- Πόντοι
- 1,168
Μόνο που αυτός παίζει neck ή middle. Εγώ θέλω bridge.Τί παιδευεστε...
Robin Trower
Μόνο που αυτός παίζει neck ή middle. Εγώ θέλω bridge.Τί παιδευεστε...
Robin Trower
π.χ. Παίξε με πεντακάθαρο fender scooped ενισχυτή και δεν πα να βάλλεις πάνω 15 transparent od, εύηχο drive δεν θα πάρεις.
Να σου πω την αλήθεια πάντα είχα πιο γεμάτο τόνο με μόνους από ότι με διπλούς, είτε με τους lace sensors, είτε με τους van zandt, είτε με τους P90s στην junior.Βοηθούν πολύ οι μαγνήτες για το αποτέλεσμα αυτό.
Κάνει διαφορετική δουλειά το καθένα κι αν προσέξεις τουλάχιστον στο δικό μου ποστ δεν ανοιγοκλείνω πετάλια συνέχεια.Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι.
Από το να έχετε 3-4 βρωμοπέταλα για να μπουστάρει το ένα το άλλο όποτε χρειάζεστε extra gain, δεν θα ήταν καλύτερα να είχατε ένα ή δύο διαφορετικά μεταξύ τους (για άλλο ήχο το καθένα) βρωμοπέταλα, που να είναι midi controllable, και με ένα expression pedal, να αυξομειώνετε το gain κατά το δοκούν?
Κι εγώ middle και neck.Μόνο που αυτός παίζει neck ή middle. Εγώ θέλω bridge.
Κι εμένα μ' αρέσει ο neck.Κι εγώ neck neck. Bridge όταν πάω στις μπάσες χορδές στα πρώτα ταστα.
Στις πρώτα ταστα και στις τυλιχτες χορδές ναιΚι εμένα μ' αρέσει ο neck.
Για κάποια hard κομμάτια η ατάκα του bridge είναι απαραίτητη. Εκεί είναι που θέλω το εξτραδάκι. ?
Φίλε Γιώργη έχουμε τον ίδιο ακριβώς ενισχυτή. Το χειρότερο πεταλάκι που έβαλα πάνω του ήταν το boss bd-2 keeley και μάντεψε ποιο του ταίριαζε περισσότερο, το ταπεινό sd-1 stock το οποίο έχω αγοράσει 2 φορές και έχω πουλήσει 1 από χαζομάρα. Με τον συγκεκριμένο ενισχυτή ο οποίος θεωρώ είναι αρκετά scoooped, αν δεν μπει ts στυλ πετάλι ή κάτι σαν το rat με έντονα μεσαία, νομίζω δεν κάνεις δουλειάΓιατί το λες αυτό? Σπίτι παίζω μόνιμα με έναν vht special 6 (πεντακάθαρος σαν φέντερ). Εάν παίξω μόνο με ένα transparent (όσο είναι δυνατό να υπάρξει) drive, θα πάρω εξαιρετικό ήχο.
Βασικά εγώ το σκέφτομαι λίγο διαφορετικά, πρώτα κοιτάω να μ’ αρέσει ο βασικός ήχος του ενισχυτή και μετά κοιτάω να ταιριάξω τα πετάλια, όχι το ανάποδο. Εξάλλου ο συγκεκριμένος ενισχυτής (vht special 6) ο οποίος μου αρέσει πάρα πολύ, έχει μόνο ένα tone, οπότε πόσο tweak να κάνεις;Με transparent πετάλια δεν έχει πολλά μεσαία, αλλά ρυθμίζω λίγο το eq και τα φέρνω εκεί που θέλω.
Μόνο ο dim έδωσε σημείο αναφοράς με τον Trower.
49 λεπτά πριν, dimsonic είπε
ποτέ δεν μου άρεσε ο ήχος στρατ στη γέφυρα.
Μόνο στη θέση 4.
Αν ήθελα fat ήχο θα πήγαινα σε λύση Trower χωρίς συζητήσεις. Ο άνθρωπος το έχει εξαντλήσει το θέμα 50 χρόνια τώρα.
Και όταν λέμε λύση εννοώ θα έκανα τα πάντα, από κιθάρα signature, χορδές, κούρδισμα, πετάλια, τα πάντα όλα.
1. γιατι μου τη λες? πάντα ήμουν στρατ τύπος. Απλά σήμερα πιστεύω ότι η τελε είναι καλύτερη ιδίως για πρώτη και μοναδική κιθάρα. Εχω κι απ τις δυό. Δεν είμαι σε θέση να βγάλω από στρατ αυτό που θα ήθελα. Πχ βλέπε πάνω. Δεν έχω δικαίωμα γνώμης στο νήμα?Μονο που δεν παιζει με tele και με 10-38 σε standard tuning
Οποτε ολα ακυρα
?
Ελα ρε. Τι στην λεω? Λιγη πλακα δεν μπορουμε να κανουμε?1. γιατι μου τη λες? πάντα ήμουν στρατ τύπος. Απλά σήμερα πιστεύω ότι η τελε είναι καλύτερη ιδίως για πρώτη και μοναδική κιθάρα. Εχω κι απ τις δυό. Δεν είμαι σε θέση να βγάλω από στρατ αυτό που θα ήθελα. Πχ βλέπε πάνω. Δεν έχω δικαίωμα γνώμης στο νήμα?
2. 10-38 ΑΚΟΜΑ δεν έχω βάλει σε καμμια κιθάρα μου, γιατί οι χορδές μου ΔΕΝ πάλιωσαν για να βγούν.
Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσει τέτοια κουβέντα να βάζει ο καθένας ένα παράδειγμα για το τι εννοεί "fat lead με στρατ"