Φτιάξτε τα πάντα με ΑΙ

Ούτε εγώ μιλάω ΓΙΑ τον MGs, μιλώ επ' αφορμήν αυτών που έγραψε ο MGs, αν είναι αντιληπτή η διαφορά.
Όσο για την δυσλεξία, προφανώς υπάρχει, αλλά έχω ακούσει να γίνεται επικλησή της όλο και πιο συχνά τα τελευταία είκοσι χρόνια, ούτε επιδημία να ήταν.
Υπήρχε και υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό του κόσμου, σε κάποιους πιο έντονα σε άλλους λιγότερο. Απλά παλαιότερα ένας δυσλεξικός λογαριάζονταν για αγράμματος και τέλος, ενώ στις μέρες μας στο εξωτερικό μπορείς να μορφωθείς και να σταδιοδρομήσεις σε ένα μη φιλολογικό πεδίο χωρίς σχεδόν κανένα πρόβλημα, μπορείς να έχεις και επίσημο χαρτί που να αναφέρει αυτή τη δυσλειτουργία και δεν θα σε βάλουν να εργάζεσαι στα χειρόγραφα... Για το εξωτερικό πάντα μιλάω

Υπήρχε και υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό του κόσμου, σε κάποιους πιο έντονα σε άλλους λιγότερο. Απλά παλαιότερα ένας δυσλεξικός λογαριάζονταν για αγράμματος και τέλος, ενώ στις μέρες μας στο εξωτερικό μπορείς να μορφωθείς και να σταδιοδρομήσεις σε ένα μη φιλολογικό πεδίο χωρίς σχεδόν κανένα πρόβλημα, μπορείς να έχεις και επίσημο χαρτί που να αναφέρει αυτή τη δυσλειτουργία και δεν θα σε βάλουν να εργάζεσαι στα χειρόγραφα... Για το εξωτερικό πάντα μιλάω
Μακρυά από 'μένα ο χαρακτηρισμός "αγράματος" και μάλιστα για κάποιον σαν τον MGs. Προφανώς είναι εγγράμματος, με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Αλλά η ορθογραφία μαθαίνεται δια του μιμητισμού - βλέπεις πως γράφεται η λέξη σειδηρώδρωμως (μία, δύο, εκατό φορές) και μετά την γράφεις με τον ίδιο τρόπο. Αν δεν διαβάζεις (έντυπες, επιμελλημένες εκδόσεις, όχι social media posts), είναι απίθανο να μάθεις να ορθογραφείς, ειδικά στην εποχή μας.

Επικλησή?Διάβασε τι γράφεις στο 2.Στο αυτόματο το εχω και θα εκτεθείτε μόνοι σας.
Αγιος.χάνεις χρόνο.Ευχαριστώ;)

Προσωπικά δεν το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Είναι σαν να συνεργάζομαι με έναν συνεργάτη co-composer. Εγώ γράφω την μουσική και τους στίχους και εγώ παίρνω τις τελικές αποφάσεις. Το AI κανει / με βοηθάει στην ενορχήστρωση και στην επιλογή οργάνων. Πάνω σε αυτά προσθέτω και εγώ. Καποιες φορές προσφέρει και ιδέες. Γενικά, το αντιμετωπίζω ως εργαλείο δημιουργίας.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της δημιουργίας είναι μια προσωπική διαδικασία. Κατανοώ απόλυτα τους ενδιασμούς και την ανησυχία που μπορεί να έχει κανείς με αυτές τις εξελίξεις.

Δεν ειναι θεμα προσωπικης δημιουργιας, απλα οταν εχεις γραψει ενα ακορντο ή μια αρμονια ειδικα οταν ειναι πολυπλοκο δεν το εχεις κανει καταλαθος , εξυπηρετει καποιο σκοπο , να το αναλαβει το ΑΙ και να βγαζει οτι να ναι δε βοηθαει καθολου , ισα ισα σε καθυστερει σαν βοηθητικες ροδες σε καποιον που ξερει να κανει ποδηλατο.

Σε μια μπαντα θα δειξει το ακορτνο ο ενας στον αλλο , ακριβως τι παιζει...

Εκτος αμα λεμε ΑΙ και το randomizer.

Επισης να χρεωνει το sumo το να στελνει το promt στο CGPT (πχ. για στιχους) και πισω ειναι ομολογουμενως μεγαλη εξυπναδα!

Γενικα δεν με πειραζει το ΑΙ , αρκει να λες οτι το εφτιαξες με ΑΙ... γενικα ας αντικασταθουν οι περισσοτερες μουσικες απο μη μουσικους κατευθειαν απο ΑΙ και ας μεινουν οι πραγματικοι καλλιτεχνες να φτιαχνουν και κυκλοφορουν μουσικες με ο,τι εμπνευση/γνωση/τεχνικη εχουν.
Απλα κανεις δε θα θελει να πει οτι η μουσικη του ειναι ΑΙ (ακομα και σαν συνθεση) και ολοι θα θελουν να ξεγελανε τον κοσμο οπως και τωρα , αυτο ειναι το θεμα για μενα. Υπαρχει και τωρα η μουσικη των πλασιε, που προσπαθουν πουλησουν κατι σε καινουργιο πακετο πχ. με τη φατσα τους πανω. Υπαρχει και το παραδειγμα που μια τυπισσα dj ειχε κυκλοφορησει το demo κομματι (απο λουπες συλλογη) για τα δικο της.

Γενικα δεν με πειραζει το ΑΙ , αρκει να λες οτι το εφτιαξες με ΑΙ...
Κανέναν δεν ενδιαφέρει πώς το έφτιαξες...οι περισσότεροι ακροατές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μουσικοί.
Αν πάμε λίγο πίσω στα 80's είδαμε κάτι οργανάκια τα Mellotron που είχαν προηχογραφημένες ταινίες, μετά γεμίσαμε με samples -όλων των ειδών- που σήμερα, ανάθεμα εάν κάποιος ξεχωρίζει εάν είναι πραγματικό ή virtual όργανο...άσε τις έτοιμες φράσεις. Μετά ανακαλύψαμε τα midi files που τα έβαζες σε ένα daw και αναλύανε όλα τα όργανα, άλλαζες κλειδιά και τέμπο και το λουρί της μάνας του...αυτά όχι σήμερα αλλά εδώ και 20 χρόνια....Η κάθε εποχή έχει την ΑΙ της.
Σε μια μπαντα θα δειξει το ακορτνο ο ενας στον αλλο , ακριβως τι παιζει...
Σε μια μπάντα που ο ένας είναι στην Ευρώπη και ο άλλος στην Αμερική, του στέλνει το project και τα έχει όλα...δεν χρειάζεται καν να τον ξυπνήσει με τη διαφορά της ώρας! Εκτός εάν μιλάς για σχολικές μπάντες! ;)

Εμένα, αυτό που με προβληματίζει είναι το γιατί τώρα!! Έχουμε μια μαζική έξαρση εφαρμογών και νεοσύστατων εταιριών...κάποιες βραχύβιες....μετά από 5-6 μήνες κάποιος μεγάλος τις αγοράζει. Μιλάω περισσότερο για εικόνα και ήχο (αλλά φαντάζομαι ότι και στη μουσική έτσι είναι) που ασχολούμαι τελευταία.

Όσο για πνευματικά δικαιώματα, ας αφήσουμε καλύτερα αυτή τη κουβέντα. Ο φίλος μας Npap που σύστησε ένα δωρεάν app AI, το StemRoller, που σου βρίσκει το τραγούδι που θες (για να μην κουράζεσαι) και μετά σου διαχωρίζει και τα όργανα σε πολύ καλή ποιότητα!!!

Last edited:
Κανέναν δεν ενδιαφέρει πώς το έφτιαξες...οι περισσότεροι ακροατές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μουσικοί.

Διαφωνω , εμενα και πολλους αλλους μας νοιαζει , και εννοω και πριν αρχισω να ασχολουμαι με μουσικη παραγωγη / καθαρα σαν ακροατης. Αλλη αξια και υστεροφημια εχει πχ. η K. Perry κι αλλη ο Nick Cave, Steely Dan, Depeche Mode κτλ.

Επισης οταν ακους οτι η Lady Gaga εχει γραψει ιδεες στο πιανο και βασισε τα κομματια της εκει , για promotion το λενε αρα μετραει... ο Kanye West βιντεο να παταει το δεικτη ( :LOL: ) του σ' ενα ASR-10 για να δει αν τρωγεται, για promotion ειναι.

Εδω υπηρχε η αναγραφη "ADD" για τα σταδια της ηχογραφησης του αλμπουμ (αν και δεν ειχα ιδεα τι σημαινει), τωρα δεν μετραει καν ποιος το "εφτιαξε" , αλλες εποχες τι να πεις...

Ζωντανη μουσικη δεν σ ' ενδιαφερει ν' ακους;

Φυσικά και ακούω ζωντανή μουσική…η τελευταία που άκουσα ήταν στο Μιλάνο, Theatro Lirico, τον Pat Metheny….εκεί να έβλεπες midi που έπεφτε :cool:

1753813442354.png

Και με τα συνθια υπηρχε αυτη η προκαταληψη, οτι και καλα δεν ηταν πραγματικη μουσικη αλλα ρομποτικη, αλλα πλεον μια χαρα εχουν τρυπωσει παντου.

Και σε αλλα πραγματα υπηρχε προκαταληψη, π.χ. τα ετοιμα ρουχα, αλλα πουλανε πλεον σαν τρελα.

Γενικα αυτο το κολλημα θα το εχουν οσοι μεγαλωσαν με ανθρωπινη μουσικη, οι γενιες που θα μεγαλωσουν με τεχνητη θα το θεωρουν δεδομενο.

Καπως σαν το ιντερνετ, τους υπολογιστες, τα σοσιαλ και αυτα, οσο και να τα χρησιμοποιουν οι μεγαλυτεροι, παντα θα κρατουν μια αποσταση απο αυτα, θα τα θεωρουν μια παρεκκλιση απο την πραγματικη ζωη Για τα πιτσιρικια ομως δεν ειναι παρεκκλιση, ειναι η ιδια η ζωη.

Θα ζητήσω συγνώμη από όλους όσους ενεπλάκησαν σε αυτήν την συζήτηση με εμένα,μιάς και δέν θέλω να έχουμε κόντρες μεταξύ μας,αφού δέν βγαίνει και τίποτα ουσιαστικό από αυτό.

...αν και αυτός ο τύπος που παρακολούθησε ο Marathon στο Μιλάνο πρέπει να είναι ο Sting με περούκα,αλλά μήν πείτε ότι σας το είπα εγώ,γιατί θα έχουμε άλλα πάλι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back