Καλησπέρα, έχω κάποιες κασέτες όχι πάνω από 10 (δεν έχουν κυκλοφορήσει σε cd, παρά μόνο μεμονωμένα τραγούδια σε συλλογές). Ενδεχομένως να το είχα ξαναγράψει και εδώ (μετά από μήνες αποχής από τα διάφορα forums δεν θυμάμαι πού έχω γράψει). Είχα πάρει ένα τύπου ezcap και αναγκαστικά το πήγα πίσω στο κατάστημα και πήρα κάτι άλλο, γιατί έβγαζε θόρυβο η συσκευή κατά την εγγραφή. Δηλαδή και χωρίς κασέτα μέσα, όταν είχα πατημένο το play έβγαζε θόρυβο. Αντίστοιχα και κάποια άλλα άτομα γνωστοί μου που είχαν αγοράσει άλλες μάρκες, αντίστοιχων κασετοφώνων. Κάπου έψαξα ότι αυτός ο θόρυβος λέγεται hum και δεν κατάλαβα ακριβώς, ενδεχομένως με κάτι έξτρα, να διορθωνόταν. Γενικα λόγω προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων, δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ τον προηγούμενο καιρό.
Τις κασέτες που έχω, τις είχα δοκιμάσει παλιά σε κάποιο σπίτι, αλλά δεν αναλαμβάνει κανένας εγγραφή. Δεν ακούγονταν να έχει θέμα ο ήχος. Δηλαδή σε στερεοφωνικό ακούγονταν, όχι σαν cd αλλά ας πούμε αρκετά decent. Σε παλιά δισκοπωλεία που υπάρχουν ακόμα, που έχουν κάνει εγγραφές κάποια άλλα άτομα που έχω γνωρίσει από τα social, ακούγεται πολύ ξερός μπάσος ήχος,σχεδόν μονοφωνικός και όλα καλύπτονται από τύμπανα.
Γενικά αν ήταν κάτι, δεν μπορώ να διαθέσω πολλά χρήματα, αλλά ας πούμε να είναι οκ, δηλαδή να μη βγάζει θόρυβο η συσκευή από μόνη της. Επίσης αν η κασέτα έχει φύσημα, λόγω πολλών παραγόντων, δεν έχω θέμα (αν και από το λίγο που άκουσα στο στερεοφωνικό γνωστού, δεν είχε κάτι). Το θέμα είναι, να μην έχει φύσημα το ίδιο το κασετόφωνο και γενικά αυτό που μερικοί, παλιότερα φόρτωναν όλα τα dolby, είναι πολύ σπαστικό. Το ιδανικό θα ήταν με τις κασέτες να πετύχω τον ήχο που είχε η Μίνος και η Polygram τη δεκαετία του 90 στα cd αλλά αυτό είναι ανέφικτο. Τουλάχιστον αυτό που θέλω, να μην είναι αυτό το παρατεταμένο μπάσο/sub/τύμπανα μπροστά και να χάνεται όλη η λεπτομέρεια.
Τουλάχιστον, ελπίζω τώρα που οι κασέτες γίνονται τάση, να επανακυκλοφορήσουν καινούρια οικονομικά κασετόφωνα που να έχουν έναν απλά decent ήχο.
Στο χωριό μου έχω ένα sony κασετόφωνο με cd player αλλά μάλλον έχει θέμα με κεφαλές και θα θέλει διαδικασία.