Gibson Traditional&Pro

jimkon

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπερα,

Η ερωτηση μ ειναι ξερετε καποιο μαγαζι στην αθηνα να εχει την gibson traditional&gibson traditional pro να τις δοκιμασω διπλα διπλα?

&Μπορειτε να μ πειτε 2 λογια για αυτες τις κιθαρες κ για τις διαφορες τους στον ηχο?

Θα μ πειτε ρε φιλε γιατι δεν κοιτας τα χαρακτηριστηκα τις καθε μιας?

Ε τα κοιταξα η μια εχει 57 single coils η αλλη humbeckers κ αλλα αλλα δεν τα πολυκαταλαβαινω.

Εννοειτε οτι θα δοκιμασω πριν αγορασω.

Οποιος βοηθησει THANKS!!

Το καλύτερο που χεις να κάνεις είναι να πας στο Bon Studio που είναι ο αντιπρόσωπος της Gibson.

jimkon είπε:
Μπορειτε να μ πειτε 2 λογια για αυτες τις κιθαρες κ για τις διαφορες τους στον ηχο?
Μπορώ να σου γράψω ολόκληρη πραγματεία για τους 57 (P90s) και τους humbuckers,αλλά πάλι δεν θα καταλάβεις και πολλά,διότι πολύ απλά την διαφορά θα την καταλάβεις όταν τους ακούσεις και τους δυο.(και θα την καταλάβεις αμέσως. ;))

(και φυσικά ΟΧΙ από το youtube... ;))

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στην traditional pro φαινονται 2 μαγνητες που ο καθενας να εχει 2 μονους.τι ακριβως παιζει?

Παντως κ καλα ιδιο επιπεδο δεν ειναι αυτες οι δυο κιθαρες  γιατι καπου διαβασα οτι λεει σε ποιοτητα κ τετοια ειναι καλυτερη η traditional?

jimkon είπε:
Ε τα κοιταξα η μια εχει 57 single coils η αλλη humbeckers κ αλλα αλλα δεν τα πολυκαταλαβαινω.

Εννοειτε οτι θα δοκιμασω πριν αγορασω.

Οποιος βοηθησει THANKS!!
Τα εχεις μπερδεψει λιγο...

Δες τα παλιοτερα θεματα για traditional και ξεκινα με τα ΒΑΣΙΚΑ. :)

(π.χ η traditional εχει τους 57 classic/57classic plus μαγνητες και η pro τους 57 classic/BurstBucker 3 οπου μπορεις να τους splitαρεις κιολας.)

Να τους splitaris δηλ?

Τα εχω διαβασει ολα τα θεματα.

Τωρα μαθαινω.

Αυτο με την ποιοτητα που ρωτησα?

Με traditional pro δεν εχω παιξει αλλα πρεπει ποιοτικα να ειναι ιδια με την traditional(η οποια ειναι αρκετα καλη)

Αλλη διαφορα ειναι στο μπρατσο:η pro εχει 60αρι μπρατσο,η traditional 50αρι.(το 50αρι ειναι πιο παχυ).

Επισης εχουν διαφορετικα κλειδια....(αλλες διαφορες δεν θυμαμαι...αλλα μπες στο site της gibson και θα τις βρεις)

Και οι δυο κιθαρες humbuckers εχουν,ομως τhς pro "σπλιταρουν"(θυμιζει μονο μαγνητη,αλλα στην ουσια ειναι humbucker splitarismenos ;D)

ΟΥΦ!

1)οι διαφορες ειναι ΠΟΛΛΕΣ διαβαστε τες στο σαιτ...

2)το μπον στουντιο δεν φερνει την προ και κατ επεκταση δεν την εχει κανεις στην ελλαδα

3)ΑΑΑΑΑΑΛΛΟ πραγμα 57 classics που ειναι HUMBACKERS (καμια απο τις δυο κιθαρες δεν φοραει p-90)

4)ΚΑΙ ΑΑΑΑΑΑΛΛΟ πραγμα p-90 που δεν ειναι single coil αλλα ΟΥΤΕ και humbacker....

ρεφιλε jimkon εδω δεν ξερεις πως φαινεται ενας humbacker χωρις cover, δεν παιρνεις καλυτερα καμια epiphone, tokai, agile η burny?  ::)

κριση εχουν στο κατω κατω

Υπαρχει καποιος π να εχει την traditional pro  γ να την δοκιμασω??

Θελω να παρω μια καλη κιθαρα για αυτο δεν παιρνω epiphone κ μετα να αλλαζω μαγνητες κ μετα απο 2 χρονια να την πουλησω κ να παρω αλλη.

Φιλε μου και να την δοκιμασεις,αν δεν εχεις ενα μετρο συγκρισης δεν θα βγαλεις ακρη.

Ειναι δυο πολυ καλες κιθαρες.Αν δεν εχεις ξαναπαιξει με κιθαρα των 1500+ε θα παθεις την πλακα σου μονο και μονο που θα τις δεις απο κοντα.

Κατσε μαθε 2-3 πραγματα για τις les paul(και γενικοτερα για τις ηλεκτρικες)και μετα δες ποια σου ταιριαζει...

Να σ πω θελω να την δοκιμασω για να δω το μπρατσω κ να δω κ πως ειναι εξωτερικα κ να την ακουσω.Τωρα δεν παιζει να την παραγκειλω στα τυφλα.

Η traditional pro βγαινει κ σε virtual sunburst που μ αρεσει.(απο φωτογραφιες-δεν εχω ιδεα πως ειναι απο κοντα.)

Εμενα μ αρεσουν τα μπρατσα π ειναι χοντρα για αυτο(οχι πολυ χοντρα αλλα χοντρα) κ αποτι ειδα εχει πιο λεπτο μπρατσο η traditional pro γ αυτο θελω να το δω.

Ακομη εχω ακουσει λεει οτι η standard gibson les paul δεν θυμηζει τοσο les paul κλασσικη κ οτι η traditional ειναι κλασσικος ηχος Les paul.Με τις traditional pro τι παιζει?

+οτι κανει 200Ε λιγοτερα.

Απλα λεω μηπως την εχει κανεις κ θελει να βοηθησει.

Φίλε jimkon, έχεις ακούσει πολλά αλλά το κακό είναι ότι δεν έχεις επαληθεύσει όσα έχεις ακούσει και μπερδεύεσαι χωρίς λόγο.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πας μια βόλτα στα μαγαζιά και να παίξεις με όσες LP μπορείς να βρεις που σου αρέσουν εμφανισιακά και είναι εντός του budget σου.

Μην κολλήσεις στο αν είναι Standard ή Traditional, Gibson ή Epiphone, ακριβές ή φτηνές γιατί τίποτε από αυτά δεν είναι εγγύηση ότι εσύ θα πάρεις την κιθάρα που σου ταιριάζει. Πρέπει να καταλήξεις σε αυτό που ψάχνεις στην τελική, αυτό είναι που προσπαθούν να σου πουν και οι υπόλοιποι εδώ μέσα.

All in all, θα είναι έγκλημα κατά της τσέπης σου αν πας και δώσεις ενάμισι χιλιάρικο με μόνο οδηγό τα όσα σκόρπια (και πιθανώς αναληθή) έχεις ακούσει κατά καιρούς. Η δοκιμή της κιθάρας που θα πάρεις δεν είναι αρκετή σε αυτή την περίπτωση.

Παιδια ευχαριστω για τις οδηγιες.

αλλα δεν μ αρεσουν οι epiphone εχω δοκιμασει.

Μετα Απο gibson παμε σε studio.Δεν παιρνω studio δεν μ αρεσουν τα χαρακτηριστηκα,κ μ ειχε πει ο δασκαλος π εκανα μαθημα μακρυα απο τις studio οποτε δεν προκειτε να παρω.

Μετα παμε υποχρεωτικα σε traditional-standard-traditional pro.

Οποτε καποια απο αυτες.tokai-esp κ τετοια δεν μπαινω στον κοπο να ψαχτω γιατι δεν ειμαι κ απο αθηνα κ δεν εχω και χρονο.Δεν προκειτε να το ψιρισω πολυ.Ειμαι αναμεσα σε αυτες.Τωρα ξερω οτι για την traditional&standard λογικα τις εχει ο bon studio οποτε θα τις δω εκει.Κ σκεφτομαι π μπορω να βρω κ την pro που εχει κ -200Ε κ Βγαινει κ σε vintage sun.

Tωρα να κατσω να διαβασω για ηλεκρικες που ειπαι ο φιλος απο πανω τι να διαβασω τα ειδη κλειδιων,τι ειναι nut,κ πολλα αλλα μπορει να ψιλοβοηθαγε αλλα δεν προλαβαινω καθολου.

παιδια να ρωτισω κατι ακομα,

ξερει καποιος ποιες ωρες ειναι ανοιχτο το bon studio την τριτη κ την πεμπτη γιατι δεν το βρισκω στο site του?

Α και το κεντρικο μαγαζι ειναι στην ζαιμη 6 που θα εχει κ τις περισσοτερες κιθαρες?

Trending...

Νέα θέματα

Back