fender masterbuilt stratocaster - Απ' την Κική κι απ' την Κοκό ποια να διαλέξω?

Status
Not open for further replies.
Nestoras είπε:
Μέ ότι κιθάρα και να παίξω έχω τον ίδιο ήχο...
Είναι καιρός να στραφείς στις midi κιθάρες...και να θέλεις, ΔΕΝ μπορείς να βγάλεις τον ίδιο ήχο...

Παντως αν θες ΓΕΝΙΚΑ να σου πω ποια ειναι ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ (με ....μπυρα...100 ετων στις ποιοτικες Strat... ;D)  η "καλυτερη" Fender Strat AYTH τη στιγμη,τοτε ειναι ΑΥΤΗ

αν θες να σου πω και τους λογους πες μου. :)

Superfunk είπε:
Θέλουμε και εμείς, για πές ρε μπάρμπα...

ΠΟΙΑ specs καλε μου ανθρωπε?
Νομίζω ζητάει να προτείνουμε ΕΜΕΙΣ κάποιες masterbuilt με βάση τα specs που υπάρχουν σε ηδη έτοιμες.

:D

αντε να σας τα ...πω (θελω ομως χαρτζηλικι.. ;D ;D)

1.Πρωτα απο ολα το μεγαλο 1966-1970 CBS Headstock ,ΧΩΡΙΣ την τριβιδη μπουρδα των after 1971 strats και το απαισιο bullet.

Και large 70s decal!! (Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ δηλ.)

2.1969 pickups,ο καλυτερος μαγνητης που βγαζει αυτη τη στιγμη η Fender για εμενα.

3.ROUND LAM ROSEWOOD board,πολυ πιο ομορφη απο την slab,ακουστικα δινει περισσοτερο snap στον ηχο και σε συνδιασμο με το quarter Shawn maple μπρατσο ειναι σαφως το πιο τεθωρακισμενο μπρατσο που υπαρχει (δεν νομιζω να χρειαστει να χρησιμοποιησεις ποτε τη βεργα)

4.Super thin παλαιωμενο  NITRO finish για εμας τους παλιους που μας τη σπανε τα mint οργανα (και ΑΠΑΙΧΤΑ χρωματα)

5.Ωραιο παχιο μπρατσακι με 6105 ταστα και 9αρι radius (για να βολευονται ΟΛΟΙ).

συνολικα ειναι ενας συνδιασμος ΟΛΩΝ των καλων στοιχειων των late 60s strat ,ο οποιος ομως δεν ειχε υπαρξει πριν ποτε σε ΜΙΑ κιθαρα.

Λοιπον αν και μη πολυγραφοτατος ,μιας και ειμαι κατοχος τριων στρατ μεταξυ των οποιων  μια c. s (ναι την ροζ -σομον)... μιας eric johnson και μιας  fender με all part μπρατσο και lipstic (προς το παρον ) μαγνητες θα σου πω την γνωμη μου.

Η καθε μια εχει κατι που με βολευει-μου αρεσει .Η c.s ειναι ουσιαστικα μια καλοφτιαγμενη vintage με birdseye μπρατσο ,ελαφρια  και ομορφουλα.ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ! Δεν θα ελεγα οτι ΑΠΟ ΗΧΟ ειναι το οργανο της ζωης μου αφου εχω ακουσει κι αλλες σαν κι αυτην και ισως να κοστιζαν και λιγοτερο...ΟΜΩΣ η δικια μου θα εχει παντα μια προστιθεμενη μεταπωλητικη αξια οσο περναει ο καιρος συγκρινομενη βεβαια με τα μοντελα παραγωγης.

Οσο για τις μικρες παραγωγες των μεγαλομαστορων παραδεχομαι οτι μετα απο 30 χρονια ντργκαντρουγκα ΔΕΝ ειμαι ικανος να ακουσω τις διαφορες μεταξυ 2 κιθαρων απο το c.s  του αρχιμαστορα και της απλης εργατιας...Εκτος αν δεν ειναι και τοσο ''ορατες''.... ;)

Παντως μεταξυ των 3 στρατ μου προτιμω την eric johnson  που ειναι η καλυτερη στρατ παραγωγης για μενα .Και φυσικα οι επιλογες -απαιτησεις -επιθυμιες του καθενος ειναι απολυτα σεβαστες.Σου ευχομαι να πραγματοποιησεις το ονειρο σου! :)

Παντως μεταξυ των 3 στρατ μου προτιμω την eric johnson  που ειναι η καλυτερη στρατ παραγωγης για μενα .
+1000

(ναι την ροζ -σομον).
Αυτη μονο μονο λογω ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ χρωματος αξιζει τα λεφτα της. :)

Φίλε superfunk...τίποτα δεν αναιρεί τίποτα, μάλλον εγώ δεν εξήγησα σωστά.

μπορεί ΚΑΠΟΙΑ να παίζει θεικά από τα 60ς....όχι όλες...όταν κάνεις αμάν να βγάλεις έξω όργανα για να καλύψεις την ζήτηση και να προλάβεις τον ανταγωνισμό εννοείται ότι ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ.

Στο πιο πάνω δεν αντιφάσκει το γεγονός ότι δίδεται μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά του cuastom shop έτσι κι αλλιώς........

Προσωπικά είχα 4-5 custom shop κατά καιρούς και όλες έπαιζαν εξίσου καλά πάντα σε παραλληλία με τα χαρακτηριστικά της κάθε μιας και ο ήχος της. Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο με όργανα σειράς...μεγάλες διαφορές από όργανο σε όργανο χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα βρεις και japan ακόμα να σε ευχαριστεί 100%

Ρε παιδιά...εγώ σας έδειξα 2 κιθαρίτσες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ρώτησα ποια από τις 2 προτιμάτε...τι νόημα έχει να φορτώνουμε το thread  με προτάσεις για κάτι άλλο? πείτε απλά ...καμία

Πάντως εμένα από όλες τις strat που είχα - εχω, έχουν περάσει από τα χέρια μου.... Η φτιαχτή deluxe μου είναι η πιό καλοφτιαγμένη από όλες και με τα καλύτερα δυνατά ξύλα, και οι άλλες δυό ήταν Japan.... η μιά 80s και η άλλη...... ΤΟΚΑΙ.

Πάρε την Κοκό....  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Ρε παιδιά...εγώ σας έδειξα 2 κιθαρίτσες
ΠΟΙΕΣ ΚΙΘΑΡΙΤΣΕΣ μας εδειξες?

εννοείται ότι ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ.
ο ΜΟΝΟΣ λογος να ΜΗΝ "παιζει καλα" μια συγχρονη αμερικανικη,ιαπωνικη,μεξικανικη στρατ ειναι το κακο σετ απ,φερτην να στη σεταρω να δεις πως θα παιζει... ;D ;D  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Tην Κική και την Κοκό...

Superfunk είπε:
+1000

Αυτη μονο μονο λογω ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ χρωματος αξιζει τα λεφτα της. :)
Mωρε εχει και φανταστικο μπρατσο ,και ωραιο ηχο και χαμηλο βαρος αλλα μην τρελαθουμε τωρα που κοστιζει 3500 χιλιαρικα καινουρια(!) κι αν ηταν απο τον μαστροταδε θα κοστιζε τα διπλα...Μου ακουγονται πολυ περιεργα ολα αυτα.Να πεις οτι την ειχα παραγγειλει συμφωνα με τα προσωπικα μου γουστα παει στο διαολο (που και παλι πολλα, παρα πολλα ειναι)αλλα προκειται για μια τυπικη (προσεγμενη,καλοφτιαγμενη )κατασκευη

Superfunk είπε:
Και εγώ που νόμιζα πως μόνο εγώ δεν τις είδα...

Superfunk είπε:
ROUND LAM ROSEWOOD board,πολυ πιο ομορφη απο την slab
μήπως θα μπορούσε να εξηγήσεις σε εμάς τους αδαείς τη διαφορά; ;)

και να συμπληρώσω φίλε sf ότι όντως η eric johnson είναι και για μενα η καλύτερη strat παραγωγής (είχα 2)  αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ...εκτός CUSTOM SHOP.

Ένα πρωί λοιπόν βάζουμε καρφί στον dual showman (vintage κομμάτι) του Jimmy, 2 eric johnson, 1 squier με specs 57 (v maple klp.) και μια fender custom shop limited edition 66 closet clasic strat ...παρόντες...6-7 παλιοί , νέοι κλπ.

Διενεργήθηκε δοκιμή με strummin και κάποια lead runs στα ίδια volumes με πάνω κάτω τις ίδιες συνθήκες....κι εγώ επαναλαμβάνω πίστευα τα ίδια για την eric johnson και μάλιστα την είχα αγοράσει δις (μια σε c.a.r. που είναι αγαπημένο χρώμα, και αργότερα σε 2 colour sburst  η οποία είχε περισσότερο resonant

ε πως να το κάνουμε ρε συ sf

όταν έπαιξε η 66 limited...κάποιος άνιξε τα φώτα...κι έχω και μάρτυρες ;D

skantzos είπε:
μήπως θα μπορούσε να εξηγήσεις σε εμάς τους αδαείς τη διαφορά; ;)
images

slab board

images

round lam

slab board:μια παχια φλυδα rw πανω στο maple μπρατσο σε slab μορφη (αν κοιταξεις καλα θα δεις οτι εκει που ενωνενται με το maple ειναι ΕΥΘΕΙΑ η γραμμη)

round lam:μια λεπτη φλυδα rw LAMINATED (δηλ.κολλημενη στην κουρμπα του μπρατσου αν κοιταξεις καλα θα δεις οτι εκει που ενωνενται με το maple ειναι  η γραμμη ακολουθει το radius του μπρατσου,αυτο δινει μια σαφως πιο γερη κατασκευη λογω του lamination,επισης αυτα τα μπρατσα ακουστικα "σκανε" περισσοτερο σαν maple,ολες οι Fender μετα απο το 1963 τετοια μπρατσα εχουν,δυστυχως μετα το 80 τα κατηργησε η νεα ιδιοκτησια της Φεντερ,μαλλον γιατι κοστιζει πολυ η παραγωγη τους)

όταν έπαιξε η 66 limited...κάποιος άνιξε τα φώτα...κι έχω και μάρτυρες
απλα ηταν καλυτερα σεταρισμενη και ισως σου αρεσαν περισσοτερο οι μαγνητες της.

εμενα η δικη μου η EJ εχει ριξει ΑΓΡΙΟ ξυλο σε πολλες απο  τις CS που εχω βαλει διπλα της & σε παρα πολλες original vintage strat (βεβαια το χαλια σετ απ που ειχαν βοηθησε πολυ στο να ηττηθουν... :))

customidis είπε:
Και για να τα περιλάβω όλα...τα χέρια που τα πάτε? μήπως αν σας δώσω μια ultimate relic black 1960 θα παίξετε σαν τον john mayer?...(την επιλέγει όμως ...κι αυτό μου λέει πολλά προσωπικά κι ας μην παίξω ποτέ με τον Clapton...δεν τον είδα με καμια "vintage ...87?" φίλε zoo.
Φιλε Δημητρη μπορει να μην ειδες τον Clapton

αλλα εδω

http://www.gilmourish.com/?page_id=68

μπορεις να δεις τον κολητο του τον David Gilmour να γαργαλαει την αγαπημενη του κιθαρα ( η αλλη ειναι η πασιγνωστη black strat )

η οποια ειναι fullerton 1983 vintage reissue '57 με EMG κι εχει φτιαχτει απο το ιδιο team που φτιαχτηκε η πρωην μου 1987 early Corona vintage reissue  '62.

Ετσι εγκυκλοπαιδικα αφου σ'αρεσουνε και τα ψαχνεις , απο το 1985 εως τα τελη του 1987 δεν κυκλοφορησε καμια καινουργια vintage reissue , γιατι ειχανε μεινει τρεις κι ο κουκος , ειχανε ντραβαλα να ξεμπερδεψουνε με την CBS και προτιστως μετακομιζανε στο Corona.

Ολα τα early κοματια του Corona ειναι ακριβως ιδια με του Fullerton γιατι ηταν stock σωματα , μαγνητες κλπ απο το Fullerton.

Η ποιοτητα της 87 reissue ηταν καταπληκτικη και ο ηχος της συγκρινεται μονο με μια stratocaster του  1967-69 που ειχα παλια με big headstock χωρις Bullet , τετραβιδη.

Ο φιλος συνφορμιτης που την χτυπησε , ειμαι σιγουρος οτι πεταει απο την χαρα του ;D

Οι early vintage reissue , ειναι οι καλυτερες , ομορφοτερες & με mojo stratocaster που εχω δει και παιξει πλην των original vintage ( και πιστεψε με εχω παιξει παρα ...μα παρα πολλες και vintage και συνχρονες! )

Ευτυχως εχω κρατησει μια Fullerton 1983 Fender Stratocaster Vintage reissue '57 ιδια μ'αυτη του Gilmour αλλα σε πιο ανοιχτο κοκκινο και η κριτικη μου πανω στις κιθαρες δεν βγανει απο αυτα που διαβασα καπου ή που μου ειπανε καποιοι , αλλα απο αυτα που ειδα ,ακουσα και καταλαβα κανοντας sex μαζι τους.

Ναι αυτη η κιθαρα ειναι ειναι φταιγμενη για αγριο SEX  ;D ;D ;D

Κι οπως σου ξαναπα και πιο πριν , αυτα ειναι μοναχα η γνωμη μου και τιποτα αλλο.

Τωρα αμα συνφωνει κι ο Gilmour μαζι μου , τι να πω?

Προκειται μαλλον για μια καθαρη συμπτωση..... ;D

Αντε εβιβα  ;)

Οι early vintage reissue , ειναι οι καλυτερες , ομορφοτερες & με mojo stratocaster που εχω δει και παιξει πλην των original vintage ( και πιστεψε με εχω παιξει παρα ...μα παρα πολλες και vintage και συνχρονες! )
και με ΟΛΑ τα specs...ΛΑΘΟΣ (side dots,12th fret dots,headstock shape,finish...) ;D ;D

Η ποιοτητα της 87 reissue ηταν καταπληκτικη
ειχα δυο early vintage ri και αν και ειχαν πολυ καλο ηχο (nothing to write home about though) ηταν  κακα κατασκευασμενες (τοσο αθλια neck pockets ουτε η 69αρα μου δεν ειχε... ;D)

οι τωρινες Vintage RI (ειδικα οι thin skin) ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερες (και με τα σωστα specs) ,απλα οι early vintage RI εχουν πλεον ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ αξια.

Τα αυτια μου εμενα δεν ακουνε specs

ακουνε ηχο  ;D

Οσο για το feel , νομιζω ταχω πει πιο πανω.

customidis είπε:
ε πως να το κάνουμε ρε συ sf

όταν έπαιξε η 66 limited...κάποιος άνιξε τα φώτα...κι έχω και μάρτυρες ;D
Είναι αυτή που σου έδειξα στο βίντεο? Γιατί αν είναι αυτή, πρέπει να παρεδεχτείς ότι σου δωσα και μαμώ τις συμβουλές...lol

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back