Fender vs suhr

freerock1974 είπε:
Πριν λιγες μερες,ηρθε ενας φιλος με μια suhr(ακριβη..πολυ ακριβη-ειναι συλλεκτης...)

και την τεσταραμε διπλα διπλα με μια  anniversary στρατ(των 4000 ευρω...καινουρια τοτε....)

Η suhr ειχε καλυτερο output,μεγαλυτερη ευκρινεια,καλυτερο playability,φοβερη κατασκευαστικα,αλλα...

ελειπε αυτη η αλητεια ρε παιδι μ...αυτο το γρεζι του δρομου...αυτη η ψυχη που σκουζει

απ τη πικρα και θελει να εκτονωθει...

Η suhr ειναι μια στρατ των σαλονιων...κιθαρακλα αλλα...δεν εχει αυτο το αλητη μ ειπες μια βραδια...Προσωπικα προτιμαω στρατ...

Γουστα...
YHEAP!!!!

kotsadoros είπε:
Λοιπον , αποψε εκανα ενα τεστακι που ηθελα να κανω εδω και παρα πολυ καιρο αλλα δεν ειχα την ευκαιρια. Μου εδωσε εναε φιλος ( νοιζας  ;D ) μια πολυ ωραια standard usa strat   για κανα 2 μερες οσο αυτος δοκιμαζε μια suhr pro που εχω για να την αγορασει. Μου εδωσε πισω λοιπον τη Suhr Και ειπα να βαλω τον v60 απο την suhr επανω στην strat στα γρηγορα για να δω τι "παιζει" . Μιλαμε για τον neck μαγνητη μονο. Και οι 2 κιθαρες λοιπον εχουν alder σωμα σε πολυ κοντινες διαστασεις, η προ εχει maple μανικι η στρατ εχει rosewood, και οι 2 εχουν two post γεφυρα και φορανε και οι 2 9αρες χορδες. Η στρατ ειχε λιγο μεγαλυτερο action . Εγω τα συμπερασματα μου τα εβγαλα και θα τα μοιραστω μαζι σας αφου ακουσω γνωμες απο εσας πρωτα. ( superfunk χωσε  ;) )

Οι κιθαρες ειναι λιγο δυνατα στη μιξη και εντελως dry για να ακουγωνται πιο καθαρα .

σορρυ για το sloppy παιξιμο  :-[
η strat ειναι πιο ζουμερη και στο neck μαγνητη βγαζει το φωνηεν "ου" που μου αρεσει να ακουω!!!

guitar man on fire!! είπε:
η strat ειναι πιο ζουμερη και στο neck μαγνητη βγαζει το φωνηεν "ου" που μου αρεσει να ακουω!!!
Τα έχουμε πει George για το πως πρέπει να ακούγεται ο neck σε μία strat!

;D ;D

folkstunt6.jpg

Ειναι πολυ αστοχο μια Pro Series να συγκριθει με μια Strat, για μια τετοια συγκριση θα χρειαστεις μια Suhr Classic, που εχει το ιδιο μεγεθος σωματος, παχος, ογκο, οπως επισης και το αναλογο παχος ταστιερας, κτλ κτλ κτλ

Δεν εχουν καμια σχεση σε διαστασεις.

Εχω την S4, και αν και εχει μερικα στοιχεια Strat στον ηχο της, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στρατ.

Infernalgr είπε:
Ειναι πολυ αστοχο μια Pro Series να συγκριθει με μια Strat, για μια τετοια συγκριση θα χρειαστεις μια Suhr Classic, που εχει το ιδιο μεγεθος σωματος, παχος, ογκο, οπως επισης και το αναλογο παχος ταστιερας, κτλ κτλ κτλ

Εχω την S4, και αν και εχει μερικα στοιχεια Strat στον ηχο της, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στρατ.
Είναι καλό αντίγραφο δηλ ? ? ?

studio54GR είπε:
Είναι καλό αντίγραφο δηλ ? ? ?
Οχι, δεν τιθεται θεμα αντιγραφου, δεν υπαρχει τετοια προθεση.

Οι pro series ειναι αλλες κιθαρες, με αλλο προσανατολισμο.

Οι Suhr Classic ειναι στην ιδια κατηγορια με Stratocaster.

alderbody είπε:
με τοση βρωμια στο σημα τι συμπερασμα να βγει?

Διαφορα υπαρχει, αλλα η προτιμηση ειναι καθαρα υποκειμενικη.
Eλα ντε!(καλη χρονια σε ολους κι ολας) :)

Γιατι εγω ο κουφος τουλαχιστον αν δεν ακουσω ΚΑΘΑΡΗ μια κιθαρα δεν καταλαβαινω τις οποιες διαφορες,οι οποιες παρεπιπτοντως ειναι τριχες κατσαρες κατα την γνωμη μου και σιγα μην ακουστουν ειδικα μεσα σε μια μπαντα... ::)...Αλλα ειπαμε αν δεν ειχαμε την ψωναρα μας δεν θα καθομαστε στα σαρανταφευγα να ακουμε συγκριτικα! ;D

Με το μπαρδον ε?

alderbody είπε:
με τοση βρωμια στο σημα τι συμπερασμα να βγει?

Διαφορα υπαρχει, αλλα η προτιμηση ειναι καθαρα υποκειμενικη.

+7διςκιθαροδολαρα...

Δωστε καθαροτητα στο λαο....!!

Δε μπορεσα και εγω να καταλαβω ουσιαστικη διαφορα σε λεπτομερια ειμαι υπερ της Fender γενικοτερα αλλα παιζει και το προσωπικο γουστο αρκετα.  Πιστευω σε καθαρο παιξιμο θα καταλαβουμε περισσοτερα.

longshadow είπε:
Τα έχουμε πει George για το πως πρέπει να ακούγεται ο neck σε μία strat!

;D ;D
                                                                                                                      Χαχαχαχαχαχαχα!!!!απίστευτη φωτό καταλαβαίνεις ακριβώς τον ήχο!!!αλλά πρέπει να είναι μπουκάλι από weis μπύρα όχι pils!!χαχα

Τελικα τα ξυλα κανουν τη διαφορα?Η οχι? ???

Ρε μπας και φταιει το χρωμα??? ::) :P

(πλακα κανω ρε παιδια,μη βαρατε) :-*

Infernalgr είπε:

Η Pro S2 ειναι βασισμενη πανω σε στρατ του 60, εκτος απ τον διπλο μαγνητη πισω ολα τα υπολοιπα specs ειναι στο 95 % ιδια. και αποτι ξερω ο κοτσαδορος εχει βαλει vintage callaham γεφυρα. Και οι 2 κιθαρες αποτι ξερω εχουν αλντερ σωμα και 22 ταστα . Μια χαρα ειναι το τεστακι. Αναμενουμε και καθαρο Α/Β  :) :) :) :)

Infernalgr είπε:

Η pro S1 και S2 εχουν πιο μικρο σωμα απο το κλασσικο στρατ; Γιατι απο τις φωτογραφιες φαινονται ιδιες...

τα σωματα οντως δεν ειναι ακριβως ιδια . Η suhr ειναι λιιιιγο πιο "μικρη" στο σωμα , τα contours σε γενικες γραμμες ειναι ιδια. Στις suhr γενικα παρατηρω και πολυ πιο ισοροπημενες αναλογιες βαρους ( μανικιου/σωματος). Α και ξεχασα , τα ξυλα ειναι κουρδισμενα και κελαηδανεεεεεε  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Michael είπε:
Η pro S1 και S2 εχουν πιο μικρο σωμα απο το κλασσικο στρατ; Γιατι απο τις φωτογραφιες φαινονται ιδιες...
Ναι

freerock1974 είπε:
Φιλαρα μου ΕLIANIOS!!!

Y πονοεις

Η Suhr

E φαγε

Α ρκετο

Ρ ιξιμο ?

Η ηταν απλα επιφωνημα??? ;D
;D θεωρω πως πρεπει να ειχαν τη τιμη των strat.. Αρα στο συνολο του τεστ παλι στρατ θα παιρνα.(αν και λεσπωλικος).

Γενικα η σουρ ειναι κιθαρα για μεγαρο σε αντιθεση με τη στρατ που ειναι για λιμανια ;)

Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Αυτό που άκουσα εγώ είναι πιο δυνατό attack στην Strat και λίγο πιο μαλακός ο ήχος στα πρίμα, αλλά αυτό μάλλον οφείλετε στο rosewood.

WilliamSats είπε:
Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Αυτό που άκουσα εγώ είναι πιο δυνατό attack στην Strat και λίγο πιο μαλακός ο ήχος στα πρίμα, αλλά αυτό μάλλον οφείλετε στο rosewood.
ειμαι σχεδον βεβαιος οτι ειναι ξυλα σε μεγαλο ποσοστο αλλα αυτο το μαλακοτερα πριμα ειναι που γουσταρω στρατ.

Η σουρ μου δινει εντυπωση στρατ σε προσπαθεια να κανουμε και τελε για χιλμπιλαδικα. Αμερικανιες που ισως δεν εχουμε ''καταλαβει'' ακομα εδω. Αποψη μου.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back