Φλερτάροντας μια ξανθιά... (Tele 50s)

Προσωπικά αν είχα τα λεφτά θα έπαιρνα μια καλή PRS που να τους κάνει σπλιτ... θα είχα έτσι και τους δυο ηχητικούς κόσμους...
off topic:το καλυτερο ..σπλιταρισμα που εχω ακουσει το κανουν οι prs και ακομα καλυτερα οι HUBER...νομιζεις οτι παιζει μονος πραγματικα!(την huber την ακουσα live και δεν το πιστευα ποσο καλα σπλιταρει)

Παντως Χαριλαε αν επιμενεις και επειδη εισαι μεγας μαστορας ,εχω "φτιαξει" 2-3 τετοιες και πραγματικα.....μαμουσαν!!

bendytele.jpg

(μηπως αυτο θα ειναι το...επομενο σου project??)

:lol: :lol:

Παντως Χαριλαε αν επιμενεις και επειδη εισαι μεγας μαστορας ' date='εχω "φτιαξει" 2-3 τετοιες και πραγματικα.....μαμουσαν!!
[img']http://www.tdpri.com/telephoto/data/500/bendytele.jpg[/img]

(μηπως αυτο θα ειναι το...επομενο σου project??)

:lol: :lol:
Εύκολααααααααααα!!!!!!!!!........Δώσε λεπτομέρειες! Τι "ιδιαίτερα" parts θα χρειαστούμε για κάτι τέτοιο και που τα βρίσκουμε???

Εκ πρώτης, ένα κοινό εξάβιδο τρέμολο βλέπω ότι χρειαζόμαστε, αλλά το μεταλλικό πλάισιο γύρω από το μαγνήτη το βρίσκουμε ή πρέπει να κόψουμε ένα στη μέση? Τρύπημα κλπ μέσα στο πρόγραμμα να υποθέσω έτσι? Βάζουμε κι ένα μεσαίο μαγνήτη και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε τα πάντα! :lol:

τιποτα το ιδιαιτερο.... :lol:

πρωτα απο ολα αν δεν εχεις τα εργαλεια (εγω δεν τα εχω) καταφευγεις σε εναν μαστορα και σου ρουταρει το σωμα για strat trem (εγω τα παραγγειλα ετοιμα απο Warmoth).

ενα τρεμολο στρατ (2βιδο η 6βιδο οτι γουσταρεις....)

κοβεις και τρυπας σε 4 σημεια την παραδοσιακη γεφυρα σε ενα μηχανουργειο (εμενα μου πηραν 2 ευρω αλλα την γυαλισαν και την εκαναν τελεια) για να σου μεινει ο κλασσικος ηχος τελε που βγαινει απο την επιδραση της γεφυρας και εισαι ετοιμος....

ο ηχος δεν αλλαζει δραματικα ,απλα θα παρατηρησεις μια "στρατορεβερμπιλα" που πηγαζει απο τα ελατηρια του τρεμολο... :wink:

η κιθαρα γενικα ακουγεται πιο "αερινη" αλλα ειναι 100% tele.

οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ αντρες.. :lol: δεν μαλασουν τα ψευτοτρεμολα των strat' date=' παιζουν με tele & οταν θελουν .....τρεμολιες ..μαλασουν ολοκληρο το ...ΜΠΡΑΤΣΟ!(neck bending...) :lol: :lol: μια και το εργαλειο ΑΝΤΕΧΕΙ!!! :lol: :lol:
Η ολη διεργασια γινεται ως εξης:

βαρουμε τις χορδες.. :lol: και μετα τραβαμε το μπρατσο απο το headstock προς τα εξω η προς τα μεσα....instant trem!!! :lol:

Μπρος στα...μπρατσα τι να φτουρησουν οι...λεβιεδες!!! :lol: :lol:[/quote']

Το έκανα στην tele ενός φίλου (ψυχάκια) και παραλίγο να μου κάνει μύνηση!!! :lol: :lol: :lol:

(Θα μου τη χαλααααάσειιιιις !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Για την άλλη με το tremolo ψήνομαι....το μόνο (λίγο) δύσκολο είναι το ρουτάρισμα για το τρεμολο block και τα ελατήρια.

οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ αντρες.. :lol: δεν μαλασουν τα ψευτοτρεμολα των strat' date=' παιζουν με tele & οταν θελουν .....τρεμολιες ..μαλασουν ολοκληρο το ...ΜΠΡΑΤΣΟ!(neck bending...) :lol: :lol: μια και το εργαλειο ΑΝΤΕΧΕΙ!!! :lol: :lol:
Η ολη διεργασια γινεται ως εξης:

βαρουμε τις χορδες.. :lol: και μετα τραβαμε το μπρατσο απο το headstock προς τα εξω η προς τα μεσα....instant trem!!! :lol:

Μπρος στα...μπρατσα τι να φτουρησουν οι...λεβιεδες!!! :lol: :lol:[/quote']

Δε λέω...Πολύ καλές οι tele, αλλά αν θες (και προπαντώς αν ΜΠΟΡΕΙΣ :lol:) να παίξεις έτσι:

Ρε παιδιά ηρεμήστε!!!

Tele με τρέμολο (και μάλιστα ούτε καν Bigsby) είναι σαν χωριάτικη σαλάτα με μοτσαρέλα!!! :lol:

Μπα, τον ξέρω τον Χαρίλαο, όταν φτιάξει κάτι τέτοιο θα βάλει αυτό εδώ πάνω, και θα την σπάσει σε όλους, κάφρους και βιντατζάκηδες:

yhst-50206111187217_1948_299275

Ρε παιδιά ηρεμήστε!!!
Tele με τρέμολο (και μάλιστα ούτε καν Bigsby) είναι σαν χωριάτικη σαλάτα με μοτσαρέλα!!! :lol:
Υβρίδιο λέγεται.... :lol:

Η αλλοιως "tele για τον ανδρα που δεν χρειαζεται να προσπαθησει πολυ!" :lol: :lol: :lol: :lol:

(θυμαται κανεις τη θεϊκη διαφημηση της κολωνιας DENIM? :lol: :lol: )

Η αλλοιως "tele για τον ανδρα που δεν χρειαζεται να προσπαθησει πολυ!" :lol: :lol: :lol: :lol:
(θυμαται κανεις τη θεϊκη διαφημηση της κολωνιας DENIM? :lol: :lol: )
Ξεχνιούνται τέτοια πράματα; Με έχουν σημαδέψει άλλωστε οι διαφημίσεις (και οι ταινίες/σειρές) της δεκαετίας του '80.

αν θες (και προπαντώς αν ΜΠΟΡΕΙΣ :lol:) να παίξεις έτσι:

οχι ρε φιλε... 8O 8O

βεβαια για να παιξεις ετσι δεν χρειαζεσαι απλα μια στρατ αλλα πρεπει να εισαι ..εξωγηινος!

Για την άλλη με το tremolo ψήνομαι....το μόνο (λίγο) δύσκολο είναι το ρουτάρισμα για το τρεμολο block και τα ελατήρια.
Yπάρχει και η λύση του Bigsby, που δεν θέλει ρουράρισμα. Βέβαια δεν ξέρω τι λέει από χρηστικής/ακουστικής άποψης σε σχέση με το κλασσικο στρατοτρέμολο.

Εγώ πάντως από τότε που έμαθα τι κιθάρα παίζει στο Κούσκο των Διάφανων Κρίνων (sf :wink: ) και αντιλήφθηκα την ύπαρξη του υβριδίου, έχω πάθει μια ψιλοψύχωση με το όλο θέμα.

Τρέμολο και έναν seymour duncan jazz στο neck! 8)

Ρε παιδιά ηρεμήστε!!!

εεεεεεε!!!! 8) 8) 8)

Εγώ πάντως από τότε που έμαθα τι κιθάρα παίζει στο Κούσκο των Διάφανων Κρίνων (sf :wink: ) και αντιλήφθηκα την ύπαρξη του υβριδίου' date=' έχω πάθει μια ψιλοψύχωση με το όλο θέμα.[/quote']

Στο ποιο;;; :?: Για πε γιατί τα Κρίνα τα θαυμάζω απεριόριστα.

Εγώ πάντως από τότε που έμαθα τι κιθάρα παίζει στο Κούσκο των Διάφανων Κρίνων (sf :wink: ) και αντιλήφθηκα την ύπαρξη του υβριδίου' date=' έχω πάθει μια ψιλοψύχωση με το όλο θέμα.[/quote']

http://www.noiz.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=316

απο την ημερα της συνεντευξης εχουν αλλαξει καποια πραγματακια

Ο Κυριακος παιζει πλεον μονο με την Tonelab SE & o Nικος χρησιμοποιει και ενα Boss ME50 καθως και ενα τρεμολο EH Pulsar ενω πλεον η βασικη του κιθαρα ειναι μια thinline tele που του εφτιαξα εγω με σωμα απο Harley Benton,μπρατsο Warmoth CONSTRUCTION Fatback με braz.rosewood fb & μαγνητες GFS(neck) & DIMARZIO TWANG KING (bridge) & μια Top loader γεφυρα GFS :wink: ενω επεστρεψε σε 010-046 GHS BOOMERS.

http://www.noiz.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=316

απο την ημερα της συνεντευξης εχουν αλλαξει καποια πραγματακια

Ο Κυριακος παιζει πλεον μονο με την Tonelab SE & o Nικος χρησιμοποιει και ενα Boss ME50 καθως και ενα τρεμολο EH Pulsar ενω πλεον η βασικη του κιθαρα ειναι μια thinline tele που του εφτιαξα εγω με σωμα απο Harley Benton,μπρατsο Warmoth CONSTRUCTION Fatback με braz.rosewood fb & μαγνητες GFS(neck) & DIMARZIO TWANG KING (bridge) & μια Top loader γεφυρα GFS :wink: ενω επεστρεψε σε 010-046 GHS BOOMERS.
Eγώ έλεγα για κείνην την τελε με τρεμολο από στρατ και di marzio humbuckers που είχες αναφέρει κάποτε. :wink:

Έφτιαξες thinline από solid σώμα; :?:

Eγώ έλεγα για κείνην την τελε με τρεμολο από στρατ και di marzio humbuckers που είχες αναφέρει κάποτε. icon_wink.gif
Αυτη υπαρχει ακομα και ειναι η βασικη κιθαρα του Κυριακου (μονο που τωρα φοραει GFS Lipstick humbuckers που σπλιταρουν.

Έφτιαξες thinline από solid σώμα;
οχι απο μια HB TELE Thinline που πετυχα στο ebay ειναι... :lol: :lol: :lol: δεν ειμαι και..θεος... :lol: (ημιθεος μονο!! :lol: :lol: :lol: )

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back