funky_bassman είπε:
Συγγνώμη για το off topic αλλά γιατί θες οπωσδήποτε δυναμικό? :/
Εγώ ποτέ δεν κατάφερα να κάνω καλή δουλειά με τα δυναμικά... Ίσως επειδή έχω έλλειψη γνώσεων αλλά από όταν πήρα το πυκνωτικό (ένα behringer της πλάκας έτσι?) μου έκανε εύκολη τη ζωή... :-X
Σόρρυ αν παρεμβαίνω στην απόφασή σου...
Μην ζητάς συγνώμη δεν παρεμβαίνεις στην απόφασή μου,κουβέντα κάνουμε..Ετσι και αλλιώς το μεγάλο μου πρόβλημα όσο αφορά το θέμα μικρόφωνο είναι η φωνή μου :-X
Εχω καταλήξει σε δυναμικό για τους εξής λόγους :
Ο χώρος που βρίσκομαι δεν είναι στεγανός όσο αφορά τους θορύβους.
Κάποιες φορές,σπάνια μεν αλλά υπάρχουν αυτες οι "κάποιες φορές" μπορεί να υπαρχει στην ηχογράφηση και άλλο άτομο που να παίζει και κάποιο άλλο όργανο, και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις το πυκνωτικό θα συλλαμβάνει ηχους που ισως να μην θέλω να περνάνε στο κανάλι της φωνής.
Ενας άλλος λόγος είναι οτι ενα πυκνωτικό μικρόφωνο είναι ενα ευαίσθητο μικρόφωνο και θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, αν είχα κάποιο χώρο έστο και μικρό σαν στουντιάκι που τα πάντα να είναι στην θέση και η χρήση του χώρου θα ηταν μόνο για μουσική χωρίς να μπαινουν και άλλα άτομα οπως και αντικείμενα τότε θα πήγαινα ισως σε πυκνωτικό.
Επίσης επειδή την έχω πατήσει κάποιες φορές με τα entry level φτηνά πράγματα προτιμώ να πάρω ενα καλό δυναμικό παρά ενα φτηνό πυκνωτικό.Την Behringer να σου πω την αλήθεια δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση (εχω τρεις συσκευές της) και στο θέμα πυκνωτικό είναι λίγο μονόδρομος όσο αφορά το κόστος αγοράς της.Αν θυμάμαι καλά το B1 πρεπει να εχει περίπου 90€
Τέλος η αλήθεια είναι οτι ασχολούμαι πολύ περιστασιακά με τα φωνητικά οπότε ενα πυκνωτικό λίγο αξιοπρεπή οπου θα το αποκτήσω με κόστος στο πορτοφόλι τουλάχιστον στα 200€ θα παει χαμένο.
Απο την άλλη επειδή εχω μιλήσει με δυο ηχολήπτες μου είπαν σε κάποια φάση και οι δυο το ιδιο πράγμα,οτι : Βάση του εξοπλισμού που εχω και την χρήση που θέλω να κάνω οτι μικρόφωνο της κατηγορίας SM58,D5,M1 δεν ενδεικνύεται και οτι πιο ώριμο θα ήταν να κάνω την δουλειά μου με ενα μικρόφωνο φτηνό,ως τα 40€ !