Ενότητα Μπάσου

gdevelek είπε:
Ένα ξεχωριστό φόρουμ θα μπούσταρε τη συμμετοχή των μπασιστών, θα ήταν ο δικός τους χώρος, με τα δικά τους sticky μηνύματα
Άσε που δεν θα ενοχλούσαν και τα άλλα thread με τις σαχλαμάρες τους.....

Μπασίστες......... πφφφφφ....... θέλουν και δικό τους μέρος..... στη Σπιναλόγκα να πάτε ρε......

Παρεμπιπτόντως, στις διακοπές τέλειωσα το My Bass and other animals του Guy Pratt και το Riding Shotgun του Gerry McAvoy. Αμφότερα ενδιαφέροντα, με προτίμηση (όχι μουσική βέβαια) στο πρώτο.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Βέβαια καλό θα ήταν η κατηγορία «κιθαρο-μπασό-ενισχυτές» να γινόταν τρεις ξεχωριστές, για να μην είναι το χάος που βλέπουμε σήμερα.  
Σ' αυτό διαφωνώ, οι ενισχυτές μπάσου ας συζητιούνται στην ενότητα μπάσου και οι της κιθάρας στην ενότητα της κιθάρας. Αδελφάκια είναι το κάθε όργανο με τον ενισχυτή του, και η οικογένεια είναι ο πυρήνας της κοινωνίας.  ::)

gdevelek είπε:
Σ' αυτό διαφωνώ, οι ενισχυτές μπάσου ας συζητιούνται στην ενότητα μπάσου και οι της κιθάρας στην ενότητα της κιθάρας. Αδελφάκια είναι το κάθε όργανο με τον ενισχυτή του, και η οικογένεια είναι ο πυρήνας της κοινωνίας.  ::)
Έστω και έτσι. Αλλά καλό θα ήταν να αποσυμφορηθεί η (τόσο πηγμένη) κατηγορία.

Βέβαια κατ εμέ, το ιδανικό θα ήταν, αν υπήρχε κατηγορία ενισχυτές, να σπάει σε άλλες δύο- ξεχωριστά για κιθάρα και μπάσο.

ΥΓ: (Απαντώ σε εμένα  ;D) Τι μας λες ρε μάστορα... Σε λίγο θα μας ζητήσεις διαφορετικές κατηγορίες για Fender- με υποκατηγορίες Jazz/ Precision, Musicman (αναλόγως) κλπ. Τι το πέρασες; Talk Bass;  ;D ;D ;D 

Καλημέρα παιδιά..Μάλλον δεν έγινε κατανοήτος,έχετε και δικιό μεταξύ μας ;DΑυτό που προσπάθησα να σας πώ είναι ότι εδώ μέσα δεν είμαστε όλοι καθαρά μπασίστες με σπουδές και ενασχόληση κλπ κλπ στο σπόρ.Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το όργανο και την μουσική είναι τελείως διαφορετικός απο την κιθάρα πλήκτρα ακόμη και κόντραμπάσο.Και μέτα μπαίνουν και τα Στύλ.Αλλό πράμα το rock μπάσο αλλό το bebop μπάσο αλλό το funk-RnB-Soul μπάσο...Όλα αυτά χρειάζονται ειδικές γνώσεις που δεν έχουμε όλοι σε ένα forum,χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανένα.Εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας ενώτητας για το μπάσο αλλά θα υπάρξουν σίγουρα θέματα μεταξύ των αντιλήψεων...Πράγμα καλό

warwickplayer είπε:
Αυτό που προσπάθησα να σας πώ είναι ότι εδώ μέσα δεν είμαστε όλοι καθαρά μπασίστες με σπουδές και ενασχόληση κλπ κλπ στο σπόρ.Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το όργανο και την μουσική είναι τελείως διαφορετικός απο την κιθάρα πλήκτρα ακόμη και κόντραμπάσο.Και μέτα μπαίνουν και τα Στύλ.Αλλό πράμα το rock μπάσο αλλό το bebop μπάσο αλλό το funk-RnB-Soul μπάσο...Όλα αυτά χρειάζονται ειδικές γνώσεις που δεν έχουμε όλοι σε ένα forum,χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανένα.Εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας ενώτητας για το μπάσο αλλά θα υπάρξουν σίγουρα θέματα μεταξύ των αντιλήψεων...Πράγμα καλό
..... μάλλον και εσυ απόξω θα μείνεις

lgbesios είπε:
..... μάλλον και εσυ απόξω θα μείνεις
;D ;D ;D

Αν έχουμε εκλογές για δεκαπενταμελές εγώ σε στηρίζω για πρόεδρο!!!

warwickplayer είπε:
;D ;D ;D

Αν έχουμε εκλογές για δεκαπενταμελές εγώ σε στηρίζω για πρόεδρο!!!
Εχω precision  να μπω ταμίας  ;)

Όσο για τα παραπάνω που λες ,τι σημασία έχει  αν ξέρεις  1500 πράγματα περισσότερα για το μπάσο απο μένα  ή εγω  είμαι  καλύτερος  απο σένα  στο bebop

Δώσε  τις γνώσεις σου να σου  δώσω τις δίκες μου (μπούρδες  - καμιά μπίρα σε κερνάω)

Να μαστε κάλα και να χαβαλεδιάζουμε  ή μήπως  δεν έχει αυτή την έννοια το forum;

Εντελώς  φιλικά  και οι μπίρες ισχύουν .

lgbesios είπε:
Όσο για τα παραπάνω που λες ,τι σημασία έχει   αν ξέρεις  1500 πράγματα περισσότερα για το μπάσο απο μένα  ή εγω  είμαι  καλύτερος  απο σένα  στο bebop
Ρε παιδιά δεν είναι θέμα γνώσεων ή καλύτερου-χειρότερου..Είναι θέμα συνεννόησης...Σε ένα forum θα υπάρξουν από super-επαγγελματίες μέχρι και δεκαεφτάχρονα που επειδή η μπάντα δεν έχει μπάσο αλλάξαν από κιθάρα σε μπάσο...Θα υπάρχει ένα θέμα γιατί το ηλεκτρικό μπάσο έχει άλλη φιλοσοφία παιξίματος τοποθέτησης συμπεριφοράς κλπ.Ποσό μάλλον αν αρχίσουμε και μιλάμε για στυλ αρμονίες κλπ κλπ κλπ...Φυσικά στην τελική αν υπάρχει καλή θέληση όλοι κερδισμένοι βγαίνουμε όποτε όλα καλά...

Επιμένω... Το φόρουμ καλείται να απαντήσει ΚΥΡΙΩΣ στις ερωτήσεις του στυλ "τι μπάσο να αγοράσω για αυτό το είδος", "τι μαγνήτες να βάλω για αυτό το είδος", "τι ενισχυτή", "πως σετάρω το όργανο", "τι γέφυρα" κλπ... Όχι στο "πως παίζεται αυτό το είδος"... Καλό είναι να υπάρχει κι αυτή η συζήτηση αλλά δεν είναι το κύριο μέλημα νομίζω του φόρουμ...  ;)

funky_bassman είπε:
Επιμένω... Το φόρουμ καλείται να απαντήσει ΚΥΡΙΩΣ στις ερωτήσεις του στυλ "τι μπάσο να αγοράσω για αυτό το είδος", "τι μαγνήτες να βάλω για αυτό το είδος", "τι ενισχυτή", "πως σετάρω το όργανο", "τι γέφυρα" κλπ... Όχι στο "πως παίζεται αυτό το είδος"... Καλό είναι να υπάρχει κι αυτή η συζήτηση αλλά δεν είναι το κύριο μέλημα νομίζω του φόρουμ...  ;)
Σε γενικές γραμμές έτσι τα πράγματα. Η πλειοψηφία των θεμάτων αφορά αγορά και τεχνικά ζητήματα. Βέβαια και αυτά που λέει ο Warwick καλό θα ήταν να υπάρχουν.

Τες πάντων, ελπίζω σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση του forum ο Her Admin να θυμιθεί και τους μπασίστες  ;D

ΥΓ: Τι... ibanez και Spector;  ;D ;D ;D  Να βρούμε κάναν υπέργηρο, με κάνα 60ς κούτσουρο 7ενδερ για να προεδρεύσει  ;D ;D ;D ;D 

Ακόμη κι αν ήταν πολλά τα θέματα μπάσου (που είναι ελάχιστα), και πάλι ένα section αποκλειστικά για αυτά θα προκαλούσε μόνο κατακερματισμό στις θεματικές ενότητες του Νόιζ και θα χαλούσε την εικόνα ομοιογένειας και καλής αναγνωσιμότητας, κάτι που ευτυχώς το Νόιζ έχει διατηρήσει σαν φόρουμ, σε αντίθεση με άλλα γνωστά.

bloody_sunday είπε:
Ακόμη κι αν ήταν πολλά τα θέματα μπάσου (που είναι ελάχιστα), και πάλι ένα section αποκλειστικά για αυτά θα προκαλούσε μόνο κατακερματισμό στις θεματικές ενότητες του Νόιζ και θα χαλούσε την εικόνα ομοιογένειας, κάτι που ευτυχώς το Νόιζ έχει διατηρήσει σαν φόρουμ, σε αντίθεση με άλλα γνωστά.
Διαφωνώ σε αυτό... Αυτό είναι κάλιστα ένα επιχείρημα για να υπάρχουν μόνο 2 πίνακες:

"Guitar,Bass, Amp" και "Λοιπά όργανα"... Η ομοιογένεια με την αρχειοθέτηση δεν είναι έννοιες συγκρουόμενες...

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε πάνω σε αυτό. Οι ενότητες, όπως είναι τώρα, kate me είναι ιδανικές σε βαθμό διαίρεσης.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
bloody_sunday είπε:
και θα χαλούσε την εικόνα ομοιογένειας και καλής αναγνωσιμότητας, κάτι που ευτυχώς το Νόιζ έχει διατηρήσει σαν φόρουμ, σε αντίθεση με άλλα γνωστά.
Πώς ακριβώς εξυπηρετείται η "καλη αναγνωσιμότητα", όταν ο  μπασίστας μπαίνει στο φόρουμ να δει τι έχει γραφτεί τις τελευταίες Ν ημέρες, και πρέπει να "ξετρυπώσει" τα 5 νήματα που αφορούν σε μπάσο μεταξύ των 50 συνολικών στην ενιαία ενότητα;

bloody_sunday είπε:
Ακόμη κι αν ήταν πολλά τα θέματα μπάσου (που είναι ελάχιστα),
καλά σας λέει...πώς το θέλετε το section? Ροζάκι, με βούλες?.... ;D ;D

@gdvl: Κάνει ότι και οι υπόλοιποι που δεν έχουν αποκλειστικά δική τους ενότητα, όπως οι ακουστικοί κιθαρίστες, οι τζαζίστες, οι τραγουδιστές, αυτοί που ενδιαφέρονται για τεχνική κιθάρας, για DJing κλπ. Αλλά τεσπα, δεν θα έβλαπτε κιόλας... ιτς νοτ μάι κωλ.

Για μένα, που ασχολούμαι με την κιθάρα, ένας τέτοιος διαχωρισμός, πιθανότατα, θα με απέκοπτε από οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με το μπάσο.

Τώρα, διαβάζω που και που κάποια από τα θέματα των 4χορδων και ψιλομαθαίνω 2-3 πραγματάκια (για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους).

Στην αντίθετη περίπτωση, πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα σταματούσα να μπαίνω σε αυτην την διαδικασία.

υγ1 Η προφανής απάντηση είναι ότι δεν είμαι μπασίστας, οπότε και η γνώμη μου είναι ήσσονος σημασίας (αν και βλέπω το φόρουμ ως όλον και όχι πχ για κρουστούς μόνο  ;) )

υγ2 Τα παραπάνω τα αναφέρω βάσει του γεγονότος ότι, ρεαλιστικά, η πλειονότητα των θεμάτων αφορά την κιθάρα (και τα εφέ/ενισχυτές της)

bloody_sunday είπε:
@gdvl: Κάνει ότι και οι υπόλοιποι που δεν έχουν αποκλειστικά δική τους ενότητα, όπως οι ακουστικοί κιθαρίστες, οι τζαζίστες, οι τραγουδιστές, αυτοί που ενδιαφέρονται για τεχνική κιθάρας, για DJing κλπ. Αλλά τεσπα, δεν θα έβλαπτε κιόλας... ιτς νοτ μάι κωλ.
+1

Trending...

Νέα θέματα

Back