ενισχυτή για τον γιο μου

Nikolas

Bafta Winner
Πόντοι
198
Γειά σας παλιοί μου γνώριμοι!

Το πλέον κουφό θρεντ από μένα, τον πιανίστα.

Ο γιός μου έχει αρχίσει και παίζει ηλεκτρική κιθάρα. Είναι πιανίστας για τα καλά (παίζοντας έργα επιπέδου διπλώματος) αλλά βρήκε μία κιθάρα και παίζει μαζί της.

Σκέφτομαι, λοιπόν, να του αγοράσω έναν ενισχυτή, λιγάκι καλό για να ακούει καλύτερα τι παίζει. Μέχρι 100-150 ευρώ...

Κάποιες ιδέες παρακαλώ;

Μεταχειρισμένο Yamaha THR, πάει εκεί γύρω στα 150ε. Καλή ποιότητα για μες το σπίτι, πληθώρα ήχων και είναι μικρός-ελαφρύς.

Προτεινω καποιον κλασικο modeling ενισχυτη με μπολικους ηχους και εφε.

Πολλες οι επιλογες στα λεφτα που διδεις, σε  εταιριες οπως fender, vox, roland, blackstar, marshall, line6 και αλλα.

Εμενα μου αρεσει ο vox vt20x, στα 150 ευρω.

Και ο fender πολυ καλος, με πιο συγχρονα χειριστηρια (προσωπικα  προτιμω τα πιο old fashioned χειριστηρια).

Τσεκαρε κανα demo του στο youtube, και παρε ο,τι σου αρεσει καλυτερα.

Ο υιος τι μουσικη θελει να παιζει με την ηλεκτρικη? Τζαζ-μπλουζ μερια, ή προς hard rock και μεταλ?

Θα πρότεινα και κάποιον Line 6 είναι ωραίοι με τα εφέ. Αν φυσικά μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο Katana μην το σκεφτείς, είναι το απόλυτο value for money. 

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ.

Πάω για ενισχυτή και όχι effect box ή κάτι τέτοιο (ούτε που ξέρω πως λέγονται).

Θα κοιτάξω τις προτάσεις σας.

Όσο για το τι παίζει: Ότι να'ναι για την ώρα. Αν ήταν η ερώτηση σχετικά με πιάνο θα σας έλεγα, αλλά τώρα το ψάχνει ακόμη. Απλά να τον ενθαρύνω θέλω.

λίαν επικίνδυνο για την ακοή σε όλες τις ηλικίες

δεν ξέρω αν το λές για πλάκα, αλλά τα WH1000XM3 έχουν σώσει όχι μόνο την ακοή μου αλλά και αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στα αυτιά.

όπως θα λένε στα περήφανα βλαχοχώρια της πίνδου στο μέλλον : care to elaborate bro?

όπως θα λένε στα περήφανα βλαχοχώρια της πίνδου στο μέλλον : care to elaborate bro?

Μου αρεσουν τα ακουστικα για ακροαση μουσικης, αλλα οταν προκειται για ηλεκτρικη κιθαρα, και μονο η θεα τους μου προκαλουν βιαια αποβολη γαστρικου περιοχομενου. Ετσι θα το λεν στα καπετανοχωρια τσι Κρητης στο μερρον. 

Καθαρα υποκειμενη η αποψη, βεβαιως βεβαιως. Και τελειος να ειναι ο ηχος, μονο και μονο η απωλεια αισθησης του περιβαλλοντος με χαλα.

δεν ξέρω αν το λές για πλάκα, αλλά τα WH1000XM3 έχουν σώσει όχι μόνο την ακοή μου αλλά και αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στα αυτιά.
στο αρχικό σου ποστ έγραψες "ακουστικά" σκέτο. Δεν αναφέρθηκες σε noise cancelling. Οι υψηλές εντάσεις ακόμα και με noise cancelling ακουστικά μπορύν να αποβούν επικίνδυνες για την ακοή.

στο αρχικό σου ποστ έγραψες "ακουστικά" σκέτο. Δεν αναφέρθηκες σε noise cancelling. Οι υψηλές εντάσεις ακόμα και με noise cancelling ακουστικά μπορύν να αποβούν επικίνδυνες για την ακοή.

Ναι, και εσύ έγραψες ακουστικά σκέτο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι κάποιος να βάλει τέρμα τα ακουστικά και να πάθει ζημιά ενώ να μην διατρέχει τέτοιο κίνδυνο βάζοντας τέρμα τον ενισχυτή. Η τρεχοντας με 200 στην στροφή, κτλ κτλ κτλ.

Για μένα κάποιος που μαθαίνει είναι καλύτερο να ακούει και το παραμικρό κιχ/λάθος απο τα ακουστικά παρά να χάνεται σε τόνους φυσικού reverb με τον ενισχυτη .

Χρονια παίζω με ακουστικά (ελέω παντόφλας που πιστεύει οτι είμαι χάλια κιθαρίστας και έτσι δεν θέλω να ενοχλώ), και δεν έπαθα τπτ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τρεχοντας με 200 στην στροφή

ελέω παντόφλας

Χρονια παίζω με ακουστικά (ελέω παντόφλας που πιστεύει οτι είμαι χάλια κιθαρίστας και έτσι δεν θέλω να ενοχλώ), και δεν έπαθα τπτ
Και επειδή δεν έπαθες εσύ κάτι, δε μπορεί να πάθει κανείς τίποτα. Δεν ξέρω γιατί να βάλει κάποιος τα ακουστικά στο τέρμα, αλλά ρώτα τον Pete Townsend, αν σε ακούσει δλδ/// :classic_tongue:

sin-boi-1.jpg

Ναι, και εσύ έγραψες ακουστικά σκέτο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι κάποιος να βάλει τέρμα τα ακουστικά και να πάθει ζημιά ενώ να μην διατρέχει τέτοιο κίνδυνο βάζοντας τέρμα τον ενισχυτή. Η τρεχοντας με 200 στην στροφή, κτλ κτλ κτλ.

Για μένα κάποιος που μαθαίνει είναι καλύτερο να ακούει και το παραμικρό κιχ/λάθος απο τα ακουστικά παρά να χάνεται σε τόνους φυσικού reverb με τον ενισχυτη .

Χρονια παίζω με ακουστικά (ελέω παντόφλας που πιστεύει οτι είμαι χάλια κιθαρίστας και έτσι δεν θέλω να ενοχλώ), και δεν έπαθα τπτ.

Απο τα 200 στη στροφη, μπορει να γλιτωσεις.

Απο την παντοφλα δε σε σωζει τιποτα, πολλες φορες ουτε και τα ακουστικα!

Σημερα που θα εχει βραδια gntm, αλιμονο εαν ακουστουν χορδες κιθαρας, unplugged. Ευτυχως που ειναι ο τελικος...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι κάποιος να βάλει τέρμα τα ακουστικά και να πάθει ζημιά ενώ να μην διατρέχει τέτοιο κίνδυνο βάζοντας τέρμα τον ενισχυτή. Η τρεχοντας με 200 στην στροφή,

Γιατί αν κάποιος βάλει τέρμα τον ενισχυτή δεν θα τον απασχολεί η ζημιά στα αυτιά, αλλά πώς να βρει την σφυρίχτρα για να τον βρουν κάτω από τα χαλάσματα του σπιτιού.

Αν τρέχει με 200 στην στροφή ... δεν έχει θέμα.

Απλά θα τον ρωτάνε "μαμά".

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back