• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Fat lead sound σε stratocaster

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,213
Έκανα κάποιες δοκιμές για να δώσω παχύ ήχο σε strat (δεν είναι και το πιο εύκολο), και κατέληξα να μπουστάρω με το ταπεινό mxr dirtortion+ ένα άλλο od πετάλι, ή βρώμικο ενισχυτή. Και μου άρεσε αρκετά το αποτέλεσμα.

Εδώ μπουστάρω το βρώμικο κανάλι του ht1r (gain ενισχυτή στη μέση, και στο πετάλι τέρμα volume και gain στο 3). Το mxr φαζίζει αρκετά και έχει την ιδιότητα να "παχαίνει" το βρώμικο πετάλι ή ενισχυτή που ακολουθεί. H strat φορά texas special μαγνήτες.

Προβολή συνημμένου record strat.mp3

Εσύ πως επιτυγχάνετε παχύ lead ήχο με την στρατ σας? Τι "συνταγή" χρησιμοποιείτε? Εάν θέλετε ανεβάστε και κάνα ήχο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 Προσωπικά είδα διαφορά με την αλλαγή από 9άρες σε 10άρες. Ό ήχος απέκτησε όγκο.

Εάν έχεις εννιάρες στην στρατ σου κάνε ένα καλό στον εαυτό σου και στον ήχο σου και βάλε δεκάρες. Η διαφορά στην αίσθηση είναι αμελητέα.  Στο κάτω κάτω εάν δυσκολεύεσαι ανέβασε λίγο το action.

Όσον αφορά τα πεταλάκια και τους ενισχυτές, δεν ξέρω δεν απαντώ...

Μην ξεχνάς ότι και η πένα παίζει ρόλο. Όσο πιο μαλακή-λεπτή τόσο περισσότερο "πάχος" στον ήχο δίνει. Εντάξει η διαφορά με μια παχύτερη-σκληρότερη δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά υπάρχει.

Ωραίο παίξιμο και ήχος...

To δικό σου backing είναι. Χαμπάρι δεν πήρες? ?

Ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω τα 6/8. Το χάνω συνεχώς...

Προσωπικά είδα διαφορά με την αλλαγή από 9άρες σε 10άρες. Ό ήχος απέκτησε όγκο.

Εάν έχεις εννιάρες στην στρατ σου κάνε ένα καλό στον εαυτό σου και στον ήχο σου και βάλε δεκάρες. Η διαφορά στην αίσθηση είναι αμελητέα.  Στο κάτω κάτω εάν δυσκολεύεσαι ανέβασε λίγο το action.

Είχα 10άρες και δεν μου άρεσαν καθόλου. Δεν ξαναβάζω. Η διαφορά (που όντως υπάρχει) καλύπτεται με tweaking στο eq.

Δεν μπορουσα να εχω τον ελεγχο που εχω στις 9αρες. Για το αριστερο χερι μιλω.

Ανάλογα με τη strat χρησιμοποιώ άλλο boost. 

1)Tube screamer, 2) Sparkle drive,3) Archer, 4)SM fuzz ή Lee Jackson fuzz..Αυτά επάνω στο dirty channel του ενισχυτή ή πάνω στο OCD ή στο dirty little secret. Ανάλογα το κέφι. Και μετά για lead Boss eq. 

Μόλις το δοκίμασα (mxr) και σε συνδυασμό με od πετάλια σε καθαρό κανάλι.

Εδώ σε συνδυασμό με ένα Plexi type πετάλι.

Προβολή συνημμένου record strat 2.mp3

Και εδώ με ένα bluesbreaker type πετάλι.

Προβολή συνημμένου record strat 3.mp3

Και στα δυο κλιπ, στην αρχή, έχω απενεργοποιημένο το mxr για να φανεί η διαφορά. Όταν το ενεργοποιώ, διατηρεί το ηχόχρωμα του βασικού ήχου, κάνοντάς το πολύ πιο fuzzy (έδωσα λίγο παραπάνω gain στο mxr). Νομίζω, ότι θα πρέπει να το επαναφέρω στην πεταλιέρα να το δουλέψω λίγο. Βγάζει ενδιαφέροντες ήχους με single coil μαγνήτες.

LP με PAF (Bridge και Νeck στο τελος) και 9αρες χορδες
Strat με lace sensonrs gold (Middle και Νeck) και 10αρες χορδες
Mε τον ιδιο ηχο και οι δυο.

Διαφορετικές ρυθμίσεις στην ίδια αλυσίδα, ή κάτι άλλο άλλαξες?

Διαφορετικές ρυθμίσεις στην ίδια αλυσίδα, ή κάτι άλλο άλλαξες?
Τιποτα. Με ενα μαρσαλο-tone (crounchy-drive-plexi) με booster always on (και eq αν χρειαζεται ο εκαστοτε ενισχυτης που χρησιμοποιω) τα παιζω ολα, και παταω μονο ενα 2o drive (χαλαρες ρυθμισεις) για να παρω extra sustain οταν χρειαζεται.
 Για καθαρα κοβω απο το vol pot.
Στα λαιβ εχω και ενα clean booster στο τελος της αλυσιδας, για λιγο σπρωξιμο στην ενταση οταν χρειαστει σε κανα σολο, καμια εισαγωγη.
Τωρα τα εφφε ( reverb, delays, modulations) μετα το στησιμο του τονου, δεν εχουν τοσο σημασια για αυτο που συζηταμε.

Στο πρωτο σου κλιπ μαρεσε πολυ ο ηχος.

Απλα ηθελε κατα τη γνωμη μου να υπαρχει η δυνατοτητα να μπορεις να δωσεις κι αλλο γκαζι. (πχ να φτασεις distortion επιπεδο)

Αυτος ο ηχος που εχεις πχ, ειναι σχεδον σαν τον δικο μου (μαλλον λιγο πιο γκαζωμενος ο δικος σου) πριν πατησω το 2o drive.

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι.

Από το να έχετε 3-4 βρωμοπέταλα για να μπουστάρει το ένα το άλλο όποτε χρειάζεστε extra gain, δεν θα ήταν καλύτερα να είχατε ένα ή δύο διαφορετικά μεταξύ τους (για άλλο ήχο το καθένα) βρωμοπέταλα, που να είναι midi controllable, και με ένα expression pedal, να αυξομειώνετε το gain κατά το δοκούν?

1.010-038 ΧΟΡΔΕΣ... σούπερ βασικό μια και οι λεπτότερες τυλιχτες χορδές πάλλονται περισσότερο αλλά και "μεσαιωνουν" τον ήχο σφίγγοντας τον απαλλάσσοντας τον από την περιττή μπασαδουρα (ή απλά do it like Hendrix and most of the guys in the 60s and 70s) ενώ το γεγονός ότι είναι το πΓιο balanced set όσον αφορά την έξοδο των χορδών μεταξύ τους κομπρεσαρει φυσικά τον ήχο και επιτρέπει ένα πιο even response σε ότι πετάλι και να χρησιμοποιηθεί μετά χωρίς αδειασματα στο συχνοτικο φάσμα.

Βασικά αυτό το σετ με έκανε να ξαναρχίσω να παίζω με strat μετά από χρόνια, κανονικά έπρεπε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΊ η χρήση άλλων χορδών σε στρατ ?

2.Steel base plate στον bridge pickup,μπορεί να μην βγάζει τον θεϊκό ήχο μιας tele αλλά τουλάχιστον μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις χωρίς να γίνεις ρόμπα ?

3.Απλα παίζω με την strat plus με τους lace Sensors και το tbx στο 10.

Επίσης πολύ όμορφα κομπρεσσαρισμενοι μαγνήτες που κάνουν τα πράγματα πΓιο εύκολα.

4.Παντα ένα Boss GE7 με τα 400,800,1.6 δύο κλικ πάνω και τα 3.2,6.4 ένα κλικ πάνω..ΜΕΤΑ το overdrive ή distortion.

Στον πρώτο ήχο είχα πολύ χαμηλά το drive του ενισχυτή, ώστε να έχω έναν bluesy ηχο, σε επίπεδα Τrower. 

Σίγουρα σηκώνει κι άλλο γκάζι. Άλλαξα στρατ και δοκίμασα με λίγο πιο χοτ μαγνήτες (με steel plate), με αρκετό γκάζι παραπάνω σε ενισχυτή.

Προβολή συνημμένου record strat 4.mp3

Δεν μπορώ, διάολε, να συγχρονιστώ σε αυτόν τον κουτσό, αργό ρυθμό.

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι.

Από το να έχετε 3-4 βρωμοπέταλα για να μπουστάρει το ένα το άλλο όποτε χρειάζεστε extra gain, δεν θα ήταν καλύτερα να είχατε ένα ή δύο διαφορετικά μεταξύ τους (για άλλο ήχο το καθένα) βρωμοπέταλα, που να είναι midi controllable, και με ένα expression pedal, να αυξομειώνετε το gain κατά το δοκούν?

Ένα βρωμοπέταλο είναι αρκετό (ή το βρώμικο κανάλι του ενισχυτή) για βασικό ήχο, και άλλο ένα απλά να μπουστάρει. Τα υπόλοιπα γίνονται με τα χειριστήρια της κιθάρας.

Trending...

Νέα θέματα

Back