηρίζει μέχρι sample length 2048 απ όσο διαβάζω αλλά εκεί σίγουρα δε θα μπορείς να παίξεις. Πιο πολύ εργαλείο για μίξεις είναι αυτά τα sample lengths.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back