Φθηνό σώμα για κιθάρα..?!

musiccankill είπε:
Έχω ήδη μετρίσει κάποια πράγματα , απλά η ΕΚΟ έχει λίγο διαφορετική απόσταση μεταξύ των τάστων ενώ η απόσταση απο την γέφυρα είναι ίδια με τις 2 άλλες μου κιθάρες και με μπέρδεψε...
Απόσταση των τάστων από που;

Απόσταση από την γέφυρα ποιό; Το nut; το τέλος του μπράτσου;

Εχεις διαβάσει τίποτα; Ξέρεις τι σημαίνει κλίμακα (scale), action, intonation, string spacing, , , , , ;

Κάνε τον κόπο και διαβασε τίποτα και εδώ είναι αρκετά έμπειρα παιδιά να λύσουν τις επι μέρους απορίες σου...

audiokostas είπε:
Ξέρεις τι σημαίνει κλίμακα (scale), action, intonation, string spacing, , , , , ;
Φίλος...το αυτοκίνητο που θα φτιάξεις σε τι κλίμακα θα είναι και με τι intonation? ;D ;D

marathon είπε:
Φίλος...το αυτοκίνητο που θα φτιάξεις σε τι κλίμακα θα είναι και με τι intonation? ;D ;D
Και το σημαντικότερο, που θα έχει την κίνηση... Γιατί είδα ότι έχεις γίνει φίλος με τον TGL τελευταία και φοβάμαι...

marathon είπε:
Δεν έχω ιδέα....

Έριξα τις ερωτήξεις στο exatmisi.gr και θα δω τι θα μου πουν.

Μπουρί καλό για μέταλ;

Και το σημαντικότερο, που θα έχει την κίνηση... Γιατί είδα ότι έχεις γίνει φίλος με τον TGL τελευταία και φοβάμαι...
Στα πλάγια.....  ;D

RayDTutto είπε:
Mπαρδόν? Κίνηση πάντα μπροστά κύριος...

από τότε που (μικρός) με ένα πισοκίνητο Peugeot ισσοπέδωσα μία ταβέρνα, δεν έχω ξαναοδηγήσει αυτοκίνητο με πίσω κίνηση...

marathon είπε:
Mπαρδόν? Κίνηση πάντα μπροστά κύριος...

από τότε που (μικρός) με ένα πισοκίνητο Peugeot ισσοπέδωσα μία ταβέρνα, δεν έχω ξαναοδηγήσει αυτοκίνητο με πίσω κίνηση...
:D :D :D :D

Ήταν η ταβέρνα στην οποία μόλις είχες πιεί τις ρετσίνες σου;

RayDTutto είπε:
:D :D :D :D

Ήταν η ταβέρνα στην οποία μόλις είχες πιεί τις ρετσίνες σου;
Όχι, νηφάλιος ήμουν...μου έφυγε το πισοκίνητο στη στροφή και την έκανα καλοκαιρινή.

Όλοι λίγο πολύ, κουβαλάμε παιδικά τραύματα... 8) ::)

Ω ρε... Ο Παγερός Θεριστής...

Εννοώ ότι έβαλα δίπλα δίπλα τα μπράτσα και της ΕΚΟ απείχαν λιγότερο τα τάστα μεταξύ τους...

Δεν έχω ιδέα ακόμα δυστηχώς,τώρα κατεβάζω κάτι εβοοκς να διαβάσω λιγάκι για να μην ρωτάω άκυρα και πολύ γενικά πράγματα...

Αυτό που είπεσ φίλε marathon έλεγα να το κάνω κάπως έτσι :

1) παίρνω το καπάκι της ΕΚΟ και πάω στον μαραγκό

2) μου κόβει ένα σώμα ίδιο με το καπάκι

3)μέσα από τις τρύπες που έχει το καπάκι , σχεδιάζω στο σώμα που πρέπει να μπει τι

4)κάνω το σταυρό μου και βιδώνω

5)δεν δοκιμάζωνα κουρδίσω ή παίζω με slider! :D

musiccankill είπε:
5)δεν δοκιμάζω να κουρδίσω
Τότε γιατί να φτιάξεις κιθάρα? Φτιάξε αφρικανικό μονόχορδο ;D

Μήπως να πάρεις ένα φτηνό μανίκι να μην παιδεύεσαι με της ΕΚΟ;

Θέλω την πρώτη που θα είναι σίγουρα χάλια να την κάνω όσο φθηνότερα μπορώ!

Μετα θα ασχοληθώ να φτιάξω μία κάπως καλύτερη που θα είναι και playable πάνω απόλα..!

Εγώ θα σου λεγα το αντίθετο. Φτιάξει την πρώτη να μπορείς να παίζεις, και θα έχεις μεγαλύτερη εμπειρία για τη δεύτερη.

Βέβαια, εάν η ΕΚΟ που σου δώσανε είναι αυτή και εσύ σκέφτεσαι να την κάνεις δοκιμές και τεμάχια...

vintage-1960s-eko-florentine-guitar-electric-bass-guitar.jpg

...τι να πώ... :o ::)

Θες να μου τη δώσεις και να σου δώσω 2 άλλα σώματα και ένα μπράτσο να παίζεις? :P :)

Ωχ! Σοβαρά; Τώρα μόλις googlισα κι εγώ την κιθάρα. Κρίμα...

RayDTutto είπε:
Ωχ! Σοβαρά; Τώρα μόλις googlισα κι εγώ την κιθάρα. Κρίμα...
Επειδή όμως εγώ το διάβασα από την αρχή  ;) πρότεινα και το συγκεκριμένο σώμα να χαρεί κι ο Κυναίγειρος http://cgi.ebay.com/Warmoth-Left-Handed-LPS-Ash-Body-unrouted-lefty-/270643903295?pt=Guitar_Accessories&hash=item3f03a23b3f.

Ένα είναι όμως αν το προλάβεις.

Αυτή είναι η κιθάρα...Την είχαν για πέταμα και εννοείται την πείρα...Δεν έχω όμως χρήματα αυτή τη στιγμή να την επισκευάσω...

musiccankill είπε:
Δεν έχω όμως χρήματα αυτή τη στιγμή να την επισκευάσω...
Aυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη καταστρέψεις κι όλας...

Το καλύτερο που χεις να κάνεις, αν θες να τη φτιάξεις στο μέλλον, είναι να πας να πάρεις μια κιθάρα με 100-150€ να κάνεις τη δουλειά σου και να την αφήσεις αυτή στην ησυχία της μέχρι να βρεις τα λεφτά να την φτιάξεις.

Οτι και να κάνεις πέρα από αυτό, θα καταστρέψεις την κιθάρα τζάμπα και βερεσέ.

Ούτε τη παλια θα χεις ούτε σοβαρή καινούρια.

Αυτά και κάνε ότι σε φωτίσει ο Γιαραμπής.

Πάρε ένα τέτοιο να κάνεις τη πλάκα σου και να μάθεις και 5 πράγματα

http://www.diyguitarshop.co.uk/kits.htm

έτσι κι αλλιώς να φτιάξεις μία με τα parts της ΕΚΟ τόσο θα σου πάει

και κράτα την ΕΚΟ που όταν τη φτιάξεις θα έχει τη 5λάσια αξία...

Η ΕΚΟ που σου δώσανε είναι αριστερόχερη?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back