- Πόντοι
- 2,368
MIA XAPA τιμες εχει η Fender & για ΟΛΑ τα βαλαντια.....και λοιδορείται (από μένα τουλάχιστον) για τις τιμές της.
συγκεκριμενα για την Pure Vintage (ex.Vintage Ri) σειρα προσωπικα πιστευω οτι ειναι σχεδον ΤΖΑΜΠΑ...δινεις 1600 ευρω και παιρνεις μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ κιθαρα,παναλαφρη, φτιαγμενη στις ΗΠΑ με 100% νιτρο φινιρισμα,εκπληκτικη προσοχη στη λεπτομερεια,ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ μαγνητες ,αυθεντικη βαλιτσα με ενα καρο καλουδια και φυσικα ΕΙΝΑΙ Fender....
Προσωπικα πιστευω οτι ΑΥΤΗ ειδικα η tele
https://www.thomann.de/gr/fender_am_vintage_64_tele_awb.htm
ειναι το καλυτερο value for money που εχει φτιαξει στην ΙΣΤΟΡΙΑ της η Fender.
Eιδικα οταν partscasters απο Ιαπωνικα parts (π.χ.Nash) κανουν το ιδιο και περισσοτερο και εχουν τη μιση μεταπωλητικη αξια .....
ποιους...αλλους κατασκευαστες?μεχρι και τα 90s strat & tele μονο η Fender εφτιανε...και ακομα και η G&L ακομα και σημερα το 7,25" radius εχει σαν std radius ;D ;DΑν δεν υπολογίσουμε καν όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές απ'το 70κάτι και μετά, κι αν αγνοήσουμε εντελώς και όλους τους υπόλοιπους που μπήκαν στο παιχνίδι κατά την διάρκεια των 80's, οκ.
Όμως όταν συζητείται το θέμα βολής και πέφτει σαν πρόταση η αλλαγή τάστων σε μια κιθάρα που, ακόμα και μεταχειρισμένη, σου πάει κανα χιλιάρικο, ε δεν το θεωρώ λογικό.
ΑΠΟΛΥΤΑ λογικο ειναι αν σου αρεσει ο ΗΧΟΣ,το feel,η ΕΜΦΑΝΙΣΗ & το VIBE μιας κιθαρας....εδω αλλαζουμε ταστα σε ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ vintage Fender που κανουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρω...στο reissue θα κολλησουμε? ;D
Προσωπικα σε ΟΛΕΣ (μιλαμε για δεκαδες) τις vintage Fender & vintage style Fender που ειχα το πρωτο πραγμα που εκανα/κανω ειναι να βαζω 6150/6100 ταστα μια και ο συνδιασμος vintage radius/jumbo frets ειναι υπεροχος,το ιδιο αλλωστε κανουν και οι περισσοτεροι κιθαριστες που εχουν παλιες Fender (αν και υπαρχουν και παρα πολλοι που τους βολευουν τα μικρα ταστα)
συμφωνω απολυτα ., αλλά να πάρεις μια κιθάρα μόνο επειδή έχει vintage specs -χωρίς αυτά τα specs να σε βολεύουν- το θεωρώ χαζό, κι εκεί έγκειται ο πυρήνας της διαφωνίας μου.
αλλωστε αυτη η κιθαρα ειναι για τους ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ λατρεις των vintage Fender που ΑΠΑΙΤΟΥΝ vintage radius & frets (χθες στο Noiz Jam ενας ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ παικτης μου ελεγε ακριβως αυτο...)
τωρα πες μου ΠΟΥ ακριβως εγραψα οτι καποιος πρεπει να κανει κατι τετοιο (δηλ. να παρει μια κιθάρα μόνο επειδή έχει vintage specs -χωρίς αυτά τα specs να τον βολεύουν .. ;D ;D
και οχι τα..μαμωταστα ;D ΔΕΝ ανηκουν στα specs που ΔΕΝ μπορεις να αλλαξεις και καποια στιγμη ΣΙΓΟΥΡΑ θα τα αλλαξεις οπως αλλαζεις και τα λαστιχα του αυτοκινητου σου
α και για να μη με παρεις για κανα.....αντιπροσωπο της Fender ;D αυτες ειναι οι tele μου (δεν εχω ουτε ΜΙΑ Fender RI...αλλα αν εβγαζε η Fender tele με 1" ιντσα παχος στο πρωτο ταστο και rosewood fretboard θα ειχα ;D)
Τελευταία επεξεργασία από moderator: