• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

ενισχυτης μπασου

bbas είπε:
και εγω ετσι λεω, τον orange τον εχεις ακουσει? γενικά

για τι μουσικες ειναι?
ΠΟΛΥ καλος και αυτος, απλα λενε πως ανοιγει-παραμορφωνει καπως πιο νωρις και καπως πιο πολυ σε σχεση με τους αλλους. Αν γουσταρεις εναν πιο fuzzy ηχο ειναι ισως καλυτερη επιλογη απο τους υπολοιπους.

bbas είπε:
δηδ τον εχεις ακουσει με rickenbaker? εχω ενα 4003,

συγκεκριμενα stoner goups με Ric..?

σε τι μουσικες θα μπορουσε να θεωρηθει "πατατα" ο orange?
Πατάτα είναι λίγο σκληρή λέξη για μια εταιρεία με τέτοια ιστορία.

Είναι γεγονός ότι είμαι συναισθηματικά δεμένος με την Orange καθότι και ως έφηβος στα νοικιαζόμενα (τι εννοείς ΔΙΚΑ μας; ένα μπάσο και αυτό πολύ ήταν) του Μπονφιλάκη και των άλλων πάρα πολλές φορές από πίσω είχα ένα πορτοκαλί κουτί. Και έμαθα να τ' αγαπάω. Βέβαια θα πω και πάλι ότι ο definitive ροκ ήχος κατ' εμέ είναι τα κεφάλια Peavey Mark IV που για peanuts πλέον δίνουν ΤΟ growl  ειδικά αν συνδιάζονται με μεγάλα Scorpion. ;)

Βέβαια ο Θεός του RB (λέγε με Bruce Foxton) παίζει με Marshall VBA400 & και Ampeg SVT.

Από την άλλη δεν έχω ακούσει τους Orange να τα καταφέρνουν στους μοντέρνους ήχους. Αλλά ούτε και εγώ. ;)

Για Modern Jazz, Funk, Progressive, Pastorius, subsoniq ήχους κλπ μάλλον, λέω μάλλον γιατί τα παιδιά εδώ μέσα είναι μακράν πιο ενημερωμένα από εμένα, δεν θα επέλεγα Orange.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Hiwatt Custom DR201!!! Για το Live at Pompeii, ρε γαμώτο!!!!! Point to Point - Universal Turret Board Costraction... Ηχος - Second of None και tribute to Dave Reeves (will live in our minds forever!!!!!) Αυτα... Spartan.

Spartan είπε:
Point to Point - Universal Turret Board Costraction... Ηχος - Second of None ..........
Πέρα από την ανορθογραφία βλέπω ότι έχουμε έναν μικρό οπισθοκνησμό και πάλι  ;) αγαπητέ Spartan  ;D

Ορεξη που την έχεις.........  :)

Οι Orange είναι πιο... "ακατέργαστοι" ενισχυτές. Gain, Volume, Bass/Mid/Treble και that's it. Για fuzzy growl και εντάσεις κάνουν τη δουλειά τους άψογα, αλλά μην περιμένεις ενσωματωμένους κομπρέσσορες και limiters, sub-harmonics (όπως έχουν κάτι Ashdown π.χ.), tuners, DI κλπ. Αν θες κάτι σταθερό χωρίς πολλά μπλιμπλίκια και δυνατό είναι καλοί ενισχυτές, και όπως είπε κι ο Κώστας, δεν νομίζω να θεωρούνται "πατάτες" σε οποιαδήποτε μουσική (ίσως σε jazz φάσεις να μην κάθονται καλά βέβαια). Αν θες κάτι πιο all-around και ευέλικτο, καλύτερα ψάξε αλλού. Πάντως κοίτα και τους ampeg SVT, είναι απίστευτα καλοί ενισχυτές, και ο SVT6 είναι και στο budget σου.

Παιδιά πολύ καλοί οι Hiwatt, να φανταστείτε όταν κάρφωσα το Τhunderbird σε ένα 100ρη σας ορκίζομαι πως τον άκουσα να αναπνέει. Έχω και (οσιο)μάρτυρες.

Με τόσες ληγμένες μπανάνες (τις φρέσκιες τις έχουν πάρει τα κορίτσια σου) τι απαντήσεις να περιμένει κανείς;

Αλλά μαζί σου για τους Hiwatt.

and I quote "Entwhistle: Sound City, they’re an English amp. We both use sixteen twelve-inch speakers and two two-hundred watt amps. That way we get a nice even sound."

Nice & even  ;D ;D 

δεν ειχα καποια σκοπιμότητα να προσβαλω την ορανζ αλλωστε το ειχα βαλει "πατατα" οχι πατατα.

οπως και να εχει, εφοσον σε πειραξε το παιρνω πισω, ξερω οτι εχει ιστορια, απλα δε ειχα ασχοληθει ποτε

εως τωρα με τον ηχο τους.  και τα επομενα που εγραψες μπορω να πω οτι ηταν κατατοποιστικοτατα.

αν μπορουσε καποιος να ανεβασει καποιες φωτος με το εσωτερικο μερος του ενισχυτη? καποια url?

δε μπορεσα να βρω.

Ψαχνω για οσο το δυνατον απλο tube ενισχυτη οχι DI κλπ.. και οσο το δυνατον λιγοτερες πλακετες μεσα.

τζαζ δε παιζω.. κυριως ροκ κλασικ παλιο νεο προγκρεσιβ ελληνικα ξενα διαστημικα και μη

εχω 2 μπασακια ακτιβ-πασιβ και εναν μικρο αμπεκ σε ρακ ..για κουβαλιμα..

και λεω να παρω εναν λαμπα για το  σπιτι.

δηδ. τωρα  hiwatt VS Orange ti προτείνετε?

Hiwatt για πεντακάθαρο ήχο, Orange για ελαφρύ overdrive.

Οι "Παλιες Αγαπες δεν ξεχνουνται"... Audiokostas. Για κάποιους απο μας οι Pink Floyd ηταν κορυφαίο συγκρότημα!!! Στιγμες σαν το Live at Pompeii - Echoes (part 1) σου καρφώνονται στο μυαλο... Οπως και ο Ηχος των Ηiwatt... "Παιξε" μ'εναν Hiwatt και θα καταλαβεις τι εννοω... Αυτα και παλι... Spartan...

kwstas79 είπε:
Hiwatt για πεντακάθαρο ήχο, Orange για ελαφρύ overdrive.
+ 79

Αν δεν σου περισσεύουν, στήσε την στο γερμανικό Ιμπέι και χτύπα με λίγα έναν Echolette Β200 ή κανένα Dynacord Bassking για λίγα λεφτά, και κάνε το παιχνίδι του vintage ολιγοέξοδον.  ;)

"Παιξε" μ'εναν Hiwatt και θα καταλαβεις τι εννοω... Αυτα και παλι... Spartan...
Θα προσπαθήσω. Σε ευχαριστώ Σπάρταν.

και λεω να παρω εναν λαμπα για το  σπιτι.
μπα δεν κανουν αυτοι που σου προτεινουν μια και ειναι ΜΟΝΟ 200-400 βαττ... ;D για το σπιτι θες κατι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ να σαν και αυτουνου το σετ απ ας πουμε

http://www.bassplayer.com/article/darryl-jones-stone/Jul-05/11380

On the Stones tour, the band plays two sets on two different stages. The “A” stage setup goes like this: Rocktron loop switcher to two-channel Shure wireless, to an Ashly preamp, to a Meyer crossover, to two Crown power amps, to Meyer Sound tri-amped speaker cabs. Phew.
;D ;D

6000 watt νομιζω θα σου φτασουν....μη παρεις παραπανω γιατι θα ενοχλεις τους γειτονες.. ;D ;D

Superfunk είπε:
....μη παρεις παραπανω γιατι θα ενοχλεις τους γειτονες.. ;D ;D
μα αυτο θελω!  ;D

τα βατ ποτε δεν ειναι αρκετα.  παιζει τζαμαρισμα σε κηπο καμμια φορα..

οκ τα συμπερασματα δικα μου, ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

εξω απο την πλακα αν ακουσεις τον ηχο ενος PA POWER amp με Meyer cabs θα πεταξεις στα σκουπιδια ολους τους ενισχυτες μπασου,το ιδιο σετ απ ειχε και ο Sting αλλα και ο μπασιστας των U2 οταν επαιξαν Ελλαδα και τα ακουσα on stage,κοντεψα να αλλαξω ...κοκαλλα απο τον ογκο τους!  :)

το κακο ειναι οτι ειναι λιγο....μεγαλα και...ακριβα.. ;D ;D

ψαξε να βρεις και κανα παλιο λαμπατο Peavey Classic 400 ,σκοτωνει και ειναι τζαμπα

http://www.classic400.com/

εχει 8 6550  :o και απιστευτα καλο ηχο.

Superfunk είπε:
εξω απο την πλακα αν ακουσεις τον ηχο ενος PA POWER amp με Meyer cabs θα πεταξεις στα σκουπιδια ολους τους ενισχυτες μπασου,το ιδιο σετ απ ειχε και ο Sting αλλα και ο μπασιστας των U2 οταν επαιξαν Ελλαδα και τα ακουσα on stage,κοντεψα να αλλαξω ...κοκαλλα απο τον ογκο τους!  :)

το κακο ειναι οτι ειναι λιγο....μεγαλα και...ακριβα.. ;D ;D

ψαξε να βρεις και κανα παλιο λαμπατο Peavey Classic 400 ,σκοτωνει και ειναι τζαμπα

http://www.classic400.com/

εχει 8 6550 και απιστευτα καλο ηχο.
Α) Εννοείς Power Amp για PA ; Ψηφιακό με D-Class; Με Preamp στο πόδι να υποθέσω; Ενδιαφέρον ακούγεται. Και απελευθερωτικό......

Β) Μεγάλα και ακριβά; Πφφφφφ.  Σιγά. Πες μου πόσα είναι να τα κλείσουμε.

Γ) Δεν βρίσκεται εύκολα. Τζάμπα δεν είναι αλλά για αυτό που δίνει, σίγουρα. Επιμένω όμως ότι και οι "τρατζίστορ" οι 400 Peavey σκοτώνουν. Ασε που τα νέα παιδιά (και δεν το λέω με κακό τρόπο) δεν παίζουν "λαμπάτα". Αντε να λάμπει καμιά διπλοτρίοδος μπροστά  ;) Speed is the King.

Και εγώ βέβαια δεν κόβω τις μπασοφλέβες μου για μπασολάμπες.  ;D

μα αυτο θελω!  ;D

τα βατ ποτε δεν ειναι αρκετα.  παιζει τζαμαρισμα σε κηπο καμμια φορα..
Ελα να μην ακούω τέτοια και είμαστε μεγάλα παιδιά.........

Ποιός είναι ο κήπος σου; Ο Εθνικός ;  ;D

Φυσικα και δεν ειναι μονοδρομος η λαμπα (ισα ισα προσωπικα προτιμω ss bass amps,οι αγαπημενοι μου ειναι οι Trace Elliot & οι Gallien Krueger & φυσικα πανω απο ολα οι παλιοι PEAVEY ;) ).

Α) Εννοείς Power Amp για PA ; Ψηφιακό με D-Class; Με Preamp στο πόδι να υποθέσω; Ενδιαφέρον ακούγεται. Και απελευθερωτικό......
ακριβως αλλωστε αν το καλοσκεφτεις στα live απο ....αυτον ακους το μπασο (ποτε μου δεν εχω δει μικροφωνο σε ενισχυτη μπασου σε μεγαλο live,ολοι με di στην κονσολα παιζουν και τον ενισχυτη τον εχουν για μονιτορ) ;)

Β) Μεγάλα και ακριβά; Πφφφφφ.  Σιγά. Πες μου πόσα είναι να τα κλείσουμε.
δεν ειναι αναγκη να ειναι ακριβο βεβαια γιατι παιρνεις και αλλες μαρκες πιο φτηνες ;)

εχω ενα φιλαρακι που χρησιμοποιει ενα παλιο YAMAHA power amp (3000 watt νομιζω) & κατι γουρουνια YAMAHA PA speakers και βγαζει τερατωδη ηχο (ουτε 1000 ευρω δεν του εχουν κοστισει) το προβλημα ειναι οτι ζυγιζουν...200 κιλα το ενα... ;D ;D

400 watt λάμπα για σπίτι είναι πολλά... Και για το wacken είναι πολλά βασικά!  ;D

audiokostas είπε:
Γ) Δεν βρίσκεται εύκολα. Τζάμπα δεν είναι αλλά για αυτό που δίνει, σίγουρα. Επιμένω όμως ότι και οι "τρατζίστορ" οι 400 Peavey σκοτώνουν. Ασε που τα νέα παιδιά (και δεν το λέω με κακό τρόπο) δεν παίζουν "λαμπάτα". Αντε να λάμπει καμιά διπλοτρίοδος μπροστά  ;) Speed is the King.

Και εγώ βέβαια δεν κόβω τις μπασοφλέβες μου για μπασολάμπες.  ;D
Άκουσα έναν peavey tour 700 (ss) με μια 4x10 peavey και όντως όργωνε - τουλάχιστον από ένταση. Και αρκετά φθηνό γι'αυτά που δίνει. Το μόνο κακό ήταν πως ήταν λίγο φασαριόζης (say βζζζζζζζζζζ), αλλά επειδή ψιλοτιγκάρω το gain σε ότι και να παίζω, τη φασαρία δεν τη γλυτώνω, οπότε... Αυτό το λαμπάτο overdrive όμως στους μπασσοενισχυτές δεν τ'αλλάζω με τίποτα ρε γμτ...  :-X

Superfunk είπε:
Φυσικα και δεν ειναι μονοδρομος η λαμπα (ισα ισα προσωπικα προτιμω ss bass amps,οι αγαπημενοι μου ειναι οι Trace Elliot & οι Gallien Krueger & φυσικα πανω απο ολα οι παλιοι PEAVEY ;) ).
Trace (& T.S.) Elliot rules. Απλά.

Τώρα στον Πιβι (εχουμε κλείσει 20ετία μαζί τα δυό μας) το ξέρεις ότι συμφωνούμε.

Το DI (δε λέω ποιό γιατί το ψάχνω μεταχειρισμένο) τώρα με τα live (αλλά και σαν προ στις πρόβες) το βλέπω ως μονόδρομο καρφωτό στην (άθλια συνήθως) κονσολίτσα. Συνεπικουρούντων και των επερχόμενων active.

Γεράσαμε, και το κουβάλημα, έστω και του combo, δεν ενέπιπτε ποτέ μέσα στις αγαπημένες μου ενασχολήσεις. Πολλώ δε μάλλον τώρα.

αλλά επειδή ψιλοτιγκάρω το gain σε ότι και να παίζω, τη φασαρία δεν τη γλυτώνω, οπότε...
Λες να φταίει αυτό;;;  Μπάαααα;

Αυτό το λαμπάτο overdrive όμως στους μπασσοενισχυτές δεν τ'αλλάζω με τίποτα ρε γμτ...  :-X
Nice & sleazy does it every time  ;D  ;D   ;D   ;D

audiokostas είπε:
...

Λες να φταίει αυτό;;;  Μπάαααα;

Nice & sleazy does it every time  ;D  ;D   ;D   ;D
Μπά, δεν το τίγκαρα εντελώς, αρχικά τον είχα flat για να δώ ακριβώς τι παίζει. Μετά ανέβηκε ο θόρυβος!

Πότε θα τζαμάρουμε με τον banana sensei είπαμε? Τα τρία μας nice & sleazy!  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

X-minor είπε:
Πότε θα τζαμάρουμε με τον banana sensei είπαμε? Τα τρία μας nice & sleazy!  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D
Εγώ το έχω κλεισμένο.

Ντράμερ το παιδί που διώχνει ο σουπερμάρκετ από το γκρουπ του στο άλλο thread. Για να ξεπεράσει τη πίκρα του.

Ρυθμ σέσιον

α) ο ΣούπερΝικος που ούτε λεγάτα, αρπέτζια και σόλα ξέρει και δεν θα μας κουράζει  ;D

β) Εγώ με δάχτυλα 1-3 αυστηρά ανεβοκατεβαίνω νωχελικά πεντατονική και μόνο

Εσύ στα γεμιζματάκια όλο γλύκες και χαρές

Και σόλο όρθιο μπάσο βαμένο κίτρινο εν είδει μπανάνας, ο σενσεϊ

Λίγο από Πλασμάτικς θα φέρνουμε στο ακατάσχετο αλλά θα το πούμε avant garde

Απλά πράγματα............

ΠιΕσ Αυτό χωράει και στο άλλο thread κάτι με "φτιάξε τη μπάντα σου" ή "DIY γκρουπ" ή κάπως έτσι

Trending...

Νέα θέματα

Back