fender jagstang neck pickup

fleamail

Μέλος
Πόντοι
38
Έχω μια fender jagstang '96 και μετά από χρόνια πήρα επιτέλους την απόφαση να αλλάξω τον neck μαγνήτη μιας και ο εργοστασιακός δεν μου γεμίζει το αυτί. Έχω και καιρό να ασχοληθώ με μαγνήτες κιθάρας γι αυτό ζητάω γνώμες από τους λίγους :lol: κιθαρίστες του noiz. Δεν θέλω κάποιο συγκεκριμένο ήχο απλά θέλω έναν καλό neck single coil μαγνήτη, περισσότερο για καθαρά και λίγο overdrive......

Λοιπόν το Pickguard το έφτιαξα από ένα δίσκο σερβιρίσματος ..

Πολύς κόπος αλλά το αποτέλεσμα πόλύ custom . Τώρα έχει πάρει την θέση του ένα από mustang , με εγχείρηση της neck θέσης . Είδα την γέφυρα που μού είπες , εδώ θα την βρώ ?

Δίσκο σερβιρίσματος έ? :lol: :lol:

Δεν έχω ιδέα αν θα την βρείς εδώ, ψάξε και στο ebay μπορεί να την βρείς και ποιο φθηνά από τη rockinger.

Μπορείς επίσης να πάρεις και αυτή και να τους πείς ότι την θέλεις για jagstang και θα σου στείλουν την κατάληλη...

Γιατι να αλλαξετε ρε παιδια τη γεφυρα?τι προβλημα εχει? (αν δεν κανω λαθος ειναι ιδια με της Mustang/Jazzmaster/Jaguar ετσι δεν ειναι?)

Γιατι να αλλαξετε ρε παιδια τη γεφυρα?τι προβλημα εχει? (αν δεν κανω λαθος ειναι ιδια με της Mustang/Jazzmaster/Jaguar ετσι δεν ειναι?)
η συγκεκριμένη έχει προβλήματα . Τα έχω δοκιμάσει όλα δεν γίνεται τίποτα !!! πολλά buzz και η μί μπάσο σύνέχεια έξω κατ ΄απ΄τα ΄βλακι .

Τώρα έθιξες τη μεγαλύτερη κόντρα για αυτή την κιθάρα!

Η εργοστασιακή δεν είναι ακριβώς ίδια...

Προσωπικά έχω διαβάσει άπειρες γνώμες για το αν πρέπει να την αλλάξεις ή όχι και στην τελική την άλλαξα για να διαπιστώσω και μόνος αν υπάρχει διαφορά.

Απλά με την κανονική πρέπει να παιδευτείς πολύ για να στρώσεις το Intonation. Και επείσης η schaller σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις λίγο την θέση στις χορδές. Πολοί λένε ότι η εργοστασιακή κόβει το tone αλλά εγώ δεν βρήκα διαφορά. Πάντως αν τώρα αλλάξω το pickguard μάλλον θα ξαναβάλω την παλιά...

Φτιαχνεται το Buzz ,πρεπει να κανεις τα εξης:

Λυσε τη γεφυρα & περασε ολες τις βιδες (ειδικα αυτες που ανεβοκατεβαζουν & στηριζουν τη γεφυρα με γρασο (η βαζελινη) ,κανε shim στο neck για να αυξηθει η γωνια μεταξυ γεφυρας και tailpiece...

Μπορεις επισης να βαλεις τα σελακια της GRAPHTECH για Mustang/Jaguar/Jazzmaster τα οποια εχουν βιδες που ανεβοκατεβαζουν τα σελακια αυτονομα (νομιζω η Jagstang εχει τη γεφυρα με τα σελακια της Mustang που ειναι fixed χωρις βιδες) & τα κανουν πιο σταθερα

Αυτο το προβλημα που περιγραφεις το εχουν και οι Jazzmaster & η Jaguar αλλα ειναι κριμα να καταστρεψεις τον ηχο τους (γιατι χαλαει πολυ με την αντικατασταση απο μια βαρυτερη γεφυρα τυπου tune-o-matic) επειδη απλα η κιθαρα δεν εχει σεταριστει σωστα..

ναι έχει σπάσει , φταίω εγώ όμως λόγω κακής μου συμπεριφοράς απέναντί της .

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back