Ενότητα Μπάσου

Εχω την αισθηση οτι κατηγορια μονο για μπασο θα μοιαζει καπως ετσι:

tumbleweed.jpg

Δε μου εχει φανει οτι ανοιγουμε τοσα μπασοθεματα που να δημιουργειται προβλημα χρηστικοτητας στο Guitars, Bass & Amps ειτε για τους μεν ειτε για τους δε.

Στα θεματα εξοπλισμου (που για να μην κοροιδευομαστε ειναι το βασικο αντικειμενο συζητησης των περισσοτερων απο εμας) ηλεκτρικη κιθαρα και ηλεκτρικο μπασο ειναι αρκετα κοντα ωστε να μπορουν να συζητηθουν στην ιδια ενοτητα. Π.χ. μια συμβουλη του Superfunk για το setup μπορει να ειναι εξισου χρησιμη σε κιθαριστες και μπασιστες και αρα βρισκω ατοπο οι δευτεροι να βρισκομαστε σε καποιου τυπου θερμοκηπιο.

+1 για τη δημιουργία ξεχωριστής υποενότητας...

μπορεί να μοιάζουν αλλά τελικά είναι δύο ξεχωριστά όργανα με διαφορετικούς εξοπλισμούς....

mustafank είπε:
  Για μένα, που ασχολούμαι με την κιθάρα, ένας τέτοιος διαχωρισμός, πιθανότατα, θα με απέκοπτε από οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με το μπάσο.
και τώρα είσαι αποκομμένος είσαι από τα ντραμς και τα συνθ αλλά αν νιώσεις την ανάγκη μπορείς να μπεις στην αντίστοιχη κατηγορία του φόρουμ :P

Οταν εψαχνα πληροφοριες για μπασο βρηκα κουραστικη την αναζητηση μεσα σε τοσα κιθαριστικα θεματα, γραφτηκα στο TalkBass.

Oταν αποφασισα να αγορασω μπασο αντιμετωπισα την ιδια κατασταση στις αγγελιες. Τελικα αγορασα απο ενα μελος του TalkBass. Εννοειται οτι μεγαλο ρολο επαιξε και o τεραστιος αριθμος αγγελιων που ειναι αδυνατον να εχει ενα ελληνικο site.

Και στο TGP που ειναι κιθαριστικο forum κατηγορια μπασου υπαρχει, και ας μην εχει τον αριθμο θεματων που εχουν οι αντιστοιχες της κιθαρας. Μια κατηγορια για ολων των ειδων μπασα, ενισχυτες & fx για μπασα δεν ειναι υπερβολη. Ευκολια για τα μελη ειναι. Οποιος θελει να την επισκεφθει κλικαρει και μπαινει.

Κύριοι... ας μην απεραντολογούμε. Η κατηγορία «μπάσο» δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μια επικεφαλίδα.

Ούτε θα αποκοπούμε, ούτε θα εξοστρακιστούμε στο πυρ το εξώτερο.

Τα θέματα θα τρέχουν στην αριστερή μπάρα και θα είναι ορατά απ' όλους- και ανοιχτά για όλους για να συμμετέχουν- ως είθισται στο Noiz.

Το θετικό σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι η «ευκολία» κάποιος να ανατρέχει στην κατηγορία για να αναζητήσει ένα αμιγώς μπασιστικό θέμα αντί να ψάχνει στην γνωστή... απέραντη κατηγορία.

Thats it and thats all.

ΥΓ: και φυσικά ας μην λογαριάσουμε χωρίς τον ξενοδόχο (Yameth) γιατί προς ώρας δεν έδειξε να ενστερνίζεται τις ανησυχίες μας.        

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ΥΓ: και φυσικά ας μην λογαριάσουμε χωρίς τον ξενοδόχο (Yameth) γιατί προς ώρας δεν έδειξε να ενστερνίζεται τις ανησυχίες μας.        
Σκοτούρα του του εξάχορδου.

Οταν εψαχνα πληροφοριες για μπασο βρηκα κουραστικη την αναζητηση μεσα σε τοσα κιθαριστικα θεματα, γραφτηκα στο TalkBass.

Oταν αποφασισα να αγορασω μπασο αντιμετωπισα την ιδια κατασταση στις αγγελιες. Τελικα αγορασα απο ενα μελος του TalkBass. Εννοειται οτι μεγαλο ρολο επαιξε και o τεραστιος αριθμος αγγελιων που ειναι αδυνατον να εχει ενα ελληνικο site.

Και στο TGP που ειναι κιθαριστικο forum κατηγορια μπασου υπαρχει, και ας μην εχει τον αριθμο θεματων που εχουν οι αντιστοιχες της κιθαρας. Μια κατηγορια για ολων των ειδων μπασα, ενισχυτες & fx για μπασα δεν ειναι υπερβολη. Ευκολια για τα μελη ειναι. Οποιος θελει να την επισκεφθει κλικαρει και μπαινει.
Τώρα σοβαρά συγκρίνεις fora της μεγαλύτερης αγοράς μουσικών οργάνων του κόσμου με ένα μουσικό forum της Ελλάδας; Ακόμα και τα basschat ή το musiker board ή το bassmarkt (για αγγελίες) να δεις, δεν έχουν καμία σχέση με Ελλάδα και λογικό.

Όσο για το ξεχωριστό κομμάτι δεν μπορώ να πω ότι με πολυνοιάζει. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είμαι μέσα.

Εξάλλου 5-6 μπασίστες είναι όλοι κι όλοι που ασχολούνται τακτικά με το φόρουμ και ανοίγουν θέματα. Τα υπόλοιπα είναι "τι μπάσο να πάρω" από περαστικούς. Το ηλεκτρικό μπάσο, όπως ήδη ειπώθηκε, στο κομμάτι του hardware και στο ποσοστό που χρησιμοποιείται στην ημεδαπή (fenderοειδή 4χορδα-5χορδα) δεν έχει γιγαντιαίες (αν έχει) διαφορές με την κιθάρα. Άσε που επειδή είναι σε κοινό section υπάρχει πιο εύκολα η πιθανότητα να ασχοληθεί και κάποιος εξάχορδος με κάποια άποψη που ίσως βοηθήσει.

Θα μου πεις μήπως και στα brass & vox υπάρχει ενδιαφέρον; Όχι αλλά είναι τελείως διαφορετικό όπως είναι και τα keyboards.

Σαφώς είναι πιο εύκολη η αναζήτηση θεμάτων αλλά οκ, απλώς λίγο παραπάνω ψάξιμο. No big deal.......νομίζω.

Στις αγγελίες από την άλλη, θα συμφωνούσα σε μια διαφοροποίηση......

KostasP είπε:
... με άλλα λόγια η χαμηλή κίνηση από μπασίστες εξηγείται εν μέρει ακριβώς από τη συνύπαρξη με τα κιθαριστικά.

...με άλλα λόγια, όποιος επιθυμεί να βρεθεί σε έναν χώρο που γίνεται πανικός από μπασίστες σε διεθνές επίπεδο, θα πάει στα μεγάλα εξειδικευμένα φόρα. Kαι προσωπικά, όταν έκανα έρευνα για μπάσα, βρήκα πολύ εύκολα τις πληροφορίες που ήθελα κι εδώ...

(Aυτό που γράφεις θα μπορούσε ίσως να ευθύνεται, που θα σήμαινε ότι ίσως λειτουργήσει ως πόλος έλξης μια νέα ενότητα αποκλειστικά για μπάσο. Αλλά οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μάλλον απειροελάχιστες - η φωτό που είδα προηγουμένως με το tumbleweed (πώς το λένε τώρα αυτό στα ελληνικά?) - τα λέει όλα.)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ρε παίδες αφού είστε απο τα πιό δυσεύρετα όργανα... καθε μπάντα έχει απο 2 κιθάρες και υπάρχουν άλλοι τόσοι κιθαρίστες ακόμη στα αζήτητα. Κι εσείς παίζετε σε 2-3 μπάντες ο καθένας και είστε και ακριβοθώρητοι.

Θα μπει κάποιος στη διαδικασία να μετρήσει τα σχετικά θέματα μπάσου για να δούμε αν όντως υπάρχει ανάγκη; Διότι με την αναζήτηση αλλά και τα "Σχετικά θέματα" είναι εύκολο να βρεις κάτι αν ξέρεις τι ζητάς ακόμα κι αν βρίσκεται μαζί με τις κιθάρες. π.χ. "spector, precission, κλπ".

Αν τώρα θέλετε να έχετε τη γωνίτσα σας για να αισθάνεστε at home και να τα λέτε μεταξύ σας είναι άλλο θέμα.

Βέβαια με το ψήσε - ψήσε δεν ξέρεις τι γίνεται... :D

Στείλτε λεκούμια και μπορεί να ενδώσουμε...

Και εγώ υπέρ είμαι. Της αυτονομίας;D ;D ;D

Θα γίνει της Γιουγκοσλαβίας!

yameth είπε:
Θα γίνει της Γιουγκοσλαβίας!
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

@bloody_sunday

Ο KostasP έγραψε πως ήθελε να παίξει μπάλα εδώ, και στις αγγελίες και στο φόρουμ αλλά λόγω αυτού που εσύ αποκαλείς "ομοιογένεια" κι εγώ "σαλάτα", αναγκάστηκε να στραφεί αλλού.

Δεν ξέρω αν στη νέα ενότητα θα βολτάρουν tumbleweeds, όπως ήδη κάνουν στην ενότητα πνευστών και εγχόρδων κι ο ουρανός δεν μας έχει πέσει - ακόμη - στο κεφάλι, αλλά να γράφουν λιγώτεροι περί μπάσου από ό,τι τώρα το θεωρώ απίθανο.

Η Διαχείριση μετά απο πέντε σελίδες τηρεί σιγή. Βάσει πρότερων εμπειριών, ποντάρω πως σύντομα θα μπει και θα τραβήξει το χειρόφρενο στην πρόταση. Άλλος;;;

ΥΓ Κέρδισα!  ;D

yameth είπε:
Ρε παίδες αφού είστε απο τα πιό δυσεύρετα όργανα... καθε μπάντα έχει απο 2 κιθάρες και υπάρχουν άλλοι τόσοι κιθαρίστες ακόμη στα αζήτητα. Κι εσείς παίζετε σε 2-3 μπάντες ο καθένας και είστε και ακριβοθώρητοι.
Αρχηγέ μόνο μία παρατήρηση... Άτομα που παίζουν κιθάρα υπάρχουν πολλά... Κιθαρίστες όχι και τόσοι... Τέσπα σε κάθε μία των περιπτόσεων εσύ κανονίζεις οπότε εμάς δεν μας πέφτει και λόγος  ;) Απλά προτάσεις κάνουμε  ;) Πάντως σαν αρχειοθέτηση πιστεύω πως θα έκανε καλό... Τώρα τι να πω... Δεν έχω δει τα θέματα που είναι αμιγώς μπασιστικά αλλά δε νομίζω πως είναι πολύ λιγότερα από πλήκτρα ή ντραμς... Κι όσο για την συγκένεια μεταξύ μπάσου και κιθάρας... Και η γάτα και το λιοντάρι αιλουροειδή είναι...  8)

funky_bassman είπε:
Κι όσο για την συγκένεια μεταξύ μπάσου και κιθάρας... Και η γάτα και το λιοντάρι αιλουροειδή είναι...  8)
Και το 4χορδό μπουζούκι κιθάρα είναι...

Αλλά...

Πιστεύεις ότι εδώ μέσα υπάρχουν πολλά άτομα που μπορούν να καταλάβουν τις διαφορές μπάσου-κιθάρας πέρα απο τις διαφορές τους σαν κιθάρες,που αυτό είναι και τα δύο όργανα-ενισχυτές-πετάλια???

Τουλάχιστον αν γίνει μια ξεχωριστή ενότητα για το μπάσο θα μπορούμε να το αναλύσουμε περισσότερο αυτό χώρις καθέ τρεις και λίγο να μας λέει κάποιος,κάτσε ρε φίλε...μπάσο παίζεις..τι το θές το delay?

Δευτερολογώ και λέγω (εμμένονταs στο σχίσμα) :-P ότι το bass είναι cooler than guitar...και απο σήμερα ώs τον Δεκεμβριο δηλώνω μπασίσταs B-)

audiokostas είπε:
...Τώρα σοβαρά συγκρίνεις fora της μεγαλύτερης αγοράς μουσικών οργάνων του κόσμου με ένα μουσικό forum της Ελλάδας; Ακόμα και τα basschat ή το musiker board ή το bassmarkt (για αγγελίες) να δεις, δεν έχουν καμία σχέση με Ελλάδα και λογικό.
Συγκριση με το TalkBass δε μπορει να γινει, ουτε και με το BassChat στο οποιο επισης γραφτηκα. Με το TGP ομως κανω. Εχουν πολλες κατηγοριες για κιθαρα και μια για μπασο. Ας εχει το 1/10 των θεματων της κιθαρας, ειναι εκει για οποιον τη θελει. Κυριως για κιθαριστες που αρχιζουν να ασχολουνται με το μπασο.

Η αναζητηση στο Noiz δεν ηταν κατι που θα με βολευε. Οταν μετα απο πολλα χρονια ενασχολησης με τη κιθαρα ηθελα να ασχοληθω με το μπασο δεν ειχα κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου για να ψαξω. Απλα ηθελα να αρχιζω να διαβαζω για μπασα, μια ξεχωριστη κατηγορια θα το εκανε δυνατο. Στις αγγελιες ειναι ακομα χειροτερο. Το εκανα τοτε, εψαξα γυρω στις 50 σελιδες για να βρω μπασα μεσα στις κιθαρες αλλα δε νομιζω να το ξανακανω.

Συμφωνώ κι εγώ στο ότι το μπάσο αξίζει να έχει την δική του κατηγορία. :)

fusiongtr είπε:
Συμφωνώ κι εγώ στο ότι το μπάσο αξίζει να έχει την δική του κατηγορία. :)
Πες τα αγοράρα μου, που μας έχουν του πεταματού  ;D

audiokostas είπε:
Παρεμπιπτόντως, στις διακοπές τέλειωσα το My Bass and other animals του Guy Pratt και το Riding Shotgun του Gerry McAvoy. Αμφότερα ενδιαφέροντα, με προτίμηση (όχι μουσική βέβαια) στο πρώτο.
Το My Bass and other Animals βρίσκεται σπίτι μου και με περιμένει να γυρίσω από τις διακοπές μου.

Θα μπει κάποιος στη διαδικασία να μετρήσει τα σχετικά θέματα μπάσου για να δούμε αν όντως υπάρχει ανάγκη; Διότι με την αναζήτηση αλλά και τα "Σχετικά θέματα" είναι εύκολο να βρεις κάτι αν ξέρεις τι ζητάς ακόμα κι αν βρίσκεται μαζί με τις κιθάρες. π.χ. "spector, precission, κλπ".
Αν κάποιος ψάξει για precission, μαύρο φίδι που τον έφαγε! :)

Πάντως, θα βοήθαγε και τους 6χορδους μια ξεχωριστή κατηγορία για μπάσο, για να καταλαβαίνουν την λογική μας και όχι να προσπαθούν να την μαντέψουν μέσα από ένα κιθαριστικό θέμα.

Your wish is our command, γκρινιάρηδες.

Bass and amps

Θέματα που αφορούν τις χαμηλές συχνότητες.

Σύντομα θα μεταφερθούν όλα τα θέματα. Μια καλή αρχή έγινε ήδη.

Ακονίστε τα πληκτρολόγια και δώστε μας όλα αυτά τα ειδικά θέματα για το μπάσο!

Υ.Γ. Είμαι περίεργος να δω πόσο θα διαφοροποιηθεί απο την κιθαροκατηγορία...  :D

Trending...

Νέα θέματα

Back