δεν είχα καταλάβει ότι θέλεις να ηχογραφείς όταν στο πρότεινα
Μπορούσα να το έχω διατυπώσει καλύτερα, mea culpa.
υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα windows σε σύνδεση μέσω του usb να βλέπουν και την οπτική σαν input (οπότε και το DAW σου και όποιο άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς)
Χθές έστειλα τρία e-mail, ένα στην RME (για την κάρτα που αναφέρει παρακάτω ο Sultan), ένα στην
Focusrite (για μία Σκάρλετ), και ένα στην
Audioengine, ρωτώντας αυτά που πρέπει να ρωτηθούν. Δυστυχώς, ο AudioEngine απάντησε ως εξής:
Thank you for asking about our products. All of our products are line level input/output devices. Here are the technical specs : D1 32-bit DAC/Headphone Amp — Audioengine. We do have a 30 day trail on all of the products we sell.
Από αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ισχύει, αλλά δεν δείχνει ευοίωνο, οπότε προσπερνάω (αν και αυτό το κουκλί, έχει και άλλες χρήσεις, αργότερα θα επανέλθω, προς καλοκαίρι μεριά).
Ο άνθρωπος της
RME ήταν σαφής:
Yes, it can handle up to 192kHz and 24 Bit. You can record in every DAW. It has a class compliant mode and can be used on Linux.
Οπότε, τουλάχιστον ξέρω ότι υπάρχει μία λύση.
Ο
Focusrite δεν απάντησε οπότε τον αφήνω στην άκρη (δεν έχω υπομονή με pre-sales ερωτήσεις στις οποίες κάποιος δεν στέλνει απάντηση).
δυστυχώς ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις στην αναζήτηση αν δεν σου "κάτσει" αυτό, είναι ότι οι περισσότερες ενδεχόμενες λύσεις που θα βρεις σε σχετικά χαμηλή τιμή ενώ στις coaxial εισόδους υποστηρίζουν 192Khz στις οπτικές κατά κανόνα πέφτουν στα 96...
Με είχαν προειδοποιήσει γι' αυτό, καλά κάνεις και μου το θυμίζεις, αυτός είναι ο λόγος που έβαλα το 192 στον τίτλο του νήματος.
πλάκα πλάκα βέβαια την λύση μπορεί να στην δώσει μια φτωχή πλην τίμια παιχνιδοκάρτα όπως η
Sound BlasterX G6 ...
Τώρα εισάγεις καινό δαιμόνιο, οπότε ξεκινά νέος γύρος έρευνας. Μακάρι να παίζει αυτή, διότι το κόστος είναι χαμηλόν.
Σίγουρα υπάρχει η RME babyface που το κάνει αυτό.
Το υποψιαζόμουν, επιβεβαιώθηκε από την απάντησή τους (βλ. πιο πάνω), αλλά έχω ΕΝΑ πρόβλημα με αυτή την συσκευή, ότι δεν μπορώ να την βλέπω - είναι κακάσχημη. Επίσης έχει τις πόρτες της σε θέσεις που απλά δεν βολεύουν. Ιδιοτροπία (μου) αλλά προτιμώ τις συνήθεις διατάξεις με τις πόρτες στο πρόσθιο και το οπίσθιο μέρος μία συσκευής.
Άλλο αντικίνητρο είναι το κόστος φυσικά, είναι κάπως overkill γι'αυτό που θέλω να κάνω (κάτι παρόμοιο με αυτό που έγραψε ο npap), και η εναλλακτική RME λύση είναι ακόμη ακριβότερη. Οπότε αν δεν αποδειχθεί ότι η Soundblaster καθαρίζει την υπόθεση, θα πρέπει να βρω και κάποια ακόμη χρήση για την RME ώστε να δικαιολογείται η δαπάνη.
----
Σαε ευχαριστώ όλους, θα αποφασίσω την Δευτέρα το πρωί και θα σας κρατήσω ενήμερους, ούτως ή άλλως.