- Πόντοι
- 723
Για τα polepieces του μαγνητη οπως και για τις περισσοτερες αλλες ρυθμισεις της ηλεκτρικης κιθαρας ισχυει το οτι δεν υπαρχει σωστη ρυθμιση...και κατα συνεπεια πασα συνταγη του τυπου βαλε τις polepieces σου στα 2,2mm ειναι λιγο παραπλανητικη. Ο απλουστερος τροπος για να τα ρυθμισεις ειναι να εμπιστευτεις το αυτι σου και να τα ρυθμισεις ετσι ωστε παιζοντας μια συγχορδια ολες οι χορδες να ακουγονται εξισου καλα και να ειναι διακριτες μεσα στη συγχορδια χωρις καποια να "βγαινει" περισσοτερο προς τα εξω.elavd είπε:Τόλη μπορείς να δώσεις μερικές οδηγίες σε μας τους ...νέους Gibson-άκηδες ( ;D ;D ;D) σχετικά με το πώς ρυθμίζουμε τα pole screws;
Έχω διαβάσει τη γενική οδηγία που λέει ότι "πρέπει να τα ρυθμίσεις έτσι ώστε να ακολουθούν το radius της ταστιέρας" αλλά δε κατάλαβα τι πρέπει να κάνω πρακτικά... :-\
Επίσης, ισχύει αυτό που έχω ακούσει, ότι δηλαδή δεν πρέπει να πολυ-παίζεις με αυτά τα βιδάκια γιατί από το βίδωνε-ξεβίδωνε μπορεί να καταστρέψεις τον μαγνήτη; Μήπως πρόκειται για ...
Παντως στις δικες μου κιθαρες με διπλους αντ'αυτου προτιμω να κανω ενα fine tuning στο eq του ηχου μου ρυθμιζοντας τοσο τη γωνια αυτου καθ'εαυτου του μαγνητη (συνηθως βαζω τον bridge μαγνητη με την μπασα μερια πιο ψηλα και την πριμα μερια πιο χαμηλα) ενω στον neck κανω ακριβως (που ειναι καπως πιο muddy λογω θεσης) το αντιθετο.....Το ιδιο ισχυει και για τα polepieces.....σε μαγνητες που με ενοχλουν τα τυχον "τσιμπημενα" πριμα(η μπασα) φροντιζω να κατεβαζω αναλογα τα polepieces και τουμπαλιν....
Το τελευταιο ειναι παπατζιλικι......