EuroBasket 2025 - τίρ νί νί! (The Final Countdown)

Το ότι η Ελλαδα είναι καλύτερη από την Γερμανία,το είπε φυσικά για να εκνευρίσει τους Γερμανούς.
Εγω νομίζω ότι είναι καλύτερη η Ελλάδα από την Γερμανία. Και από την Τουρκία έχει καλύτερη ομάδα - ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το πει ανοικτά ο Αταμάν, οπότε λέει ότι "οι παίκτες μου άξιζαν σήμερα τη νικη". Ποιος θα μποροούσε να διαφωνήσει ότι έπαιξαν καλύτερα και πιο ψυχωμένα και ότι ο προπονητής τους ήξερε τι έκανε; (pun intended)

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να χάσει η Ελλάδα από τη Φινλανδία - με παρόμοιο τρόπο που χάνουμε συνήθως τα περισσότερα κρίσιμα ματς: επειδή φορτωνόμαστε με άγχος λες και είναι το τέλος του κόσμου ενώ οι αντίπαλοί μας παίζουν συχνά με μεγάλο ποσοστό mind set τους "για το άθλημα":
Oι Φινλανδοί, κάτι Αυστραλοί κλπ παλιότερα, είναι πριν απ ολα αθλητές που πάνε να αποδώσουν το καλύτερο που μπορούν - οι ελληνικες εθνικες ομάδες (και γενικεύω τώρα σε αυτό), πάνε στους κρίσιμους αγώνες με τη λογική που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος σε προηγούμενο σχόλιό του, ότι είναι σα να πάνε σε πόλεμο και ότι ο αγώνας αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από μια αθλητική αναμέτρηση. Δεν ξερω αν θα μπορέσει ποτέ αυτος ο βαθειά συμπλεγματικός λαός μας να το αποβάλλει αυτό, όταν ομως συμβαίνει να παίζουμε ακομπλεξάριστα κυρίως λόγω νεότερων παικτών, ή νοοτροπίας προπονητή -όπως τότε με τον Ρεχάγκελ, τότε πηγαίνουμε καλά.
Σόρι για το σεντόνι και καλή επιτυχία στην Τουρκία στον τελικό και στην Ελλάδα με τα κατσίκια που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Last edited:
Εγω νομίζω ότι είναι καλύτερη η Ελλάδα από την Γερμανία.
Χμμμ... 😄
Η Γερμανία είναι μια "πλήρης" ομάδα - ενώ εμείς είμαστε κατά κύριο λόγο one man show. Νομίζω (και χωρίς να θέλω να θίξω την ομάδα μας) ότι η σύγκριση μας βρίσκει σε μειονεκτική θέση.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να χάνει η ομάδα που υποστηρίζω. Θα θελα όμως να δω/να ξέρω ότι έκαναν οι παίκτες ό,τι καλύτερο μπορούσαν και-τι να κάνουμε, έχασαν από μια ανώτερη ομάδα. Αυτή την έννοια έχει το αθλητικό πνεύμα - you do your best and you win or lose.
Εδώ δεν συνέβη αυτό για τους λόγους που αναφερα στο προηγούμενο σχόλιο.

Συνακολουθα: δεν θα με πείραζε να είχαμε χάσει, με τον Σπανούλη να εχει δοκιμάσει τα πάντα για να μειώσει τα λάθη και να δώσει χώρο στα γκαρντ (κι ας μην πετύχαινε τίποτα). Εχω όμως την αίσθηση ότι δεν είδα καμία προσπάθεια εκπορευόμενη από τον πάγκο προκειμένου να απεγκλωβιστούν παίκτες και να αλλάξει το παιχνίδι.
Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά μόνοι τους οι παίκτες, δεν θα το έβρισκαν, ακόμη και 5 Γιάννηδες να έπαιζαν μεσα.

Ελπίζω ειλικρινά να ΜΗΝ έκανε ο,τι μπορούσε ο Σπανουλης. Γιατί αν το κάνει ο,τι μπορούσε ήταν να κάνει τυχαίες αλλαγές ή να βάζει μέσα τον Θανάση για να δείρει (κυριολεκτικότατα) τον Σενγκουν, τότε προμηνύεται… λαμπρη η προπονητική του καριέρα. Άξιο τέκνο της ελληνικής προπονητικής σχολής, πάμε να παίξουμε αμυνάρες, να τους δείρουμε και να κλέψουμε το παιχνίδι. Για να παίξουμε μπάσκετ με ικανότητα, αθλητικότητα και ευστοχία, ούτε λόγος, που να βρούμε εμείς παίκτες να το υπηρετήσουμε αυτό…;

Και επειδή ακούω κάτι αστειότητες περί… ψυχολογίας που επηρεάζουν το σουτ, να μας πούνε οι δημόσιο-γραφικοί ειδήμονες, γιατί με την Λιθουανία (που παίξαμε εξαιρετική άμυνα στη ρακέτα) και είχαμε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο παιχνίδι, ακόμα μια φορά σπάσαμε τα στεφάνια σε τόσα αμαρκάριστα σουτ που πήραμε..

Υ.Γ: επειδή έχω και εγώ τα κολλήματα μου με την αναξιοκρατία και τον νεποτισμό, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι υπήρχε όρος συμμετοχής για το Αντεκομπουέικο, να υπάρχει ελάχιστος χρόνος συμμετοχής του Θανάση σε κάθε παιχνίδι. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το πράγμα…

@Terry RoscoeBeck5 κατάλαβες γιατί ήταν παραπάνω από ένας μπασκετικός αγώνας; Εμένα οι παππούδες μου ήρθανε πρόσφυγες από Μικρά Ασία. Πολλοί κοντινοί συγγενείς τους δεν τα κατάφεραν καν. Έχω στο χωριό στο σπίτι της γιαγιάς χώμα από την αυλή στη Σμύρνη. Για να κάνει αναρτήσεις σήμερα αυτό το εικοσάχρονο ανιστόρητο τσουτσέκι

Τουλάχιστον υποτυπωδώς αντιδράμε. Μας βίασαν στο γήπεδο, μη μας βιάζουν και έξω από αυτό

Το νήμα το ξεκινήσαμε για να συζήσουμε το παιχνίδι με την Ισπανία στους ομίλους... Και να 'μαστε να παίζουμε το προτελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης. Κανείς δεν είχε τέτοιες προσδοκίες στην αρχή καθώς τα όρια της ομάδας ήταν εμφανή. Στην πορεία τα ξεχάσαμε αυτά τα όρια γιατί παίξαμε με ομάδες χαμηλού δυναμικού εξαιτίας των ευνοϊκών διασταυρώσεων που προέκυψαν από τη νίκη μας επί της Ισπανίας η οποία έχει μια ανέτοιμη ομάδα φέτος. Σε ένα εύκολο όμιλο λοιπόν τερματίσαμε πρώτοι, ύστερα το φτάσιμο στην τετράδα δεν απαιτούσε διαστημικό μπάσκετ από εμάς απλά έπρεπε να δώσουμε την μπάλα στον Γιάννη μέσα στη ρακέτα, αυτό ήταν όλο.

Την πρώτη φορά που οι περιστάσεις απέτισαν υψηλού επιπέδου μπάσκετ από εμάς χάσαμε με 30... Πιστεύω λοιπόν ότι φέτος πήραμε το μέγιστο που μπορούσαμε με αυτή την ομάδα και μπράβο τους. Αν θέλουμε στο μέλλον κάτι παραπάνω θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές, ίσως χρειαστεί ακόμα και να περιμένουμε να γεννηθεί μια χρυσή γενιά, Τα παιδιά που έχουμε τώρα μπορούν μέχρι εκεί και αυτό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Αύριο πάντως θα βρεθούμε κόντρα σε μια αθλητική ομάδα, που τρέχει, που όταν πάρει μπρος "πυροβολάει" απ' την περιφέρεια κλπ.
Έβλεπα σε μια εκπομπή τον Ιωάννου και τον άκουγα "υπέρ του δέοντος" σίγουρο για αύριο. Δεν πάει έτσι η δουλειά.

Αύριο πάντως θα βρεθούμε κόντρα σε μια αθλητική ομάδα, που τρέχει, που όταν πάρει μπρος "πυροβολάει" απ' την περιφέρεια κλπ.
Έβλεπα σε μια εκπομπή τον Ιωάννου και τον άκουγα "υπέρ του δέοντος" σίγουρο για αύριο. Δεν πάει έτσι η δουλειά.

Χαρά στο κουράγιο σου να ακούς Ιωάννου. Ο άνθρωπος δεν έχει την παραμικρή σχέση με το άθλημα. Δεν καταλαβαίνει Χριστό από ο,τι βλέπει.

Αν τον ρωτήσεις ποιος θα κυνηγήσει τους αθλητικούς και εύστοχους περιφερειακούς της Φινλανδίας, θα σου απαντήσει αρλούμπες.

Ρε φίλε πως γίνεται ο Αταμάν να έχει πει τόσες βλακείες στη ζωή του που να γεμίζεις τόμους αν τις σταχυολογίσεις, η όχι μόνο ο Αταμάν αλλά και ο Μουρίνιο και τέτοιου είδους προπονητές, και όλος ο πλανήτης λέει ο Αταμάν ή ο Μουρίνιο κάνει mind games;

Λοιπόν, το παίρνω απόφαση, κι εγώ από εδώ και στο εξής δεν κάνω και λέω βλακείες, κάνω mind games.
- Γυναίκα θα αγοράσω καινούργια κιθάρα.
- Μη λες βλακείες.
- Κάνω mind games.

Χαρά στο κουράγιο σου να ακούς Ιωάννου.
Όχι βρε συ... Τον έβγαλαν καλεσμένο σε μια εκπομπή και τον άκουσα από σπόντα.

Πάντως... Τι down to earth που είναι αυτός ο κόουτς Αταμάν... 😄
Ακολουθεί η δήλωση:

«Αν είμαι σε τελικό, θα κερδίσω. Είμαι ο κορυφαίος προπονητής της δεκαετίας στην Ευρώπη».

Μόνο της τελευταίας δεκαετίας; 🤔 Από καταβολής αθλήματος να σου πω...

Πάντως... Τι down to earth που είναι αυτός ο κόουτς Αταμάν... 😄
Ακολουθεί η δήλωση:

«Αν είμαι σε τελικό, θα κερδίσω. Είμαι ο κορυφαίος προπονητής της δεκαετίας στην Ευρώπη».

Μόνο της τελευταίας δεκαετίας; 🤔 Από καταβολής αθλήματος να σου πω...
Είναι καλός, ''της δεκαετίας'' μου ακούγεται σωστό

Είναι καλός, ''της δεκαετίας'' μου ακούγεται σωστό
Ας το δεχτούμε. Αλλά είναι δυνατόν να αυτο-αποθεώνεται; Μιλάμε για "κλινική" περίπτωση νάρκισσου.
Αμετροεπής και επαρμένος. Ελπίζω οι Γερμανοί να τον "προσγειώσουν".

Ας το δεχτούμε. Αλλά είναι δυνατόν να αυτο-αποθεώνεται; Μιλάμε για "κλινική" περίπτωση νάρκισσου.
It's not bragging if you can back it up!

Δεν την είδα τη δήλωση, η γλώσσα του σώματος παίζει ρόλο... Κάποια γκριμάτσα ίσως... αν υπάρχει βαλ' το. Ο Σπανούλης πάντως τα ρίχνει όλα στην κακιά μέρα... δεν φταίει σε τίποτα

It's not bragging if you can back it up!
Περίμενε και εσύ μέχρι την Κυριακή... Ναι, έχει ένα κατεβατό τίτλους, αλλά προσωπικά ξενερώνω απίστευτα με αυτού του είδους τα άτομα.
Δεν την είδα τη δήλωση, η γλώσσα του σώματος παίζει ρόλο... Κάποια γκριμάτσα ίσως...
Την διάβασα, δεν την είδα. Μεταφέρω ένα μεγαλύτερο απόσπασμα (είναι από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και δεν την παραθέτω ολόκληρη γιατί είναι "σεντόνι): «Αν είμαι σε τελικό, θα κερδίσω», δήλωσε με αυτοπεποίθηση στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα και συνέχισε: «Ίσως το πείτε έπαρση, ίσως είναι απλώς η αλήθεια. Την τελευταία δεκαετία, είμαι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη».
Ο Σπανούλης πάντως τα ρίχνει όλα στην κακιά μέρα... δεν φταίει σε τίποτα
Ο Σπανούλης έχει πορεία μπροστά του, και όπως ανέφερα νωρίτερα, πρέπει να λάβει πίστωση χρόνου.

Ο Σπανούλης έχει πορεία μπροστά του, και όπως ανέφερα νωρίτερα, πρέπει να λάβει πίστωση χρόνου.
Δεν νομίζω να θέτει κανένας θέμα προπονητή, η φετινή πορεία θα θεωρηθεί πετυχημένη και θα είμαστε με Σπανούλη. Και να σου πω και κάτι, αν στο παιχνίδι με την Τουρκία του έβγαινε κάποιο από τα κόλπα που επιχείρησε και χάναμε με καμιά 10ρια πόντους και εγώ πετυχημένη θα την θεωρούσα την πορεία...Όμως... Δεν με χάλασε η ήτα αλλά η εμφάνιση της ομάδας, δεν υπόσχεται πολλά για το μέλλον το χθεσινό παιχνίδι

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back