Εσυ γιατί συνεχίζεις να ασχολείσαι με τη μουσική;

Γιατί συνεχίζεις να ασχολείσαι με τη μουσική;

• Έχω όνειρα, Χρήματα, φήμη και αναγνώριση της αξίας μου

• Βρίσκει η δημιουργικότητα μου μια διέξοδο παίζοντας ένα όργανο, φτιάχνω κάτι

• Γιατί κανείς δεν παίζει μουσική που να μου αρέσει, μόνο η δική μου μουσική μου αρέσει

• Μου αρέσει αν παίζω καταξιωμένη μουσική άλλων, παίζω τη μουσική των ινδαλμάτων μου

• Υπηρετώ την τέχνη, παίζω από ανάγκη έκφρασης

• Μου αρέσει να βγαίνω στη σκηνή, έτσι βρίσκω εύκολα γκομενάκια

• Για το μεροκάματο

• Αναζητώ το απόλυτο TONE

Results are only viewable after voting.

Άγιος

Maneuverer
Πόντοι
398
Όλα είναι θεμιτά, είναι μια προσωπική ερώτηση που αν είστε σε δροσερό μέρος και έχετε όρεξη τη συζητάμε.

Για την δική μου περίπτωση δεν μπόρεσα να εκφράσω μια επιλογή στο poll, η κιθάρα ήταν πάντα το χόμπι μου, την έμαθα στο βαθμό που μπόρεσα και δεν έχω αλλά ενδιαφέροντα στα οποία να έχω ένα επίπεδο, και καθώς είμαι μεγάλος για νέα χόμπι συνεχίζω να παίζω κιθάρα γιατί αυτό ξέρω να κάνω. Έχω πάρει πολλά από αυτήν μου την ασχολία, αν ήμουν πάλι έφηβος πάλι με την κιθάρα θα ασχολούμουν ή μπορεί και με λαούτο

Προσωπικά δεν παίζω μόνο για να παίζω, ούτε βιοπορίζομαι από τη μουσική.

Συμμετέχω μόνο σε projects που θεωρώ ότι έχουν νόημα και λόγο ύπαρξης καλλιτεχνικά.

Επίσης πιστεύω πως όταν η εργασία η ίδια δεν είναι χόμπυ, που καλό είναι να μην είναι, τότε ο άνθρωπος χρειάζεται μια δημιουργική διέξοδο. Το αν θα είναι η μουσική ή κάτι άλλο δεν έχει σημασία.

για συμπληρωματικο εισοδημα, δεν ζεις απο τη μουσικη να βιοποριστεις αλλα βοηθαει σημαντικα αν υπαρχει ενας βασικος μισθος ειναι ενα καλο συμπληρωμα.

Για να αποδείξω ότι αυτοί που ασχολούνται ....δεν κάνουν και τίποτα σπουδαίο :D :LOL:

Για να αποδείξω ότι αυτοί που ασχολούνται ....δεν κάνουν και τίποτα σπουδαίο :D :LOL:
Οι περισσότεροι ναι, μπορείς να πεις ότι δεν κάνουμε και τίποτα σπουδαίο, αλλά το ίδιο πιστεύεις για την μουσική τέχνη εν γένει; Ότι δεν έχει να επιδείξει και τίποτα σπουδαίο;

Οι περισσότεροι ναι, μπορείς να πεις ότι δεν κάνουμε και τίποτα σπουδαίο, αλλά το ίδιο πιστεύεις για την μουσική τέχνη εν γένει; Ότι δεν έχει να επιδείξει και τίποτα σπουδαίο;
Καταρχας το έγραψα χιουμοριστικά.
Μάλιστα καθώς το έγραφα ,άκουγα και μουσική.
Η άποψη μου είναι κατατεθημένη εδώ και χρόνια....αλλά θα την συνοψίσω .
Μουσική άκουγα και θα ακούω για πάντα.....μάλλον.
Ανάλογα με τη διάθεση ....και το είδος.
Αλλό πράγμα η μουσική ....και άλλο οι μουσικοί...όμως.
Περίεργο ή αντιφατικό σε πρώτη ανάγνωση.
Αλλά εξηγούμαι:
Το σύνολο των μουσικών που γνώρισα.....δεν θα τους έλεγα ούτε καλημέρα.
Το ίδιο ισχύει σχεδόν και για όσους διάσημους δεν γνώρισα δια ζώζης.....αλλά σχημάτισα μια ιδεα από το Lifestyle τους ή συνεντεύξεις τους κ.λ.π.
Παρόλα αυτά.....κάποιων το έργο μου μιλάει...
Γενικότερα δε αυτό το σταριλίκι .....μου χαλάει την αύρα (τό ίδιο ισχύει και για τους αθλητάς....ηθοποιούς κ.λ.π).
Την τελευταία συναύλια που πήγα....πριν πολλά πολλά χρόνια (τότε πήγαινα σε συναυλίες) την παρακολούθησα με πλάτη στη σκηνή και πίνοντας στον bar (τότε επίσης έπινα ).
Πέρασα υπέρχοα , σαν να ήταν ένας αρχιτεκτονικός όγκος στο χώρο η μουσική τους....απλά δεν ήθελα να βλέπω τις φάτσες τους.... :LOL:
....Θέλω να πώ θαυμάζω μια καρέκλα, αλλά δεν θελω να γνωρισω τον ξυλουργό που την έφτιαξε.

Μεροκάματο είναι και η δεύτερη εργασία, την περιλαμβάνει το μεροκάματο
Είναι γενικό. Άλλο ασφαλιστικές εισφορές 3ψηφιες, πιστωτικά, τιμολογήσεις και παροχές υπηρεσιών και άλλο μισό ένσημο στην ταβέρνα στην Σαλαμίνα.

αλλο αυτο και αλλο οτι δεν εκανε τιποτα σπουδαιο ο ξυλουργος
Ο συγκεκριμένος μπορεί να έκανε.Η πλειοψήφια όμως των ξυλουργών....όταν φτιάχνουν καρέκλες ίδιες ή χειρότερες με τις δικές μου....που δεν είμαι ξυλουργός.....δεν έκαναν τίποτα απολύτως σπουδαίο.
Για αυτούς τους ξυλουργούς , συνεχίζω να κάνω καρέκλες (μουσική)

Ο 2ος και ο 5ος λόγος πανομοιότυποι μου φαίνονται.

Ναι, το να παίζω κιθάρα είναι ταυτόχρονα δημιουργικό, απελευθερωτικό, ψυχαγωγικό (με την ετυμολογική έννοια του όρου) και επιβραβευτικό.

Σε ένα μετα-φυσικό επίπεδο, το αντίκτυπο που έχει ο ήχος / η δόνηση της νότας στον ψυχισμό μου, είναι αφενός καθαρτικό και αφετέρου με φέρνει σε μια βαθύτερη επαφή με το σύμπαν και την ουσία της δημιουργίας (που κρύβεται και μεταφέρεται με τις δονήσεις).

Και για να γίνω ακόμα πιο σαφής...true story...και την έχω ξανά πει και εδώ.
Δίπλα από το γραφείο μου έχω ένα μαγαζί που νοικιάζω σε κάτι φωτογράφους (γάμος-βάφτιση).
Μια καθαρά Δευτέρα, έσπασε μια σωλήνα και άρχισε να τρέχει νερό στο κατάστημα.
Τους έψαξα και μετά από κάνα 2ωρο -3ωρο τους βρήκα, ήρθαν, ανοιξαν και κάναμε τη βλάβη.....
Τους είπα τότε, δώστε μου να έχω και εγώ ένα κλειδί από το μαγαζί, να προλάβω κάτι ανάλογο στο μέλλον, αφού όλα την ημέρα είμαι στον χώρο....σε αντίθεση με αυτούς.
Δυσανασχέτησαν ....υπονοώντας ότι δεν μπορούν να με εμπιστευτούν γιατί έχουν εξοπλισμο....,(κουραφέξαλα ένα mac book 10 ετιας...και κάτι light stand).
Όταν τους ανέβασα στο δικό μου studio φωτογραφίας....είδαν από κοντά τι θα πει εξοπλισμός.
...Για κάτι τέτοιους...παραμένω και στη φωτογραφία: 😜.

Για μένα το να παίζεις μουσική είναι κάτι ψυχοσυναισθηματικό. Αισθάνομαι ότι όταν παίζω κιθάρα είναι κάτι αντίστοιχο με το να μιλάω, απλά είναι ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης.

Προσωπικά σε αυτήν την ηλικία και έχοντας περάσει από διάφορα σχήματα και είδη μουσικής, έχω καταλήξει ότι η μουσική με βοηθάει να έρθω πιο κοντά στο Θεό, καθώς και να μιλάω στους ανθρώπους για Αυτόν μέσα από τη μουσική που γράφω. Δεν αναφέρομαι σε όρους όπως "εκκλησία" και "παπάδες", αλλά στη γενικότερη έννοια του θείου, όπως το ορίζει αυτό ο καθένας. Υπάρχει ευτυχώς αρκετά μεγάλη ανταπόκριση, το οποίο μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω.

Επίσης είναι και θέμα δημιουργικότητας. Είναι μεγάλο πράγμα να ξεκινάς από μια μικρή ιδέα, έναν στίχο, ένα ριφ, 3-4 νότες, και στο τέλος να γίνει τραγούδι που να ακούγεται από χιλιάδες ανθρώπους και να το ακούς να τραγουδιέται. Έχει τύχει ακόμα και να δακρυσω σε συναυλία με αυτό το συναίσθημα και πιστεύω ότι αξίζει

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back