- Πόντοι
- 198
Στ' αλήθεια δεν υπάρχει σοβαρό επιχείρημα εναντίον του χρησιμοποιούμενου όρου ("όγκος"), για αυτό που όλοι εννοούμε με αυτόν σε ένα clipάρον εφφέ, πέραν του ότι έχει πολλές χρήσεις που με εντελώς διαφορετική σημασία μεταξύ τους εισάγοντας αμφιβολίες. Όγκος στη συγχορδία, στην αγορά ακινήτων, στο χρηματιστήριο, ενός διαλύματος, στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου, στο fuzz, στο πάγκρεας κλπ.longshadow είπε:δεν νομιζω οτι θα μπορεσει κανεις να διαφωνησει με αυτο η εστω να αντιταξει καποιο επιχειρημα περι του αντιθετου...Κι εγώ πιστεύω ότι, εφόσον δεν προσέβαλλε κανέναν ο τίτλος, και αντιθέτως ήταν πιο κατατοπιστικός, κακώς αλλάχθηκε... :
(EDIT: πω πωωωω 5 νεα post και λύσις του μυστηρίου μέχρι να γράψω.... )
Τώρα... για το "πάντρεμα" των ήχων. Ίσως λίγο off-topic, αλλά εδώ και περίπου ένα μήνα παίζω/πειραματίζομαι με ένα ειδικό custom μεικτάκι σε μορφή πεταλιού που μου έχει φτιάξει ο φίλτατος electrictabs. Χωρίζει το σήμα στα 2 σε κάποιο σημείο της αλυσίδας, το περνάει απο 2 διαφορετικά μονοπάτια και το ανακατεύει. Με προσεκτική ρύθμιση των επιμέρους εντάσεων μπορώ να ακούω ταυτόχρονα 2 διαφορετικά ντιστόρσια/fuzz. Το εφφέ είναι πιο δραματικό αν απομακρύνεις φασματικά τις 2 υπο-αλυσίδες με EQ πριν τις "ανακατέψεις".
Ξέρω... σας χρωστάω clips.
(Και photos γιατί βρίσκεται τοποθετημένο μέσα σε ένα έργο τέχνης του deadendmind )
Τελευταία επεξεργασία από moderator: