• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ενεχυροδανειστήρια

curlytree

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καταρχάς γεια χαρά σε όλους! Είμαι νέος χρήστης του φόρουμ (αλλά επισκέπτομαι την σελίδα εδώ και αρκετό καιρό) και ελπίζω να με δεχτείτε στην όμορφη παρέα σας.

Παίζω κιθάρα (εντελώς ερασιτεχνικά... δεν πήγα ούτε σε δάσκαλο ούτε σε ωδείο) εδώ και μερικά χρόνια και πριν από ένα χρόνο αγόρασα μια vintage ibanez LP copy του 77' επειδή την βρήκα σε πολύ καλή κατάσταση και λογικότατη τιμή (300 euros μαζί με flight case και έναν 15αρι Peavy Backstage του 80') και πραγματικά την ερωτεύτηκα και απο τότε εφαγα κόλλημα με γενικά vintage καταστάσεις...

Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω, μιας και εδώ στην επαρχία δεν παίζουν τέτοια σκηνικά, αν τα ενεχυροδανειστήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκτός απο χρυσαφικά και λίρες δέχονται και πουλάνε και όργανα; Όχι Μονό κιθάρες αλλά γενικά ότι έχει σχέση με μουσική Και αν ναι τότε αξίζει τον κόπο να ψάξω; Το ρωτάω αυτό γιατί στο εξωτερικό (USA πιο πολύ) μπορείς να βρεις τρομέρες ευκαιρίες...

Καλώς ήλθες.

Πιθανως παίρνουν. Αλλά ποιός θέλει να ψωνίσει από τα κοράκια?

Θέλεις να μου πεις πως αν βρείς μια Gibson  στο ένα τρίτο της τήμης της (και ακόμα πιο κάτω) δεν θα την πάρεις;

Δεν θα ψώνιζα από εκεί με τίποτα, είναι σαν να εκμεταλλεύομαι "τοξικές" καταστάσεις.

Προσωπικά δεν θα αγόραζα τίποτα από εκεί. Συμμετέχοντας (σαν αγοραστής) γίνεσαι κομμάτι του κύκλου της τοκογλυφίας.

Χαλάλι σου η Gibson. Μακάρι κανείς και ποτέ να μη βρεθεί στη θέση αυτού από τον οποίο θα την τσιμπήσεις στο 1/3 της τιμής. Duh.

Καλές αγορές, και πουσαι, μην ξεχάσεις τα ριβιούζ.

kwstas79 είπε:
;)

Αν και με χτυπίσατε στο συναίσθημα και μου έφυγε κάπως η ώρεξη...

:)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
curlytree είπε:
;)

Αν και με χτυπίσατε στο συναίσθημα και μου έφυγε κάπως η ώρεξη...

:)
Ακομα καλυτερες ευκαιριες ισως βρεις απο συγγενεις ασθενων στον Αγιο Σαββα, η εξω απο κεντρα αποτοξινωσης η εξω απο καζινο το βραδι...  ???

σε αντιθεση με τα αμερικανικα Pawnshops στα ελληνικα ενεχυροδανειστήρια η πιθανοτητα να βρεις καποιο οργανο της ΠΡΟΚΟΠΗΣ ειναι απο ελαχιστη εως και μηδενικη...οποτε ΤΖΑΜΠΑ κοπο θα κανεις... ;)

Superfunk είπε:
σε αντιθεση με τα αμερικανικα Pawnshops στα ελληνικα ενεχυροδανειστήρια η πιθανοτητα να βρεις καποιο οργανο της ΠΡΟΚΟΠΗΣ ειναι απο ελαχιστη εως και μηδενικη...οποτε ΤΖΑΜΠΑ κοπο θα κανεις... ;)
Παντως σε εμας, λογω διαφορας κουλτουρας, το ενεχυροδανειστηριο κραταει ακομα "βαρια" κληρονομια. Θυμιζει καταθεση χρυσων δοντιων, εξαθλιωση κλπ. Πρεπει να ειναι κανεις στα ορια της οικονομικης καταρρευσης για να παει εκει. Σε αντιθεση, σε αλλα μερη, οι δοσοληψιες με τετοια μαγαζια ειναι στα ορια του φυσιολογικου...

(offtopic: Η ιδια διαφορα κουλτουρας υπαρχει και σε αλλες εκδηλωσεις: πχ τα (back)yard sales, τα παζαρια που ενα Σαββατο καποιος ξεπουλα ενα μεταχειρισμενο μπλακ'ν'ντεκερ, κατι παλια μπρατσακια του παιδιου του, ενα λαστιχο αυτοκινητου, ενα μπιμπελο κλπ και οι γειτονες με ενα καφε στο χερι, περνανε οικογενειακως μια βολτα και σκοτωνουν την ωρα τους χαζευοντας/αγοραζοντας ΧΩΡΙΣ να θεωρουν οτι εισαι οικονομικως κατεστραμενος. Μονο σκεψου σε δικη μας πολυκατοικια ο τυπος του 1ου, να βγαλει στην πυλωτη ενα παιδικο καθισμα, πεντε κατσαβιδια, δυο μπαρμπι και να καθεται διπλα τους σε μια καρεκλα περιμενοντας να τα πουλησει, τι θα σκεφτουν οι υπολοιποι γειτονες για αυτον και πως θα κοιτανε το θεαμα οι περαστικοι απο το δρομο....)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Την έχεις ψάξει και το λες; Να μην μπω στον κόπο δηλαδί?

Trending...

Νέα θέματα

Back