Gibson Traditional or Standard και musicstore

yameth είπε:
Εγώ δοκίμασα τουλάχιστον 50 Fender stratocaster πριν καταλήξω πως η κιθάρα που μου μίλησε ήταν μια MIM Strat. Οχι η διπλανή της η άλλη ΜΙΜ... ούτε η παραδιπλανή της Deluxe. Η φτηνή η Mexico. Κι ας διέθετα περισσότερα.
οοοοοο........γιές...πάντα δοκιμάζουμε το όργανο που θα πάρουμε....δεν αγοράζουμε μόνο προδιαγραφές........ ;D

μια και αναφέρεσαι σε les paul....δε περνάς και από τον ζοζέφ να δοκιμάσεις και καμία prs singlecut...που τις έχει βάλει στα χρήματα σου... 8)

μπορεί να αλλάξεις και γνώμη.... ;)

το πρόβλημα βέβαια πάλι είναι εδώ:

taq είπε:
Το σημαντικό είναι ότι ίσως είναι η πρώτη σου πολύ καλή κιθάρα και δεν ξέρεις πως θα έπρεπε ή πως θα ακούγεται.
και η λύση είναι μια εκ των

α. πας σε μαγαζί με φίλο

β. πας μόνο σου και εμπιστεύεσαι το δικό σου χέρι και το δικό σου αυτί

γ. παραγγέλνεις απ έξω και δεν το σκέφτεσαι πολύ

όλες είναι καλές λύσεις :)

Εγώ δοκίμασα τουλάχιστον 50 Fender stratocaster πριν καταλήξω πως η κιθάρα που μου μίλησε ήταν μια MIM Strat. Οχι η διπλανή της η άλλη ΜΙΜ... ούτε η παραδιπλανή της Deluxe. Η φτηνή η Mexico. Κι ας διέθετα περισσότερα.
πού τις βρήκες βρε θηρίο 50; στο Ελλάντα ή έξω;

Όσον αφορά τη συμπεριφορά "δοκιμάζω εδώ και παραγγέλνω απ' έξω" είναι ελαφρώς αντικοινωνική. Πολύ πιο αντικοινωνική βέβαια είναι η συμπεριφορά "αγοράζω από εδώ σε τιμή όσο να' ναι" :) δε μιλάω για 50 ευρώ πάνω ή κάτω

Αν και συμφωνώ ότι δεν είναι σωστή η νοοτροπία του αγοράζω έξω γενικότερα πάραυτα συγκεκριμένα ο μπον στούντιο την στάνταρντ την έχει 2800 και την τσαντίσιοναλ 2600. Δεν ξέρω αν θα έκανε καλύτερη τιμή πάντως δεν μου είχε προτείνει κάτι καλύτερο. σημειωτεων ότι και μια επιφών που ο τομάν είχε 425 μου την έδινε ακατεβατα με όσα παπακαλιά και αν του έκανα ο μπον στούντιο 695... Βέβαια δεν αποτελούν το κανόνα αυτα τα μαγαζιά. Οι περισσότεροι μαγαζάτώρες πλέον πριν σου πουν τιμή βλέπουν πρώτα την τιμή του τομάν και μετά σου λένε , και γενικά προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο. Υπάρχουν και μαγαζιά , δε , που έχουν καλύτερες τιμές από τους γερμανούς... Θέλει το ψάξιμο του το θέμα.... Για διάφορες πάντως της τάξης των 100 ευρώ μάξιμουμ αξίζει να παίρνεις από ελλάδα...

και εγω ειμαι κατά του ''δοκιμάζω εδώ παραγγέλνω απ έξω"

δεν ξέρω........ ντρέπομαι να το κάνω (τωρα στα γεράματα να κάνω πουστιτσες?).

+1 στην traditional λόγω "57"

Γεια.

Πιστεύω ότι και οι δύο κιθάρες είναι πολύ καλές οπότε... θα πάρεις μια καλή κιθάρα.

Εγώ πήρα την traditional από εξωτερικό, γουρούνι στο σακί που λένε, ούτε τη δοκίμασα ούτε τίποτα, πάτησα ένα κουμπί πλήρωσα στην τράπεζα και μου ήρθε.

Αυτό που μου ήρθε ήταν μια πολύ καλή κιθάρα σε πολύ καλή τιμή.

Το ίδιο ξηγήθηκα και με μια fender και μου ήρθε επίσης μια πολύ καλή κιθάρα σε πολύ καλή τιμή.

Οι αγορές αυτές μου στοίχησαν 3.000.000 ευρώ από εξωτερικό,ενώ Ελλάδα μου έβγαιναν 3.600.000 στην καλύτερη.

Κρίνε τι σε συμφέρει και μη φοβάσαι για εξωτερικό, στην τελική αν σου έρθει κάτι που σε ξενερώνει στείλ'το πίσω.

Τώρα αν το βρεις αυτό που θέλεις στην Ελλάδα με 50-100 ευρώ διαφορά... ε, παρ'το από εδώ.

yannis37 είπε:
ωωωωωπ τώρα το ειδα. :o

μακάρι να ειχα τα χρήματα.......ουτε γερμανιες ουτε τιποτα.

http://smart.noiz.gr/details.php?id=17645
Αυτή είναι πραγματική ευκαιρία

Α, ξέχασα... το musicstore όντως κάνει λίγο καλύτερες τιμές, καλύτερα όμως πάρε τηλ να συνεννοηθείς με τον Έλληνα που έχουν (Μαυρίδης)

Πάντως μην περιμένεις και μεγάλη πτώση στην τιμή

iamnohero είπε:
Οι αγορές αυτές μου στοίχησαν 3.000.000 ευρώ από εξωτερικό,ενώ Ελλάδα μου έβγαιναν 3.600.000 στην καλύτερη.
νησί σε σχημα κιθάρας αγόρασες? ;D ;D ;D ;D ;D ;D

yameth είπε:
Εγώ δοκίμασα τουλάχιστον 50 Fender stratocaster πριν καταλήξω πως η κιθάρα που μου μίλησε ήταν μια MIM Strat.
πού τις βρήκες βρε θηρίο 50; στο Ελλάντα ή έξω;
Φίλος Admin...όλα αυτά τα χρόνια!!! που δοκίμαζες τις 50 Strato...μήπως, λέω μήπως και χωρίς παρεξήγηση, άλλαζε και η ακοή σου?

...προς το χειρότερο? ;D

iamnohero είπε:
???Τί να το κάνω το νησί...  :P

Ε, για μία Gibson και μία Fender το θες το 3.000.000αρο (3.000.000 και οι δύο μαζί εννοείται)
3 εκατομυρια ευρω? Α.......... κ για τις δυο λεει... ενταξει.... Παντως εγω χωρις να τις δοκιμασω δν θα τα εδινα....  :P

καλά, τελειώνει η τρίτη σελίδα και ακόμα κανένας δεν πρότεινε στον φίλο να αγοράσει μία strato!!!! :o :o :o ;D

Το bon studio Aris, είναι αντιπρόσωπος και έχει τιμές καταλόγου. Αυτές που άκουσες σαν τιμές είναι οι τιμές καταλόγου χωρίς καμία έκπτωση. Τα μαγαζιά που προμηθεύει κάνουν εκπτώσεις που φθάνουν σε πολλά είδη και το 25% το έχω διαπιστώσει πολλές φορές μέσα από τις δικές μου αγορές. Εγώ στη θέση σου απλά θα επισκεπτόμουν όσα μαγαζιά μπορούσα στο κέντρο και θα έλεγα χωρίς καμιά περιστροφή, θέλω να βρώ μιά Gibson strd ή traditional διαθέτω 2000 ευρώ και στην αντιπροσωπεία μου είπαν τάδε τιμές, υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης σε εσάς? Μπορώ να δοκιμάσω κάποιες? Να σαι σίγουρος ότι δεν θα σου πει κανείς όχι.

Ξέχασα να επισημάνω προηγουμένως κάτι που όντως γράφτηκε, και που είναι αυτονόητο: όχι μόνο είναι εντελώς λανθασμένο ηθικά να πάει κάποιος να δοκιμάσει μια κιθάρα και μετά να την παραγγείλει από αλλού, αλλά και ανεδαφικό να περιμένει πως η άλλη θα είναι carbon copy αυτής που δοκίμασε. Χώρια που αν μας δοθεί η δυνατότητα να τονώσουμε κάπως την ματωμένη ελληνική οικονομία (αν νιώσουμε πως δεν μας πιάνουν εντελώς κορόιδο), πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Νομίζω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις (σαν πρώτο βήμα) είναι να κοιτάξεις την αγορά μεταχειρισμένων. Σε σχέση με ταξίδι στην γερμανία ή αλλού στο εξωτερικό, μπορείς να μετακινηθείς κάπου κοντινότερα, και με πιθανό αποτέλεσμα:

-να αγοράσεις ένα καλύτερο όργανο στα ίδια χρήματα

-να αγοράσεις ένα ισάξιο όργανο με λιγότερα χρήματα

Δυστυχώς, τα καταστήματα που στοκάρουν περισσότερο από ένα ακριβά όργανα είναι ελάχιστα στην ελλάδα, και αυτά έχουν συνήθως τιμές τόσο ψηλές, που τελικά συμφέρει να πληρώσεις τη διαφορά σε αεροπορικά/ξενοδοχεία στο εξωτερικό. Προσωπικά πήρα το ρίσκο στις κιθάρες που αγόρασα (παρήγγειλα κατευθείαν απέξω), μεταξύ των και μια gibson 335, και (μάλλον) στάθηκα τυχερός, καθότι δεν το έχω μετανιώσει για καμία από αυτές. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, καλύπτεσαι με 30 day money back guarantees, οπότε και να σου στείλουν 'πατάτα' (που το αμφιβάλλω προσωπικά για τα όργανα που συζητάμε), μπορείς να την στείλεις πίσω.

ndnikola είπε:
...

Προσωπικά πήρα το ρίσκο στις κιθάρες που αγόρασα (παρήγγειλα κατευθείαν απέξω), μεταξύ των και μια gibson 335, και (μάλλον) στάθηκα τυχερός, καθότι δεν το έχω μετανιώσει για καμία από αυτές. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, καλύπτεσαι με 30 day money back guarantees, οπότε και να σου στείλουν 'πατάτα' (που το αμφιβάλλω προσωπικά για τα όργανα που συζητάμε), μπορείς να την στείλεις πίσω.
συμφωνώ και το ίδιο έκανα κι εγώ για την εικονιζόμενη Standard 08 η οποία με κάλυψε πλήρως και την προτείνω ανεπιφύλακτα (δεν έχω παίξει με την traditional)

αξιολόγησε πόσο ψείρας είσαι και αν δεν σε κυριεύουν σκέψεις του τύπου " μήπως αυτή που δεν δοκίμασα ήταν καλλίτερη..." προχώρα άφοβα σε οnline αγορά και δεν νομίζω ότι θα χάσεις

Να πω και γω την γνωμη μου...

μαρεσουν πολυ οι Les paul και μαλιστα οι gibson, εν τελει εψαχνα μια wine red αλλα οχι σε studio, εψαξα, εψαξα, δοκιμασα στο bon καποιες standard tranditional pro, αλλα οι τιμες ηταν απαγορευτικες σε σχεση με τα ευρωπαικα μαγαζια..δοκιμασα και αλλες στο guitar store μπας και επαιρνα σε αλλο χρωμα..σιγουρα ομως δεν ηθελα να παρω στα τυφλα γιατι ειμαι λιγο γκαντεμης με τις online συναλλαγες (δεν κανω πλακα!) αλλα και επειδη οι κιθαρες διαφερουν πολυ μεταξυ τους ακομα και τα ιδια μοντελα, προτεινω οτι σου ειπαν και οι παραπανω, αφου τις γουσταρεις μην βιαστεις να παρεις, ψαξε δοκιμασε μερικες, πηγαινε και μαγαζια με μεταχειρισμενα (υπαρχουν τρομερες ευκαιριες!) και αποφασισε μετα. στις αγγελιες βγαινουν κατα καιρους διαφορες, οποτε υπομονη.

τιπ για δοκιμη σε μαγαζι: παιξε εσυ δες αν σου κανει και μετα ας παιξει ενας φιλος σου (που θαναι μαζι σου) ή ζητα απτον πωλητη. γιατι? γιατι οταν παιζουμε εμεις δινουμε σημασια στο τι παιζουμε και δεν ακουμε 100% τι γινεται.

φυσικα διαφωνω με το δοκιμαζω κιθαρα εδω και παιρνω απεξω αλλα το δικαιολογω για διαφορες τιμων πανω απο 200ευρω

το σιγουρο ειναι ομως οτι με αυτα τα χρηματα παιρνεις ενα ποιοτικο οργανο απο καθε αποψη.

Κατ'αρχάς, σε ότι αφορά το OP, η άποψή μου είναι ότι αν έχεις να διαθέσεις 2000 ευρώ ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς και τη λύση να πάρεις μια μεταχειρισμένη '57 goldtop ή μια '58 από τις Historic reissue/VOS. Η κιθάρα κατά πάσα πιθανότητα (για να μην πω βεβαιότητα) θα είναι καλύτερη από τις δύο που κοιτάς.

Όσον αφορά τώρα το θέμα "δοκιμάζω πριν αγοράσω" : θα συμφωνήσω απόλυτα ότι το ιδανικό θα ήταν να ήμασταν στο Wildwood guitars, να δοκιμάζαμε 30 Les Paul και να αγοράζαμε αυτή που θα θεωρούσαμε καλύτερη. ΑΛΛΑ, όταν θέλεις μια '57/'58 VOS, πόσες ακριβώς θα ακούσεις σε μαγαζιά για να διαλέξεις? Και ακόμα και αν ακούσεις μια και σου φανεί καλή, με τί θα τη συγκρίνεις? Ποιος σου εγγυάται ότι μια άλλη δεν θα είναι ακόμα καλύτερη?

Θέλω να πω ότι αυτή η λογική στέκει αν είσαι Αμερική/Αγγλία κτλ, αλλά όχι και τόσο για Ελλάδα.

δεν διαβασα ολες τις σελιδες του θεματος παρα μονο την τελευταια΄ υπαρχει και η επιπλεον εξης επιλογη την οποια εχω κανει : συννενοηθηκα με καποιο καταστημα του οποιου πηγαινω και πηγα μαζι με τον ιδιοκτητη του στο Βον (αφου προηγουμενως, στο περιπου συννενοηθηκα μαζι του για τις τιμες) και στο Βον επειτα απο διαφορες δοκιμες κατεληξα σε μια, η οποια δοθηκε στον καταστηματαρχη του μαγαζιου που πηγαμε μαζι και επειτα τα κανονισαμε μεταξυ μας : τυχον δοσεις και λοιπα.

επιπλεον εχω αγορασει και μεσω ebay 2 Standards second hand και γενικα εχω μεινει ευχαριστημενος.

ξεχασα να πω οτι οι αντιπροσωπειες παντα εχω υψηλοτερες τιμες στα προιοντα τους λογω του οτι εχουν πελατες στη λιανικη, εκτος απο μας, τα διαφορα καταστηματα οποτε θα ηταν αναρμοστο να δινουν φτηνοτερες τιμες , ενω μπορουν, και να χτυπανε τα κατστηματα που αλλωστε απο αυτα βγαζουν και το ψωμι τους.

Trending...

Νέα θέματα

Back