Φθηνό σώμα για κιθάρα..?!

musiccankill

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γειά σας!

Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να σκέφτομαι την κατασκευή ενός σώματος για κιθάρα σε στυλ τελε ή κάτι προτότυπο (όχι απαραίτητα και πανέμορφο ,απλά να παίζει)..!

Ξέρετε που μπορούν να μου φτιάξουν ένα φθηνό σωματάκι για να χρησιμοποιήσω?

Ξέρω οτι υπάρχουν στο εμπόριο σώματα αλλά για κακή μου τύχη παίζω αριστερά γιαυτό και ψάχνω να φτιάξω ένα...

Αν πάω σε ένα ξυλουργείο θα μπορέσουν να μου κάνουν δουλειά έστω και για τετράγωνο σώμα?

Επίσης ξέρετε πόσο περίπου θα μου στοιχίσει και μπορείτε να μου πείτε τι ξύλο να βάλω (και αν μπορώ να βάλω μέχρι και κόντρα πλακέ)!

Να θυμάστε ότι ψάχνω για την ποιό φθηνή λύση μιάς και μπράτσο έχω από μια EKO florentine από τα 60΄s την οποία μου την χάρισαν με ένα σπάσιμο στο πίσω καπάκι το οποίο δεν έχω δυστηχώς χρήματα να το φτιάξω αυτή τη στιγμή οπότε θα χρησιμοποιήσω μαγνήτες ,μπράτσο και pickguard από αυτή μέχρι να βρώ αρκετά χρήματα να φτιάξω το σώμα..!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά..!

Δυστηχώς όμως δεν έχει τις τρύπες το μπράτσο στα ίδια σημεία με το τις τέλε ούτε τις στρατ απότι είδα...

Εκτός αυτού όπως είπα κ πριν παίζω αριστερά... (αν κ γράφω κανονικά με το δεξι)

Αν πάώ σε ένα ξυλουργείο και του πώ να μου κόψει ένα τετράγωνο ξύλο και να μου κάνει 2 κοψηματάκια θα μου πάρει πάνω από 20-30 ευρώ?

musiccankill είπε:
Αν πάώ σε ένα ξυλουργείο και του πώ να μου κόψει ένα τετράγωνο ξύλο και να μου κάνει 2 κοψηματάκια θα μου πάρει πάνω από 20-30 ευρώ?
Tα 2-3 κοψηματάκια, θέλουν σωστό μέτρημα, σωστές διαστασεις...αλλιώς τζάμπα και τα 20 ευρώ... και ο χρόνος σου!

Τι θα πρέπει να προσέξω όταν φτιάχνω το σώμα?

Ρωτάω γιατί έχω πρόσβαση σε ξυλουργείο και παίζει να κάνω μόνος μου την δουλιά...

1)Έχει σημασία η απόσταση της γέφυρας από την ταστιέρα?

2)το ξύλο αν είναι κοντρα πλακέ με πάχος 5-6 εκατοστά θα αντέξει ή θα σπάσει/στραβώσει εύκολα με τον καιρό?

3)Όταν λες για μέτρημα εννοείς να βγεί ίσιο το σώμα πάνω στο μπράτσο για να μην φύγουν οι χορδές απέξω,έτσι?

musiccankill είπε:
Τι θα πρέπει να προσέξω όταν φτιάχνω το σώμα?

Ρωτάω γιατί έχω πρόσβαση σε ξυλουργείο και παίζει να κάνω μόνος μου την δουλιά...

2)το ξύλο αν είναι κοντρα πλακέ με πάχος 5-6 εκατοστά θα αντέξει ή θα σπάσει/στραβώσει εύκολα με τον καιρό?

3)Όταν λες για μέτρημα εννοείς να βγεί ίσιο το σώμα πάνω στο μπράτσο για να μην φύγουν οι χορδές απέξω,έτσι?
Υπάρχουν πολλά βιβλία και μία τέχνη που λέγεται οργανοποιία.

Αμα ήταν να βάλουμε τη πριονοκορδέλλα μπρος και να σκάψουμε 2 - 3 τρύπες .....

musiccankill είπε:

Υπάρχουν πολλά βιβλία και μία τέχνη που λέγεται οργανοποιεία.

Αμα ήταν να βάλουμε τη πριονοκορδέλλα μπρος και να σκάψουμε 2 - 3 τρύπες .....
O συνάδελφος τα είπε όλα...αλλιώς ΟΛΟΙ οι μαραγκοί θα έφτιαχναν κιθάρες...εγώ δεν ξέρω κανέναν πάντως...μαραγκό....οργανοποιούς ξέρω 2-3 αλλά στα 20 ευρώ βάλε και 2 μηδενικά ακόμα ;)

Aκόμα και αυτή, θέλει ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστά μετρήματα

bo_diddley.jpg

Δεν διαφωνώ παιδιά,τα γνωρίζω ήδη αυτά...

Απλά θέλω να προσπαθήσω να φτιάξω μια κιθάρα (σώμα μόνο βασικά) από το 0 και ρωτάω να μάθω κάποια βασικά πραγματάκια...

Αν δεν ξέρετε απλά μην απαντάτε...Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο και ότι πολύ πιθανών θα αποτύχει αλλά θέλω να προσπαθήσω...

Περιμένω απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις μου και προτάσεις/συμβουλές για να γίνει όσο το δυνατών καλύτερη "δουλιά" και όχι κοροϊδευτικά σχόλια...

musiccankill είπε:
Δεν διαφωνώ παιδιά,τα γνωρίζω ήδη αυτά...

Απλά θέλω να προσπαθήσω να φτιάξω μια κιθάρα (σώμα μόνο βασικά) από το 0 και ρωτάω να μάθω κάποια βασικά πραγματάκια...

Αν δεν ξέρετε απλά μην απαντάτε...Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο και ότι πολύ πιθανών θα αποτύχει αλλά θέλω να προσπαθήσω...

Περιμένω απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις μου και προτάσεις/συμβουλές για να γίνει όσο το δυνατών καλύτερη "δουλιά" και όχι κοροϊδευτικά σχόλια...
Noμίζω ότι δεν γνωρίζεις και πάρα πολλά από τα γραπτά σου.

Προσπάθησε λοιπόν και ξεκίνα από εδώ μαζί με το μαραγκό σου

http://www.stewmac.com/shop/Books,_plans/Plans.html

musiccankill είπε:
Δεν είδα πουθενά κάποιο κοροϊδευτικό σχόλιο.

Ίσα Ίσα το αντίθετο και μάλιστα έπονται και άλλες απαντήσεις.

Relax.

Έχω ένα φίλο σιδερά και σκέφτομαι να φτιάξω αυτοκίνητο.

Τι να προσέξω;

musiccankill είπε:
Πάντως αν αντιμετωπίζεις το ζήτημα έτσι, δεν βλέπω φως. Ούτε τραπέζι δεν κάνεις έτσι, όχι σώμα κιθάρας. Ψάξτο λίγο το θέμα, διάβασε και πέντε πράγματα.

Thnx file marathon gia to link! Tha psaksw arketa..!Apla exw prosvasi se ergastirio me ksilourgika ergaleia k ksila kai elega na to palepsw ligaki monos mou k oti kataferw..!

audiokostas είπε:

Τι να προσέξω;
Aν έχεις μηχανικές γνώσεις κάντο...

Εγώ ξέρω απο ηλεκτρονικά και έχω ήδη έτοιμο μπράτσο οπότε μόνο το σώμα μένει... :)

audiokostas είπε:

Τι να προσέξω;
Τη κάρτα καυσαερίων και τα τέλη κυκλοφορίας φίλος...είμαστε για έξοδα τώρα?

kai elega na to palepsw ligaki monos mou k oti kataferw..!
Πάλεψέ την όσο θέλεις...αλλά εάν δεν καταλάβεις πως δουλεύει μία κιθάρα...ούτε cigarbox δεν θα φτιάξεις, όσα εργαλεία και να έχεις... :) Βρές λοιπόν σχέδια, μέτρα αυτή που έχεις τώρα και εάν δείς διαφορές, να ξέρεις ότι δεν θα κουρδίσεις ποτέ. Τόσο απλά.

RayDTutto είπε:
Πάντως αν αντιμετωπίζεις το ζήτημα έτσι, δεν βλέπω φως. Ούτε τραπέζι δεν κάνεις έτσι, όχι σώμα κιθάρας. Ψάξτο λίγο το θέμα, διάβασε και πέντε πράγματα.
Δεν ξεκίνησα να την φτιάξω ακόμα..! Δεν το αντιμετωπίζω έτσι όπως ίσως φάνηκε..!

θέλω να μάθω κάποια πράγματα βασικά πριν ,πρώτα απόλα μην σπάσει στα 2 και υπάρξει κανένας τραυματισμός και μετά για να γίνει όσο καλύτερη μπορέσω..!

Αν δεν βγάζει ήχο σωστό η πρώτη δεν πειράζει , από τα λάθη μαθαίνεις..!

Θα την βάλω στον τοίχο!!!

Έχω ήδη μετρίσει κάποια πράγματα , απλά η ΕΚΟ έχει λίγο διαφορετική απόσταση μεταξύ των τάστων ενώ η απόσταση απο την γέφυρα είναι ίδια με τις 2 άλλες μου κιθάρες και με μπέρδεψε...

musiccankill είπε:
θέλω να μάθω κάποια πράγματα βασικά πριν
Ελπίζω, το πρώτο πράγμα που έμαθες σήμερα είναι ότι με 20 ευρώ και σε κάποιον ξυλουργό, δεν θα κάνεις και πολλά πράγματα.

Η πιο εύκολη λύση για μένα είναι να πάς στο Πλαίσιο, να πάρεις ένα Α3 διαφανές, να το βάλεις πάνω στην ΕΚΟ, να αντιγράψεις ΑΚΡΙΒΩΣ το neck pocket, τη θέση των μαγνητών και της γέφυρας (αφού τα parts της ΕΚΟ θα χρησιμοποιήσεις...)

Μετά βρές ένα κομμάτι ξύλο...εδώ θα βρείς ότι πρέπει για να μην σου σπάσει στα μούτρα

http://www.darmak.gr/catalog1.htm

Πάρε το διαφανές σου, αντίγραψε ΑΚΡΙΒΩΣ τα μέτρα πάνω στο ξύλο...και μετά πήγαινε στον μαραγκό...και ο Θεός βοηθός...

Ευχαριστημένος τώρα?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back