ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ !!

Υπαρχουν και αυτα τα θεματα αγενειας και μαγκιας οπως προαναφερθηκε πιο πανω,αλλα τι να κανουμε...

Εχει τυχει και σε μενα να στειλουν mail λογω οτι πουλαω διαφορα ανα καιρους και να το δω με καθυστερηση η να ερθει μετα απο ημερες η ειδοποιηση στο gmail.αλλα κατα τα αλλα καλες εμπειριες ειχα και μια μονο ασχημη.

Προσωπικά σαν πωλητής, η μόνη περίπτωση να μην  απαντήσω σε μηνυμα/email για αγγελία είναι αν ο υποψηφιος αγοραστής κανει ερώτηση που έχω ηδη διευκρινήσει - πολλές φορες και με κεφαλαία γραμματα- στην περιγραφη της αγγελίας.

Παραδειγμα, οταν εχω ξεκαθαρίσει οτι ΔΕΝ στελνω πουθενα και για κανέναν λόγο, συναλλαγή μονο χερι-χερι και μου στελνει ο αλλος μηνυμα να του στειλω το Χ/Υ/Ζ αντικειμενο στο Καστελόριζο (αντικαταβολή και τα μεταφορικα και απο την τσέπη μου, ετσι?) θεωρώ οτι ο αλλος απλα προσπαθεί να μου φάει τον χρόνο και τιποτα παραπανω και δεν ασχολούμαι καν. Το ιδιο για τις ανταλλαγές, παζάρια κοκ.

Ως αγοραστής δεν είχα ιδιαιτερο θέμα με επικοινωνία, αλλα και να είχα (μηνυμα χωρις καμια απαντηση για ευλογο χρονικο διαστημα) απλα υπεθετα οτι το αντικειμενο εχει πουληθεί (ναι, εγω θα ενημερωνα τον υποψηφιο αγοραστη οτι τελικά εχει πουληθει αλλα δεν περιμένω να το κανουν όλοι) και συνεχιζα την ζωή μου.

Σε γενικες γραμμές το 99% των συναλλαγών είτε ως πωλητης είτε ως αγοραστής στο Smart Noiz, ειναι ευχαριστες εμπειριες με άτομα ψαγμένα (ξερουν τι πουλάνε/ξέρουν τι αγοράζουν) που διαθετουν minimum την στοιχειώδη ευγένεια και συνέπεια, αλλα το ιδιο ισχύει και με συναλλαγές σε άλλα 1-2 ελληνικά fora. Υποθετω οτι ειναι και θέμα τύχης.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
κανω παρεδωσε στο site απο το 2009 και εχω ακουσει τρελες ***κιες. Δεν μπορω να το θεσω πιο απλα.

Αυτο που μου την σπαει πιο πολυ ειναι τα υφακια του γνωστη και του εμπειρου που εχουν πολλοι οταν θελουν να αγορασουν η να πουλησουν κατι και επισης οτι στην Ελλαδα ολοι θελουν να την βγαλουν στη φτηνια. Και ενταξει να κοψεις ενα τυπικο ποσο πχ. πουλησα 2 καμπινε 4x12 σε ενα παλικαρι και του ειπα αν θες και τις δυο μαζι σου κοβω ενα 150αρι σιγα δεν με ενοιαξε. Αλλα πχ οταν καποιος θελει να παρει 2 πραγματα μαζι στην τιμη ουτε του ενως ε ενταξει.

Δεν εχω κανει ποτε παζαρι σε καποιον. Αν μου λειπουν καποια λεφτα του λεω φιλε ενδιαφερομαι εχω τοσα λεφτα μαζευω κι αλλα και το παιρνω. Μερικες φορες μου εχουν πει οτι σε φαση οκ στο δινω κι ετσι. 

Οσο αφορα ανταλλαγες οταν ο αλλος λεει προς πωληση, παντα ζηταω συγγνωμη πρωτα για την ενοχληση γιατι οντως ειναι ενοχληση.

Και τελος ακομα πιο ενοχλητικο απο ολα ειναι οταν καποιος σου πρωτινει ανταλλαγη με οτι να ναι.

Μια φορα ενας ηθελε να ανταλλαξω μια Gibson Explorer που ειχα βαλει με dvd player χααχα

Μια φορα ενας ηθελε να ανταλλαξω μια Gibson Explorer που ειχα βαλει με dvd player χααχα

Έχω μια bmw e36 του 97 .....Λέτε να μπορέσω να την ανταλλάξω και καμία petrucci JP15 ????

χαχα δοκιμασε το ποτε δεν ξερεις. εχω δει ανταλλαγες οργανα με καραμπινες, και ενα μηχανακι με κιθαρα

Μια φορα ενας ηθελε να ανταλλαξω μια Gibson Explorer που ειχα βαλει με dvd player
ναι αλλά το dvd μπορεί να ήταν συλλεκτικό... μπορεί να έβλεπε ο Gilmour dvd σε αυτό για τα τσιταχ στην Αφρική ας πούμε ????

ναι αλλά το dvd μπορεί να ήταν συλλεκτικό... μπορεί να έβλεπε ο Gilmour dvd σε αυτό για τα τσιταχ στην Αφρική ας πούμε ????
φτιαγμενο απο τα πιο σπανια και πλεον παρανομα βραζιλιανικα πλαστικα για τελειο tone 

"Καλησπερα ενδιαφερομαι για το μηχανημα, ειμαι Θεσσαλονικη το τηλεφωνο μου ειναι 69χχχχχχχχ"

αυτο ειναι το μηνμα που στελνω παντα οταν στελνω στις πωλιτες τι πιο ξεκαθαρο ουτι παζαρι και ουτε ασχετες ερωτησεις , και ομως παιδια 4 στισ 5 φορες δεν εχω καν απαντηση ! σημερα 18 /12 εστειλα ακριβως το ιδιο μηνημα σε ενα πωλητη για να δουμε θα με απαντησει η θα με γραψει !!!

"Καλησπερα ενδιαφερομαι για το μηχανημα, ειμαι Θεσσαλονικη το τηλεφωνο μου ειναι 69χχχχχχχχ"

αυτο ειναι το μηνμα που στελνω παντα οταν στελνω στις πωλιτες τι πιο ξεκαθαρο ουτι παζαρι και ουτε ασχετες ερωτησεις , και ομως παιδια 4 στισ 5 φορες δεν εχω καν απαντηση ! σημερα 18 /12 εστειλα ακριβως το ιδιο μηνημα σε ενα πωλητη για να δουμε θα με απαντησει η θα με γραψει !!!

Δεν πρόκειται να σου απαντήσει γιατί αυτό ακριβώς το μήνυμα στέλνουν οι διάφοροι κυνηγοί της "τρελής ευκαιρίας" σε διάφορους πωλητές, με το σκεπτικό πως όποιος πάρει την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει ...έχει μεγάλη ανάγκη να πουλήσει.

Και όσοι έχουν ξαναπουλήσει μέσα από αγγελίες (δηλαδή ...αρκετοί) είναι ήδη "παθόντες" και υποψιασμένοι.

Γιατί ΕΣΥ δεν τηλεφωνείς απ'ευθείας στον πωλητή και τον βάζεις να σου τηλεφωνήσει αυτός ;

Ενδιαφέρεσαι πράγματι για το αντικείμενο της αγοραπωλησίας στην τιμή που το δίνει ο πωλητής ;   

Καταλαβαίνεις πως με αυτή την τακτική βάζεις τον εαυτό σου σε πλεονεκτική θέση έναντι του πωλητή, ο οποίος θα σου τηλεφωνήσει για να σε ...παρακαλέσει να αγοράσεις το όργανο που πουλάει ;

Το λες και λίγο spam mail..

Αλλά και εσύ ρε παιδάκι μου δεν σκέφτηκες ότι και ο αλλος μπορεί να μην έχει κάρτα να σε καλέσει;

εμενα παντως καποιες φορες που εχω λαβει τετοιο μηνυμα απο την αλλη πλευρα ελαβα παζαρια και μια φορα ενας προσπαθησε να μου πουλησει ενα στουντιο(!)

Θα απανταγα ισως με μηνυμα. αλλα δν θα επαιρνα τηλ σιγουρα πια. 

σε πωλήσεις μουσικών οργάνων και σχετικών, και σε μιά χώρα που η μισή είναι αττική και το άλλο 1/3 υπόλοιπη εκτός Θεσσαλονικης, εσύ λες εξ αρχής είμαι Θεσσαλονίκη, εκτός των άλλων κανονίστε πως θα μου το στείλετε.

Ό,τι πρέπει για να σου βάλουν Χ.

οκ βαλε με χ  απλα απαντησε μου να ξερω τουλαχιστον απο ευγενια.

σε μια χωρα  που αποστολες για τα περισσοτερα αγαθα παραδινονται την επομενη μερα ειδικα αθηνα θεσσαλονικη (ισως και με ενα τηλεφωνημα).

και το πως θα το στειλεις απλα παιρνεις τηλεφωνο και συζητας με τον αγοραστη, στο κατω κατω εσυ  βαινεις στα μεσα διαφημησης και λες το πουλαω

σε πωλήσεις μουσικών οργάνων και σχετικών, και σε μιά χώρα που η μισή είναι αττική και το άλλο 1/3 υπόλοιπη εκτός Θεσσαλονικης, εσύ λες εξ αρχής είμαι Θεσσαλονίκη, εκτός των άλλων κανονίστε πως θα μου το στείλετε.

Ό,τι πρέπει για να σου βάλουν Χ.

Γιατί ΕΣΥ δεν τηλεφωνείς απ'ευθείας στον πωλητή και τον βάζεις να σου τηλεφωνήσει αυτός ;
Γιατι απλα δεν εχω το τηελφωνο του !

Ενδιαφέρεσαι πράγματι για το αντικείμενο της αγοραπωλησίας στην τιμή που το δίνει ο πωλητής ;   
ακριβως και δεν εχω κανει παζαρια ποτε γιατι ουτε εμενα δεν μου αρεσουν και τι πιο σοβαρη προθεση αγορας  οταν στελνω το τηλεφωνο μου σε "αγνωστο"  και ζητω αμεση επικοινωνια !

γιατι μονο οι κιθαρες ειναι ρισκο ? οταν ο αλλος γραφει για καποιο αντικειμενο "δουλευει αψογα" και οταν το παιρνεις στα χερια σου  βρισκεις πολλα προβληματα που δεν τα αναφερει στη αγγελια, για την ακριβια παραλαβα την προηγουμενη εβδομαδα ενα συνθι "σε αψογη κατασταση" και το ενα πληκτρο δεν δουλευει οκ μεατχεριμενο παιρνεις ολα να τα περιμενεις ουτς η αλλως ειναι ρισκο που παιρνεις για αγορα μεταχειριμενα απο αποσταση, αυτο ειναι αλλο θεμα.   

αν ψωνίζεις μτχ κιθάρες από απόσταση πάω πάσο.
γιατι μονο οι κιθαρες ειναι ρισκο ? οταν ο αλλος γραφει για καποιο αντικειμενο "δουλευει αψογα" και οταν το παιρνεις στα χερια σου  βρισκεις πολλα προβληματα που δεν τα αναφερει στη αγγελια, για την ακριβια παραλαβα την προηγουμενη εβδομαδα ενα συνθι "σε αψογη κατασταση" και το ενα πληκτρο δεν δουλευει οκ μεατχεριμενο παιρνεις ολα να τα περιμενεις ουτς η αλλως ειναι ρισκο που παιρνεις για αγορα μεταχειριμενα απο αποσταση, αυτο ειναι αλλο θεμα.   

οι κιθάρες δεν είναι απλώς ρίσκο.

Είναι να σου αρέσουν. Εγώ συνήθως από 5 καινούργιες που δοκιμάζω ίσως καταλήξω σε μία. Με τις μτχ οι παράμετροι προς εξέταση είναι περισσότερες.

Γενικά αποφεύγω αγορές από μακρυά. Και προτιμώ τουλάχιστον να μην πουλάω εξ αποστάσεως. Να αγοράζω το συζητώ.

Ο καθένας όπως βολεύεται, η απόσταση πάντως είναι ένα αρνητικό εξ αρχής, να το ξέρεις αυτό. Για πολύ κόσμο. Προδιαθέτει αρνητικά.

Το λες και λίγο spam mail..
εχεις απολυτο δικιο 1

Την επομενη φορα θα το το γραψω αλλιως "Γεια σου αδερφε ! θα μου κανεις καλυτερη τιμη γιa το μαραφετι να ουμε !" καμια σχεση μςε spam .

παντως για την αγγελια που εστειλα χθες ακομα δεν μου απαντησε !!  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λυπαμαι που το λεω αλλα αυτο που βλεπω στις αγγελιες δεν εχει καμμια διαφορα απο αυτο που αντιμετωπιζω στην καθημερινοτητα μου απο την πλειοψηφια των συμπολιτων με τους οποιους αναγκαστικα πρεπει να ζησω.

Κουτοπονηρια, βλακεια, αγενεια, ασταρχιδισμο.....to name a few.

Μερικα συντομα παραδειγματα. Πωλητης ο οποιος υποτιθεται θελει να εισπραξει δεν ασχολειται αν δεν πας εσυ (που καλεισαι να πληρωσεις) σε μερος της αρεσκειας του (αντι να μποραστει η αποσταση).

Η κλασσικη ερωτηση: γιατι το πουλας. Γιατι ετσι μου γουσταρει ρε φιλως.

Λαμβανω μνμα απο ενδιαφερομενο το οποιο πανω κατω λεει τα εξης. Θελω να αγορασω αυτο που πουλας. Το πουλας; Απανταω : Ναι (για να το εχω στος αγγελιες ρε φιλως το πουλαω......) Οκ, θα σου ξαναστειλω μνμα οταν θα θελησω να το αγορασω.( Σοβαρα πειτε μας τι πινετε κ δε μας δινετε).

Λαμβανω μνμα απο συνφορουμιτη: μηπως ενδιαφερεσαι μα αγορασεις το Χ; Ναι του απανταω το θελω πες μου ενα τηλεφωνο σου να σε καλεσω εγω. Απο εκει και περα ουτε φωνη ουτε ακροαση.

Για να μην αναφερω τους τσιπιδες που κανουν αναπαντητες για να μη χαλασουν μιση μοναδα και πεσει εξω το κερδος απο την πωληση, τους γυφτους που προτεινουν για ανταλλαγες κατοικιδια, κωλοχαρτα, η τα βρωμικα εσωρουχα τους, τους ηλιθιους που οταν πουλανε νομιζουν οτι κατεχουν ραβδους χρυσου, αλλα οταν αγοραζουν νομιζουν οτι ψωνιζουν απο flea market.

ΚΡΥΟΣ εμετος.

Trending...

Νέα θέματα

Back