Φώτο πανω σε κιθαρα γίνεται?

elavd είπε:
Τη λύση της πυρογραφίας την έχεις σκεφτεί;

Δες λίγο εδώ:

http://www.guitars.gr/HTML/announcements.php#pyro

23.jpg
Οχι ,θα παρω τηλεφωνο αυριο να μαθω το κοστος .Δεν ηθελα κατι ακριβο αφου η κιθαρα ειναι μια παρτκαστερ με μεξικανικα ξυλα που οτι επιπλεον και να κανω δεν προκειται να παρει αξια οποτε κατεληξα στο οτι αν ειναι να κανω κατι καλο και ακριβο θα το κανω σε μια καινουργια απο την αρχη.Ευχαριστω παντως θα το κοιταξω.

Το κοστος μαζι με μεταφορικα και το spray μου πηγε μολις 30 ευρω.

Το αυτοκολλητο βινυλιου θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και σε μεταλλικη επιφανεια? Φανταζομαι "ακολουθει" ευκολα και τις καμπυλες, ετσι?
Λογικα δεν θα εχεις προβλημα αν δεν σου κανει κοπο ριξε ενα τηλεφωνο στο link που εδωσα ποιο πανω να σου πουν.

elavd είπε:
Τη λύση της πυρογραφίας την έχεις σκεφτεί;
H πυρογραφία δεν έχει τη λεπτομέρεια (ούτε την ταχύτητα), ούτε (φαντάζομαι) το κόστος του laser. Αντιθέτως καμμία τέτοια τεχνική δεν έχει την "ομορφιά" του πραγματικού σκαλιστού. Μιλάω εκ πείρας γιατί έχω κάνει δοκιμή σε ένα σώμα με χάραξη laser. Το αποτέλεσμα ήταν μεν ενδιαφέρον αλλά όχι τόσο καλό ώστε να χαραμίσω μια πραγματική κιθάρα.

mick77 μπράβο για την υπομονή επιμονή και το ωραίο τελικό αποτέλεσμα. Το μόνο που (ίσως) θα με ενοχλούσε είναι η ανάγλυφη αφή του βινυλίου...

Πάντως με έβαλες σε αίματα, γιατί έχω ένα σώμα Strat σε Surf Green και κάθεται...με λίγη προεργασία, είναι ιδανικό για Hendrix

Να κανω σχετικη ερωτηση ?

Τι τεχνικη χρησιμοποιειται για να γινει το snake finish ?Πχ αυτη που εχει ο warren de martini

g_snakeskin1.jpg

ZIKO είπε:

Τι τεχνικη χρησιμοποιειται για να γινει το snake finish ?Πχ αυτη που εχει ο warren de martini
Από τέτοια φωτογραφία δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Πρέπει να δούμε τη κιθάρα από κοντά. Πιθανές τεχνικές είναι ο παλιός καλός αερογράφος, η μεταξωτυπία, η ψηφιακή εκτύπωση (η τεχνική που χρησιμοποιώ) ή το κάποιου είδους ψιλό αυτοκόλλητο

marathon είπε:
mick77 μπράβο για την υπομονή επιμονή και το ωραίο τελικό αποτέλεσμα. Το μόνο που (ίσως) θα με ενοχλούσε είναι η ανάγλυφη αφή του βινυλίου...

Πάντως με έβαλες σε αίματα, γιατί έχω ένα σώμα Strat σε Surf Green και κάθεται...με λίγη προεργασία, είναι ιδανικό για Hendrix
Thank you very much.Οι συμβουλές σου ηταν πολύτιμες και για το αποτελεσμα αλλα και για την τσεπη μου !!! Οντως ειναι λιγο ενοχλιτικο το ανάγλυφο αλλα με το λουστραρισμα ειναι λιγο καλύτερά και αν εριχνα κι αλλα χερια θα γινοταν καλύτερο , δυστυχώς δεν υπαρχει ελευθερος χρονος. Παντως για καποιον που θέλει να βαλει σχεδιο πανω στην κιθαρα ειναι μια ευκολη και φτηνη λυση.Βεβαια βοηθησε πολυ το σχεδιο που ηταν μαυρο και οχι χρωματισμο οποτε μπορουσα να αποφυγω και το λουστρο αν ηθελα.Εγω το εκανα ποιο πολυ για να ειναι ποιο σταθερο και να αντεξει παραπανω.

g_snakeskin1.jpg
   Μονο ο marathon τα ξερει αυτα,ειναι αυθεντία στο ειδος !!!! και παντα εξυπηρετικός.

Ε Υ Γ Ε    στον marathon  

mick77 είπε:
Εγω το εκανα ποιο πολυ για να ειναι ποιο σταθερο και να αντεξει παραπανω.
Kαι πολύ καλά έκανες, αλλιώς σε 1 μήνα θα άρχιζε να σου ξεφτίζει.

Παντως για καποιον που θέλει να βαλει σχεδιο πανω στην κιθαρα ειναι μια ευκολη και φτηνη λυση.
Βέβαια ακόμα καλύτερη λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσεις το σχέδιο σαν μάσκα. Με λίγα λόγια το κολλάς πάνω στη κιθάρα, ψεκάζεις, το αφήνεις κανα 2 ημέρες για καλό στέγνωμα, μετά αφαιρείς τα αυτοκόλλητα και δεν έχεις το relief του αυτοκόλλητου...την επόμενη φορά. ;D

marathon είπε:
Kαι πολύ καλά έκανες, αλλιώς σε 1 μήνα θα άρχιζε να σου ξεφτίζει.

Βέβαια ακόμα καλύτερη λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσεις το σχέδιο σαν μάσκα. Με λίγα λόγια το κολλάς πάνω στη κιθάρα, ψεκάζεις, το αφήνεις κανα 2 ημέρες για καλό στέγνωμα, μετά αφαιρείς τα αυτοκόλλητα και δεν έχεις το relief του αυτοκόλλητου...την επόμενη φορά. ;D
Κανενα σωμα ρε παιδια πουλαει κανεις ?  ;D ;D ;D    εχω 2 γιουκαλιλια για τα πιτσιρικια μου (ετσι γλιτωνω τις κιθαρες μου απο τα χερακια τους  ;D ;D) ωραια θα τους τα κανω custom !!!  ;D ;D  παει το κολλησα το μικροβιο !!! μπορω να ντύσω και τους τοιχους ?  ;D

A1301_Z1.jpg

Και ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος ? για αυτο το τελειωμα ? φανταζομαι το αυτοκολλητο θα ειναι το χειροτερο γιατι φανταζομαι θα κλεινει τελειως το ξυλο και θα κανει τον ηχο μουντο .Αρα αερογραφος ή ψηφιακη εκτυπωση ?

ZIKO είπε:
Αρα αερογραφος ή ψηφιακη εκτυπωση ?
Μάλλον μεταξωτυπία (τυπογραφική, ακριβή τεχνική). Ο αερογράφος είναι πολύ ακριβός και μη επαναλήψιμος εάν θέλουμε μια 2η ίδια και η ψηφιακή εκτύπωση πολύ καινούργια τεχνολογία με πρόβλημα εφαρμογής στις καμπύλες.

Δείτε εδώ ένα δείγμα πάντως τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με laser χάραξη. Παίζει πολύ μεγάλη σημασία το σχέδιο. Το συγκεκριμένο βοηθάει πολύ

http://www.ibanezrules.com/namm/2008/giger_apex_mt.htm

Αυτη η parker, αν κοστιζει οσο νομιζω, μαλλον εχει πραγματικα δερμα φιδιου.

ZIKO είπε:
θα κλεινει τελειως το ξυλο και θα κανει τον ηχο μουντο
Να χαρεις, μην αρχιζεις τετοιες κουβεντες, σε κανα τριμηνο παλι...

ZIKO είπε:
A1301_Z1.jpg

Και ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος ? για αυτο το τελειωμα ? φανταζομαι το αυτοκολλητο θα ειναι το χειροτερο γιατι φανταζομαι θα κλεινει τελειως το ξυλο και θα κανει τον ηχο μουντο .Αρα αερογραφος ή ψηφιακη εκτυπωση ?
Τι αντεχει η τσεπη σου ειναι βασικα ,αλλα ειμαι απο αυτους που δεν δινουν τοσο  σημασια στα ξυλα σε ηλεκτρικα οργανα.Οποτε δεν πιστευω οτι θα γινει μουντος ο ηχος,στη δικια μου τουλαχιστον δεν παρατηρησα καποια διαφορα που την παστωσα στο αυτοκολλητο.Πιστευω οτι ειναι θεμα ηλεκτρικων κατα 95% και 5% ξυλο,γνωμη μου παντα μιας και τα αυτια μου δεν ξεχωριζουν τις διαφορες νομιζω.

mick77 είπε:
δεν παρατηρησα καποια διαφορα που την παστωσα στο αυτοκολλητο.Πιστευω οτι ειναι θεμα ηλεκτρικων κατα 95% και 5% ξυλο,γνωμη μου παντα μιας και τα αυτια μου δεν ξεχωριζουν τις διαφορες νομιζω.
τη πάστωσες και στο λούστρο...

Να επαναλάβω λίγο τη διαδικασία βαφής μιας κιθάρας για να μην ξεχνιόμαστε.?

Πέρνουμε το ξύλινο σώμα, το περνάμε 1-2 χέρια siler ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ οι πόροι, το ξαναπερνάμε 1-2 χέρια μπογιά (συνήθως πολυουρεθάνες διπλής έξτρα καλυπτικές), το ξαναπερνάμε 1-2 χέρια  λούστρα (συνήθως πολυουρεθάνες διπλής έξτρα καλυπτικές)...

ε άμα αναπνέει μετά από όλα αυτά...μπράβο του!!!!

Tελικα οντως δερμα πυθωνα ειναι, 6000 δολλαρια περιπου αλλα τωρα φθινοπωριασε,

που να βρεις πυθωνα...

marathon είπε:
marathon, που μπορει κανεις να φτιαξει ενα αυτοκολλητο "μασκα"? Ειναι πολυ καλη ιδεα... :D

Εγω το εκανα ποιο πολυ για να ειναι ποιο σταθερο και να αντεξει παραπανω.Kαι πολύ καλά έκανες, αλλιώς σε 1 μήνα θα άρχιζε να σου ξεφτίζει.
Δεν ξεφτίζει τόσο εύκολα το αυτοκόλλητο βινυλίου και ούτε χρειάζεται λούστρο κανονικά. Εγώ την έχω έτσι 10 χρονιά (3 εγώ και 7 ο προηγούμενος που έβαλε και τα αυτοκόλλητα). Υπάρχει βέβαια περίπτωση να χαλάσει απο διάφορα όπως βραχιόλι με καρφιά, ρολόι ή στο πίσω μέρος από την ζώνη του παντελονιού άλλα αυτά θα χαλούσαν

και λούστρο!

Εγώ κάτι δεν κατάλαβα... Δηλαδή παράγγειλες από ένα μαγαζί που φτιάχνει μπλουζάκια βινυλίου να σου κάνει την συγκεκριμένη στάμπα και αντί να την βάλεις σε μπλούζα την έβαλες στην κιθάρα... Σωστά? Και πως κόλλησε στην κιθάρα?

myster_maze είπε:
marathon, που μπορει κανεις να φτιαξει ενα αυτοκολλητο "μασκα"? Ειναι πολυ καλη ιδεα... :D
Eκεί που το έφτιαξε και ο mick77

http://www.tokotoukan.gr/

ή οπουδείποτε δείς να κοβουν γράμματα για διαφημιστικές εφαρμογές

Διάβασε το συγκεκριμένο θέμα από την αρχή, το έχουμε αναλύσει (plotters κλπ...)

Ναι εχεις δικιο... στην αρχη αναφαιρεται. Μπηκα και στο site σου και διαβασα τα σχετικα. Λες σε καποιο σημειο οτι δεν κανει για λεπτομερειες. Δηλαδη μικρα γραμματα, οχι? Ας πουμε, στο Corel για γραμματα Bold 9pt? Ποιο θεωρεις το minimum?

myster_maze είπε:
Ας πουμε, στο Corel για γραμματα Bold 9pt? Ποιο θεωρεις το minimum?
15-20pt και πάνω. Το σύστημα κοπής ενός plotter είναι με ακίδα. Εάν υπολογίσεις και το βάρος του αυτοκόλλητου θα δείς ότι δεν γίνονται θαύματα, έχει όρια. Όταν θα πάς να το φτιάξεις, κάνε μια δοκιμή σε ένα μικρό κομμάτι. Πάντα να κανετε δοκιμές, ποτέ κατευθείαν στο τελικό σώμα

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back