2. Αφου πιστευεις οτι δεν υπάρχει κάτι θεωρητικό το οποίο να μην εφαρμόζεται πρακτικά' date=' που εχεις το κολλημα με την κιθαρα και το αναφερεις σαν περιορισμενο αρμονικα οργανο??? 8O :?:
[/quote']
Δεν έχω κανένα κόλλημα με την κιθάρα. Απορώ από που συνάγεται αυτό...
Υπάρχουν όργανα μονοφωνικά (π.χ. φλάουτο) και πολυφωνικά. Από τα δεύτερα κάποια μπορούν να αποδώσουν ένα πλούσιο αρμονικά περιεχόμενο σε κάποιο κομμάτι (στην ουσία όλα τα πληκτροφόρα) και κάποια που δεν μπορούν, λόγω κατασκευής (στην ουσία, όλα τα λοιπά έγχορδα). Αν λοιπόν η γνώση της Αρμονίας στο πιάνο πρέπει να είναι Χ στην κιθάρα δεν χρειάζεται να είναι πάνω από Χ/3 (πολύ χοντρικά αυτά, ας μην παρεξηγηθώ παρακαλώ...). Φυσικά, όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς, τόσο το καλύτερο.
Σημείωση: η παρατήρησή μου αφορούσε, αφορά και θα αφορά μόνο την Αρμονία. Επειδή λες ότι είσαι "νέος στο internet" θα είχα να παρατηρήσω το εξής: για να καταλάβεις ακριβώς τι λέει και πως το λέει κάποιος, πρέπει συνήθως να διαβάσεις αρκετά posts πίσω τη συζήτηση. Μιλάγαμε για συγχορδίες και θεωρία και αν και κατά πόσο η γνώση τους μπορεί να βοηθήσει τον κιθαρίστα, κλπ κλπ.
3. Οσο αφορα το θεμα των συγχορδιων δεν το εγραφα σε σενα. Θεωρω οτι σε αυτο το forum δε γινεται μια συζητηση σε προσωπικο επιπεδο γιαυτο και επρεπε να απαντησω και σε καποια πραματα που ειχαν λεχθει και απο αλλους.
(βλαιπο τραβοιξαμαι κωλιματακη μαι τιν ωρθογραφεια γυαυτω κε δαιν σου χαλαο χατοιρη)
Μπράβο, βελτιώνεσαι!
4. Η δυσκολια σε ενα οργανο λειτουργει αθροιστικα! Σε σημεια που καποιο οργανο μπορει να ειναι δυσκολο, καποιο αλλο μπορει να ειναι ευκολο και το αντιθετο.
Δεν αντιλέγω. Το βασικό μου επιχείρημα είναι ότι με την κιθάρα μπορεί να μάθει κανείς 10 ακκόρντα και να "παίζει" ενώ με το βιολί... Αναφέρθηκα βασικά στην δημοτικότητα και όχι στην γενικά θεωρούμενη "ευκολία" ή δυσκολία. Αρχικά λοιπόν, η κιθάρα είναι πιο βατή για τον αρχάριο. Αυτό δεν είναι δική μου γνώμη. Έτσι είναι, τι να κάνουμε;
5. Δε μπορω εγω να κανω κατι γι'αυτο!!
Μπορείς! Να διαβάζεις λίιιιγο πιο προσεκτικά, τι λες; :wink: