Epiphone Futura Series

Dixie

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Flying V specs

Body Material:
Mahogany

Fingerboard Material: Ebony

Stainless steel frets

Fingerboard Radius:
Compound, 10 in. to 14 in. | 254 mm to 355.6 mm

Neck: Slim Taper

Nut Material : Graph Tech

Bridge Pickup: Epiphone ProBucker Ignite

Neck Pickup: Epiphone ProBucker Ignite

Controls: 2 volume, 1 tone with push/pull

Tuning Machines: Grover Rotomatic, locking

Bridge: LockTone Tune-O-Matic

Price: 999 euros

Ωραία όργανα φαίνονται αλλά ότι και να προσφέρει αυτό το brand πάντα θα έχω την αίσθηση ότι ζητάει πολλά. Είναι που εδώ και μισό αιώνα παίζει το ρόλο της budget επιλογής για όποιον θέλει Gibson αλλά δεν βγαίνει... Είναι μια μάρκα που πραγματικά στερείται παντελώς την προσωπικότητα... Ενας δευτερεύον λόγος που δεν γουστάρω τη Gibson είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί την Epiphone... Πολύ δήθεν εταιρεία η Gibson

Αν μπορουσα να αγοράσω την gibson,τα επόμενα μοντέλα της θα είχαν ξύλα απο καφάσια μανάβικου.
Ενώ την epiphone...
...εχετε δεί ποτέ σκηνή απο ιαπωνέζικη ταινία που τραβάει αργά η κάμερα ανοιξιάτικες ανθισμένες αμυγδαλιές?
Κάποια στιγμή θα ζούμαρε και θα με έδειχνε με το ξυλοκοπτικό να τις ρίχνω κάτω.

Last edited:
Αν μου περίσσευε ένα χιλιάρικο, την Flying V θα την αγόραζα τώρα. Απίστευτα specs που δεν περιμέναμε να δούμε (compound radius, stainless steel frets) και απερίγραπτα ωραία χρώματα. Damn…

Ευτυχώς η Gibson τολμά πότε-πότε να εισάγει και λίγη καινοτομία, έστω και μέσω της Epiphone.

Τα χρωματα που εχουν επιλέξει δε μου κάνουν κλικ.Κλασσικό εταιρικό σκεπτικό.
Ε αφού έχουμε εκμοντερνίσει τα specs, ας βάλουμε και χρωματάκια που δε κολλάνε ιδιαίτερα με τα όργανα μας για να δείξουμε οτι είναι μοντέρνα.

Κατά τ'άλλα, καιρός ήταν.

Θα έπρεπε να τις βγάλουν στο 800άρι κατά τη γνώμη μου. Εκεί θα ήταν πολύ δυνατή πρόταση, δίπλα από αντίστοιχες Guild και PRS SE.

Και οι SE εκει παιζουν 900-1100, εκτος απ τις τιμιες Chleo και Ed Sheeran που για καποιο λόγο εχουν τα διπλασια χρήματα !?! σε σχεση με αυτες μια χαρά ειναι οι Epi. Το προβλημα ειναι οτι αν εχεις να διαθέσεις τόσο, κανεις λίγο υπομονή και αγοράζεις μτχ Gibson, οπότε τι Epi, PRS και αηδίες.

Το προβλημα ειναι οτι αν εχεις να διαθέσεις τόσο, κανεις λίγο υπομονή και αγοράζεις μτχ Gibson, οπότε τι Epi, PRS και αηδίες.

Ποιά Gibson Flying V ή Explorer μπορώ να αγοράσω κάτω από 2 χιλιάρικα, και σε τί (ανύπαρκτα) χρώματα και επιλογές? Η Epi στα μισά λεφτά είναι πολύ, μα πολύ πιο ρεαλιστική επιλογή, με killer specs & killer χρώμα. Αν και είπες μεταχειρισμένη, αλλά με πολλά "εάν και όταν και ίσως" βρεις κλπ.

Κάποτε ρώτησα σε ένα τοπικό Gibson dealer γιατί δεν φερνουν και καμιά Flying V ή Explorer, και η αφοπλιστική του απάντηση ήταν γιατί είναι οι κιθάρες που όλοι χαζεύουν και κανείς δεν αγοράζει. Και καλά είμαστε που υπάρχουν οι Epi.

Κάποτε ρώτησα σε ένα τοπικό Gibson dealer γιατί δεν φερνουν και καμιά Flying V ή Explorer, και η αφοπλιστική του απάντηση ήταν γιατί είναι οι κιθάρες που όλοι χαζεύουν και κανείς δεν αγοράζει. Και καλά είμαστε που υπάρχουν οι Epi.

Aυτό ομολογουμένως είναι πολύ on brand, όταν βγήκαν οι πρώτες V οι περισσότερες πουλήθηκαν σε dealers που αγοράζαν 1 κομμάτι ο καθένας όχι με το σκεπτικό πως θα πουληθεί (ποιος θα αγόραζε τέτοιο πράμα το '59) αλλά καθαρά σαν eye candy για την βιτρίνα τους.

η αφοπλιστική του απάντηση ήταν γιατί είναι οι κιθάρες που όλοι χαζεύουν και κανείς δεν αγοράζει.

Ισως γιατι αν βγεις στη σκηνη με flying V και τετοια, και δεν εχεις ταυτοχρονα φατσα με corpse paint και να ουρλιαζεις στιχους για τον Νιαρλαθοτεπ, τοτε παιζει να φας και καμια ντοματα :ROFLMAO:

Ποιά Gibson Flying V ή Explorer μπορώ να αγοράσω κάτω από 2 χιλιάρικα, και σε τί (ανύπαρκτα) χρώματα και επιλογές? Η Epi στα μισά λεφτά είναι πολύ, μα πολύ πιο ρεαλιστική επιλογή, με killer specs & killer χρώμα. Αν και είπες μεταχειρισμένη, αλλά με πολλά "εάν και όταν και ίσως" βρεις κλπ.

Μια μεταχειρισμένη Gibson με 1000-1400 την αγοράζεις, κοιτα πολυς κόσμος δεν αγοραζει 900-1000 πρωτη κιθάρα, οποτε υπάρχει ενα περιθόριο, να μαζεψει,τωρα πως? ε οπως μαζεψε και τα 1000, στα 18 μου μοιραζα φυλλαδια κι εκανα αλλες χαμαλοδουλειές για να αγοράσω την εξπλόρερ καινουρια.
Την απάντηση την εγραψα στον Κωνσταντίνο, για αντιστοιχια με τις Guild και PRS, οπότε το μυαλό μου πήγε σε SG\LP.

H Gibson το εχει ξεφτιλίσει με τις τιμες των Explorer και V.... Δε γνωρίζω γιατι, αλλά μεγάλο κρίμα.

Και οι SE εκει παιζουν 900-1100, εκτος απ τις τιμιες Chleo και Ed Sheeran που για καποιο λόγο εχουν τα διπλασια χρήματα !?! σε σχεση με αυτες μια χαρά ειναι οι Epi. Το προβλημα ειναι οτι αν εχεις να διαθέσεις τόσο, κανεις λίγο υπομονή και αγοράζεις μτχ Gibson, οπότε τι Epi, PRS και αηδίες.
Στον Thomann ξεκινούν από τα 500 και φτάνουν μέχρι τα 2 χιλιάρικα. Οι PRS έχουν και λιγότερο ανταγωνισμό από την Epiphone γιατί είναι πιο διαφοροποιημένες σαν προϊόν. H Εpiphone ρισκάρει παίζοντας πολύ κοντά σε τιμές Edwards.

Έτσι κι αλλιώς για εμένα η πρώτη PRS που πρέπει να έχεις, αν έχεις PRS, είναι η CE24. Είναι το πιο iconic και διαφοροποιημένο μοντέλο που σε μεταφέρει αυτόματα στο Hard Rock των 90s-00s:

Πολύ ωραία η V αν και με χαλάει η string through V-plate γέφυρα (γενικά στις V είμαι υπέρ της 67αρας παρά της 58αρας)

Ισως γιατι αν βγεις στη σκηνη με flying V και τετοια, και δεν εχεις ταυτοχρονα φατσα με corpse paint και να ουρλιαζεις στιχους για τον Νιαρλαθοτεπ, τοτε παιζει να φας και καμια ντοματα :ROFLMAO:

Εντάξει δεν χρειάζεται τόσο ακραίο είδος, με κλασσικό έστω hard rock μια χαρά μπορείς να βρεις στην σκηνή με ένα από τα πιο iconic, εργονομικά (για λάιβ) αλλά και οπτικά θελκτικά όργανα όλων των εποχών (την flying V δηλαδή)

Ναι μωρε, πλακα κανω.

Αλλα μου ηρθε στο μυαλο εικονα σε τιποτα πανηγυρια με κλαρινα, κραΣα, γουρνοπουλες και τετοια, και να παιζεις του ανδρουτσου η μανα χαιρεται με flying V, μιλαμε για ψυχεδελια 🇬🇷 :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back