Gibson lp alternatives

Ωραιες προτασεις και σιγουρα το τελευταιο πραγμα που με αποσχολει είναι να γραφει Gibson.....

@superfunk: η future είναι καλη λυση αλλα την δοκιμασα στην messe και δεν μου αρεσε. Η classic εχει το db boost (λες και δεν μπορεις να το κανεις πχ με πεταλι). Η vos επισης είναι καλη ιδεα και οντως κατω από 4k που ειπα αρχικα.

Οσο για την ποιοτητα κατασκευης των κινεζων (κυριως) εχω εμπειρια από βαρια βιομηχανια εως πολύ βαρια βιομηχανια. Και είναι απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και μαλιστα σε μηχανήματα που εμπλέκονται και ανθρώπινες ζωες. Δεδομενων αυτων των εικονων που εχω... όχι δεν θελω απο εκει τουλάχιστον (για να προλάβω μερικες "εξυπνάδες") όταν μπορω να κοντρολάρω την πατριδα του προιοντος που αγοραζω.

To smart phone μου παντως ειναι μια χαρα εδω και 3 χρονια....και εχω και καμμια δεκαρια ΑΡΧΑΙΑ κινεζικα κινητα που δουλευουν ακομα ΑΨΟΓΑ ;D

Η καλυτερα κατασκευασμενη κιθαρα μου ειναι ΣΑΦΩΣ μια EASTWOOD TUXEDO.

ΚΙΘΑΡΑ θα αγορασεις ρε μεγαλε,οχι ΓΕΡΑΝΟ για ξεφορτωμα... ;D...χαλαρωσε, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ εταιριες κανουν το QC....ΜΙΑ  ΧΑΡΑ οργανα φτιανουν οι Κινεζοι για καθε βαλαντιο.

και οντως κατω από 4k που ειπα αρχικα
παντως με 1990 ευρω παιρνεις ΜΙΑ ΧΑΡΑ Gibson LP

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_traditional_hb_2015.htm

πουλας και κανα 100αρικο το συστημα κουρδισματος και εισαι μια χαρα... ;D

οι προβληματισμοι που αναφερει το πρωτο ποστ ειναι πολυ διαδεδομενοι πια, (και νομιζω οτι και η gibson θα το καταλαβει οταν σε κανα δυο χρονακια παρει feedback απο την αγορα για τις καινοτομιες που παλι προσπαθει να εισαγει - δεν εμαθε απο αντιστοιχα πειραματα στο παρελθον  ::)), και η πιο διαδεδομενη λυση που βλεπω να κυκλοφορει ειναι... μεταχειρισμενη gibson  ;D

εγω θα το προτιμουσα χιλιες φορες απο θφηνοτερες εκδοχες gibson, μια και μερικες που ειδα δεν με ενθουσιασαν και τοσο (αναλογα το οργανο). Και βεβαια, αν δεν θελεις τον ηχο (η το λογοτυπο) gibson, υπαρχουν οι heritage (μεταχειρισμενες οχι καινουργιες λογω μεγαλης πτωσης στην τιμη), framus, eastman (με σειρα προσωπικης προτιμησης)

Παντως εγω επαιξα προσφατα με  τις νεες LP και πρεπει να πω οτι με ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ  (και δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος φιλος των LP) ,σιγουρα οι ΚΑΛΥΤΕΡΑ κατασκευασμενες non VOS  LP που εχω δει εδω και καιρο και με εξαιρεση το ηλεΧτρονικο συστημα κουρδισματος (μια χαρα δουλευε αλλα δεν μου αρεσει εμφανισιακα) ολα τα αλλα inovations (brass nut,wider neck) ηταν πολυ ωραια,επισης οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ ειναι ΑΙΣΘΗΤΑ βελτιωμενοι...

Κορυφαια ολων ΑΥΤΗ

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_junior_single_cut_gy_2015.htm

& ΑΥΤΗ

http://www.thomann.de/gr/gibson_lp_deluxe_gt_2015.htm

αν ειχαν παχυτερα μπρατσα θα σκεφτομουν σοβαρα την αγορα τους.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε omnio δεν είσαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη σε φιλολογικό επίπεδο και όχι μόνο.

Δυστυχώς καταφέρανε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) κάποιος ο οποίος θέλει μια "παραδοσιακή" LP με το Gibson χαραγμένο στο headstock να σκάσει πάνω από 3,000 για αγορά καινούργιας. Από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς όταν ανακοινώθηκαν τα specs πολύς κόσμος γύρισε την πλάτη στο "New & improoved product" και γι αυτό και οι πωλήσεις τους έχουν πάει κατά διαόλου (-35% και βλέπουμε σε σχέση με το 2014). Τουλάχιστον στο περσινό line είχανε τουλάχιστον την traditional αν θυμάμαι καλά με τα classic appointments για όποιον ήθελε, φέτος τα ισοπεδώσανε όλα.

Σε αγοραστικό επίπεδο οι Japan λύσεις που πρότειναν οι φίλοι και οι κυρίως οι edwards αξίζουν για αγορά καινούργιας. Εναλλακτικά βρές έναν οργανοποιό να στην φτιάξει απο το μηδέν με τα εξωτικά ξύλα που θές στο χρώμα που θές, με το logo που θές, και θα σου κοστίσει πολύ λιγότερο απο το κόστος μιας σημερινής standard. Πρακτική που την έκανε και ο slash back in the 80s φτιάχνοντας μια ρεπλίκα του 59' σε οργανοποιό, και η κιθάρα αυτή είναι το κυρίως studio οργανό του σε όλες τις ηχογραφήσεις. Κάπου εκεί ξεκινά και η παράνοια της Gibson να φτιάχνει ρέπλικα της ρέπλικας του αυθεντικού της οργάνου πουλώντας της σε αστρονομικά ποσά.  

Ετσι ακριβως είναι φιλε solidstate. Για καποιο λογο (ισως η πιεση της τεχνολογιας???) ωθησε την Gibson και ισως και άλλες εταιρειες στο συντομο μελλον, να "μακελεψουν" το προιον τους.

Για να μην ειμαστε υπερβολικοι σιγουρα θα υπαρχουν πολλοι που θα τους αρεσει πχ το db boost γιατι γλυτωνουν τα πεταλια, η πχ το gforce γιατι (επισης γλυτωνουν πεταλι) βαριούνται να χορδιζουν. Μαζι τους κι εγω 1000%, αλλα ρε γμτ βγαλε παραλληλα και τα ιδια μοντελα ανευ τέτοιων κολπων.

Επισης το θεμα των ξυλων. Γιατι ο κινεζοκορεατης βαζει εβενο και η Gibson το παιζει δυσκολη? Και παλι ΔΕΝ εξεταζω χειροτερο-καλυτερο. Είναι διαφορετικο, σε αυτό συμφωνούμε ολοι φανταζομαι. Το θεμα ειναι ότι πλεον οι μεταχειρω ανεβαζουν συνεχως τις τιμες τους και πολλοι στρεφουν το ενδιαφερον τους προς τα εκει. Τυχαιο???

@superfunk: Εγω εχω αυτην:

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Jr-Special-Exclusive.aspx

Παρολο που οι p90 δεν ταιριαζουν απολυτα στο στυλ που παιζω, παραμενει ισως η καλυτερη lp που εχω παιξει.....και ευτυχως υπαρχει ακομα στο εμποριο και σε εξευτελιστικη τιμη πλεον

omnio είπε:
Οσο για την ποιοτητα κατασκευης των κινεζων (κυριως) εχω εμπειρια από βαρια βιομηχανια εως πολύ βαρια βιομηχανια. Και είναι απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και μαλιστα σε μηχανήματα που εμπλέκονται και ανθρώπινες ζωες. Δεδομενων αυτων των εικονων που εχω... όχι δεν θελω απο εκει τουλάχιστον (για να προλάβω μερικες "εξυπνάδες") όταν μπορω να κοντρολάρω την πατριδα του προιοντος που αγοραζω.
Αυτό δεν ισχύει για την Κορέα.

gdevelek είπε:
Αυτό δεν ισχύει για την Κορέα.
Σε σχεση με Κινα? Ναι είναι καλυτερη η κατασταση. Αλλα αν για παράδειγμα πας σε ναυπηγειο σε Κορεα και σε Ιαπωνια....βλέπεις τεραστια διαφορα....

Αλλα θα προτεινα καλυτερα να ανοιξουμε άλλο θεμα για τις διαφορες ανατολικων-δυτικων και ανατολικων-ανατολικων και να αναφερθούμε εκτενως σε κιθαρες, πεταλια κτλ

omnio είπε:
Σε σχεση με Κινα? Ναι είναι καλυτερη η κατασταση. Αλλα αν για παράδειγμα πας σε ναυπηγειο σε Κορεα και σε Ιαπωνια....βλέπεις τεραστια διαφορα....
Σε ναυτιλιακό κλάδο δουλευείς και το ξέρεις  ;D

Το I-PHONE το κινεζικο ειναι καλο φιλΩς ή να παρω αμερικανικο?  ;D

Γιατι ο κινεζοκορεατης βαζει εβενο και η Gibson το παιζει δυσκολη?
ε καλα δε βαζει σε ΟΛΕΣ τις κιθαρες εβενο ο κιτρινιαρης,στα high end μοντελα του βαζει οπως αλλωστε και η Gibson.

μια χαρα κιθαρες βγαζει η Gibson IMHO σε ολα τα επιπεδα τιμων.

Καλύτερο VFM απ'τις Michael Kelly δεν υπάρχει κατ'εμέ σ'αυτό το στυλ. Κιθάρες καλοφτιαγμένες, με μαγνητάρες και τις βρίσκεις πάμφθηνα γι'αυτό που είναι. Κοντράρουν ανετότατα ΠΟΛΥ ακριβότερα όργανα. Είχα την patriot custom στο παρελθόν και τώρα έχω την decree, και δεν μπορώ να πω αρκετά καλά λόγια γι'αυτές.

Περα απο το οτι οι κιθαρες γινονται πιο ακριβες και αυτο σιγουρα δεν αρεσει σε κανεναν,για τις standard LP μιλαω....καλυτερα να δουμε γιατι επελεξαν να βαλουν τοσα gadgets.Που το πανε?Που θελουν να μας οδηγησουν και που μπορουμε να το φτασουμε εμεις?Πως η fender tele και καθε κιθαρα αλλου στυλ ειχε τους καταλληλους μουσικους για να τις αναδειξουν...ε κατι τετοιο!

X-minor είπε:
Καλύτερο VFM απ'τις Michael Kelly δεν υπάρχει κατ'εμέ σ'αυτό το στυλ. Κιθάρες καλοφτιαγμένες, με μαγνητάρες και τις βρίσκεις πάμφθηνα γι'αυτό που είναι. Κοντράρουν ανετότατα ΠΟΛΥ ακριβότερα όργανα. Είχα την patriot custom στο παρελθόν και τώρα έχω την decree, και δεν μπορώ να πω αρκετά καλά λόγια γι'αυτές.
Συμφωνώ μαζί σου. Είχα δοκιμάσει το μοντέλο με τους emg και μου είχαν πέσει τα σαγόνια στο πάτωμα... Πόσο τις αγόρασες αν θυμάσαις;

sotosprince είπε:
Συμφωνώ μαζί σου. Είχα δοκιμάσει το μοντέλο με τους emg και μου είχαν πέσει τα σαγόνια στο πάτωμα... Πόσο τις αγόρασες αν θυμάσαις;
Την custom την είχα πάρει χρόοοοοοοοοοονια πριν σε μια προσφορά του schmidt 300 ευρώ (το λες και κλοπή  ;D). Τώρα είναι πιο ακριβές. Την decree την πήρα πρόσφατα από e-bay αλλά μετά από αρκετό ψάξιμο και λίγο παζάρι (καινούρια) 270 Ευρωπαϊκά. Θέλει ψαξιματάκι για να βρεις τέτοιες τιμές αλλά αξίζει και με το παραπάνω. Σ'ένα Ολλανδικό πάντως κατάστημα είχα βρει αρκετά φθηνή και την custom, όμως είχαν τραγικά μεταφορικά και δεν προχώρησα εν τέλει.

X-minor είπε:
Την custom την είχα πάρει χρόοοοοοοοοοονια πριν σε μια προσφορά του schmidt 300 ευρώ (το λες και κλοπή  ;D). Τώρα είναι πιο ακριβές. Την decree την πήρα πρόσφατα από e-bay αλλά μετά από αρκετό ψάξιμο και λίγο παζάρι (καινούρια) 270 Ευρωπαϊκά. Θέλει ψαξιματάκι για να βρεις τέτοιες τιμές αλλά αξίζει και με το παραπάνω. Σ'ένα Ολλανδικό πάντως κατάστημα είχα βρει αρκετά φθηνή και την custom, όμως είχαν τραγικά μεταφορικά και δεν προχώρησα εν τέλει.
Ακριβώς φίλε, δεν ξέρω γιατι αλλα εδω ο αντιπρόσωπος τις εχει αρκετά ακριβά θα ελεγα... Απλως ο κόσμος βαριεται πιστευω να ψαξει δυστυχως και αρκείται σε αυτα που του λενε και στο ονομα στο headstock... Ebay βρηκα την MK PREMIUM EMG 350 euros... Τι να λεμε τωρα...

Από τις προσφατες (τελευταίων χρονων) αγορες μου εχω μαθει ότι σημασια δεν εχει η χωρα κατασκευης ενός οργανου αλλα ο τροπος, δηλαδή πως φτιαχνεται. Αν μιλάγαμε για φθηνες κιθαρες τελη '80 - αρχες '90 (όταν αρχιζα να παιζω κιθαρα) θα λεγα ότι δεν αξιζει να ασχοληθείς αλλα για τωρινες κατασκευες δε τίθεται θεμα ποιοτητας. Αν σε βολευουν τα χαρακτηριστικα της εκάστοτε κιθαρας, φτιαχνονται καλες κιθαρες για να παιξεις. Όχι για ψυρισεις και να ασχολείσαι αν είναι vintage correct, ετσι και αλλιως αυτό εμενα ποτε δε με ενδιεφερε.

Εχω μια Κορεατικη και μια Φιλιπινεζικη και οι δυο ανηκουν στη κατηγορια των 400 - 600 ευρω, δεν είναι ακριβως αυτό που λεμε τζαμπα πραμα αλλα δε τις λες και ακριβες. Η κατασκευη τους είναι πολύ καλη, και εχουν παραμεινει σε στοκ κατασταση χωρις καμια αλλαγη. Ακομα και το σεταπ με το οποιο σταλθηκε από την εταιρεια (η Κορεατικη) ηταν ιδανικο για τα γουστα μου. Στην άλλη δε μπορω να κρινω γιατι αγοραστηκε μεταχειρισμένη.

Επειδή εχω και δυο Gibson διαφορετικης κατηγοριας θα λεγα πως με τη φθηνη Gibson είναι στο ιδιο επιπεδο, με την ακριβη όχι αλλα δε θα περιμενα και να 'ναι. Είναι πολύ καλο ότι υπαρχουν αμέτρητες επιλογες σημερα και δε χρειαζεται να περιμενεις τη (κάθε) Gibson/Fender να κατασκευασει τη κιθαρα που θες. Αν μπορεις να ζησεις με άλλο ονομα στο headstock τοτε σιγουρα θα βρεις μια κιθαρα για τα γουστα σου.

*Αφηνω εκτος τη συζητηση για κοινωνικα θεματα όπως δικαιώματα/αμοιβη εργατων. Γνωριζω ότι υπαρχει πρόβλημα σε ολο τον κοσμο, όχι μονο σε Ασιατικες και Αφρικανικες χωρες. Ακομα και δυτικες χωρες που εχουν νομους για την προστασια του εργαζόμενου είναι αμφιβολο ποσο εφαρμόζονται. Ή τι ακριβως λενε αυτοι οι νομοι και ποσο προστατευουν τον εργαζομενο.

Μετράει κι η χώρα κατασκευής πάντως, σίγουρα. Παράδειγμα η δικιά μου που'ναι φτιαγμένη στην Ινδονησία, έναντι της παλιάς μου MK που ήταν Κορεάτικη, έχει κάποια μικροπραγματάκια. Χρειάστηκε δηλαδή να κάνω ένα πρόχειρο level σε κάποια τάστα που το χρειάζονταν, λίγο να λειάνω μερικά σημεία στο nut καθώς και κάποιες μικροατέλειες που αν έχεις ολίγον τι OCD παίζει να τις προσέξεις. Τίποτα τραγικό μεν, αλλά η Κορεάτικη ήταν απλά άψογη out of the box.

Το καλό όντως είναι πως πλέον ακόμα και τα Κινέζικα όργανα αρχίζουν και ανεβαίνουν πάρα πολύ σε ποιότητα. Έχω δει κάποια HB και το αντίστοιχο του musicstore J&D και είναι απίστευτα καλοφτιαγμένα όργανα για ψίχουλα. Και πάλι, ίσως θέλουν λίγη προσοχή και λίγα "μαστορέματα" αλλά αν ξέρεις να το κάνεις μόνος σου δεν είναι τίποτα για ένα όργανο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για gigs ανετότατα.

Τέλος, πληρώνεις σίγουρα τρελά και το όνομα στο headstock. Οι MK, όπως και αρκετές άλλες, κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια και απ'τους ίδιους ανθρώπους που φτιάχνουν τις high end epiphone, τις PRS SE και διάφορες άλλες, που είναι σαφέστατα αρκετά ακριβότερες.

Γενικά, αν είχα κάτι παραπάνω, θα τα'σκαγα για Κορεάτικη κιθάρα. Κι αν ξεφύγουμε κι από τις LP, οι σχετικά νέες στον χώρο Chapman είναι επίσης VFM όργανα κι επίσης φτιαγμένες στα εργοστάσια που προανέφερα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back