• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Επιλογή μαγνητών για Epiphone LP Studio

gakias

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπερα....θα ηθελα να ρωτησω.,...ενδιαφερομαι να αγορασω την EPIPHONE LP STUDIO WORN BROWN...Και θα ηθελα να αλλαξω μαγνητεσ βαζωντας καποιους EMG....Ποιους θα μου προτεινατε???

ΑΠΟ ΕΔΦ\Ω ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΟΥ...!!!

1) http://www.thomann.de/gr/search.html?xsid=36c1ccd9cc5d3fb4e1da6282ae17174f&KF=on&gk=gitaeghu&oa=ala&bn=EMG&pr=0a80&wgfid1=7852&wgf7852=&wgfid2=7853&wgf7853=&wgfid3=7854&wgf7854=&wgfid4=7855&wgf7855=&wgfid5=7856&wgf7856=&wgfid6=7857&wgf7857=

ευχαριστω ... :) :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν δεν μας πεις ποιά είδη μουσικής θέλεις να παίξεις και τί εξοπλισμό θα χρησιμοποιήσεις με τη συγκεκριμένη κιθάρα (ενισχυτή, πετάλια κλπ), δύσκολα θα λάβεις κάποια απάντηση φίλε μου.

Αν θες passive μαγνητες,και κατι που να ειναι οικονομικο μπορεις να βαλεις τους EMG HZ,τωρα αν θες να δωσεις κατι παραπανω βαλε το κλασικο σετ EMG 81,85.

Να φανταστω οτι θα παιζεις rock και metal ???

rock-classic rock ...!!! apokleistika....an tora bgazei kai ligo metal...kanena problima...apo enisxiti...exo ena MARSHALL 45 WATT kai petalaki ...8a paro ena BEHRINGER OD-100 OVERDRIVE DISTORTION...!!! :D :D :D

loipon?

παρε το σετακι της Duncan Jb kai Jazz οτι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα,νομιζω καπου στα 120 ευρω απο thomann,για μενα ειναι η καλυτερη επιλογη και σιγουρα καλυτερη απο τους emg.

να σου πω την αληθεια...δεν τους βρισκω στο thomanm τωρα...!!!Δεν ξ :P ::)ερω γιατι αλλα εχω κολλησει σε EMG

Παντως για classic rock ενεργοί emg πολύ δύσκολα, εκτός αν είναι single coil, ή ίσως αν βάλεις το σετ 81wt/89 που σπλιτάρονται σε μονούς, αλλά πάλι καλύτερα να βάλεις κάτι που να ακριβώς γι αυτό που παίζεις.

Ξερω τι παιζω και τι θελω να παιζω....αλλα δεν ξερω τι ειναι καταλληλο για αυτο το ειδος...!!! σας ειπα τι θελω αποκλειστικα...classic rock kai an  βγαζει λιγο μεταλ ακομα καλυτερα...(δεν ειναι ομως στις απαιτησεις μου για τους μαγνητες...) απο κει και περα..γιαυτο ρωταω να μου πειτε ποιους να βαλω...!!οποιοι και να ειναι αυτοι...!!! και ας εχχω κολλησει με τους Emg.. :P :P :P :P :P :P ;D ;D ;Dxaxaxa

XAXAXAX, απλά οι emg και κυριώς οι ενεργοί είναι για μέταλ. Τώρα, οι gibson burstbuckers πρέπει να κάνουν για classic rock αλλά και οι duncans που προτείνουν τα παιδιά πιο πάνω. Ίσως και οι dragon απο prs κάνουν για τη δουλειά. Τσέκαρε επίσης και αυτούς τους bareknuckle

ετσι οπως τα λες δεν υπάρχει κανενας λογος να παρεις EMG.

εγω σου προτεινω απο seymour duncan για bridge τον  custom 5 sh-14 ή alinico 2 pro και για neck alnico 2 pro ή τον 59 sh-1.(απο ελληνικο μαγαζι εχει σχεδον ιδιες τιμες με τομαν,κανε μια αναζητηση και θα βρεις)

Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις μαγνήτες, ακόμα δεν άκουσες την κιθάρα και σκέφτεσαι

να δώσεις 150 ευρώ στα... κουφά? Μια χαρά δυνατούς μαγνήτες θα φοράει η epiphone,

με τα λεφτά που θα έδινες για μαγνήτες και ένα πετάλι παίρνεις μια μικρή και εύχρηστη

πεταλιέρα και βγάζεις πολύ μεγάλη ποικιλία ήχων.

http://www.thomann.de/gr/vox_tonelab_st.htm

http://www.thomann.de/gr/boss_me_25.htm

bihlas87 είπε:
Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις μαγνήτες, ακόμα δεν άκουσες την κιθάρα και σκέφτεσαι

να δώσεις 150 ευρώ στα... κουφά? Μια χαρά δυνατούς μαγνήτες θα φοράει η epiphone,

με τα λεφτά που θα έδινες για μαγνήτες και ένα πετάλι παίρνεις μια μικρή και εύχρηστη

πεταλιέρα και βγάζεις πολύ μεγάλη ποικιλία ήχων.
Εννοείται +1000 και εγω μιλησα αν αλλάξεις οποσδήποτε μαγνητες. καλυτερα πεταλιέρα!!!

bihlas87 είπε:

να δώσεις 150 ευρώ στα... κουφά?
+1000

Αν πάλι θέλεις ντε και καλά να βάλεις EMG, μην πας στο 81/85. Καλύτερα να βάλεις 2 85άρηδες με 18V και είσαι μια χαρά για blues-rock ή πιο Hard Rock καταστάσεις.

Βασικά ο 81 (που κάνει τη ζημιά για τον ήχο που ψάχνεις) ξουρίζει λιγάκι και ενδείκνειτε για πιο βαριές δουλειές (υπέρβαρες θα έλεγα).

Φυσικά πέραν των μαγνητών, ο ήχος σου εξαρτάται και απο τα υπόλοιπα βλ. ενισχυτής, πετάλια, πεταλιέρα κλπ κλπ.

ΠΑΙΔΙΑΑ...ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ....ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΜΑΛΙΣΤΑ...!!!!

θελω καλυτερο ηχο...γιατι σιγουρα μπορει να βγει και καλυτερος απο αυτον..!!! στο κατω κατω...δεν θα τους παρω κατευθειαν...ρωταω απλα...για να δω τι θα κανω σε λιγο καιρο..!!!  :) :)

και απο αυτες τις 2 πεταλιεερες να υποθεσω πως η Vox  ειναι καλυτερη εε?

gakias είπε:
στο κατω κατω...δεν θα τους παρω κατευθειαν
Έτσι μάλιστα, νόμιζα οτι θα τα παραγγείλεις όλα μαζί.

θελω καλυτερο ηχο...γιατι σιγουρα μπορει να βγει και καλυτερος απο αυτον..!!!
Σε τι ενισχυτή την άκουσες και δεν σου άρεσε? Είδικα σε αρκετά γκαζιάρικες καταστάσεις

η κιθάρα παίζει ένα 10 το πολύ 20% ρόλο στον τελικό ήχο. Καλύτερα να δώσεις χρήματα

πρώτα σε ενισχυτή και εφφέ και μετά σε μαγνήτες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back