Ερώτηση σχετικά με truss rod!

jeremy

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Σόρυ,καινουριος στην επιστήμη του σεταρισματος!Από πού έχω πρόσβαση στο truss rod σε Gibson SG Faded και από πού σε Washburn τύπου Strat?Από πού θα το ρυθμίσω?Ευχαριστώ!

Το έχω διαβάσει αλλά δεν έχω καταλάβει πού είναι αυτή η υποδοχή του truss rod γαι να βάλω το κλειδί να το ρυθμίσω! :oops: Καμιά φωτογραφία αν υπάρχει ίσως με βοηθούσε!

url

...και για τη Gibson SG καποιος μια φώτο!???Αυτή έχει περισσότερη ανάγκη για σετάρισμα!Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

A2-1I052_2

Ξεδιδώνεις τις βιδούλες που βλέπεις και λογικά είναι απο κάτω όπως στην στράτ περίπου :wink:

Καλά υπέθεσα αλλά είπα να μην επιχειρήσω τπτ άγνωστο και γίνει καμιά μ%#$&ια!¶λλωστε σε κάτι τέτοια το noiz βοηθάει (καλή ώρα)!

Thanx :wink:

Jeremy, μην το πάρεις σταβά ρε φίλε, αλλά είναι το 3ο thread που ανοίγεις πρίν ξεκινήσεις να σετάρεις την "ευλογημένη" την SG. :wink: :wink: :wink:

Καλά κάνεις και ρωτάς, αλλά αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις (π.χ να ανεβάσεις, η να κατεβάσεις τις χορδές κλπ) σκέψου ποια βίδα πρέπει να γυρίσεις για να γίνει αυτό..... μάζεψε τα εργαλεία σου και και ΟΡΜΑ της. Δεν είναι και κανά μωρό η κιθάρα.....κατά βάθος ξύλα και σίδερα είναι..... :wink: :wink: ¶ντε, παίξε πρώτα με τη washburn για να της πάρεις τον αέρα, και αν έχεις πρόβλημα εδώ είμαστε!!!! :wink: :wink:

Παρεπιπτόντως, για το trussrod είσαι σίγουρος ότι χρειάζεται ρύθμιση? Είναι το μόνο που θέλει προσοχή να μην το παρακάνεις. Ξέρεις....1/4 της στροφής και περιμένεις (με χορδές στην τάση που δουλεύει) π.χ. μία μέρα να δείς τι έκανες.

Ναι ρε γαμώτο σας τα' πρηξα αλλα δεν κουρδίζει καμπάνα όπως έχω συνηθίσει

(και ας έκανα intonation) και με έπιασε μια ψιλο υστερία! :roll:

Όταν λες "δεν κουρδίζεται" τι εννοείς? Πουθενά δεν είναι κουρδισμένη?

Οταν οι χορδές ανοιχτές ειναι κουρδισμένες, προχωρώντας προς στην οκτάβα χάνει ελαφρώς!Και όσο και αν άλλαξα το intonation κάποιες χορδές εξακολουθούν να μην ακούγονται σωστά στην οκτάβα!

Ναι ρε γαμώτο σας τα' πρηξα αλλα δεν κουρδίζει καμπάνα όπως έχω συνηθίσει (και ας έκανα intonation) και με έπιασε μια ψιλο υστερία! :roll:

Ή η κιθάρα έχει πρόβλημα,η απλά δεν έκανες intonation σωστα :wink:

Οι χορδές είναι καινούριες;;

Ναι ρε γαμώτο σας τα' πρηξα αλλα δεν κουρδίζει καμπάνα όπως έχω συνηθίσει (και ας έκανα intonation) και με έπιασε μια ψιλο υστερία! :roll:

Ή η κιθάρα έχει πρόβλημα' date='η απλά δεν έκανες intonation σωστα :wink:

Οι χορδές είναι καινούριες;;[/quote']

+1. Καινούριες χορδές, και κάθε φορά που ρυθμίζεις το intonation ξανά κούρδισμα στην ανοιχτή χορδή και check στην αρμονική με την τασταρισμένη στο 12ο. Εννοείς τα βαγονάκια έχουν τερματίσει και πάλι δεν έρχεται?

Παλιές είναι (πριν 3 μήνες τις έβαλε το παλληκάρι που μου την πούλησε) αλλά δεν είναι καθόλου παιγμένες!3η,4η και 6η χορδη είναι αυτές που είναι αρύθμιστες και δεν ακούγονται σώστα στην οκτάβα όσο και αν μετακίνησα το βαγονάκι τους.

Παλιές είναι (πριν 3 μήνες τις έβαλε το παλληκάρι που μου την πούλησε) αλλά δεν είναι καθόλου παιγμένες!3η' date='4η και 6η χορδη είναι αυτές που είναι αρύθμιστες και δεν ακούγονται σώστα στην οκτάβα όσο και αν μετακίνησα το βαγονάκι τους.[/quote']
Αλλαξε τις ΤΩΡΑ!!!

Τόσο καιρο θα έχουν μαζέψει πιο πολυ υγρασία και σαπίλα και απο αυτή του Λονδίνου :lol: :lol:

3 μήνες δεν είναι πολλοί για χορδές, έστω και άπαιχτες;

Εχω ήδη μπροστά μου το σετάκι με τις ghs!Παω να χειρουργησω την κιθάρα μου! :twisted:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back