Fender Telecaster buying guide!

(Βεβαια κι εγω ειμαι απ'τους ''απογοητευμενους'' κατοχους Am st. Tongue)
αν εχεις απο τις παλιες...

99amstdtelesunburst1F.JPG

εγκρινονται και αυτες (με αλλαγη του κατω μαγνητη)! ;D

Μπα, απ'αυτες που αντιπαθεις εχω(2008)! Δεν πειραζει, εγω την συμπαθω ;D

(ετοιμαζω και μια ''ιεροσυλια'' να της κανω, απλα για δοκιμη, αλλα δε την αναφερω στο συγκεκριμενο thread γιατι θα με εκτελεσετε :P)

Superfunk είπε:
ειπαμε vintage αλλα οχι και vintage frets,δεν εχουμ 1950 & δεν παιζουν πλεον οι κιθαριστες με 13αρες flats και χωρις σηκωματα... ;D
Μήπως ο Μάκης ΠΑΙΖΕΙ με 13-άρες flat (ακόμη και στην tele) και για αυτό δεν τον ενοχλούν τα vintage τάστα; ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
η συναρμολογηση απεθανε δυστυχως με το revamp του site... :(
Δεν έχεις το κείμενο? αν όχι πες μου να στο στείλω να το ξαναβάλεις.

Εγω δοκιμασα σημερα μια Squier Classic Vibe Tele, με το c shaped neck κ ηταν απιστευτη!Επειδη ειχα μια Squier πιο παλια δν μου ειχε αφησει καλες εντυπωσεις, αλλα αυτη εσκιζε...Αλλα εχω μια ερωτηση(για οποιον εχει δοκιμασει π.χ. Superfunk) ποσο διαφορα εχει το μπρατσο της Classic Vibe, απο την Baja?Γτ μεχρι στιγμης δν την εχω βρει καπου να την δοκιμασω τη Baja...

P.S:Ξανανεβαστε το το αρθρο με την κατασκευη, ηταν πολυ helpful  ;)

Πολύ καλή κάλυψη φίλε.. Σήμερα πήρα στα χέρια μου τη πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα,

μια Tele U.S. Highway One και για την τιμή της (720) πιστεύω ήταν η καλύτερη δυνατή

επιλογή για κάτι καλό. Μακάρι να είχα διαβάσει τον οδηγό αγοράς σου αλλά και πάλι

νομίζω πως έπραξα σωστά. Ψάχνω για Voxάκι τώρα και με τον καιρό θα βάλω και καλούς μαγνήτες. Cheers!! ;D

Εγώ πάντως με την American Standard έχω βρει την υγειά μου..

Δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο.

Σκεφτόμουν αν θα έδινα τα λεφτά μου για την standard ή για μία Highway 1.

Oι Highway 1 θεωρούνται καλά μοντέλα?

Η διαφορά με της standard δεν είναι τεράστια (~300Ε)..

Η δικια μου 52 japan φοραει usa vintage Μαγνητες...μια χαρα ηχο εχουν,αλλα παντα ψαχνουμε το κατι παραπανω... ;D

H μονη σκεψη για αλλαγη ειναι οι Nocaster,(superfunk εσυ σιγουρα τους εχεις ακουσει και τους δυο)...για πες διαφορες?

αστην ησυχη....μια χαρα μαγνητες φοραει δεν θα ακουσεις και καμμια τρελλη διαφορα και σιγουρα δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τους Nocaster oι 52 reissue που φοραει η δικη σου. 

Να προστέσω και γώ την δικιά μου telecaster palo escrito limited edition MIM απλά απίστευτη.Αλλαξα μάλιστα τους μαγνήτες με fralin blues specials και απογειώθηκε κυριολεκτικά.Τι να πώ? killer looks? (πανέμορφο καπάκι απο Μεξικάνικη τριανταφυλιά), 'απειρο sustain?, beautiful off the amp resonation?, βολικότατο μπρατσο μάλλον λεπτό (sorry sf δεν τα μπορώ τα baseball bats).Να σημειωθει οτι στο παρελθόν είχα vintage 52 RI, American standard 2007 και custom 60's/bigsby MIJ.Thank God που τις εδωσα και πήρα την Μεξικάνα.Αν βάλεις δε και την τιμή (300 λιριά απο Αγγλία)...........happy as i can be

Είναι όντως όμορφη.

Οπτικά είναι αλήθεια ότι την ζαχάρωνα κι εγώ.

Αυτήν και την Koa Strat.

Με προτεραιότητα στην strat.  ;)

Και βεβαίως δεν πήρα καμμία  ;D

Took the road less travelled, o ιερόσυλος

633181917660010971.jpg

αν δεν την έβαζα, θα σκαγα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
sf γιατί μου βαλες ψύλλους στα αυτιά, για τις μεξικάνες std.    (περήφανος ιδιοκτήτης  :P ) τη γνώμη έχεις??

Kostas_Tele είπε:
sf γιατί μου βαλες ψύλλους στα αυτιά, για τις μεξικάνες std.    (περήφανος ιδιοκτήτης  :P ) τη γνώμη έχεις??
απο τη στιγμη που η κιθαρα σου ιιανοποιει ΕΣΕΝΑ οι δικες μου "γνωμες" απλα περιττευουν.... ;)

Αγαπητε Superfunk, αφου βρηκαμε παππα, ας θαψω και γω το κατι τις μου  ;D.

Κατ αρχην καλησπερα και καλως σας βρηκα εδω στο φορο.

Απ οτι εχω καταλαβει εισαι φιλος και βαθυς γνωστης της telecaster και γω επισης φανατικος (κοτατος).

Το 1982 πηγα στο do-re-mi  να παρω μια tele.

Αυτα τα οργανα (και οι strato και οι tele) ξεκινουσαν τοτε απο 45 χιλιαδες δραχμες, και φτανανε μεχρι τα 60, αναλογα με το μοντελο.

Πετυχα πανω στο ξεφορτωμα (μολις ειχαν φερει οργανα απο το τελωνιο), και πανω στην πληθωρα οργανων, επεσα πανω σε δυο ιδια κομματια tele.

Αυτο.

img5337small.jpg

img5335small.jpg

img5330small.jpg

img5339small.jpg

img5333small.jpg

Μου ειπε, εχω το ενα κομματι παραγγελια απο καποιον επωνυμο, και το αλλο ειναι για το μαγαζι.

Ποσο στοιχιζει λεω. 120 χιλιαρικα μου λεει.

Εν παση περιπτωση το πηρα το οργανο 110 χιλιαρικα, διπλασια τιμη απο τα αλλα κανονικα μοντελα.

Ειναι συλλεκτικο μοντελο, με την επωνυμια black and cold telecaster.

Περα απο ολα αυτα το οργανο και στο θεμα ηχου, και στο θεμα ποιοτητας απεχει παρασαγγας απο οτιδηποτε αλλο telestratoειδες.

Εχει παιξει ακαταπαυστα 30 περιπου χρονια, και τα περισσοτερα απο αυτα (οταν ημουν νεοτερος, τωρα ειμαι 50 ετων) σε καθε ειδους σκυλαδικο και δημοτικο πανηγυρι (παιζω κυριως blues, rock, clarton, jj cale κλπ, αλλα ....τυχη σκληρη βλεπεις...), και τωρα παιζει ακομα καλυτερα (δεν ειμαι επαγγελματιας μουσικος, αλλη ειναι η δουλεια μου).

Ολα αυτα τα χρονια λοιπον εψαξα να βρω κατι για το μοντελο αυτο, αλλα δεν μπορεσα να βρω τιποτε, ουτε μια φωτογραφια του, παρα μια αγγελια ενος Αμερικανου που την πουλουσε περι τα 2000 δολλαρια.

Εχεις κατι για το οργανο αυτο με το οποιο ειμαι τρελαμενος ???

Θα με ενδιεφερε παρα πολυ.

Εκ των προτερων ευχαριστω

Θωμας.

ΥΓ

Κατω απο το μπρατσο, εκει που ενωνει με το σωμα, εχει ενα χαρτι κολλημενο με ενα ονομα με στυλο γραμμενο . Γραφει

A Castaneta, και απο κατω εχει ιδιοχειρα την υπογραφη του.

Τι ειναι αυτος???

TSotir είπε:
Αγαπητε Superfunk, αφου βρηκαμε παππα, ας θαψω και γω το κατι τις μου  ;D.

Κατ αρχην καλησπερα και καλως σας βρηκα εδω στο φορο.

Απ οτι εχω καταλαβει εισαι φιλος και βαθυς γνωστης της telecaster και γω επισης φανατικος (κοτατος).

Το 1982 πηγα στο do-re-mi  να παρω μια tele.

Αυτα τα οργανα (και οι strato και οι tele) ξεκινουσαν τοτε απο 45 χιλιαδες δραχμες, και φτανανε μεχρι τα 60, αναλογα με το μοντελο.

Πετυχα πανω στο ξεφορτωμα (μολις ειχαν φερει οργανα απο το τελωνιο), και πανω στην πληθωρα οργανων, επεσα πανω σε δυο ιδια κομματια tele.

Αυτο.

img5337small.jpg

img5335small.jpg

img5330small.jpg

img5339small.jpg

img5333small.jpg

Μου ειπε, εχω το ενα κομματι παραγγελια απο καποιον επωνυμο, και το αλλο ειναι για το μαγαζι.

Ποσο στοιχιζει λεω. 120 χιλιαρικα μου λεει.

Εν παση περιπτωση το πηρα το οργανο 110 χιλιαρικα, διπλασια τιμη απο τα αλλα κανονικα μοντελα.

Ειναι συλλεκτικο μοντελο, με την επωνυμια black and cold telecaster.

Περα απο ολα αυτα το οργανο και στο θεμα ηχου, και στο θεμα ποιοτητας απεχει παρασαγγας απο οτιδηποτε αλλο telestratoειδες.

Εχει παιξει ακαταπαυστα 30 περιπου χρονια, και τα περισσοτερα απο αυτα (οταν ημουν νεοτερος, τωρα ειμαι 50 ετων) σε καθε ειδους σκυλαδικο και δημοτικο πανηγυρι (παιζω κυριως blues, rock, clarton, jj cale κλπ, αλλα ....τυχη σκληρη βλεπεις...), και τωρα παιζει ακομα καλυτερα (δεν ειμαι επαγγελματιας μουσικος, αλλη ειναι η δουλεια μου).

Ολα αυτα τα χρονια λοιπον εψαξα να βρω κατι για το μοντελο αυτο, αλλα δεν μπορεσα να βρω τιποτε, ουτε μια φωτογραφια του, παρα μια αγγελια ενος Αμερικανου που την πουλουσε περι τα 2000 δολλαρια.

Εχεις κατι για το οργανο αυτο με το οποιο ειμαι τρελαμενος ???

Θα με ενδιεφερε παρα πολυ.

Εκ των προτερων ευχαριστω

Θωμας.

ΥΓ

Κατω απο το μπρατσο, εκει που ενωνει με το σωμα, εχει ενα χαρτι κολλημενο με ενα ονομα με στυλο γραμμενο . Γραφει

A Castaneta, και απο κατω εχει ιδιοχειρα την υπογραφη του.

Τι ειναι αυτος???
Φίλε μου...διαβαζα το θεμα αποψε..μιας και εχω και εγω μια tele...η οποια ηρθε απο Νιου Τζερσει πριν 11 χρονια..και στη δικη σου απαντηση στεκομαι..μιας και εχω κι εγω ιδια με την δική σου. Αγοραστηκε στα 1400 $. Ηταν κρεμασμενη στο δευτερο ραφι καταστηματος μουσικων οργανων,οπου αναμεσα σε καμια 30αρια...το χρωμα της με μαγεψε. Την σεταρω και την φροντιζω μονος μου. Δεν χρειαζεται τιποτα. Μονο αγαπη και παιξιμο.

Να σαι καλα!

Δεν ειναι μαλλον διαθεσιμη η σελιδα.

Οσο πανε και ακριβαινουν..χρονο με τον χρονο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back