Που οφειλεται η εντονη διαφορα στην ενταση της δονησης του σωματος που ανεφερα πριν (ειδικα στην κλασικη δοκιμασια με την κιθαρα κρεμασμενη και την ελευθερη σι η διαφορα ειναι χαρακτηριστικη)
συνηθως στην ΤΥΧΗ.
Ακουστικα οντως καποιες κιθαρες ειναι πιο resonant απο αλλες,αλλα δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος για το ΓΙΑΤΙ... ;D
Η πιο resonant κιθαρα μου π.χ. ειναι μια τελε του '69 με ΑΘΛΙΟ neck pocket,3 κιλα πολυεστερα φινιρισμα και σωμα απο 5 κομματια..(εκ των οποιων τα 2 ash & τα 3 alder

) απο την αλλη εχω παιξει με πανακριβες μπουτικ & CS (συμπεριλαμβανομενων και Suhr) με τελεια κατασκευη και..κουρδισμενα ξυλα ;D που ηταν ..πεθαμενες... ;D
Πολυ γενικα μιλωντας εχω παρατηρησει οτι κιθαρες με ΕΛΑΦΡΥ σωμα και σχετικα παχυ μπρατσο εχουν αυτο το resonance που λες,συνηθως ομως μια και μιλαμε για κιθαρες μαζικης παραγωγης ειναι θεμα τυχης η super resonant κιθαρα.Γενικα ομως οι ελαφριες κιθαρες ειναι και πιο resonant.
Αν μιλαμε μονο για strat παντοτε οι στρατ με το vintage style 6 point tremolo (ειδικα αν εχουν steel block) ακουγονται πιο "ζωντανα" ακουστικα απο αυτες με τα μοντερνα 2 point.
Αυτο το resonance "μεταφερεται" φυσικα αρκετα & και στον ηλεκτρικο ηχο της κιθαρας.
Βεβαια μη νομιζεις οτι αυτο το resonance ειναι επιθημητο απο ολους,υπαρχουν και κιθαριστες που θελουν ΒΑΡΙΕΣ κιθαρες μια και οτι χανουν σε resonance το κερδιζουν σε sustain & πριμα και "κοβουν" πιο καλα μεσα στη μπαντα (αν και μονες τους ακουγονται σχετικα "ψοφιες",ο Keith Richards π.χ διαλεγει παντα πολυ βαριες κιθαρες για το στυλ που παιζει.