EuroBasket 2025 - τίρ νί νί! (The Final Countdown)

Διόρθωση και για Ρογκαβόπουλο και για Παπαγιάννη:

Ο Ρογκα έχει προσωπικό θέμα και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και με τον προπονητή της ομάδας εθνικής απο ο,τι ακούω,ο οποίος προπονητής φρόντισε να του επιτεθεί πρόσφατα σε δημόσια τοποθέτηση.

Ο Παπαγιάννης απέκτησε πρόσφατα (πριν από ευρωπαϊκό, να το τονίσουμε) πρόβλημα με τον προπονητή της εθνικής, όταν ο ίδιος προπονητής του σε ομαδικό επίπεδο τον άφησε έξω ουσιαστικά από τον Final 4, γιατί ήταν σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Ποιόν, τον μοναδικό και καλύτερο σου center πριν από Ευρωμπάσκετ, γιατί έβαλε πάνω από την εθνική, τα ίδια τα οπαδικά του συναισθήματα, ο εκλέκτορας της εθνικής ομάδας.

Ο οποίος έτσι και αλλιώς την δουλειά την πήρε με αμφισβητήσιμα κριτήρια βέβαια, κατά την ελληνικότατη προσφιλή μας διαδικασία, έχοντας μόνο μια επιτυχημένη (αντικειμενικά) προπονητικά χρονιά στο Περιστέρι. Να θυμίσω ότι φέτος έχασε κάθε τίτλο στην Γαλλία με την Μονακό, που διεκδίκησε, παρά το μυθικό ρόστερ που χειρίστηκε.

Να επεκταθούμε και στην επιλογή των αδερφών του Γιάννη που γίνεται defacto κάθε φορά ή να το αφήσουμε για άλλο post…? Ας το αφήσουμε.

Δεδομένων των συνθηκών και πολύ καλά έχει πάει η εθνική μέχρι τώρα. Αυτή η στάνη (ελληνικό μπάσκετ και ελληνική ομοσπονδία ) αυτό το γάλα βγάζει.

Διόρθωση και για Ρογκαβόπουλο και για Παπαγιάννη:

Ο Ρογκα έχει προσωπικό θέμα και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και με τον προπονητή της ομάδας εθνικής απο ο,τι ακούω,ο οποίος προπονητής φρόντισε να του επιτεθεί πρόσφατα σε δημόσια τοποθέτηση.

Ο Παπαγιάννης απέκτησε πρόσφατα (πριν από ευρωπαϊκό, να το τονίσουμε) πρόβλημα με τον προπονητή της εθνικής, όταν ο ίδιος προπονητής του σε ομαδικό επίπεδο τον άφησε έξω ουσιαστικά από τον Final 4, γιατί ήταν σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Ποιόν, τον μοναδικό και καλύτερο σου center πριν από Ευρωμπάσκετ, γιατί έβαλε πάνω από την εθνική, τα ίδια τα οπαδικά του συναισθήματα, ο εκλέκτορας της εθνικής ομάδας.

Ο οποίος έτσι και αλλιώς την δουλειά την πήρε με αμφισβητήσιμα κριτήρια βέβαια, κατά την ελληνικότατη προσφιλή μας διαδικασία, έχοντας μόνο μια επιτυχημένη (αντικειμενικά) προπονητικά χρονιά στο Περιστέρι. Να θυμίσω ότι φέτος έχασε κάθε τίτλο στην Γαλλία με την Μονακό, που διεκδίκησε, παρά το μυθικό ρόστερ που χειρίστηκε.

Να επεκταθούμε και στην επιλογή των αδερφών του Γιάννη που γίνεται defacto κάθε φορά ή να το αφήσουμε για άλλο post…? Ας το αφήσουμε.

Δεδομένων των συνθηκών και πολύ καλά έχει πάει η εθνική μέχρι τώρα. Αυτή η στάνη (ελληνικό μπάσκετ και ελληνική ομοσπονδία ) αυτό το γάλα βγάζει.
Δεν τα παρακολουθώ τα παρασκηνιακά αλλά φαίνεται ότι έχουμε πρόβλημα και στο γήπεδο

Δεν τα παρακολουθώ τα παρασκηνιακά αλλά φαίνεται ότι έχουμε πρόβλημα και στο γήπεδο

Προφανώς, ο καθρέπτης είναι το παρκέ. Όλα θα φανούν εκεί.

Δεν μου φαίνεται πρόβλημα σχέσεων στο παρκέ....έλλειψη ταλέντου ναι....ξαναρωτάω...αν δεν έπαιρνε ούτε τα αδέρφια Αντετοκούμπο,ποιον να έπαιρνε?(Εν τω μεταξύ είμαι και παο)

Κοίτα όμως να δεις πώς η Ιταλία ανακάτεψε την τράπουλα... Ενδιαφέρον.

Δεν μου φαίνεται πρόβλημα σχέσεων στο παρκέ....έλλειψη ταλέντου ναι....ξαναρωτάω...αν δεν έπαιρνε ούτε τα αδέρφια Αντετοκούμπο,ποιον να έπαιρνε?(Εν τω μεταξύ είμαι και παο)

Οποιονδήποτε και να έπαιρνε από τους μικρούς που έκοψε, θα ήταν απείρως δικαιότερο και αξιοκρατικότερο. Δεν με νοιάζει και αν ο συμπαθής Θανάσης ήταν καλός (σχετικά) όσο εμφανίστηκε και έβγαλε καναδυό άμυνες (αυτό μπορεί και ξέρει) , με νοιάζει που είναι πρώην / part-time επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και επιλέχθηκε με μη-μπασκετικά κριτήρια. Όπως και ο Κώστας, βεβαίως.

Και την λογική για «τους μικρούς και άπειρους που δεν μπορούν να βοηθήσουν» την ακούω βερεσέ, όταν οι Ισπανοί (που αναφέρθηκαν πιο πάνω) εδώ και τόσα χρόνια ρίχνουν στις εθνικές διοργανώσεις ανδρών, παρόμοιας ηλικίας και πείρας αθλητές, οι οποίοι μέσα στην επόμενη πενταετία έχουν εκτοξεύσει την καριέρα τους (οι περισσότεροι πάνε και στο NBA τώρα πια) και βεβαίως αποδίδουν εξαιρετικά και σε εθνικό επίπεδο. Μόνο στο Ελλαδιστάν είναι «υποσχόμενα ταλέντα» μέχρι τα 25…

Οι Ισπανοί πριν τους πάρουν στη Εθνική τους έχουν κάνει πρωταγωνιστές στις ομάδες τους πρώτα...εμείς αντιθέτως δεν τους βάζουμε λεπτό,δε μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές στην Εθνική...άρα για μένα ο Θανάσης κ ο Κώστας είναι μονόδρομος φετος

αν δεν έπαιρνε ούτε τα αδέρφια Αντετοκούμπο,ποιον να έπαιρνε?
Δεν νομίζω ότι όλοι μας λέμε κάτι διαφορετικό... Αυτούς είχε, αυτούς πήρε. Τώρα αν υπήρξαν κάνα δύο ονόματα που θα μπορούσαν να είναι στην ομάδα αλλά κόπηκαν, μάλλον είναι "ψιλά γράμματα".
ο συμπαθής Θανάσης
Ο για εμένα ιδιαίτερα συμπαθής Θανάσης, που μπορεί να μην είναι ο καλύτερος, αλλά λατρεύω ότι θα κυνηγήσει και την τελευταία μπάλα, θα δώσει το 101% και θα φάει... λαρύγγια. Είναι μαχητής και το εκτιμώ απεριόριστα.

Οι Ισπανοί πριν τους πάρουν στη Εθνική τους έχουν κάνει πρωταγωνιστές στις ομάδες τους πρώτα...εμείς αντιθέτως δεν τους βάζουμε λεπτό,δε μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές στην Εθνική...άρα για μένα ο Θανάσης κ ο Κώστας είναι μονόδρομος φετος

Δεν είχε χρόνο ο Αβδάλας στην ομάδα του φέτος…? Ή μήπως σκεφτόμαστε μόνο τους δυο μεγάλους?

Δεν νομίζω ότι όλοι μας λέμε κάτι διαφορετικό... Αυτούς είχε, αυτούς πήρε. Τώρα αν υπήρξαν κάνα δύο ονόματα που θα μπορούσαν να είναι στην ομάδα αλλά κόπηκαν, μάλλον είναι "ψιλά γράμματα".

Ο για εμένα ιδιαίτερα συμπαθής Θανάσης, που μπορεί να μην είναι ο καλύτερος, αλλά λατρεύω ότι θα κυνηγήσει και την τελευταία μπάλα, θα δώσει το 101% και θα φάει... λαρύγγια. Είναι μαχητής και το εκτιμώ απεριόριστα.

Δεν λέμε το ίδιο πράγμα. Εσείς λέτε «εντάξει μωρέ, ψιλά γράμματα». Εγώ λέω οτι στην ομοσπονδία του Λιόλιου και στην Εθνική του Σπανούλη, δεν υπάρχει αξιοκρατία. Και για εμένα αυτό δεν είναι καθόλου «ψιλά γράμματα», είναι ακρογωνιαίος λίθος στο κοινωνικό οικοδόμημα ( το όποιο βεβαίως… καθρεφτίζεται και στην εθνική).

Τον Ρογκαβόπουλο δεν τον έχω παρακολουθήσει αλλά ίσως να ήταν η ευκαιρία του τώρα να δείξει την ποιότητα του, μιλάνε για τρομερό παίχτη, έπρεπε να είναι στην εθνική, έπρεπε να βρούνε ποια είναι τα προβλήματα του και αν του τα λύσουνε, είναι και στην ηλικία που πρέπει να ψήνεται σε σημαντικά παιχνίδια

Εσείς λέτε «εντάξει μωρέ, ψιλά γράμματα»... Εγώ λέω οτι στην ομοσπονδία του Λιόλιου και στην Εθνική του Σπανούλη, δεν υπάρχει αξιοκρατία.
ΟΚ, αλλά δεν νομίζω ότι ο Ρογκαβόπουλος θα έκανε τη "διαφορά". Τον Παπαγιάννη σίγουρα θα τον ήθελα, αλλά δεν αποφασίζω εγώ.

Αλλά επειδή έχω την αίσθηση ότι το γυροφέρνουμε, ας το κάνω "πενηνταράκια": Ναι, ο Γιάννης σίγουρα ήθελε και τ' αδέρφια του στην εθνική. Κάποιοι θεωρούν ότι δεν είχαν θέση και άλλοι, ναι.

Όμως this is it...

ΟΚ, αλλά δεν νομίζω ότι ο Ρογκαβόπουλος θα έκανε τη "διαφορά".

Έλα, εντάξει, αστειεύεσαι τώρα. Είναι απλά και μόνο ο καλύτερος Έλληνας σουτέρ αυτήν την περίοδο. Που «Έλληνας» και «σουτέρ» δύσκολα μπαίνουν στην ίδια πρόταση.

Edit: και ο Γιάννης δεν θέλει, επιβάλλει. Τώρα καλώς ή κακώς, είναι μεγάλη κουβέντα.

Έλα, εντάξει, αστειεύεσαι τώρα. Είναι απλά και μόνο ο καλύτερος Έλληνας σουτέρ αυτήν την περίοδο. Που «Έλληνας» και «σουτέρ» δύσκολα μπαίνουν στην ίδια πρόταση.
Τώρα που ανέβηκε πίστα - και υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κερδίσει χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟ- μακάρι (και το λέω ειλικρινά παρότι είμαι με τους... άλλους) να δείξει πολύ περισσότερα απ' ότι με τη Μπασκόνια (που ήταν φυσικά αξιοπρεπέστατος).

και ο Γιάννης δεν θέλει, επιβάλλει. Τώρα καλώς ή κακώς, είναι μεγάλη κουβέντα.
Και μεγάλη, αλλά παράλληλα και πολύ μικρή. Το συνοψίζω ως εξής: Ο Γιάννης είναι μια "πολυτέλεια" για την εθνική (και πολλά άλλα πράγματα), οπότε ας πούμε ότι κάποια πράγματα θα γίνουν για την... ευτυχία του.

“Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑ ΤΡΊΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΖΑΝΙΚ ΓΚΕΡΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΗΝΤΕΝ. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΝΟΎΜΕΡΑ, ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ.“

Κλεμμένο, από Facebook, μόλις τώρα! 🤣🤣🤣

Πάντως όπως έχει πάει η δουλειά, οι Ισπανοί θα μασάνε σίδερα την Πέμπτη. Είναι με την πλάτη στον τοίχο. Θα είναι ψυχοβγαλτικό το ματσάκι.

Ρογκαβοπουλος....
ΕΧΕΙ ΚΛΗΘΕΙ στις τελευταίες 2 διοργανώσεις από Σπανούλη και έχει απαντήσει αρνητικά για προσωπικούς λόγους.....η θα βγει να πει ποιοι είναι οι λόγοι η αλλιώς θα παραμείνουν "προσωπικοί" και θα φταίει αυτός....ο προπονητής τον κάλεσε... Την πρώτη φορά τον κάλυψε κιόλας ....τη δεύτερη όχι....και καλά έκανε....και να μην τον ξανανκαλέσει κιόλας....εθνική ομάδα της χώρας του είναι δεν παίζει ούτε για το Λιόλιο ούτε για τον Σπανούλη....για το εθνόσημο παίζει....

Παπαγιάννης ....
Έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας.Μπορει να χαλαστηκε που δεν έπαιξε f4 αλλά στο game 5 των playoffs που ήταν από τους καλύτερους της Μονακό γιατί έπαιξε;
Εκεί δεν υπηρχε κόντρα με τον Σπανούλη;
Ή μήπως δεν είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό;
Και τελοσπαντων ή να βγούνε να πούνε τι παίζει η να μην πουν τίποτα γιατί ο καθένας βγάζει και από ένα σενάριο.Φταιει ο Σπανούλης ...Φταίει ο Παπαγιάννης....φταίει ο Λιόλιος...φταίει η θεία μου η Διαμάντω.....

Το θέμα της Εθνικής θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι πολύ απλό....δεν έχει σουτέρ....χρόνια τώρα....ψυχή έχει ...σύστημα έχει ....τα πάντα έχει....αν δεν μπορείς να βάλεις την μπάλα στο καλάθι ....τελείωσε....("το παιδί είναι τελειωμένο....τουριρουρίμ")
Ετσι ειναι....αλλα αυτό χωράει συζήτηση....ίσως είναι λιγάκι πιο σύνθετο....
Τι άλλαξε;Ο τρόπος που προπονούνται τα παιδιά στις ακαδημίες;
Μήπως έγινε πιο ρομποτικός;"Να εκτελέσουμε το σύστημα τέλεια και μέχρι εκεί" Κάθονται να σουτάρουν τρίποντα μέχρι να βάλουν 1000;
Μετά από ντρίπλα;Υπό πίεση;
Γενικότερα παίζουνε μπάσκετ τα παιδάκια όπως έπαιζαν η τα μισά παίζουν Ρόμπλοξ και Browl Stars στα κινητά;Ίσως δηλαδή έχει και κοινωνικες ρίζες το ότι κάποτε Βγάζαμε Σπανούληδες και τώρα βγάζουμε Τανούληδες.

Κάποιο μέρος τεχνογνωσίας φαίνεται σταδιακά τα τελευταία χρόνια να έχει πάει περιπατο....

Παίρναμε Ευρωλίγκας και παλιά οι ελληνικές ομάδες αλλά με τεράστια συμμετοχή των Ελλήνων (κυρίως ο Παναθηναϊκός)....τώρα βλέπεις οι δύο μεγάλες ομάδες μας ποντάρουν σε Ναν Βεζενκοφ και τους υπόλοιπους ξενους....οι Έλληνες παίζουν με το στανιό επειδή υπάρχει σχετική νομοθεσία αλλιώς δεν θα έπαιζαν ούτε και αυτοί...

Οποτε όλο αυτό αντικατοπτρίζεται στο παρκέ....
Υπάρχει ξεκάθαρα έλλειψη ταλέντου....ο κρίκος με το παρελθόν έχει σπάσει τα τελευταία χρόνια....και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει plan b....οι καλύτεροι παίχτες της Εθνικής τώρα είναι και οι γεροντότεροι....Σλούκας .... Παπανικολάου....τελευταίο τους τουρνουά....ο Γιάννης μετά το παγκόσμιο πιάνει τα 31 και αυτός και οι Χ,Ψ Μιλγουόκι δεν θα στον δίνουν τόσο εύκολα....και μπορεί και ο ίδιος να την δει πλέον αλλιώς για να προφυλάξει λίγο το ήδη καταπονημένο του σωμα....και ποιος να του πει τι;Που όπου μπορεί είναι παρών.....όταν Σπανούλης και Διαμαντίδης σταμάτησαν από την Εθνική ενώ είχαν ακόμα να δώσουν... Ποιος να του πει τι;

Το θέμα είναι ότι σε 2-3 χρόνια θα έχουμε αυτό που βλέπουμε τώρα....δίχως Γιάννη.....και αντί για Σλούκα ....Τανουλη....
Δε βλέπω φως.....

Σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν παραπάνω διακρίνω πληροφόρηση.
Και διερωτώμαι: Αφού εμείς τα βλέπουμε, τα διακρίνουμε, τα συζητάμε, αυτοί δεν τα βλέπουν; Δεν θέλουν να τα δουν; Ετοιμάζουν κάτι διαφορετικό;

Αφού εμείς τα βλέπουμε, τα διακρίνουμε, τα συζητάμε, αυτοί δεν τα βλέπουν; Δεν θέλουν να τα δουν; Ετοιμάζουν κάτι διαφορετικό;
Μπααα... Κουκιά μετρημένα είναι η κατάσταση και κυρίως γνωστά.

Το μπασκετάκι εκτοξεύτηκε σε αυτή χώρα λόγω του έπους της ομάδας του 1987. Κάθε χωριό, κάμπος και ραχούλα βρέθηκε με ένα γηπεδάκι και από το πουθενά όλα τα πιτσιρίκια έπιασαν στο χέρι τη μπάλα τη "σπυριάρα" (που έλεγε ο αείμνηστος Γεωργίου).

Και αίφνης βρεθήκαμε με ικανή παραγωγή παικτών. Και ακολούθησαν καλές ομάδες και επιτυχίες που έβαλαν στο παρκέ και άλλα παιδάκια.

ΙΜΗΟ το θέμα άρχισε να στραβώνει από το σημείο που οι δύο ομάδες μας της Euroleague άρχισαν να εμφανίζουν στο παρκέ πεντάδες με 4 ή και πέντε ξένους.

Πιθανώς αυτή η κατάσταση να έπαιξε τον ρόλο της. Πάντως θεωρώ ότι παρ' όλες τις συλλογικές επιτυχίες, το μπάσκετ δεν συγκινεί τα παιδάκια και έχει χαθεί η "πρώτη ύλη" στη γραμμή παραγωγής.

Οπότε πέρα από το όποιο "Βυζάντιο" μπορεί να παίζει στην Ομοσπονδία, άμα το σύστημα δεν βγάζει παίκτες, δεν θα έχει παίκτες ούτε η εθνική.

Αν γινόταν ένα νέο 1987 ίσως και κουνούσε λίγο τα λιμνάζοντα ύδατα - αν και θεωρώ ότι μάλλον το impact πλέον στα παιδάκια δεν θα είναι αντίστοιχο με του παρελθόντος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back