- Πόντοι
- 38
Πάσο και συγγνώμην. Δεν αντελήφθην.trolley είπε:Μάλλον δεν εννοήσες ότι συμφωνούμε. Μιάμιση δεκαετία περίπου πρέπει να είναι και η ηλικία του Awaken.
Πάσο και συγγνώμην. Δεν αντελήφθην.trolley είπε:Μάλλον δεν εννοήσες ότι συμφωνούμε. Μιάμιση δεκαετία περίπου πρέπει να είναι και η ηλικία του Awaken.
Δεν συμφωνώ με την τοποθέτησή σου. Αποδίδεις σε εμένα ειρωνεία... καλώς, αλλά δεν είναι αποδεκτό αν δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη μομφή προς τον Awaken, ο οποίος με ύφος χιλίων καρδιναλίων και την ανικανότητα να συντάξει έστω και μία πρόταση, έχει άποψη για το τι είναι φολκ και τι όχι;bloody_sunday είπε:Τρόλεϊ ήρεμα γιατί ειρωνεύτηκες τον συνφορουμίτη σου. Τα αποδυτήρια δεν απέχουν και πολύ. Οι διαφορές σας σε pm.
Τι βαράτε βρε; Εγώ δεν σου είπα εδώ και τόση ώρα να μπεις;bouzoukleri είπε:Βαράτε αλύπητα .
Όχι, νομίζω ότι έχεις δίκιο, κι εμένα πχ. το πρώτο πράγμα που μου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό μόλις ακούω τη λέξη "φολκ" είναι Nτύλαν, Μπαέζ και Γούντι Γκάθρι... Μετά βεβαίως θυμάμαι και δίσκους με παραδοσιακά ινδιάνικα ή ρώσικα κομμάτια που στο εξώφυλλο χρησιμοποιούν πάντα τη λέξη "φολκ"!audiokostas είπε:Φίλτατε ΜατωΚύριακε, ωραία και λογικά τα λές, μ' αρέσουν αλλά κάτι δεν μου κολλάει. Ισως φταίει το ότι προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε μια Αμερικάνικη ερμηνεία ενός όρου που στην Ελληνική παραλληλότητά του είναι δυσανάλογος στο πλάτος και στο βάθος με την Αμερικάνικη.
Φανταζομαι το λες για πλακα.... Οποτε η απαντηση ειναι μεσες ακρες ΝΑΙ με κανα 200αρι χρονια αποκλιση (βλεπω οτι η δυναστεια τους ηταν απο 1259-1453)... αν οι λευκοι Ευρωπαιοι αποικοι που πηγαν εκει (ψαχναντας για χρυσο, δερνοντας σκλαβους, σκοτωνοντας Ινδιανους κλπ) και ιδρυσαν οργανωμενους οικισμους ηδη απο το 1600+ και παιζαν τα βιολια, τις μπαλαλαικες, τα μαντολινα και τις κιθαρες κλπ μετρανε ως αμερικανικος πληθυσμος (εστω και χωρις ακομα το επισημο ονομα/χρισμα της ιδρυσης του κρατους)....bouzoukleri είπε:Δηλαδή από εποχής Παλαιολόγων χρονολογείται η folk-country-παραδοσιακή-λαϊκή american music;
Ο Γκαυφίλιας, Παϊτερης, Χατζής (ειπες χωρις επιχειρηματα ετσι? γιατι αν με ρωτησεις για ποιον λογο αληθινα δεν μπορω να σου στηριξω γιατι θεωρω αυτους κατι σαν φολκ)sotoman είπε:εννοείται πως ειναι! αλλα δεν ψάχνω αυτό αυτη την στιγμή! Θελω τους ελληνες Ντύλαν, Μπαέζ και Γούντι Γκάθριε (και ταουνς βαν ζαντ επίσης) οπως θα μπορούσε να το συσχετίσει αυθαίρετα, χωρις πηγες και επιχειρήματα, ο καθένας απο σας!
Τι οχι, οχι, οχι? Ειπε ο ανθρωπος χωρις επιχειρηματα. Πως ειναι δυνατον να μου απορριψεις κατι για το οποιο δεν επιχειρηματολογησα καν?audiokostas είπε:Οχι, όχι, όχι. Αν ξεκινήσουμε με αυτή την ερμηνεία της folk πάμε από πλατεία Σαββόπουλου και αρχίζουμε να βλέπουμε ποιά λεωφόρο θα πάρουμε.
Σε ευχαριστώ. Με κακομαθαίνεις.evris είπε:Τι οχι, οχι, οχι? Ειπε ο ανθρωπος χωρις επιχειρηματα. Πως ειναι δυνατον να μου απορριψεις κατι για το οποιο δεν επιχειρηματολογησα καν?Δε φτανει που βρηκα να γραψω τρια ονοματα? Αντε το πολυ που θα δεχτω ειναι να πεις και εσυ τους δικους σου "ελληνες φολκαδες".
Αν το λες για πλάκα έχει καλώς. Αλλιώς έμεινες στις Πίσω του ΣελίδεςΟσο για Σαββοπουλο, που ειπες... αν ψαχνεις ελληνες φολκ με τον Ντυλαν στο μυαλο ως φολκ περσονα, δεν ειναι ασχημος και ο δικος μας. Τον βαζω και αυτον μεσα ως φολκ αντιπολεμικο και κοινωνικο επαναστατη ("στην Σαιγκον πυρπολησαν το ρυζι", "δυο - δυο ομορφα - ομορφα ... τα κοριτσ(ι)α" κλπ)
From Wikipedia, the free encyclopedia.audiokostas είπε:ΚΑι βάσει των παραπάνω, κατά την ταπεινή και ανειδίκευτη γνώμη μου, οι Θαλασσινός και Αρβανιτάκη, περίφημοι κατά τα άλλα, δεν είναι folk.