Έρευνα Αγοράς για Κάρτα Ήχου (Οπτική Είσοδο, 192/24)

Trolley

Computer Tech
Λύσεις
1
Πόντοι
928
Ψάχνω για μια κάρτα ήχου που να έχει οπτική είσοδο (όχι ADAT) και σε αυτή την είσοδο να μπορεί να δεχθεί μέχρι 192/24, να συνδέεται δε με τον υπολογιστή μέσω USB. Είδα ότι υπάρχει μία RME (ίσως πάνω από μία), κάποιες Focusrite και.. συνεχίζω να ερευνώ. Έχει κανείς να προτείνει κάποια εναλλακτική λύση, ίσως κάποιο μικρό DAC; Από τις διαθέσιμες κάρτες, ποια θα προτείνατε ή έχετε ήδη;

Δεν πίστευα ότι θα το πώ, αλλά έχοντας δοκιμάσει την Behringer U-Phoria UMC202HD , προτείνω με κλειστά μάτια την Behringer UMC1820
Χαζομάρα που δεν την πήρα, αλλά ήθελα 2 κάρτες και προτίμησα να κάνω split τα λεφτα...αλλά δεν νομίζω να φτάνει στα 192....

Δυστυχώς, αυτή δεν ανεβαίνει στα 192, αλλά πέραν αυτού, θα την αγόραζα άμεσα. Περιέργως, είναι και εύμορφη.

Ευχαριστώ (in aeternum) !!!

Το "ευχαριστώ" παραμένει, καθότι πρόκειται για κουκλί.

Αλλά, μελετώντας, φαίνεται πως η USB πόρτα, δεν είναι πόρτα που στέλνει κάτι στον υπολογιστή, αλλά κάποιο είδος "Input". Ζήτησα (με email) σχετική διευκρίνιση από την κατασκευάστρια εταιρεία, και θα ενημερώσω αντιστοίχως.

Η λογική αυτών των desktop DAC συνήθως είναι ότι μέσω USB συνδέεις την συσκευή αναπαραγωγής σου (συνήθως κάποιο non-hifi device όπως laptop, κινητό κλπ) και χρησιμοποιείς την έξοδο ακουστικών. Οπότε το USB είναι digital audio input (και τροφοδοσία).

Οπότε το USB είναι digital audio input (και τροφοδοσία).

Ναι έτσι φαίνεται.
Εγώ όμως χρειάζεται να μπορώ να "ηχογραφήσω" ότι έρχεται από το optical input, οπότε είμαι ακόμη σε διαδικασία έρευνας να υποθέσω;

Τότε θα υποθέσω ότι περιορίζεσαι σε κάρτα ήχου. Δεν έχω και την πιο πλήρη εικόνα του τι παίζει με τα DAC στην αγορά αυτή τη στιγμή, αλλά έχω την εντύπωση ότι σχεδόν όλα ακολουθούν την λογική μιας απλής δρομολόγησης όπου έρχεται digital ήχος μέσω USB/Optical/whatever και φεύγει αναλογική line-level έξοδος μέσω headphone jack.

Βέβαια αν έχεις ήδη κάποια κάρτα ήχου μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο DAC και να στείλεις για ηχογράφηση στην κάρτα του υπολογιστή το line level output του.

Βέβαια αν έχεις ήδη κάποια κάρτα ήχου μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο DAC και να στείλεις για ηχογράφηση στην κάρτα του υπολογιστή το line level output του.

Το όλο σκεπτικό, είναι να μην γίνει αναλογικό το σήμα σε κανένα στάδιο πριν "ηχογραφηθεί". Αλλιώς, ναι, έχω πολύ εξοπλισμό καθώς και ακριβά DAC, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να συνδεθούν με τον υπολογιστή.

και χρησιμοποιείς την έξοδο ακουστικών.

η έξοδος ακουστικών Οδυσσέα είναι επικουρική και αν και σχετικά καλής ποιότητας (τηρουμένων των αναλογιών και των χρημάτων που κινείται η συσκευή) είναι σαφώς υποδεέστερη από την line σε rca που διαθέτει και αναβαθμίζει ηχητικά συσκευές παντός είδους που τα εγγενή τους dac είναι του συρμού...έτυχε να το χρησιμοποίησω μια φορά μόνο με το laptop μου και δεν ντράπηκε καθόλου μπροστά στα απαιτητικά HEED... ;)

Αλλά, μελετώντας, φαίνεται πως η USB πόρτα, δεν είναι πόρτα που στέλνει κάτι στον υπολογιστή, αλλά κάποιο είδος "Input". Ζήτησα (με email) σχετική διευκρίνιση από την κατασκευάστρια εταιρεία, και θα ενημερώσω αντιστοίχως.

δεν είχα καταλάβει ότι θέλεις να ηχογραφείς όταν στο πρότεινα αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα windows σε σύνδεση μέσω του usb να βλέπουν και την οπτική σαν input (οπότε και το DAW σου και όποιο άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς)... δεν χρειάστηκε σαν δυνατότητα όταν το χρησιμοποίησα εγώ αλλά η εταιρεία θα σε διαφωτίσει επί του θέματος... και ελπίζω σύντομα γιατί τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω...

δυστυχώς ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις στην αναζήτηση αν δεν σου "κάτσει" αυτό, είναι ότι οι περισσότερες ενδεχόμενες λύσεις που θα βρεις σε σχετικά χαμηλή τιμή ενώ στις coaxial εισόδους υποστηρίζουν 192Khz στις οπτικές κατά κανόνα πέφτουν στα 96...

πάντως αν έχεις ήδη κάποια κάρτα ήχου με coaxial μπορείς να σκεφτείς και την λύση ενός μετατροπέα σε optical που είναι πολύ φθηνοί...

Hifime UR23 SPDIF Optical to USB Converter

τελικά, ως λογική ακριβώς το από πάνω ψάχνεις, αλλά δυστυχώς κι αυτό ως usb A υποστηρίζει μόνο 96...

πλάκα πλάκα βέβαια την λύση μπορεί να στην δώσει μια φτωχή πλην τίμια παιχνιδοκάρτα όπως η Sound BlasterX G6 ...

δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά από ότι βλέπω (με έβαλες στο τριπ να ψάξω γιατί που και που θέλω να περνάω ηχητικά μέρη από την tv μου), ενώ εμένα με καλύπτει και το ανταπτοράκι που ανέφερα παραπάνω σε αυτό που θέλω να κάνω, από ότι διαβάζω στα spec η SB σε καλύπτει πλήρως δίνοντας 192 στο optical in... υποστηρίζει και ASIO και θα παίζεις και κάνα παιχνιδάκι άμα λάχει... το dac της δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει αλλά έτσι κι αλλιώς δεν σε ενδιαφέρει... ρίξτης της μια ματιά...

πλάκα πλάκα βέβαια την λύση μπορεί να στην δώσει μια φτωχή πλην τίμια παιχνιδοκάρτα όπως η Sound BlasterX G6 ...

δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά από ότι βλέπω (με έβαλες στο τριπ να ψάξω γιατί που και που θέλω να περνάω ηχητικά μέρη από την tv μου), ενώ εμένα με καλύπτει και το ανταπτοράκι που ανέφερα παραπάνω σε αυτό που θέλω να κάνω, από ότι διαβάζω στα spec η SB σε καλύπτει πλήρως δίνοντας 192 στο optical in... υποστηρίζει και ASIO και θα παίζεις και κάνα παιχνιδάκι άμα λάχει... το dac της δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει αλλά έτσι κι αλλιώς δεν σε ενδιαφέρει... ρίξτης της μια ματιά...
Έχω την sound blaster mp3, που μάλλον ηταν προγιαγιά αυτης.
Την χρησιμοποιω να γράφω από το λαπτοπ στο minidisc
Αψογα γραφει. Φυσικά δεν φτανει στα 192 Khz , αλλά στα 48

Attachments

• 01.webp
    01.webp
    221.1 KB · Εμφανίσεις: 0
  • 02.webp
    02.webp
    205.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • 03.webp
    03.webp
    77.9 KB · Εμφανίσεις: 0
  • 04webp.webp
    04webp.webp
    155.8 KB · Εμφανίσεις: 0
Ψάχνω για μια κάρτα ήχου που να έχει οπτική είσοδο (όχι ADAT) και σε αυτή την είσοδο να μπορεί να δεχθεί μέχρι 192/24, να συνδέεται δε με τον υπολογιστή μέσω USB. Είδα ότι υπάρχει μία RME (ίσως πάνω από μία), κάποιες Focusrite και.. συνεχίζω να ερευνώ. Έχει κανείς να προτείνει κάποια εναλλακτική λύση, ίσως κάποιο μικρό DAC; Από τις διαθέσιμες κάρτες, ποια θα προτείνατε ή έχετε ήδη;
μετα απο αρκετές μέρες δεν καταλαβα το ζητούμενο και συγνώμη κιόλας αν αναφέρθηκε.
ΤΙ ακριβώς θέλεις να κάνεις?
Εχεις κάποια πηγή που βγάζει 24/192 spdif και θέλεις να την στείλεις ως έχει στην κάρτα για ηχογράφηση?
Σίγουρα υπάρχει η RME babyface που το κάνει αυτό.
Νομίζω ότι εναλλακτικά θα κάνει τη δουλειά σου και αυτό
με την προϋπόθεση ότι κάπου θα στείλεις την έξοδό του παρακάτω, γιατί ουσιαστικά είναι ψηφιακό interface.

όλα τα παραπάνω με την επιφύλαξη ότι κατάλαβα περίπου τι θέλεις

δεν είχα καταλάβει ότι θέλεις να ηχογραφείς όταν στο πρότεινα
Μπορούσα να το έχω διατυπώσει καλύτερα, mea culpa.

υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα windows σε σύνδεση μέσω του usb να βλέπουν και την οπτική σαν input (οπότε και το DAW σου και όποιο άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς)
Χθές έστειλα τρία e-mail, ένα στην RME (για την κάρτα που αναφέρει παρακάτω ο Sultan), ένα στην Focusrite (για μία Σκάρλετ), και ένα στην Audioengine, ρωτώντας αυτά που πρέπει να ρωτηθούν. Δυστυχώς, ο AudioEngine απάντησε ως εξής:

Thank you for asking about our products. All of our products are line level input/output devices. Here are the technical specs : D1 32-bit DAC/Headphone Amp — Audioengine. We do have a 30 day trail on all of the products we sell.

Από αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ισχύει, αλλά δεν δείχνει ευοίωνο, οπότε προσπερνάω (αν και αυτό το κουκλί, έχει και άλλες χρήσεις, αργότερα θα επανέλθω, προς καλοκαίρι μεριά).

Ο άνθρωπος της RME ήταν σαφής:

Yes, it can handle up to 192kHz and 24 Bit. You can record in every DAW. It has a class compliant mode and can be used on Linux.

Οπότε, τουλάχιστον ξέρω ότι υπάρχει μία λύση.

Ο Focusrite δεν απάντησε οπότε τον αφήνω στην άκρη (δεν έχω υπομονή με pre-sales ερωτήσεις στις οποίες κάποιος δεν στέλνει απάντηση).

δυστυχώς ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις στην αναζήτηση αν δεν σου "κάτσει" αυτό, είναι ότι οι περισσότερες ενδεχόμενες λύσεις που θα βρεις σε σχετικά χαμηλή τιμή ενώ στις coaxial εισόδους υποστηρίζουν 192Khz στις οπτικές κατά κανόνα πέφτουν στα 96...

Με είχαν προειδοποιήσει γι' αυτό, καλά κάνεις και μου το θυμίζεις, αυτός είναι ο λόγος που έβαλα το 192 στον τίτλο του νήματος.

Τώρα εισάγεις καινό δαιμόνιο, οπότε ξεκινά νέος γύρος έρευνας. Μακάρι να παίζει αυτή, διότι το κόστος είναι χαμηλόν.

Σίγουρα υπάρχει η RME babyface που το κάνει αυτό.

Το υποψιαζόμουν, επιβεβαιώθηκε από την απάντησή τους (βλ. πιο πάνω), αλλά έχω ΕΝΑ πρόβλημα με αυτή την συσκευή, ότι δεν μπορώ να την βλέπω - είναι κακάσχημη. Επίσης έχει τις πόρτες της σε θέσεις που απλά δεν βολεύουν. Ιδιοτροπία (μου) αλλά προτιμώ τις συνήθεις διατάξεις με τις πόρτες στο πρόσθιο και το οπίσθιο μέρος μία συσκευής.

Άλλο αντικίνητρο είναι το κόστος φυσικά, είναι κάπως overkill γι'αυτό που θέλω να κάνω (κάτι παρόμοιο με αυτό που έγραψε ο npap), και η εναλλακτική RME λύση είναι ακόμη ακριβότερη. Οπότε αν δεν αποδειχθεί ότι η Soundblaster καθαρίζει την υπόθεση, θα πρέπει να βρω και κάποια ακόμη χρήση για την RME ώστε να δικαιολογείται η δαπάνη.

----

Σαε ευχαριστώ όλους, θα αποφασίσω την Δευτέρα το πρωί και θα σας κρατήσω ενήμερους, ούτως ή άλλως.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back