Εξοπλισμός για κιθάρα

Δεν είμαστε ακόμα σε φάση επένδυση. Είμαστε σε φάση αναβάθμιση, έναν ενισχυτή καλύτερο από τον frontman15R που ήταν το στάνταρ στο πακέτο της κιθάρας. Για αυτό κοιτάζουμε σε λίγα σχετικά χρήματα. Και η πεταλιέρα που σας λέω, πιστεύω πως είναι επένδυση.. Για παράδειγμα, άλλοι ξεκίνησαν πριν από χρόνια με μοντέλα GT-6 και ακόμα δεν προέκυψε ανάγκη να αλλάξουν.

Επίσης, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι είμαστε μαθητές - πλέον και φοιτητές - που δεν παίζουν σε στούντιο, αλλά στο σπίτι μας.

Και μια διευκρινιστική ερώτηση: Αν και αυτό κατάλαβα ότι συμβαίνει.. τα 15watt από λάμπα είναι ισχυρότερα από τα 15watt από τους απλούς;; Αλήθεια, γιατί συμβαίνει αυτό;;

Διοτι ο λαμπάτος έχει διαφορετική "φιλοσοφία" απο τους τρανζιστοράτους ενισχυτές!!Κάνε ένα google search και θα βρεις άπειρες βοηθητικές σελίδες, άρθρα, reviews...

Έπεσε νύστα, αλλά βρήκα ήδη κάτι και ξεκινάω διάβασμα..

ωραιοςςςςς...Αν είσαι φοιτητής(σαν κ μενα) διάβασε και πάνε δώσε για λαμπάτους...Θα περάσεις...Α και πρόσεχε πέφτει πάντα το θέμα A Class or A/B class.... ;D ;D ;D

Β' Λυκείου είμαι dame it και δίνω μέχρι την άλλη Παρασκευή.. Αλλά αν βρούμε τίποτα καλώ σε εκείνα τα χρήματα για λάμπα... Θα το γράψουμε!!!

Μου φαίνεται ότι αποφάσισα για τον BLACKHEART HANDSOME DEVIL COMBO BH15-112. Τον άκουσα και μου αρέσει, διάβασα μερικά απόλυτα 10/10 review, και επίσης, +1 το γεγονός ότι έχει σχεδόν ξεπουληθεί. Που μπορώ να βρω έναν εδώ κοντά;; Έχει ο Θωμάς ένα κομμάτι, αλλά προβλέπω πως μέχρι να γίνει η παραγγελία, θα έχει φύγει..

prang είπε:
Και μια διευκρινιστική ερώτηση: Αν και αυτό κατάλαβα ότι συμβαίνει.. τα 15watt από λάμπα είναι ισχυρότερα από τα 15watt από τους απλούς;; Αλήθεια, γιατί συμβαίνει αυτό;;
http://www.noiz.gr/index.php?topic=156932.msg206319#msg206319

(Ο Ελβαντ λείπει, πώς μπορώ να σας βοηθήσω;;  ;D ;D :P )

prang είπε:
Επίσης, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι είμαστε μαθητές - πλέον και φοιτητές - που δεν παίζουν σε στούντιο, αλλά στο σπίτι μας.
Θα σε καλύψουν και με το παραπάνω τα 15βατ λάμπας, καλη επιλογή ο handsome devil και θα ταιριάξει με την πεταλιέρα μια χαρα.

Ωραία, πολύ χαίρομαι που βρήκαμε λύση. Ελπίζω μόνο να μην υπάρχει πρόβλημα στο θέμα ένταση. Αν υπήρχε και κάτι λίγο πιο δυνατό.. Σας εμπιστεύομαι πάντως. Θα κάνουμε όμως και μια επίσκεψη σε κάποιο μαγαζί για να καταλάβουμε διαφορά από tranzistor και λαμπάτους (σε θέμα έντασης πάντα)..

Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας!!!

Α, και κάτι άλλα..

Τι σημαίνει αυτό: All Tube, Push-Pull και Solid State Rectifer with Tap for future mods ; ; ;

all tube ειναι το λεγόμενο "φουλ λάμπα"

push-pull=καλό διαβασμα: http://en.wikipedia.org/wiki/Push-pull_output

και το τρίτο ειναι αυτό:

and a solid-state rectifier with internal 6V - 2A rectifier tab that permits future mods with 6X4 or 5AR4 type tubes.

Αλλαγές στα δεδομένα. Αποφασίσαμε να μην κινηθούμε σε λάμπα, πρώτον επειδή είμαστε συνέχεια σε μετακινήσεις (πράγμα 100%) επικίνδυνο, και δεύτερον, ας μην κινηθούμε από τώρα σε τέτοιες επενδύσεις.

Οπότε το θέμα έχει ως εξής.. Ενισχυτής tranzistor περί τα 30 - 40 watt, και περί τα 500 ή 600 ευρώ. Συνοδεύεται από "θηριάκι" πεταλάκι παραμόρφωσης και ίσως ένα delay / flanger / wah. Καλό και με δυνατότητα κόστους μέχρι 100 ή 150 ευρώ..

Τι θα μου προτείνατε παρακαλώ;;

http://www.thomann.de/gr/tech_21_trademark_60.htm

σημ: το ότι παραθέτω link on-line μαγαζιού απο το εξωτερικό δεν σημαίνει ότι η αγορά απο εκεί είναι μονόδρομος...

υπάρχει περίπτωση αρκετά προιόντα να βρεθούν σε ανταγωνιστικές τιμές και στην ελλάδα...

Ενδιαφέρον αλλα κάποιο harley benton έχει η φάβα εδώ.Τι τιμή είναι αυτή που χει....

τον ειχα δοκιμασει σε εναν φιλο καλος μου φανικε και στα καθαρα καλος και στα βρομικα (με πεταλι δυστηχοσ)

Καλά όλα αυτά αλλά.. Μήπως σας βρίσκεται τίποτα από fender?? Είμαστε ευχαριστημένοι από τον ήχο και καταλαβαίνετε.. Τις εταιρίες αυτές δεν τις ξέρω. Οπότε το φοβάμαι λίγο. Ε;;

Φίλε prang o tech21 trademark 30 είναι πολύ αξιόπιστος ενισχυτής και "προσωμοιώνει" και fender ενισχυτή-ήχο....Οπότε δε χάνεις σε καμία περίπτωση...Απ'όσω ξέρω κ εγώ και το αυτί μου Fender τρανζιστοράτο νοουγουέι!!

Έστω. Η επιμονή σου είναι μια ώθηση να τον ξανακοιτάξω. Συνεχίζοντας λοιπόν στη λίστα του σούπερ-μάρκετ..

Ψάχνουμε ένα καλό overdrive, και κάποιο ακόμα ενδιαφέρον εφέ. Ο ήχος μας θα έλεγα πως είναι classic rock, περίπου δηλαδή Deep Purple, με κινήσεις ωστόσο και για πιο progressive καταστάσεις. Μάλλον όμως θα μας όριζα ως 70s Rock. Ας πούμε..

Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα ανάλογο overdrive. Τι θα λέγατε, για παράδειγαμ, για το ELECTRO HARMONIX BIGMUFF;;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα