Επαναλήψεις θεμάτων νο.2

vthomas

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ή απλά βαριέται να ψάξει τα σχετικά χιλιοδιαβασμένα και χιλιοειπωμένα threads..! ;)

αυτό το σε ύφος παρατήρησης "ψάξε και λίγο, το θέμα έχει ξανασυζητηθεί" πρέπει να μετριαστεί λίγο

αν ψάξω για alder, basswood για παράδειγμα θα βρω αναφορές   στα δύο αυτά ξύλα, ΟΧΙ ΟΜΩΣ απαραίτητα και αυτό που θέλω, δηλαδή συγκριτικό

το ίδιο αν ψάξω για "ξύλα κιθάρας", θα βρω π.χ. κάποιον να ρωτάει "τι ξύλα θες να έχει η κιθάρα που ψάχνεις;" το οποίο προφανώς δεν βοηθάει

κι αν θέλω να βρω review για έναν ενισχυτή ΑΒΓ, μπορεί να βρω τόπικ όπου κάποιος λέει "το κλιπάκι το έγραψα με τον ενισχυτή ΑΒΓ", που και πάλι δεν με βοηθάει καθόλου

το ότι ένα θέμα έχει ξανασυζητηθεί, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ και πως είναι και εύκολο να βρεθεί με αναζήτηση  ;)

δεν ξερεις τι κακο κανει στην βαση του forum να εχει τεραστιο αριθμο θεματων γιαυτο το λες . μπορεις πολυ απλα να κανεις search και αντι να ανοιξεις θεμα να γραψεις σε αυτο που ταιριαζει , ειδικα αμα μιλαμε για τα ξυλα κιθαρας.

στειλε ΤΩΡΑ το ονομα σου και τη μουσικη που σου αρεσει στο 1184/4 με τον κωδικο

ΝΟΙΖ και θα λαβεις sms με τον τυπο και τα specs της κιθαρας που σου ταιριαζει! ;D

πχ : ΝΟΙΖ ΜΑΡΙΟ ROCK    send ... 1184/4

[move]χρεωση 2,4e ανα SMS[/move]

;) ;D

αυτό ακριβώς έγραψα αλλά δεν το 'πιασες: το ότι θα ψάξεις ΔΕΝ σημαίνει και ότι θα βρεις αυτο που ΘΕΛΕΙΣ

πες μου όμως, τι ακριβώς κακό κάνει στη βάση του φόρουμ; πεστο και με τεχνικούς όρους, τυχαίνει να έχω ειδίκευση σε βάσεις δεδομένων...

Βγαίνετε οφτόπικ, το θέμα διασπάται και πηγαίνει στο About Noiz (όπου υπάρχει και ανάλογο παλαιότερο θέμα).

Eιναι λογικο να προτεινει κανεις να δει καποιος ενα παλαιοτερο θεμα. Το θεμα ειναι να μην του την λει και μετα παει λεγοντας.

Αλλωστε δεν μπορουμε να παραθετουμε θεματα που εχουν γραφτει πριν 2, 3 χρονια ολο και κατι θα εχει αλλξει..

gdevelek είπε:
αυτό το σε ύφος παρατήρησης "ψάξε και λίγο, το θέμα έχει ξανασυζητηθεί" πρέπει να μετριαστεί λίγο
Παίρνω σαν έναυσμα το παραπάνω ποστ να παραθέσω μερικές προσωπικές εμπειρίες απ'το Νοιζ (δηλ. δεν κάνω κριτική στην άποψη):

1) Πολλές φορές εισπράττω κάτι γραμμένο σαν να μου απευθύνεται σε αυστηρό τόνο, ενώ ο γραφών δεν είχε τέτοια πρόθεση.

2) Όταν δεν γνωρίζεις κάτι και ψάχνεις να βρεις την απάντηση μέσα από τα ποστ ενός θρεντ, ζαλίζεσαι και ξοδεύεις χρόνο. Ειδικά όταν ενα θρεντ 10 σελίδων περιέχει και πολύ χαβαλέ. Με τα πρώτα 3-4 θρεντ γελάς, μετά απλά δυσκολεύει.

3) Αρχικά είχα την υπομονή να βλέπω τα παρόμοια θέματα και να επαναλαμβάνομαι. Τώρα λιγότερο, εξαιτίας και του περιορισμένου χρόνου που διαθέτω λόγω δουλειάς. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανυπομονησία κάποιου να αφομοιώσει πολύ υλικό σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δημιουργεί more often than not μια διάθεση "αντιπαράθεσης".

Όσο θα υπάρχουν καινούριοι στο παιχνίδι (δηλαδή πάντα), θα υπάρχουν και επαναλήψεις. Στο χέρι όλων μας είναι να αποφεύγουμε(όσο μπορούμε) τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, να εξασκούμε μεγαλύτερη υπομονή και να μην βιαζόμαστε να εκλάβουμε κάτι ως γραμμένο με αρνητική διάθεση. Την έχω πατήσει αρκετές φορές και είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι έχουν παθει το ίδιο.

Απ΄την αλλη ομως όταν βλέπεις κατά μέσο όρο 10 νεα θέματα την ημέρα για πόσους μήνες πάνω σε παρόμοια θέματα, ε, μάλλον και οι νέοι που μπαίνουν έχουν ενα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Οι περισσότεροι εδώ πάντως έχουν δείξει οτι είχαν το στοιχειώδες decency να διαβάσουν λίγο για τα που και πως του forum πριν ρωτήσουν κάτι  ;)

Με κάλυψε πλήρως ο ανωτέρω 7ος υιος του 7ου υιου...

Αυτός ήταν και ο σκοπός του αρχικού μου ποστ.

Καλή η ανυπομονησία των νέων posters, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ευγενικό να μπαίνεις πρώτη φορά σε ένα φόρουμ και να "απαιτείς" αμέσως "άντρα θέλω, τώρα τονε θέλω"... Καλό είναι οι νεοεισελθόντες να κάτσουν λιγάκι να διαβάσουν, να ψαχτούν, να μελετήσουν, να δουν το φόρουμ με τι κανόνες λειτουργεί, ποιά η δομή του..να μην πηγαίνουν αμέσως για την "μασημένη τροφή".

Είπαμε, έχει καταντήσει ήδη η ζωή μας "fast food", ας μην είναι έτσι και η ιντερνετική μας επικοινωνία (που τουλάχιστον έχουμε εδώ το δικαίωμα επιλογής).

gdevelek είπε:

το ότι ένα θέμα έχει ξανασυζητηθεί, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ και πως είναι και εύκολο να βρεθεί με αναζήτηση  ;)
συμφωνώ και επαυξάνω, τις μισές φορές που γίνεται μία ερώτηση, η συνήθης απάντηση είναι "ψάξε βρες το"....λες και οι ερωτήσεις δεν έχουν σχέση με το φόρουμ ή θα μας πέσει δύσκολο να πούμε την άποψή μας πάνω σε κάποιο θέμα που γνωρίζουμε καλά, έστω κι να το έχουμε ξανασυζητήσει

Το πιο ευκολο ειναι να απανταει καποιος οτι "εχει ξανασυζητηθει εδω... (link)".

Τωρα μερικες φορες εμφανιζεται και καποιος που ισχυριζεται οτι εχει φαει ολο το ιντερνετ και η απαντηση σε αυτο που ψαχνει εμφανιζεται πρωτη πανω πανω με μονολεκτικο search... εκει καλο θα τους κανει να μαθουν οντως να ψαχνουν 10 δευτερολεπτα, μπορει να μαθουν και τιποτα ;D.

Και ειναι και αυτοι που ρωτανε κατι συνηθως "περιεργο" στο πρωτο τους post και μετα απο 5 λεπτα κλαιγονται και χτυπιουνται οτι κανεις εδω μεσα δεν τους βοηθαει:

Posted at 03:47

- Ρε μαγκιτες γεια, ειμαι καινουριος, γιατι ενω βαζω την κιθαρα σε Cb και παιζω Pantera ακουγομαι στραβα? Πουλαει ενας φιλος μου και κατι DiMarzio, ειναι καλυτεροι απο Seymour Duncan?

Posted at 03:51

- Καλα ρε παιδια κανεις δε βοηθαει?????????????????????????????????????????????? Ελεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν ειναι πραγματικο περιστατικο το συγκεκριμενο, αναπαριστα ομως κατι που βλεπουμε αρκετες φορες!

Παρακαλώ τους μοντς, η παραπάνω παράθεση να γράφει όπου "καινούριος" -> "κανιμοθριος".

Πάντως σε ένα άλλο φόρουμ που είχα γραφτεί κάποτε δεν επιτρεπόταν να ανοίξεις θέμα (ή να ποστάρεις γενικότερα, δεν θυμάμαι) πριν περάσουν 3 μέρες από την εγγραφή σου, παρά μόνο σε μία συγκεκριμένη ενότητα που ήταν για να συστηθείς. Η αιτιολογία ήταν "για να διαβάσεις λίγο πριν γράψεις".

hitman είπε:
δεν επιτρεπόταν να ανοίξεις θέμα (ή να ποστάρεις γενικότερα, δεν θυμάμαι) πριν περάσουν 3 μέρες από την εγγραφή σου, παρά μόνο σε μία συγκεκριμένη ενότητα που ήταν για να συστηθείς. Η αιτιολογία ήταν "για να διαβάσεις λίγο πριν γράψεις".
I%20agree.jpg

Pointy είπε:
Το πιο ευκολο ειναι να απανταει καποιος οτι "εχει ξανασυζητηθει εδω... (link)".
Γι'αυτό έβαλε και ο yameth να βγαίνουν και τα σχετικά θέματα από κάτω από κάθε νεο τόπικ.

Σίγουρα ειναι σπαστικες οι επαναλαμβανόμενες ερωτησεις στα ιδια και τα ιδια αλλα ποιο το νοημα του φορουμ? κουβεντα να γινεται ,ετσι δεν είναι? Αλλιώς στηνουμε ενα site με λημενες ενοτητες για ολα τα προβληματα και τελειωνει η φαση .Βεβαια δεν λεω υπαρχουν και θεματα που ειναι εντελως στο αερα (πχ εχω μια κιθαρα τι πεταλι να παρω για μεταλ ?)και γι αυτο οι απαντησεις που παιρνουν ειναι ,κοιτα κατω τα σχετικα θεματα,στην καλύτερή των περιπτωσεων  ή απλα δεν παιρνουν ποτε απαντηση . ;D

Παντως και εμενα μου την εχουν πει κανα 2 φορες αλλα πραγματικα οταν η απαντηση μου βρισκεται στα σχετικα θεματα και πρεπει να διαβασω καμια 20 αρια σελιδες τοτε  φυσικα και θα ανοιξω νεο θεμα.Ο χρονος ειναι χρημα κι εγω δεν εχω χρημα αρα και χρονο !!! ;D ;D Αυτο που εχω παρατηρήσει ειναι οτι γενικα ολοι ασχολούνται οταν η ερωτηση ειναι σωστα διατυπωμένη και ας εχει ξανα-συζητηθεί εκατο φορες το θεμα.Απλα οταν το ποσταρει καποιος γνωστος γραφεις και καμια δεκαρια πραγματα παραπανω.

mick77 είπε:
Ο χρονος ειναι χρημα κι εγω δεν εχω χρημα αρα και χρονο !!! ;D ;D
Βέβαια καταλαβαίνεις ότι αν ισχύει αυτό για σένα μια φορά ισχύει πολλαπλασιασμένο γι'αυτούς που θα πρέπει να σου απαντήσουν... ;)

mscmkr είπε:
Βέβαια καταλαβαίνεις ότι αν ισχύει αυτό για σένα μια φορά ισχύει πολλαπλασιασμένο γι'αυτούς που θα πρέπει να σου απαντήσουν... ;)
Ο δε χρονος αυτων, επειδη ακριβως ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ που οι αλλοι ακομα ρωτανε μπορει να ειναι και ακριβοτερος (αφου αποδεδειγμενα εχουν ενα εφοδιο παραπανω).

Οι πιθανοτητες για να μαζεψουν τις οποιες γνωσεις εχουν (που ο αλλος δεν εχει, γιαυτο και ρωταει) ειναι να εγινε σε ενα βαθος χρονου. Αρα να ειναι μεγαλυτεροι. Αρα ο χρονος τους λιγοτερος και πολυτιμοτερος. Με οικογενειες, δανεια, παιδια, δουλειες, αρθριτικα, παρκινσον....

Και τον εχουν ηδη δωσει μια δυο τρεις δεκαπεντε φορες για να το ξαναματαπαντησουν σε διαφορες χρονικες στιγμες στο παρελθον.

Και καθε φορα ρισκαρουν να γελοιοποιηθουν αν η απαντηση τους ειναι "λαθος", να διορθωθουν, να τσακωθουν, να τους κοροιδεψουν, να πιαστουν ανενημερωτοι, να παρεξηγηθουν...

Και καλουνται να το ξανακανουν και τωρα γιατι ο αλλος βαριεται να διαβασει/ψαξει λιγο συστηματικα.

Και δεν ειναι και δικο τους το προβλημα που ζητα λυση κιολας αλλα του αλλου που ρωταει και δεν ψαχνει.

Και εχουν φτασει και να κρινονται για το ποσο γρηγορα αποκριθηκαν, για το αν μιλησαν οσο ευγενικα θα αρεσε στον εχοντα την απορια, αν απαντησαν οπως θα ηθελε να του απαντησουν (με ενα σεντονι πληροφοριες φρεσκογραμμενες) η του ειπαν οτι στο κατω μερος της σελιδας εχει την απαντηση και να πατησει το λινκ κλπ κλπ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back