sfaku είπε:
Στην ουσία λέει σωστά πράγματα (λίγο χιλιοειπωμένα κατά τη γνώμη μου) με γεροντέ περιτύλιγμα.
Το χιλιοειπωμένο, μπορεί να γίνει κάτι καινούριο, ανάλογα με το περιβάλον του.
Φυσικά και γνωρίζω, ότι ενα κειμενο κατά της eurovision, δεν είναι και το πιο πρωτοτυπο πράγμα στον κόσμο, και είμαι απολύτως σίγουρος ότι και ο κύριος Μαυρουδής το γνωρίζει.
Αλλά πλεον, τα όποια συμπτωματα της κρίσης, περνάνε από ενα νέο πρίσμα και αναλύονται αλλιως.
Και το ότι εχουμε πολλους Δ.Υ. υπαλληλους, το χιλιοακουγαμε πχ, αλλα πριν 3 χρονια το λέγαμε για πλακα, ενώ τώρα είναι μονιμη επωδός σε σοβαρότατες συζητήσεις.
Φευγω από τον Λευτερη για να παω στον ανταποκριτή μας στη Μόσχα.
Λέμε σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, πως χρειαζονται τομές στη συμπεριφορά μας ως λαος. Πως πρεπει να συνειδητοποιήσουμε την κατασταση μας, το ρόλο μας, τις ευθύνες μας.
Παράλληλα όμως, βλέπω πως υπάρχουν άτομα που δεν αναγνωρίζουν τη συνδεση της πολιτιστικής παρακμής (χωρις να υποστηρίζω ότι υπήρχε ακμή καποτε), με την κοινωνικοπολιτική παρακμή (χωρίς να μπλαμπλα).
Δεν υπάρχει καμία ευθύνη, και σε κανεναν μας. Η μουσική πορεύεται αυτόματα, μεσα απο εννοιες μαρκετινγκ και καταναλωσης, και εμεις το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να την παρακολουθούμε απραγοι, γιατί αλλιώς, είμαστε αναχρονιστικοι φορμολιστές (απο τη φορμολη...λεξοπλαστ

), με τάσεις παλαιοκομμουνισμου.
Αν δεν κάνω λάθος, ακριβώς αυτή η συμπεριφορα, αποφασίσαμε, ότι μας εφερε σε αυτή την κατάσταση.
Προσωπικά πάντως δε συμμερίζομαι την αποψη του διαιρεμένου ανθρώπου. Αυτού που ναι μεν ειναι καλός μουσικός και με εξασκημενα αισθητικά κριτήρια, αλλα μπορει να μπλοκάρει αυτή του την ιδιότητα για να παρακολουθήσει ενα ασχημο σόου, ωστε να συμβαδίσει με μια αποψη της μουσικής που επεβαλαν μανατζερς και μια πλαστη ματαιοδοξία.
Αυτού που ναι μεν ειναι οικογενειαρχης, αλλα μπορει να μπλοκάρει αυτή του την ιδιοτητα οταν βαζει τη στολή και παιρνει εντολές να χτυπήσει μαθητες.
Αυτού που ναι μεν ειναι "μεροκαματιάρης", αλλά είναι και λαρτζ ανα περιστάσεις
Νομίζω πως όλα αυτά είναι τάσεις σχιζοφρένειας και συγγνωμη για την εκφραση, δεν υποννοώ τίποτα για κανεναν συνομιλητη. Απλά είναι σημάδι και αυτό της εποχης που μας αφορα όλους.