@marathon
όχι το παίρνω στραβά και θέλω να μου φτιάξεις μια strat σαν την black strat του Gilmour ως αποζημίωση για την ψυχική οδύνη... ;D (πλάκα-πλάκα ποιός ξέρει, ίσως μια μέρα..)
Γενικά ο marathon καλά κανει και δεν θέλει να συγκρίνει διαφορετικές κιθάρες, και συμφωνώ με όλα αυτά...αλλά το τι
gibson vs. tokai ή
gibson vs. hangstrom ή fender vs. suhr έχουν δει τα ματάκια μας σε αυτό το φόρουμ δεν λέγεται...αφού λοιπόν μας αρέσει να μαζοχιζόμαστε, να φτιάχνουμε ένα φραπεδάκι,να καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή και να συζητάμε στο νόιz για θέματα που δεν έχουν και τόσο αντικειμενικό νόημα όσο υποκειμενικό, καλά να πάθουμε ;D .Εξάλλου αυτή είναι και η χαρά του να συμμετέχεις σε μια συζήτηση ''κουβέντα να γίνεται''
Από την άλλη Άρη, καταλαβαίνω πως το βλέπεις. Έχεις ανοίξει και παρόμοια θέματα και
απότι καταλαβαίνω ψάχνεσαι να αγοράσεις μια καλή κιθάρα. Όταν ο Marathon λέει ότι κοιτάει το playability την εμφάνιση κ.τ.λ. έχει το δίκιο του να το κάνει καθώς πολλές κιθάρες έχουν περάσει από τα χέρια του και ξέρει τι θέλει. Υπάρχουν όμως άτομα τα οποία δεν έχουν την εμπειρία μόλις πιάσουν 2 διαφορετικές κιθάρες να πουν ''αυτή με βολεύει καλύτερα''. Ειδικά για εντελώς αρχάριους. Ό,τι κιθάρα και να πάρει ο αρχάριος, το παίξιμό του θα προσαρμοστεί στην κιθάρα, όχι το αντίθετο (δεν αναφέρομαι σε σένα φυσικά αλλά γενικά). Εγώ έπαιζα από το '99 με μια
Gibson studio...μετά από 10 χρόνια πήρα μια στράτ και νόμιζα ότι λόγω πιο λεπτού μανικιού ότι θα ''πετάω''...καμμία σχέση, τώρα αρχίζω σιγά σιγά να την συνηθίζω κάπως...
Άρα πιστεύω πως καλώς επιθυμείς να κάνεις την σύγκριση, αφού τα κριτήριά σου είναι καθαρά οικονομικά. Στο θέμα σου τώρα, εγώ θα πω την προσωπική μου άποψη :
Eπειδή έχω και μια epiphone custom, από τις ακριβές epi όπως λες, αν δεν έχεις παραπάνω λεφτά απλά πάρτην με κλειστά τα μάτια. Πολύ καλή κιθάρα είναι. Αν έχεις παραπάνω λεφτά, πήγαινε σε μια studio, όπως αυτή που σου πρότεινα στην αρχή ή ακόμα καλύτερα σε αυτή
http://www.thomann.de/gb/gibson_lp_studio_aw.htm
η οποία προσωπικά μ' αρέσει λόγω της ebony ταστιέρας της (και αυτή είναι η κυριότερη διαφορά που βρίσκω μεταξύ αυτής και της epi μου.)
Η raw power δεν μου αρέσει καθόλου εμφανησιακά, δεν έχω παίξει ποτέ όμως.
Προσωπική γνώμη όλα τα παραπάνω.