- Πόντοι
- 438
Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους που λένε και οι μορφωμένοι πάντως, καλό θα ήταν να έλεγες ποιες σου άρεσαν και ποιες όχι από αυτές που δοκίμασες, εξηγώντας και τους λόγους.
Πολύ σημαντικό επίσης στις ακουστικές είναι (εκτός του ήχου) το πώς σου κάθεται στα χέρια, πώς είναι το μπράτσο, κλπ, γιατί δεν είναι εύκολα αναστρέψιμα όπως σε κάποιες ηλεκτρικές.
Απο τις όχι κακές που έχω δοκιμάσει αλλά απέρριψα μετά από την επαφή μου με τις takamine ήταν μια ηλεκτροακουστική κορεατική Breedlove Cascade OM/CRe η οποία ναι μεν είχε αρκετά συμπαθητική αίσθηση στα χέρια και ήταν έργο τέχνης εμφανισιακά αλλα
μου φάνηκε κάπως σκληρή και εκεί σκέφτηκα το μη αναστρέψιμος (κουβαλούσε σχεδόν 15ετια στη πλάτη της).
Μετα στάθηκα λιγάκι σε μια εξίσου κορεατική ακουστική Cort earth 900 parlor πολύ όμορφη, φανταστικά σκαστό ήχο αλλά πολυ περιορισμένο ηχοχρωματικο φάσμα στα αυτιά μου (θεώρησα λόγω του μικρού σκάφους της, ίσως πάλι και όχι).
Τέλος μια ακουστική Αμερικανικη Guild JF4 NT jumbo η οποία είχε ενα ας πούμε συμπαθητικό πιάσιμο αλλά λόγω του όχι τόσο jumbo ήχου της έφυγε χωρίς δεύτερη σκέψη από τη λίστα όταν εμφανίστηκαν οι takamine.
Και από μια συλλεκτική Ovation 1985 πέρασα με πολύ ωραία ταστιερα αλλά εντάξει, πλαστικιά κιθάρα δε παίρνω που να με πλερώνεις.