Fake news - Δίκυκλο μέχρι 125 κ.εκ. με δίπλωμα αυτοκινήτου

• Thread starter Thread starter Dr. No
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 79
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 5K
D

Dr. No

Guest
Να φύγουμε και λίγο από τις κιθάρες. Απόψεις?

Στο εξής ο κάτοχος διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β μπορεί να οδηγήσει και μοτοσικλέτα μέχρι και 125 κ.εκ χωρίς εξετάσεις και εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτου μπορούν στο εξής νόμιμα να οδηγούν σε όλη την επικράτεια μοτοσικλέτες μέχρι 125 κ. εκ. χωρίς την υποχρέωση να έχουν «βγάλει» δίπλωμα οδήγησης.

https://www.skai.gr/news/greece/oi-odigoi-aytokinitou-mporoun-na-odigoun-motosikletes-mexri-125-kek-me-idio-diploma/amp

Θα πεθάνει κόσμος. Προσωπικά λύνει τα χέρια μου , δεν ξέρω ποιο είναι το πνεύμα του Νόμου αλλά επί της ουσίας θα πιάσουν τιμόνι μηχανής αρκετοί " αυτοδίδακτοι " 

Οι μηχανές και τα μηχανάκια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελληνικών πόλεων και ένας τεράστιος παράγοντας της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας (η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών τους δεν τηρεί κανένα κανόνα οδηγικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, ηχορυπαινει, παρκάρει όπου γουστάρει και ρισκάρει τη ζωή του και των άλλων οδηγώντας σαν ζογκλέρ μεταξύ των κινουμένων αυτοκινήτων αλλά και φυσικά πάνω σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες).

Τώρα θα έχουμε ΑΚΟΜΑ περισσότερα με ΑΚΟΜΑ πΓιο επικίνδυνους και ΆΣΧΕΤΟΥΣ οδηγούς.

Και μπράβο μας.

ΥΓ1. Όχι πως οι οδηγοί των αυτοκινήτων είναι καλύτεροι αλλά λόγω φυσικής δεν μπορούν να παρκάρουν παντού (αν και πότε δεν κΣερεις) ,δεν μπορούν να κάνουν "διΗθηση" και να βγουν μπροστά από τους άλλους στο φανάρι (αν και πότε δεν κΣερεις)  και σίγουρα ηχορυπαινουν λιγότερο (αν και πότε δεν κΣερεις).

ΥΓ2. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τους πεζούς και ποδηλάτες οι οποίοι κινούνται στην πόλη ωσάν να έχουν μόλις εξέλθει από τετραήμερο Rave party με δωρεάν παροχή ecstasy.

Thank God for WORK FROM HOME...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι μοτοσκλετιστές δεν ξέρουν να ελέγξουν την μοτοσυκλέτα τους όπως πρέπει.

Και αυτό φαίνεται μολις βγουν απο την κίνηση της πόλης και συναντήσουν την πρώτη στροφή. Μέχρι και στάσιμοι θα την πάρουν.

Αλλά στην κίνηση πάνε σφαίρα. Γεμίσαμε Βαλεντίνο με κομοδίνα σε 2 τροχούς.

Τι εμαθαν στην σχολή; Εμαθαν να ανοιγουν γκάζι και να πατάνε φρένο. Πάρε το δίπλωμα.

Οταν δε βρεθούν σε μια κατάσταση που θα πρέπει να ελέγξουν τη μηχανή απόλυτα, ακινητοποιώντας ή αποφεύγοντας, απλά κλείνουν τα μάτια και τα αφήνουν όλα στο δεμένο σταυρουδάκι που κρέμεται στο τιμόνι.

Οπότε το να οδηγεί ένας οδηγός αυτοκινήτου, αυτόματο σκουτερ 125 κ.ε. δεν θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Το να ξέρει τα σήματα θα πρέπει να είναι αρκετό.

Ελα όμως που παίρνει το σκουτερ για να ΜΗΝ τα τηρεί...

Προφανώς και δεν ίσχυε μέχρι τώρα αυτό. Αν σε τσάκωναν να οδηγείς μηχανάκι και έβγαζες δίπλωμα αυτοκινήτου έπεφτε φουλ καμπάνα γιατί κατ' ουσία είναι το ίδιο με το να μην έχεις καθόλου δίπλωμα.

CNN GREECE: «Τα αλλάζει» το υπουργείο Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης.
https://www.cnn.gr/ellada/story/235670/ta-allazei-to-ypoyrgeio-metaforon-gia-tis-adeies-odigisis

Ελα όμως που παίρνει το σκουτερ για να ΜΗΝ τα τηρεί...

Ακριβώς.

Αλλιώς ΓΙΑΤΙ να πάρει ΚάπΓιος μηχανάκι;

Για να αναπνέει τον καθαρό αΓερα της Αθήνας και να περιμένει πίσω από τα ΙΧ να αναπΣει το φανάρι;

?

Τα αλλάζει ναι. Ύστερα από το άρθρο-λαγό που έστειλαν στο έγκυρο ΑΠΕ και μετρώντας αντιδράσεις και πιθανόν χαμένα ψηφαλάκια το πήραν πίσω και καλά ότι δήθεν δεν καταλάβαν καλά και έγινε παρανόηση? Αχαχαχα. 

CNN GREECE: «Τα αλλάζει» το υπουργείο Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης.
https://www.cnn.gr/ellada/story/235670/ta-allazei-to-ypoyrgeio-metaforon-gia-tis-adeies-odigisis

Ακριβώς.

Για να αναπνέει τον καθαρό αΓερα της Αθήνας και να περιμένει πίσω από τα ΙΧ να αναπΣει το φανάρι;

?

δεν κατάλαβα ακριβώς τι αλλάζει, τι εννοούσε και τι εννοεί

δεν κατάλαβα ακριβώς τι αλλάζει, τι εννοούσε και τι εννοεί

Κάτσε.... εγκύκλιος που έχει γράψε Έλληνας δημόσιος υπάλληλος είναι.

Θέλεις και να την καταλάβεις;

Κάτσε να βγει η ... ερμηνευτική και μετά η ερμηνευτική της ερμηνευτικής...

Το να ήταν πάντως άρθρο για σφυγμομέτρηση δεν το αποκλείω .

Σε όλα όσα έγραψε ο superfunk συμφωνώ μέχρι και στα σημεία στίξης . Είναι τόσο αδιανόητη η κατάσταση με τους οδηγούς μηχανών που ειλικρινά αν δε δω κάποιο σκηνικό με τα μάτια μου δεν θα δώσω ΠΟΤΈ δίκιο στον αναβάτη

Σε μια απλή ευθεία στην οδό Δεκελείας πχ , όλα τα μηχανάκια οδηγούν στη λωρίδα - ρεύμα μου . Δυστυχώς για αυτούς όμως εγώ δεν κάνω άκρη, δεν θα αλλάξω την πορεία μου για παραβάτες

Το αστείο είναι ότι έχει μπει τόσο βαθειά στο πετσί τους αυτή η οδική συμπεριφορά που κάνουν αισχη και σε αγριοκοιταζουν ή σε βρίζουν άσχημα 

Το να ήταν πάντως άρθρο για σφυγμομέτρηση δεν το αποκλείω .

Σε όλα όσα έγραψε ο superfunk συμφωνώ μέχρι και στα σημεία στίξης . Είναι τόσο αδιανόητη η κατάσταση με τους οδηγούς μηχανών που ειλικρινά αν δε δω κάποιο σκηνικό με τα μάτια μου δεν θα δώσω ΠΟΤΈ δίκιο στον αναβάτη

Σε μια απλή ευθεία στην οδό Δεκελείας πχ , όλα τα μηχανάκια οδηγούν στη λωρίδα - ρεύμα μου . Δυστυχώς για αυτούς όμως εγώ δεν κάνω άκρη, δεν θα αλλάξω την πορεία μου για παραβάτες

Το αστείο είναι ότι έχει μπει τόσο βαθειά στο πετσί τους αυτή η οδική συμπεριφορά που κάνουν αισχη και σε αγριοκοιταζουν ή σε βρίζουν άσχημα 

μεσογείων, δεξιά λωρίδα, βγαζω φλασ για να μπω δεξια στον παράδρομο, αφηνιασμένος (τους αποκαλώ και Αθηνιασμένους) μηχανόβιος, πάει να περάσει ... απο δεξιά... λολ ενω δεν υπάρχει χώρος... οπότε κρατάω ευθεία για να περάσει το γίδι απο δεξιά, τελικά και αφου τον βλεπω απο το καθρεπτάκι να κάνει διάφορα ζιγκ ζαγκ αναποφάσιστα, τελικά προσπερνάει απο αριστερά .... αγριοκοιτάζοντας....

ποιός ξέρει ίσως να έφαγαν ξύλο μικροί? κάποια άλλη τραυματική εμπειρία? πάντως σαν θέαμα ειναι αηδιαστικό και γελοίο.

Γιατί με μηχανάκι, βγάζεις περισσότερες γκόμενες και από τους κιθαρίστες....καλά για drummers δεν αναφέρω!!!!!! Κατάλαβες φίλος???

Γιατί με μηχανάκι, βγάζεις περισσότερες γκόμενες και από τους κιθαρίστες....καλά για drummers δεν αναφέρω!!!!!! Κατάλαβες φίλος???
Εγω δεν έβγαλα ποτέ με μηχανή.

Στα 80'ς που δάνεισα μια φορά το Suzuki Katana 1100 σε φίλο για να πάει Αθήνα απο Ν. Σμύρνη, έβγαλε μια που παραλίγο να παντρευτεί κιόλας.

Εγω μάλλον πέρναγα γρήγορα.

Αλλά για καμάκι Harley χρειάζεσαι. Κάνει θόρυβο και πάει αργά.

Όχι Benton... Davidson καλύτερα.

μια ζωη ίσχυε αυτο

Δεν ισχυε ποτε αυτο για τα 125 κυβικα. 

Ισχυε για τα 50cc, με εξετασεις οδηγησης απο τροχαια.

Για 125 κυβικα επρεπε να δωσεις εξετασεις σε θεωρητικα και πρακτικα, μεσω ΚΕΘΕΥΟ.

Οποιος εχει διπλωμα για 125, σε 2 ετη μπορει να το αλλαξει και να το κανει απεριοριστων κυβικων.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back