Ξεκίνησα κιθάρα μόνος μου σαν φοιτητής το 97 και τα παράτησα το 2001 γιατί δεν κατάφερα τίποτα το σπουδαίο.
Ξεκίνησα πάλι το 2013 γιατί με έτρωγε και πέρυσι το καλοκαίρι έκανα 3 μήνες μαθήματα. Η μέρα με τη νύχτα! Μέσα σε αυτό το διάστημα έμαθα περισσότερα πράγματα από ότι είχα μάθει σε συνολικά 5 χρόνια.
Πέρα από κλίμακες (πρόλαβα μόνο τα modes και φρέσκαρα την Πεντατονική) αυτό που με προχώρησε ήταν η σωστή τεχνική σε πένα, θέση οργάνου, και χεριών επάνω σε αυτό και φυσικά η χρήση του μετρονόμου που τον αγνοούσα.
Υπάρχουν και πιο οικονομικοί δάσκαλοι από το νούμερο που αναφέρεις και πολύ καλοί.
Εγώ επέλεξα λόγω φόρτου εργασίας να κάνω 3-4 μήνες το χρόνο μαθήματα με το υλικό της επιλογής μου και τον υπόλοιπο χρόνο να προσπαθώ να "χωνεψω" το υλικό που έμαθα. Προσπαθώ δλδ να μαζεύω όσο πιο πολύ υλικό μπορώ για την περίοδο που δεν θα κάνω μαθήματα και όχι να χάνουμε την ώρα μας μόνο σε ασκήσεις.
Πχ όταν δουλεύουμε επάνω σε μία κλίμακα του έχω ζητήσει εκτός από τις θέσεις να μου δείχνει και ποιες είναι οι συγχορδίες που δουλεύουν με αυτή, όπως και να μου εξηγήσει θεωρητικά πως μπορώ να μάθω γρήγορα μία κλίμακα και αποτελεσματικά. (πχ σε μία χορδή, σε 16α, 3 3ηχα, σε 6ηχα, σε gallup. με String skipping κλπ)
Ετσι αργότερα στο off-season μπορώ να δουλέψω με τις συγχορδίες και να κάνω δικά μου backing tracks και επάνω σε αυτά να σολάρω με την κλίμακα. Μπορώ να ασχοληθώ με το να βγάλω αγαπημένα κομμάτια που ακούγονται κοντά στις κλίμακες που μαθαίνω και φυσικά να φτιάξω ριφάκια δικά μου.
Όταν αισθανθώ ότι κολλάω ή ότι εξαντλείται το υλικό που έχω, θα ξανακάνω μερικούς μήνες ακόμα κ.ο.κ.