Eric Johnson + American Vintage 56 Strat

sgian

Νέο μέλος
Πόντοι
18

Με αφορμή αυτό το βίντεο, δεν έχει μεγάλη διαφορά στον ήχο η δικιά του strat? Είναι μόνο θέμα μαγνητών?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λογικό είναι να εχουν, αφού έχουν και διαφορά κατασκευαστική μισού αιώνα! (δεν θα πω τίποτα για τα κσύλα γιατί θα πέσει κσύλο πάλι  ;D )

Πάντως ακούγεται μια χαρά και το re-issue... τι λέμε τώρα. Σίγουρα πιο bright και λόγω "καινουργίλας" (επιστημονικός όρος είναι αυτός που έχει να κάνει με τα λούστρα στο μπράτσο λολ), όμως έχει όλα τα φόντα σε καμιά 50αριά χρονάκια να ακούγεται ψυχή τε και σώματι, από τους μαγνήτες μέχρι το συνολικό της intonation, τόσο επιθυμητή όσο και η ορίτζιναλ του Έρικ.

Καλυτερα ακουγεται το reissue... ;D,στον πισω μαγνητη ο ΕJ χρησιμοποιει αυτον το μαγνητη

http://www.dimarzio.com/pickups/strat/hum-canceling-strat/hs-2

(wired top coil only)

οποτε δεν εχει καμμια σχεση με αυτον του Reissue ,τωρα εχει τοσα πολλα ΕΦΕ ο ηχος του που ΙΜΗΟ δεν παιζει και τοσο μεγαλο ρολο η κιθαρα....

το μεγαλύτερο προτερημα των reissue ειναι οτι ΟΛΕΣ ειναι ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ και ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ κιθαρες σε αντιθεση με τις παλιες που ειναι...ΛΟΤΤΟ... ;)

ε όχι.... δεν ακούγεται καλύτερα το reissue ;D!!!!! Η διαφορά στις δυναμικές είναι λίγο.... μεγάλη!! Ασε που ξεχωρίζουν και καλύτερα οι νότες στην original........

Εσυ μπορει να εισαι ο ΜΠΑΤΜΑΝ... ;D..εγω πανω κατω ιδιες τις ακουω με την RI πιο ζωντανη και σκαστη.Τωρα δυναμικες και τετοια δεν τα ξερω απο χωριο ειμαι... ;D ;D ;D

Με τοσο FUZZ που βαζει που ακους τις...ξεχωριστες νοτες ενας θεος ξερει... ;D

Μυθικός παίκτης,εξαιρετικές κιθάρες και οι 2.

Για μένα δε θα είχε σημασία ποια από τις 2 θα μου δίνανε,έχουν τρομερό ήχο και οι 2! :)

Μηπως ο φιλος ο Eric οταν πιασει μετα την δικια του strat με την οποια εχει δεθει ψυχη και σωματι, τοτε τα χερακια του πατανε στον 7ο ουρανο;

Λεω τωρα, μηπως παιζει και η ψυχολογια... :/

Εγω ξερω τις δυναμικες τις καθοριζει ο παικτης και μονο.

+ οτι με τοσα  reverb-chorus-univibe-οειδη που την φορτωνει ο EJ δεν καταλαβα καθολου καθαρο ηχο.

Anyway Original : Αερινη με δοσεις αλητειας , εχει παλιωσει το νιτρο και ειναι ξεκαθαρο στο αυτι οτι το οργανο αναπνεει καλυτερα. Αρα οξειδωνεται σωστα και relicarei ομορφα.

Reissue : A bit harsh sounding , της λειπει αυτο το κατι, ( 1 πολεμος βιετναμ κτλπ κτλπ ) μεταξυ φθορας και αφθαρσιας ο ηχος της.

εχει παλιωσει το νιτρο και ειναι ξεκαθαρο στο αυτι οτι το οργανο αναπνεει καλυτερα.

εγω καπου ειδα οτι φοραει και

AQUASPHERE_EasyMaskSet.jpg

;D

Αρα οξειδωνεται σωστα
το κΣυλο? ;D ;D ;D

Οι κιθάρες μπορεί να έχουν μια μικρή ηχητική διαφορά  , αλλά σίγουρα δεν μπορώ να πω πια είναι καλύτερη . Αυτό που είναι χαρακτηριστικό στο video είναι τα χέρια και τα εφέ του Johnson. Πιστεύω ακράδαντα ότι και το κουπί του ανηψιού μου να έπαιζε ωραία θα ακουγόταν και θα συζητούσαμε για ώρες για το αν ακούγεται καλύτερα η 56 αρα ή το κουπί . Δε μ ' αρέσει γενικά ο τόσο φορτωμένος ήχος αλλά ο johnson έχει κάτι που είναι σημα κατατεθέν  του και μ΄αρέσει .

Δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος αλλα οτι αντιδρα με το οξυγονο οξειδωνεται. Τα κυτταρα μας οξειδωνονται και πεθαινουν με το περας των χρόνων. Οποιος ειναι σχετικος με οργανικη χημεια ας μας πει (δεν ξερω αν το ξυλο εχει σχεση με τον ανθρακα C  αν και λογικα εχει καθως η καυση του μας δινει σιγουρα ενα ποσοστο καθαρο C. )

;D

Τα νιτρα αν δεν παλιωσουν παιδια τσουκου.... Σαν το ουισκι ειναι να ξερετε. υπαρχουν τα τζονυ ρεντ υπαρχουν και τα σπεσιαλ ρεζερβ  ;D

που να ειχε και πολυ-ουρεθανη coating to Reissue....

Ωχ να το, το βλεπω, ερχεται να γινει της Κριμαιας!!! :D

Σοβαρα τωρα, νομιζω οτι πια εχει ξεπεραστει το θεμα με τα κσυλα... ;)

Φιλε passive (χωρις να με παρεξηγησεις :) ) καταλαβαινω τι θελεις να πεις με την οξειδωση. Αλλα, ειναι βεβαια λαθος η περιγραφη, καθως οξειδωση παθαινουν τα μεταλλα, αλλα και παλι, ας πουμε πως κατι παθαινει το ξυλο, σιγουρα παντως δεν σημαινει οτι αυτο το κανει καλυτερο για να ακουστει ηχητικα...

Μονο αν εχεις εσυ στην κατοχη σου δυο τετοιες, πανακριβες κιθαρες με τις οποιες εχεις γραψει επανω τους χιλιαδες ωρες πτησης, αντε, να ξανακανουμε αυτη τη συζητηση με τα κσυλα που τρωει 2500TB στους servers του noiz ;)

Και παλι φιλε passive, προς Θεου, δεν κανω αντιπαραθεση ;)

οποιος πιστευει οτι θα επαιρνα εγω τηλ στην fender κ ο Eric Johnson για να μας φτιαξουν δυο strat,θα μας εφτιαχναν τις ιδιες ας αλλαξει πλευρο!!

κ ναι,ακομα κ η signature δεν εχει καμια σχεση με την κιθαρα που παιζει ο Eric Johnson,(οποιος ειχε παει στο παρελθον στην εκθεση κ την εχει πιασει το εχει διαπιστωσει)

κ ναι με αυτα τα λεφτα μπορεις να παρεις αλλες κιθαρες τυπου melancon που την γ@,@νε κ την signature κ την a.v.56 strat

κ ολα αυτα τα λεω κ ας εχω την Eric Johnson γιατι πολυ απλα ειμαι αντικειμενικος κ αν βρω λεφτα θα την πουλησω για να παρω αυτο που ακουγεται καλυτερα!

κ ολα αυτα τα λεω κ ας εχω την Eric Johnson γιατι πολυ απλα ειμαι αντικειμενικος κ αν βρω λεφτα θα την πουλησω για να παρω αυτο που ακουγεται καλυτερα!
ΠΟΛΥ δυσκολα θα βρεις strat που να ακουγεται καλυτερα απο την EJ και ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η MELANCON.. ;)

Ευτυχως η Fender φτιαχνει τις καλυτερες κιθαρες ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ της ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΡΑ οποτε we better take advantage of it  ;)

Tα τελευταια reissue δε που εχει βγαλει ειναι απλα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ κιθαρες (και αυτο στο λεει καποιος που ειχε ουκ ολιγες vintage Fender) ;) 

οποιος πιστευει οτι θα επαιρνα εγω τηλ στην fender κ ο Eric Johnson για να μας φτιαξουν δυο strat,θα μας εφτιαχναν τις ιδιες ας αλλαξει πλευρο!!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΟΡΜΙΤΗ aggeloskv...........

Holystone μην ανησυχεις δεν παρεξηγω/παρεξηγουμαι .Τις ΕΙΧΑ αυτες τις δύο κιθαρες. Ποιος νομιζεις οτι της πουλησε στον EJ ????  

Holystone επισης χρειαζεσαι προπονηση στο trolling detection και γρηγορα μαλιστα  ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
Tα τελευταια reissue δε που εχει βγαλει ειναι απλα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ κιθαρες (και αυτο στο λεει καποιος που ειχε ουκ ολιγες vintage Fender) ;) 
Και για του λογου το αληθές, ακομα και squier φτιαχνονται σημερα με πολυ καλη ποιοτητα...

Αντε, τρεχατε!

Σωραιοςςςςςςςς    ;D ;D ;D Παντως για τα πρακτικα να σημειωθει οτι ειμαι αντι-κσυλικος.  ;D ;D ;D ;D

Χαχα! Βρε ας ειχα εγω τα λεφτα για μια τετοια κιθαρα, και δεν μπα να ειναι και απο το μπαουλο της γιαγιας μου, δεν με πειραζει! ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back