• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Επιτέλους... ήρθε η Tele!!!

• Thread starter Thread starter Alchemist
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 7K

Alchemist

Νέο μέλος
22/6/03
3,577
0
0
39
Αθήνα
Πριν λίγο παρέλαβα την Squier Affinity Tele που από μέρες είχα παραγγείλει (ας όψεται η Τράπεζα Πειραιώς για την 15ήμερη καθυστέρηση).

Απλά είμαι... εκστασιασμένος!!! Δεν περίμενα με τίποτα να είναι τόσο καλό όργανο. Αν έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με απόλυτα κριτήρια, θα έλεγα ότι είναι ωραιότατη κιθάρα. Αν έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με βάση το κόστος της, θα τη χαρακτήριζα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!! :D :D :D

Καταρχήν είναι πολύ ελαφριά, πούπουλο! Η εμφάνισή της είναι υπέροχη καθώς το μαύρο pickguard δένει άψογα με το butterscotch χρώμα του σώματος (το οποίο είναι 3-piece και με εξαίσια νερά), το μπράτσο είναι ανετότατο και με πολύ καλή αίσθηση στο χέρι, πολύ σωστά ζυγισμένη, όλα μια χαρά.

Δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά για τάστα, nut, ηλεκτρικά και τα λοιπά γιατί δεν είμαι και πολύ έμπειρος σε αυτά τα θέματα. Μπορώ μόνο να πω ότι εκ πρώτης όψεως, όλα φαίνονται σωστά και προσεγμένα και συμφώνησε σε αυτό καλός φίλος (και πολύ καλός κιθαρίστας) που τη δοκίμασε κι εκείνος.

Ηχητικά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από την πρώτη ακρόαση. ΤΟΝΟΙ σκασίματος και twang, κανένας μικροφωνισμός στα γκάζια (εντάξει, σε νορμάλ gain καταστάσεις) και γενικά αυτό που λέμε "Tele sound"...

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι φοράει ένα άθλιο σετ χορδών (9άρες Fender, εμφανώς ψοφίμια) και δεν έχει σεταριστεί ακόμα, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή! Για να είμαι ειλικρινής, το action και όλο το playability είναι σε πλήρως αποδεκτά επίπεδα, δεν θέλει και πολύ δουλειά στο θέμα setup προφανώς.

Ακολουθούν φωτογραφίες προσεχώς, stay tuned. Κλιπάκια δεν θα υπάρξουν μέχρι να μάθω να παίζω σωστά ή να αγγαρέψω κάποιον κανονικό κιθαρίστα να αναλάβει τα ηνία... ;D

Υ.Γ. Μόλις σας μίλησε ένας φρέσκος Tele fan. Πάει, κόλλησα κι εγώ...

Καλόπαιχτη!! Προτείνω blindfold test απέναντι σε Suhr Tele...

Με γεια και καλωσόρισες στο Tele Club ;)

Περιμένουμε photos!!!

ΥΓ: Από πότε η Squier πουλάει τις Butterscotch Affinity series με μαύρο pickguard? Καναδυό που έχω δει παλιότερα ήτανε με άσπρο... Όπως και να'χει, καλή κίνηση ;)

elavd είπε:
ΥΓ: Από πότε η Squier πουλάει τις Butterscotch Affinity series με μαύρο pickguard? Καναδυό που έχω δει παλιότερα ήτανε με άσπρο... Όπως και να'χει, καλή κίνηση ;)
Χε χε, είναι κάποια special edition που βγήκε εδώ και 1-2 μήνες. Δίνει άλλο αέρα... ;)

Thanks και στους δυό σας, λίγο ακόμα θέλει η μπαταρία της ψηφιακής να φορτίσει και μετά καταφτάνουν φωτό!

Ρε Αντρέα... Άι κατσ' στα πλήκτρα σου αγόρι μου! Που μου θες και τέλε!

Προσφέρομαι να σε απαλάξω από τέτοιους πειρασμούς!  ;D ;D

Μεγειές μπόι!

Alchemist είπε:
Καταρχήν είναι πολύ ελαφριά, πούπουλο! Η εμφάνισή της είναι υπέροχη καθώς το μαύρο pickguard δένει άψογα με το butterscotch χρώμα του σώματος (το οποίο είναι 3-piece και με εξαίσια νερά), το μπράτσο είναι ανετότατο και με πολύ καλή αίσθηση στο χέρι, πολύ σωστά ζυγισμένη, όλα μια χαρά.

Ηχητικά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από την πρώτη ακρόαση. ΤΟΝΟΙ σκασίματος και twang, κανένας μικροφωνισμός στα γκάζια (εντάξει, σε νορμάλ gain καταστάσεις) και γενικά αυτό που λέμε "Tele sound"...Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι φοράει ένα άθλιο σετ χορδών (9άρες Fender, εμφανώς ψοφίμια) και δεν έχει σεταριστεί ακόμα, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή! Για να είμαι ειλικρινής, το action και όλο το playability είναι σε πλήρως αποδεκτά επίπεδα, δεν θέλει και πολύ δουλειά στο θέμα setup προφανώς.
Ρε σατανισμένε, άρχισες ήδη να μιλάς σαν παλιοκιθαριάρης, το πήρες χαμπάρι;;;

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

kwstas79 είπε:

Ηχητικά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από την πρώτη ακρόαση. ΤΟΝΟΙ σκασίματος και twang, κανένας μικροφωνισμός στα γκάζια (εντάξει, σε νορμάλ gain καταστάσεις) και γενικά αυτό που λέμε "Tele sound"...Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι φοράει ένα άθλιο σετ χορδών (9άρες Fender, εμφανώς ψοφίμια) και δεν έχει σεταριστεί ακόμα, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή! Για να είμαι ειλικρινής, το action και όλο το playability είναι σε πλήρως αποδεκτά επίπεδα, δεν θέλει και πολύ δουλειά στο θέμα setup προφανώς.
Ρε σατανισμένε, άρχισες ήδη να μιλάς σαν παλιοκιθαριάρης, το πήρες χαμπάρι;;;

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Jesus Christ and Holy Mary... What's wrong with me doc??? ;D ;D ;D

Αποστόλη, άσε μας να κλέψουμε λίγη από τη δόξα που απολαμβάνουν οι κιθαρίστες! Χωμένοι πίσω από τα σύνθια, δεν μας βλέπει ανθρώπου μάτι στο live... Μοναφαγά! :P

Να και οι φωτό που υποσχέθηκα. Είναι ελαφρώς αίσχος αλλά τραβήχτηκαν πολύ βιαστικά και ο φωτισμός δύσκολα θα μπορούσε να είναι χειρότερος, δεσμεύομαι για καλύτερες στο μέλλον...

Και μερικές ακόμα...

Μαντέψτε από που εμπνεύστηκα την πρώτη από το δεύτερο σετ!!! ;D

Καλορίζικη κ. Αλχημιστά.  :)

Είσαι σε καλό δρόμο.

Πάει κι αυτός.  :)

(Σε βλέπω του χρόνου να πλακώνεσαι και "για τα ξύλα".  ;D )

Με γειές φίλτατε αλχημιστά! Ωραιότατο το τελεκαστερόνιον! ;D ;D ;D

Θα ήθελα εντυπώσεις μετά ην αλλαγή χορδών.. Πόσο εύκολα ή δύσκολα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από τα saddles αυτά; Είμαι περίεργος να μάθω... ???

Οκ φίλτατε Vrass, θα ενημερώσω και μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένεις πολύ γιατί αύριο-μεθαύριο θα της κάνω setup και αλλαγή χορδών. ;)

Χαρίλαε, δεν θέλω να το δω αυτό. Είναι τόσο τρομακτικό ενδεχόμενο που θα πουλήσω την κιθάρα στην πρώτη υποψία ξυλομαχίας εκ μέρους μου... :-X

Thanks σε όλους για τα καλορίζικα, ευχαριστώ επίσης που πριν καιρό με καθοδηγήσατε να πάρω τη συγκεκριμένη...

Αλχημιστά καλόπαιχτη! Είχα κι εγώ μια τέτοια (τη μαύρη) η οποία ήταν και η πρώτη μου τελε. Είναι όντως απίστευτα όργανα σε σχέση με τα λεφτά που στοιχίζουν. Όσο για την ερώτηση του vrass για το πόσο εύκολα περνάνε οι χορδές από τα σελάκια, αν την περάσεις μόνος σου παίξε και κανένα τζόκερ. Εγώ έκανα το εξής: έκοβα μια πολύ λεπτή λωρίδα χαρτιού (να χωράει στο σελάκι απο πάνω) την δίπλωνα σε σχήμα "V" και την έβαζα μέσα στο σελάκι. Από την έξω πλευρά περνούσα τη χορδή πάνω από το V του χαρτιού ώστε να την αγκαλιάσει, και τραβούσα το χαρτί επάνω. Έτσι έβγαινε και η χορδή χωρίς κόπο, με τρόπο!

Πάντα έλεγα ότι έχω ταλέντο στο να προβλέπω τους μπελάδες... Χοχοχοοχοοοο...

Πέρα από την πλάκα πάντως, ειδικά στα μεσαία σελάκια πρέπει να'ναι αρκετά μπελαλίδικο να πετύχεις την τρούπα... :-\

Ψήνομαι να πάρω και εγώ καμια πάντως...  (και να την καφρίσω εννοείται ;D)

Last edited by a moderator:
Τρύπα ναναι κι ότι ναναι Vrass.

Γιαυτό οι Gibson είναι οι καλύτερες κιθάρες του σύμπαντος, επειδή δεν χρειάζονται χαρτάκια, και το μόνο χαρτί που θα χρειαστείς αν πάρεις μια Gibson θα είναι μια ντουζίνα χαρτιά υγείας από τα απαλά του Lidl (για ευαίσθητα οπίσθια) επειδή θα χεστείς από την χαρά σου που θα είσαι ο πανευτυχής κάτοχος μιας Gibson, ενός απίστευτου ηλεκτρικού όργανου φτιαγμένου με μεράκι από μια εταιρεια-θρύλος (βαζελάκια σας περιμένουμε το ΣΚ), τέλος.

Τα λόγια του Κώστα είναι σοφά. Τελλοςςςς....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα