• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Eric Clapton and Jeff Beck

Χωρίς να υποτιμώ την συμβολή Mayall, θεωρώ ότι όλοι αυτοί μάλλον στον Korner χρωστάνε την υπάρξή τους, και με μια δεύτερη και πιο ακροβατική επαγωγή στον Donegan. Και φυσικά όλη αυτή η Αγγλοπαρέα έλκει την καταγωγή της απο την παλιά φρουρά της Αφροαμερικάνικης σκηνής την οποία "επανέφερε" στην επιφάνεια.

To γεγονός ότι στη διαδρομή ο καθένας απέκτησε δικά του χαρακτηριστικά είναι η απόδειξη της επιτυχίας του εγχειρήματος αυτού. Μεγάλη απόδειξη αυτού του ισχυρισμού είναι ο Beck. Ενώ ξεκίνησε απο blues κιθαρίστας, κατέληξε ένας ευέλικτος μουσικός που πλέον δεν μπορει να χαρακτηριστεί αμιγώς blues.

P.s Δεν υπάρχει καμία κόντρα Clapton Vs Beck. Δεν μπορεί να υπάρχει.

marathon είπε:
Ναι, αλλά αυτή τη φορά είναι και ο Beck στη σκηνή...σε παραπέμπω στη διασκευή των Beatles a la Beck...άμα συνεχίσετε, θα μπώ να αγοράσω εισητήριο...
Με αυτά και με αυτά, εγώ μόλις έκλεισα εισιτήρια για την Κυριακή 14/2 (είναι και Απόκριες)... 'Έτσι για να ζηλεύετε  ;D ;D ;D

raindog είπε:
Με αυτά και με αυτά, εγώ μόλις έκλεισα εισιτήρια για την Κυριακή 14/2 (είναι και Απόκριες)... 'Έτσι για να ζηλεύετε  ;D ;D ;D
ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟ......

Χωρίς να υποτιμώ την συμβολή Mayall, θεωρώ ότι όλοι αυτοί μάλλον στον Korner χρωστάνε την υπάρξή τους, και με μια δεύτερη και πιο ακροβατική επαγωγή στον Donegan. Και φυσικά όλη αυτή η Αγγλοπαρέα έλκει την καταγωγή της απο την παλιά φρουρά της Αφροαμερικάνικης σκηνής την οποία "επανέφερε" στην επιφάνεια.
Oυπς, έχεις δίκαιο, αυτούς τους ξέχασα.

Συμφωνούμε απόλυτα και στα υπόλοιπα.

Όπως (φαντάζομαι) θα συμφωνήσεις ότι η κοινή τους εμφάνιση στη σκηνή του Ο2 θα είναι ένα βράδυ με όχι βαρετό blues

marathon είπε:
Συμφωνούμε απόλυτα και στα υπόλοιπα.Όπως (φαντάζομαι) θα συμφωνήσεις ότι η κοινή τους εμφάνιση στη σκηνή του Ο2 θα είναι ένα βράδυ με όχι βαρετό blues
Θα είναι μια εξαιρετική παράσταση ότι και αν παίξουν. Λυπάμαι που δεν μπορώ να ταξιδέψω εκείνη την περιοδο.

Γύρισα εχτές από Λονδίνο με ανάμεικτα συναισθήματα από τη συναυλία…

Πρώτα πρώτα, ο χώρος: Όσοι έχουν πάει θα τα ξέρουν. Το Ο2 είναι ένα τεράστιο

πράγμα με χωρητικότητα 20.000 κόσμο. Η διαμόρφωση του χώρου (δεν ξέρω πώς είναι σε άλλες συναυλίες) είχε μόνο καθήμενους (ακόμη και στην αρένα). Εμείς καθόμασταν στο πάνω διάζωμα, όχι τα πιο φτηνά εισιτήρια που υπήρχαν, αλλά ήταν ΠΟΛΥ ψηλά και μακριά…., τόσο μακριά που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσες να νιώσεις μέρος των δρώμενων… (δείτε τη φωτο)

Τα της συναυλίας:

Στην αρχή (στις 20.00) βγήκε ο Jeff για 45 λεπτά με τη δική του (καινούρια) μπάντα και με διάφορους καλεσμένους. Έπαιξε και κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο του, συνοδεία ορχήστρας και πνευστών και με guests τις Sharon Corr στο βιολί και Imelda May στο τραγούδι.

Στη συνέχεια  μισή ώρα διάλειμμα (πλήρης αλλαγή σκηνικού) και μετά βγήκε κατά τις 21.15 ο Clapton με τη δική του μπάντα για 50-55 λεπτά. Ξεκίνησε με 4 ακουστικά κομμάτια  και ακολούθησαν άλλα 5 από τα γνωστά….

Στη συνέχεια ξαναβγήκε και ο Jeff ο οποίος και έπαιξε απλά μαζί με τον Clapton και την μπάντα του σε διασκευές μέχρι τις 23.00 Έπαιξαν τα 2 κομμάτια που είπαν μαζί και στο Ronnie Scott's συν άλλα όπως Shake Your Moneymaker, Moon River. Και λογικό είναι αυτό βέβαια αφού δεν έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους δισκογραφικά (όπως π.χ. οι clapton-winwood)

Σε γενικές γραμμές, αν και ήταν καλή συναυλία, δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένος, κυρίως λόγω του χώρου αλλά  και του «δεσίματος» μεταξύ τους. Καλύτερα πέρασα όταν τους είχα δει ξεχωριστά.

Για πληροφορίες σχετικά με set list και band members δείτε εδώ

http://whereseric.com/eric-clapton-tour/14/02/2010

Και κάποιες πληροφορίες για τον επερχόμενο δίσκο του Jeff…

http://www.avopolis.gr/news/default.asp?ID=17111

Επισυνάπτω 3 φωτογραφίες τραβηγμένες με την compact Panasonic TZ7, η πρώτη πριν αρχίσει η συναυλία για να δείτε μια άποψη του χώρου (σε 25mm) και οι άλλες με 12x zoom, δηλ στα 300mm

Έχω τραβήξει και πολλά video αλλά μιας και είναι σε HD, έχουν τεράστιο όγκο…

jb_ec_1.JPG

jb_ec_2.JPG

jb_ec_3.JPG

Έκανα μετατροπή σε avi και μίκρυνα την ανάλυση σε κάποια videos

Ανέβασα ένα απόσπασμα από την εκτέλεση του Corpus Christi Carol από τον Jeff Beck (γνωστό από έναν άλλον Jeff, τον Buckley), που θα περιλαμβάνεται και στο νέο album του

http://rapidshare.com/files/351540396/00002_Corpus_Christi_Carol_xvid.avi

Αν ενδιαφέρεστε, μπορώ να ανεβάσω κι άλλα

Ωραιο review.

Σκεφτομουν να παω σε αυτη τη συναυλια αλλα τελικα με αποθαρρυνε η ημερομηνια και το οτι θα επρεπε να εχω κυαλια μαζι μου για να δω.

Δε πειραζει ομως, εχω πρωτη σειρα εισητηρια για beck τον Οκτωβρη :)

Trending...

Νέα θέματα

Back